Vs: A-pojat 1. divisioona 2010-2011
Helppoa, jos on halua. Selkein ja oikeudenmukaisin tapa olisi järjestää neljän joukkueen lisäkarsintaturnaus. Jos se koetaan liian vaikeaksi, laajennetaan divaria. Vaihtoehtoja on muutamakin:
1) 10 joukkuetta SM:ään ja 14 1-divariin. Divariin 2-karsintojen kaikkien lohkojen kolme viimeistä pl. JKS. Divarin runkosarjassa kaksi seitsemän joukkueen lohkoaj oissa otettu menestys karsinnoissa huomioon. Esim. Luode/Kaakko:
Luode (Honsu, Pyrintö2, Kobrat, Fokopo, Ponteva, Rapy, RoNMKY)
Kaakko (Ura, Tarmo, Kouvot, EBT, Torppa, Masu, Honka2)
Tai sekajako siten, että saman kaupungin joukkueet eri lohkoissa.
(Tarmo, Ura, EBT, Kouvot, Fokopo, Masu, Rapy)
Honsu, Pyrintö2, KObrat, Ponteva, Torppa, Honka2, RoNMKY)
Kaksinkertaiset sarjat (12 ott. per joukkue). Molempien lohkojen neljä parasta neljä parasta pelaavat Normiplayoffit, mitaleista kaksi voittoa (4-5 ott.) ja 5-8 sija kahden ottelun yhteistulos (4 ott.). Lohkojen kolme viimeistä pelaavat jämäsijoista naapurilohkon joukkueita vastaan, oman lohkon keskinäiset pisteet jäävät voimaan (6 ott.) Kaikille pelejä 16-18.
2) 10 joukkuetta SM:ään ja 14 1-divariin. Divariin 2-karsintojen kaikkien lohkojen kolme viimeistä pl. JKS. Divarin runkosarjassa 13 matsia sekä syksyllä että keväällä sisältäen kolme tuplakierrosta. + normipleijarit.
3) 12 joukkuetta SM:ään ja 12 1-divariin. SM:n 11s 12s joukkue korkeimman rankingin omaavat 1-dirreen pudonneet lohkokolmoset Honsu ja Ura.
Kaksinkertainen sarja, neljä tuplakierrosta. + normipleijarit.
Tuloksena kaikille pelejä, eikä valitusta kuin korkeintaan lohkojaoista ja matkustamisesta (ja tuomareista ja tilastoinnista ja...)