- Viestejä
- 1 228
SAL-SERKUN ASKELMERKIT MENESTYKSEEN, OSA 7: CLEVELAND CAVALIERS
Keskustelu Cleveland Cavaliersista näyttää katkenneen kuin seinään The Decisionin myötä, joten eiköhän ole jo korkea aika puhaltaa siihen uutta henkeä!
Omistaja Dan Gilbert lupasi kesällä 2010 julkisesti Cavsin voittavan mestaruuden ennen Miamia. No, niin ei sitten käynyt, joten se jääköön historiaan. Kaikessa hiljaisuudessa on Cavsin nuorennusleikkaus edennyt siihen tilanteeseen, että tulevaisuus näyttää jälleen kerran valoisalta: plakkarissa on nuori tähtipelaaja ja valtaisasti rahaa käytettävissä.
Rakennuspalikat:
Täkyt:
Tarpeet:
Ullakkotila nyt: Maksimissaan käytössä 13,75 miljoonaa, jos sanoudutaan irti poikkeuksista ja pelaajaoikeuksista. Tarjolla vain ei ole ketään sellaista, johon rahat kannattaisi käyttää.
Ullakkotila tulevaisuudessa: Terassikaudella 2013 on ullakkotilaa käytössä vajaa 30 miljoonaa, mikäli Casspi, Leuer, Irving ja Thompson päätetään pitää. Tilaa saadaan vielä 9 miljoonaa lisää, jos Varejao kaupataan päättyviä sopimuksia vastaan. Kaudelle 2014-2015 ei ole vielä toistaiseksi yhtään dollaria taattuna.
Mitä sitten?: Ensimmäiseksi pelataan tuleva kausi siten, että annetaan nuorille pelaajille mahdollisuus näyttää taitonsa ja lisäksi napataan yksi kärkivaraus lisää. Joukkueen rakentamiseen näen kaksi vaihtoehtoista tietä:
Vaihtoehto A:
Jatketaan pelimerkkien keräämistä ja pidetään tähtäin tarpeeksi kaukana. Riskinä on tietysti se, että Irving kyllästyy taaperrukseen ja tekee lebronit.
Ensimmäinen askel on, että nykyisen joukkueen kaikki täkyt pyritään vaihtamaan nuoriin pelaajiin ja/tai varauksiin. Mahdollisia kauppoja olisi esimerkiksi Varejao Houstoniin ja vaihdossa takaisin Jeremy Lamb, Chandler Parsons, Royce White sekä ykköskierroksen varaus (Houston on käytännössä pakotettu tekemään kauppa, jossa vaihdetaan useampi halpa pelaaja yhteen kalliimpaan. Lisäksi Varejao olisi hyvälaatuinen täky myöhempiä kauppoja varten). Irtoaisiko joltain loukkaantumisista kärsivältä ja pudotuspeleihin tähtäävältä joukkueelta ykköskierroksen varaus tai pari jostain kombinaatiosta nelikosta Gibson-Azubuike-Casspi-Miles?
Parhaassa tapauksessa lähdettäisiin ensi kesään tilanteessa, jossa joukkueessa on Irving, Waiters, Thompson, Leuer, Zeller, Lamb, Parsons, White, 5 ykköskierroksen varausta (oma, Miamin, Houstonin, Sacramenton ja edellisessä kappaleessa mainitusta kaupasta), 2 kakkoskierroksen varausta sekä reilut 30 miljoonaa ullakkotilaa.
Vapaaherramarkkinoilta kaapataan Andrew Bynum (aina saa unelmoida) sekä pari nuorempaa ja halvempaa veteraania, joilla on vielä kehityspotentiaalia, kuten Corey Brewer, Chase Budinger, J.J. Redick, Jerryd Bayless, Eric Maynor, Taj Gibson, Brandan Wright, J.J. Hickson tai Tiago Splitter.
Ykköskierroksen varaukset sijoittuisivat yksi kärkipäähän (oma), kaksi keskivaiheille (Houston ja Sacramento) sekä kaksi loppupäähän (Miami ja pudotuspelijoukkue x). Ensimmäisellä varauksella yritetään saada tähtipelaaja ja lopuilla haetaan kovaa potentiaalia omaavia pelaajia, jotka voidaan vaikkapa jättää Eurooppaan kasvamaan korkoa. Miltä kuulostaisi vaikkapa tällainen saalis: Shabazz Muhammed (UCLA, Chad Ford top 100/3.), Dario Saric (Kroatia, CF/19.), C.J. Leslie (NC State, CF/21.), Alex Abrines (Espanja, CF/27.) ja Sergey Karasev (Venäjä, CF/48.).
Joukkueen koostumus olisi sitten vaikkapa tällainen:
PG: Kyrie Irving, Eric Maynor
SG: Dion Waiters, Jeremy Lamb, Alex Abrines, Sergey Karasev
SF: Tristan Thompson, Chandler Parsons, Shabazz Muhammed
PF: Royce White, Jon Leuer, Brandan Wright, Dario Saric, C.J. Leslie
C: Andrew Bynum, Tyler Zeller
Tämän jälkeen voidaan joko mennä näillä ja valita parhaat päältä tai paketoida lupauksia yhteen ja yrittää saada kaupassa valmiita tähtiä (Kevin Love, Chris Bosh, Carmelo Anthony, Al Horford, LaMarcus Aldridge…). Oltaisiin siis samassa vähän samassa tilanteessa kuin Houston nyt, mutta pelaajat ovat parempia.
Vaihtoehto B:
Yritetään kääntää kelkka pikaisesti ja tähdätään menestykseen jo parin vuoden sisällä. Ongelmaksi voi muodostua, että ei saada kasaan riittävän hyviä pelaajia, jolloin kohtalona on pudotuspelien kakkoskierroksen kirous.
Tässä vaihtoehdossa olisi Varejao ihan kannattavaa pitää mukana, mutta toisaalta hänet kauppaamalla saataisiin täytettyä kokoonpanon aukkoja paremmin muuhun joukkueeseen sopivilla pelaajilla. Muutama mahdollinen kauppa: Varejao ja Boobie Gibson Chicagoon, Luol Deng ja ykköskierroksen varaus Clevelandiin (Chicago säästää rahaa ja saa erinomaisen lepuuttajan/aisaparin Noahille sekä heittovoimaa takakentälle); Varejao ja Luke Waltonin päättyävä sopimus Oaklandiin, David Lee ja Klay Thompson Clevelandiin (Golden State säästää rahaa, saa vahvan puolustuksen takalinjan Bogut-Varejao) ; Varejao Minnesotaan, Derrick Williams, Luke Ridnour ja Chase Budinger Clevelandiin (Minnesota saa sopivan etukentän pelaajan Loven ja Pekovicin rinnalle) tai Varejao ja Gibson Portlandiin, vaihdossa Nicolas Batum ja Nolan Smith (voidaan tehdä vasta 15. Tammikuuta jälkeen. Batum oli Portlandin tilanteeseen vähän turhan arvokas ja Varejao täyttää sentterin paikan Aldridgen rinnalla).
Vapaaherramarkkinoilla ei tuhlata pelkästään tuhlaamisen ilosta - varsinkaan kun Cleveland ei ole varsinaisesti mikään huippukysytty vapaaherrakohde - vaan tehdään ennemmin muutamia täsmähankintoja: korintekotaitoinen nelospaikan pelaaja (Paul Millsap tai Nikola Pekovic), heittotaitoinen kakkospointti, jolla on kokoa pelata kakkosenakin (Mo Williams tai Jarrett Jack) sekä kokoa ja torjuntauhkaa korin alle (Timofey Mozgov tai Samuel Dalembert).
Varaustilaisuudessa olisi todennäköisesti käytössä 2 ykköskierroksen varausta (oma ja aikaisempi Miami/Lakers, Sacramenton varaus on todennäköisesti top 13 ja siirtyy siten seuraavalle vuodelle) sekä 2 kakkoskierroksen varausta. Ensimmäisellä varauksella olisi tavoitteena paras saatavissa oleva iso mies ja toisella vahvistusta takakentälle. Toisella kierroksella otettaisiin sitten vaikka raaka sentterilupaus ja Eurooppaan jätettävä peluri. Haaviin jäisi esimerkiksi James Michael McAdoo (UNC, CF/4.) tai Isaiah Austin (Baylor, CF/6.), Wayne Blackshear (Louisville, CF/25.) tai Kentavious Caldwell-Pope (Georgia, CF/30.), Alex Len (Maryland, CF/33.) tai Kaleb Tarczewski (Arizona, CF/42.) ja Sergey Karasev (Venäjä, CF/48.) tai Dmitry Kulagin (Venäjä, CF/58.).
Kauteen 2013-2014 lähdettäisiin siten seuraavalla kokoonpanolla:
Aloitus: Kyrie Irving, Dion Waiters, Nicolas Batum, Paul Millsap, Tyler Zeller
Penkki: Nolan Smith, Mo Williams, Kentavious Caldwell-Pope, C.J. Miles, Tristan Thompson, Omri Casspi, James Michael McAdoo, Jon Leuer, Timofey Mozgov, Alex Len ja lisäksi Sergey Karasev Venäjällä.
Arvio: Clevelandin tulevaisuus näyttää valoisalta ja ennen kaikkea, sillä on valtavasti erilaisia vaihtoehtoja käsissään. Tie menestykseen on kuitenkin vielä useamman askeleen takana ja kysymys onkin siitä, kuinka nopeasti Gilbert haluaa realisoida joukkueen potentiaalin. Vaihtoehto A sisältää huomattavasti enemmän kysymysmerkkejä, mutta johtaa mahdollisesti jopa mestaruudesta pelaavaan joukkueeseen. Vaihtoehto B:llä päästäisiin ehkä jo parin vuoden sisällä pelaamaan finaalipaikasta, mutta valitettavasti vain jäätäisiin todennäköisesti Miamin jalkoihin.
Ensi kausi tulee kertomaan paljon siitä, onko Cavsin nuori runko sitä tasoa, että sen ympärille voi rakentaa voittavan joukkueen.
Muutama sananen SAL-SERKUN ASKELMERKIT MENESTYKSEENtm sarjasta:
Minulle, kuten varmasti useimmille muillekin NBA-entusiasteille, ovat mestaruudesta pelaavat joukkueet käyneet kaikista tutuimmiksi. Loput liigasta on enemmän tai vähemmän harmaata massaa. Tämän kirjoitussarjan tarkoituksena on ollut paitsi herättää keskustelua vähemmän huomiota saaneista joukkueista, myös tutustuttaa itse kirjoittaja kyseisten joukkueiden nykytilaan.
Pääosa mahdollisista virheistä johtuukin juuri siitä, että en ole millään tapaa näiden joukkueiden asiantuntija. Olen yrittänyt tarkastella pelaajia ja joukkueita niin objektiivisesti kuin mahdollista, joten mielipiteeni eroavat varmasti fanien näkemyksistä. Olkaa hyvät ja oikaiskaa virheitä ja olkaa eri mieltä kanssani, mutta henkilökohtaisuuksiin meneminen on turhaa.
Ja vielä ehdotetuista kaupoista. Kaikki kaupat ovat minun itseni keksimiä ja toimivat CBA:n näkökulmasta. Vaikka kaupoissa onkin pyritty jonkintasoiseen realismiin, ei se kuitenkaan tarkoita, että molemmat osapuolet hyväksyisivät ne, ainakaan suoralta käsin. Tämä johtuu siitä, että pääosa kaupoista hyödyttää kohteena olevaa joukkuetta enemmän - niitähän tässä on tarkoituskin parantaa! Joka tapauksessa menestyvän joukkueen rakentaminen vaatii onnea: joko onnistuneiden varausten, vapaaherrakirjausten tai yksipuolisten kauppojen muodossa.
Keskustelu alkakoon!
Keskustelu Cleveland Cavaliersista näyttää katkenneen kuin seinään The Decisionin myötä, joten eiköhän ole jo korkea aika puhaltaa siihen uutta henkeä!
Omistaja Dan Gilbert lupasi kesällä 2010 julkisesti Cavsin voittavan mestaruuden ennen Miamia. No, niin ei sitten käynyt, joten se jääköön historiaan. Kaikessa hiljaisuudessa on Cavsin nuorennusleikkaus edennyt siihen tilanteeseen, että tulevaisuus näyttää jälleen kerran valoisalta: plakkarissa on nuori tähtipelaaja ja valtaisasti rahaa käytettävissä.
Rakennuspalikat:
- Kyrie Irving. NBA:n kirkkaimpia nuoria tähtiä. Huikean tulokaskauden pelannut isokokoinen pointti, jolla ei ole juurikaan heikkouksia pelaamisessaan.
- Dion Waiters. Yllätti prospektorit hinaamalla itsensä neljänneksi varaukseksi. Härkämäinen takamies, jonka ominta osaamista on korille ajot ja vapariviivalle hankkiutuminen.
- Tristan Thompson. Väliinputoaja vai monipuolinen laituri? Urheilullinen ja hyvä leypallopelaaja, mutta heikko viimeistelijä.
- Jon Leuer. Ei varsinaisesti kuulu taidoiltaan tähän porukkaan, mutta on nuori ja halpa kaarinelonen, joka on osoittanut pystyvänsä pelaamaan NBA-tasolla. Sopii hyvin voittavankin joukkueen penkille.
- Tyler Zeller. Tämän kesän toinen ykköskierroksen varaus. Puhdas sentteri, joka juoksee hyvin kenttää, mutta NBA-tasolle sopeutuminen vielä pieni kysymysmerkki.
Täkyt:
- Anderson Varejao. Sideshow-Bob on liigan aktiivisimpia isoja miehiä ja joukkueelleen numeroitaan arvokkaampi. Tähän kun vielä lisätään kohtuuhintainen sopimus ja 29 vuotta ikää, niin houkutteleva paketti on tarjolla mestaruutta tavoitteleville joukkueille. Clevelandilla on varmasti halua pitää Varejao joukkueessaan, mutta alkaa olla jo uran ehtoopuolella siinä vaiheessa kun nuorukaiset alkavat puhjeta kukkaansa.
- Boobie Gibson, Kelenna Azubuike, C.J. Miles, Omri Casspi. Käyttökelpoisia veteraaneja päättyvillä sopimuksilla.
- Luke Harangody, Luke Walton, Jeremy Pargo, Samardo Samuels, Donald Sloan, Michael Eric. Päättyviä sopimuksia kauppoihin heitettäväksi.
- Omat varaukset 2013 ja eteenpäin, Miamin ykköskierroksen varaus 2013 (joka oikeus vaihtaa Lakersin varaukseen) ja 2015, Sacramenton top 13 suojattu ykköskierroksen varaus, Orlandon kakkoskierroksen varaukset 2013 ja 2014, Memphisin kakkoskierroksen varaus 2014.
Tarpeet:
- Riippuu pitkälti nuorten pelaajien kehityksestä. Jos Waiters, Thompson ja Zeller kehittyvät toiveiden mukaan, tarvitaan aloittava nelospaikan pelaaja, joka kykenee korintekoon selkä korille päin. Jos taas eivät kehity, tarvitaan aloittavat kakkos-, kolmos-, nelos- ja vitospaikan pelaajat ja ollaan takaisin lähtöruudussa.
- Takamiespaikoille tarvitaan joka tapauksessa kakkospointti Irvingin ja heittäjä Waitersin taakse.
- Tristan Thompsonin osaaminen voisi sopia paremmin kakkosviisikkoon, jolloin avausviisikkoon etsittäisiin heitto- ja puolustustaitoista kolmospaikan pelaajaa, joka voisi olla niin sanottua nelosoptiotasoa. Casspi saattaa olla vastaus, ainakin lyhyellä tähtäimellä, jos vain jatkosta sovitaan kohtuulliseen hintaan.
- Isojen miesten paikoille kaivataan lisää kokoa, heitontorjuntoja ja korintekotaitoa.
Ullakkotila nyt: Maksimissaan käytössä 13,75 miljoonaa, jos sanoudutaan irti poikkeuksista ja pelaajaoikeuksista. Tarjolla vain ei ole ketään sellaista, johon rahat kannattaisi käyttää.
Ullakkotila tulevaisuudessa: Terassikaudella 2013 on ullakkotilaa käytössä vajaa 30 miljoonaa, mikäli Casspi, Leuer, Irving ja Thompson päätetään pitää. Tilaa saadaan vielä 9 miljoonaa lisää, jos Varejao kaupataan päättyviä sopimuksia vastaan. Kaudelle 2014-2015 ei ole vielä toistaiseksi yhtään dollaria taattuna.
Mitä sitten?: Ensimmäiseksi pelataan tuleva kausi siten, että annetaan nuorille pelaajille mahdollisuus näyttää taitonsa ja lisäksi napataan yksi kärkivaraus lisää. Joukkueen rakentamiseen näen kaksi vaihtoehtoista tietä:
Vaihtoehto A:
Jatketaan pelimerkkien keräämistä ja pidetään tähtäin tarpeeksi kaukana. Riskinä on tietysti se, että Irving kyllästyy taaperrukseen ja tekee lebronit.
Ensimmäinen askel on, että nykyisen joukkueen kaikki täkyt pyritään vaihtamaan nuoriin pelaajiin ja/tai varauksiin. Mahdollisia kauppoja olisi esimerkiksi Varejao Houstoniin ja vaihdossa takaisin Jeremy Lamb, Chandler Parsons, Royce White sekä ykköskierroksen varaus (Houston on käytännössä pakotettu tekemään kauppa, jossa vaihdetaan useampi halpa pelaaja yhteen kalliimpaan. Lisäksi Varejao olisi hyvälaatuinen täky myöhempiä kauppoja varten). Irtoaisiko joltain loukkaantumisista kärsivältä ja pudotuspeleihin tähtäävältä joukkueelta ykköskierroksen varaus tai pari jostain kombinaatiosta nelikosta Gibson-Azubuike-Casspi-Miles?
Parhaassa tapauksessa lähdettäisiin ensi kesään tilanteessa, jossa joukkueessa on Irving, Waiters, Thompson, Leuer, Zeller, Lamb, Parsons, White, 5 ykköskierroksen varausta (oma, Miamin, Houstonin, Sacramenton ja edellisessä kappaleessa mainitusta kaupasta), 2 kakkoskierroksen varausta sekä reilut 30 miljoonaa ullakkotilaa.
Vapaaherramarkkinoilta kaapataan Andrew Bynum (aina saa unelmoida) sekä pari nuorempaa ja halvempaa veteraania, joilla on vielä kehityspotentiaalia, kuten Corey Brewer, Chase Budinger, J.J. Redick, Jerryd Bayless, Eric Maynor, Taj Gibson, Brandan Wright, J.J. Hickson tai Tiago Splitter.
Ykköskierroksen varaukset sijoittuisivat yksi kärkipäähän (oma), kaksi keskivaiheille (Houston ja Sacramento) sekä kaksi loppupäähän (Miami ja pudotuspelijoukkue x). Ensimmäisellä varauksella yritetään saada tähtipelaaja ja lopuilla haetaan kovaa potentiaalia omaavia pelaajia, jotka voidaan vaikkapa jättää Eurooppaan kasvamaan korkoa. Miltä kuulostaisi vaikkapa tällainen saalis: Shabazz Muhammed (UCLA, Chad Ford top 100/3.), Dario Saric (Kroatia, CF/19.), C.J. Leslie (NC State, CF/21.), Alex Abrines (Espanja, CF/27.) ja Sergey Karasev (Venäjä, CF/48.).
Joukkueen koostumus olisi sitten vaikkapa tällainen:
PG: Kyrie Irving, Eric Maynor
SG: Dion Waiters, Jeremy Lamb, Alex Abrines, Sergey Karasev
SF: Tristan Thompson, Chandler Parsons, Shabazz Muhammed
PF: Royce White, Jon Leuer, Brandan Wright, Dario Saric, C.J. Leslie
C: Andrew Bynum, Tyler Zeller
Tämän jälkeen voidaan joko mennä näillä ja valita parhaat päältä tai paketoida lupauksia yhteen ja yrittää saada kaupassa valmiita tähtiä (Kevin Love, Chris Bosh, Carmelo Anthony, Al Horford, LaMarcus Aldridge…). Oltaisiin siis samassa vähän samassa tilanteessa kuin Houston nyt, mutta pelaajat ovat parempia.
Vaihtoehto B:
Yritetään kääntää kelkka pikaisesti ja tähdätään menestykseen jo parin vuoden sisällä. Ongelmaksi voi muodostua, että ei saada kasaan riittävän hyviä pelaajia, jolloin kohtalona on pudotuspelien kakkoskierroksen kirous.
Tässä vaihtoehdossa olisi Varejao ihan kannattavaa pitää mukana, mutta toisaalta hänet kauppaamalla saataisiin täytettyä kokoonpanon aukkoja paremmin muuhun joukkueeseen sopivilla pelaajilla. Muutama mahdollinen kauppa: Varejao ja Boobie Gibson Chicagoon, Luol Deng ja ykköskierroksen varaus Clevelandiin (Chicago säästää rahaa ja saa erinomaisen lepuuttajan/aisaparin Noahille sekä heittovoimaa takakentälle); Varejao ja Luke Waltonin päättyävä sopimus Oaklandiin, David Lee ja Klay Thompson Clevelandiin (Golden State säästää rahaa, saa vahvan puolustuksen takalinjan Bogut-Varejao) ; Varejao Minnesotaan, Derrick Williams, Luke Ridnour ja Chase Budinger Clevelandiin (Minnesota saa sopivan etukentän pelaajan Loven ja Pekovicin rinnalle) tai Varejao ja Gibson Portlandiin, vaihdossa Nicolas Batum ja Nolan Smith (voidaan tehdä vasta 15. Tammikuuta jälkeen. Batum oli Portlandin tilanteeseen vähän turhan arvokas ja Varejao täyttää sentterin paikan Aldridgen rinnalla).
Vapaaherramarkkinoilla ei tuhlata pelkästään tuhlaamisen ilosta - varsinkaan kun Cleveland ei ole varsinaisesti mikään huippukysytty vapaaherrakohde - vaan tehdään ennemmin muutamia täsmähankintoja: korintekotaitoinen nelospaikan pelaaja (Paul Millsap tai Nikola Pekovic), heittotaitoinen kakkospointti, jolla on kokoa pelata kakkosenakin (Mo Williams tai Jarrett Jack) sekä kokoa ja torjuntauhkaa korin alle (Timofey Mozgov tai Samuel Dalembert).
Varaustilaisuudessa olisi todennäköisesti käytössä 2 ykköskierroksen varausta (oma ja aikaisempi Miami/Lakers, Sacramenton varaus on todennäköisesti top 13 ja siirtyy siten seuraavalle vuodelle) sekä 2 kakkoskierroksen varausta. Ensimmäisellä varauksella olisi tavoitteena paras saatavissa oleva iso mies ja toisella vahvistusta takakentälle. Toisella kierroksella otettaisiin sitten vaikka raaka sentterilupaus ja Eurooppaan jätettävä peluri. Haaviin jäisi esimerkiksi James Michael McAdoo (UNC, CF/4.) tai Isaiah Austin (Baylor, CF/6.), Wayne Blackshear (Louisville, CF/25.) tai Kentavious Caldwell-Pope (Georgia, CF/30.), Alex Len (Maryland, CF/33.) tai Kaleb Tarczewski (Arizona, CF/42.) ja Sergey Karasev (Venäjä, CF/48.) tai Dmitry Kulagin (Venäjä, CF/58.).
Kauteen 2013-2014 lähdettäisiin siten seuraavalla kokoonpanolla:
Aloitus: Kyrie Irving, Dion Waiters, Nicolas Batum, Paul Millsap, Tyler Zeller
Penkki: Nolan Smith, Mo Williams, Kentavious Caldwell-Pope, C.J. Miles, Tristan Thompson, Omri Casspi, James Michael McAdoo, Jon Leuer, Timofey Mozgov, Alex Len ja lisäksi Sergey Karasev Venäjällä.
Arvio: Clevelandin tulevaisuus näyttää valoisalta ja ennen kaikkea, sillä on valtavasti erilaisia vaihtoehtoja käsissään. Tie menestykseen on kuitenkin vielä useamman askeleen takana ja kysymys onkin siitä, kuinka nopeasti Gilbert haluaa realisoida joukkueen potentiaalin. Vaihtoehto A sisältää huomattavasti enemmän kysymysmerkkejä, mutta johtaa mahdollisesti jopa mestaruudesta pelaavaan joukkueeseen. Vaihtoehto B:llä päästäisiin ehkä jo parin vuoden sisällä pelaamaan finaalipaikasta, mutta valitettavasti vain jäätäisiin todennäköisesti Miamin jalkoihin.
Ensi kausi tulee kertomaan paljon siitä, onko Cavsin nuori runko sitä tasoa, että sen ympärille voi rakentaa voittavan joukkueen.
Muutama sananen SAL-SERKUN ASKELMERKIT MENESTYKSEENtm sarjasta:
Minulle, kuten varmasti useimmille muillekin NBA-entusiasteille, ovat mestaruudesta pelaavat joukkueet käyneet kaikista tutuimmiksi. Loput liigasta on enemmän tai vähemmän harmaata massaa. Tämän kirjoitussarjan tarkoituksena on ollut paitsi herättää keskustelua vähemmän huomiota saaneista joukkueista, myös tutustuttaa itse kirjoittaja kyseisten joukkueiden nykytilaan.
Pääosa mahdollisista virheistä johtuukin juuri siitä, että en ole millään tapaa näiden joukkueiden asiantuntija. Olen yrittänyt tarkastella pelaajia ja joukkueita niin objektiivisesti kuin mahdollista, joten mielipiteeni eroavat varmasti fanien näkemyksistä. Olkaa hyvät ja oikaiskaa virheitä ja olkaa eri mieltä kanssani, mutta henkilökohtaisuuksiin meneminen on turhaa.
Ja vielä ehdotetuista kaupoista. Kaikki kaupat ovat minun itseni keksimiä ja toimivat CBA:n näkökulmasta. Vaikka kaupoissa onkin pyritty jonkintasoiseen realismiin, ei se kuitenkaan tarkoita, että molemmat osapuolet hyväksyisivät ne, ainakaan suoralta käsin. Tämä johtuu siitä, että pääosa kaupoista hyödyttää kohteena olevaa joukkuetta enemmän - niitähän tässä on tarkoituskin parantaa! Joka tapauksessa menestyvän joukkueen rakentaminen vaatii onnea: joko onnistuneiden varausten, vapaaherrakirjausten tai yksipuolisten kauppojen muodossa.
Keskustelu alkakoon!