- Viestejä
- 9 123
Se on totta. Suurimmat siirtohulinat on nyt koettu, joten on aika suunnata katseet tulevan kauden voimasuhteisiin. Tässä otsikossa on tarkoitus pohtia Itäisen Konferenssin voimasuhteita tulevalla kaudella. Edessä on todella mielenkiintoinen kausi, nimittäin niin paljon myllerrystä Idän jengeissä on kesän aikana tapahtunut. Mielenkiinto kohdistuu erityisesti Miamin tasaiseen haastajakaartiin sekä viime kaudet pudotuspelien ulkopuolelta ponnistaneisiin rebuildingia tehneisiin joukkueisiin.
Toivon mukaan joku Lännen asioista paremmin perillä oleva tekee vastaavanlaisen katsauksen NBA:n toisesta puolikkaasta. Ja keskustelua toki toivomme aktiiviseksi + omia ennakoita saa puskea eetteriin syksyn edetessä jokainen halukas.
We Already Won
Miami Heat
Merkittävät siirrot sisään: Ray Allen, Rashard Lewis
Merkittävät siirrot ulos: Ei ketään
Rich getting richer. Mestaruuden viime kaudella näytöstyyliin voittanut Miami Heat lähtee tulevaan kauteen suurempana Itäisen Konferenssin ennakkosuosikkina kuin koskaan. Kukaan merkittävä pelaaja ei jättänyt joukkuetta, ja sisään ovesta astui tuleva NBA Hall Of Famer Ray Allen. Penkkiä laajenettiin myös Rashard Lewisin verran, joten joukkueen aikaisemmin parjausta osakseen saanut second unit on kertaheitolla liigan huipputasoa. Chris Bosh ja Dwyane Wade jättivät välistä Lontoon olympialaiset ja keskittyivät parantelemaan vammojaan.
Erik Spoelstra jatkaa valmentajana, joten suurempia muutoksia viime kauden palettiin tuskin on tulossa. Mielenkiintoista on nähdä kuinka paljon vallankumouksellista small ball-viritelmää nähdään runkosarjan aikana, sekä Ray Allenin sisäänajo joukkueen hyökkäyspeliin. Olisin äärimmäisen yllättynyt, jos Miami ei voita 60 peliä ja vie Idän paalupaikkaa nimiinsä. Sija 1.
Ja lopuksi vielä pakollinen LeBron-video:
LEBRON DISCOVERS THE SECRET TO SUCCESS...
Kivikovat haastajat
Boston Celtics
Sisään: Jeff Green, Jared Sullinger, Jason Terry, Courtney Lee
Ulos: Ray Allen, Greg Stiemsma
Liian vähän on puhuttu Bostonin uusitusta joukkueesta. Joukkue menetti merkittävistä pelaajista ainoastaan Ray Allenin, jolla oli muutenkin vaikeaa Rajon Rondon saatua alfauroksen paikan joukkueessa. Jason Terry ja Courtney Lee tuovat riittävästi laatua takakentälle yhdessä paljon kehuja saaneen nuoren Avery Bradleyn kanssa. Jeff Green on kuin uusi pelaaja joukkueen laituriosastolle ja rookie Jared Sullinger voi olla valmis auttamaan joukkuetta jo ensimmäisellä kaudellaan.
Celtics on Doc Riversin johdolla jälleen varmasti todella jäätävä pudotuspelijoukkue, ja hankkii itselleen runkosarjasta kotiedun. Sen verran pakka on kuitenkin mennyt uusiksi, ettei Miamin haastamiseen ainakaan runkosarjassa paukut riitä + Garnett/Pierce tarvitsevat tuoreet jalat pudotuspeleihin. Isojen miesten uupelo arveluttaa myös menestysmahdollisuuksien osalta. Sijoille 2. – 4.
Indiana Pacers
Sisään: DJ Augustin, Gerald Green, Ian Mahinmi
Ulos: Darren Collison
Viime kauden komeettajoukkue toimi maltillisesti, mutta viisaasti kesän siirtomarkkinoilla. Hibbertin hinta kävi lopulta aika suolaiseksi, mutta oli pakkoteko joukkueen johtoportaalta. Lisäksi omasta mielestäni yksi kesän parhaista siirroista oli hankkiutua eroon Darren Collisonista, ja hankkia tilalle paremmin joukkueen pelisysteemiin sopiva DJ Augustin. Henkilökohtaisesti olen DJ:n fani, ja uskon hänen pystyvän haastamaan George Hillin tosissaan joukkueen ykköspointin paikasta. Gerald Green ja Ian Mahinmi eivät ole erityisen merkittäviä hankintoja, mutta parantavat joukkueen penkkiä omilla vahvuuksillaan. Myös Finidi Georgen kehittymistä pelaajana on mielenkiintoista seurata.
Pacers on kova kotijoukkue, ikävä vastustaja ja ensi kaudella ensimmäistä kertaa vuosiin joukkue, jolta odotetaan menestystä. Sijoille 2. – 4.
Jalka vahvasti oven välissä
Philadelphia 76ers
Sisään: Andrew Bynum, Nick Young, Dorell Wright, Jason Richardson, Kwame Brown
Ulos: Andre Iguodala, Elton Brand, Lou Williams
Philly just re-loaded! Iggyn menettäminen kirpaisee varmasti, mutta jos tilalle tulee All Stars –tason sentteri ja holsterista löytyy Evan Turnerin kaltainen lupaus, jää lautaselle paljon enemmän tartarpihviä kuin sitä poistuu kukkaruukun alle. 76ers pääsi eroon myös yksipuolisesta scooraajasta nimeltään Louis ja amnestoi Elton Brandin läskin perseen. Pure winning! Takamies-laituriosastoa laitettiin myös uusiksi, ja Young-Wright-Richardson tuo ainakin omaan silmään mukavaa laajuutta pelaajamateriaaliin.
Jos Bynumista on astumaan johtotähden isoihin saappaisiin pään keston puolesta, on Philadelphia ensi kaudella todella ikävä joukkue vastustajille. Ehdoton ykkössuosikki neljännen kotietupaikan ottajaksi. Sijoille 3. – 6.
Brooklyn Nets
Sisään: Joe Johnson, Mirza Teletovic, CJ Watson, Jerry Stackhouse
Ulos: Gerald Green, Anthony Morrow
Nets vaihtoi kaupunkia, hankki yhden NBA:n parhaista shooting guardeista sekä uusi penkkinsä aika lailla kokonaisuudessaan. Joukkueen aloitusviisikko D.Williams-J.Johnson-G.Wallace-K.Humphries-B.Lopez on mielestäni kaikin puolin koko NBA:n parhaasta päästä. Lopezia voi jälleen tällä kaudella pitää käytännössä uutena pelaajana, ja hänen kunnossa pysymisensä on joukkueelle varmasti tärkeä asia. Myös Mirza Teletovicin sopeutuminen rapakon takana pelattavaan peliin olisi iso apu joukkueelle. Netsin penkkiä ei voi haukkua erinomaiseksi, mutta Avery Johnsonilla on käsissään riittävät palikat uskottavan pudotuspelijoukkueen rakentamiseksi.
Nets parantaa kauden mittaan joukkueen hitsautuessa paremmin yhteen. 50 voiton pintaan ja taistelua kotiedusta. Sijoille 4. – 7.
New York Knicks
Sisään: Raymond Felton, Jason Kidd, Marcus Camby
Ulos: Landry Fields, Jeremy Lin, Mike Bibby
This time we can go all the way. Knicks harjoitti pientä tuuletusta kokoonpanon osalta, mutta ei mitään ihmeellistä. Linsanity lakkautettiin Melon pyynnöstä ja tilalle hankittiin Stat&Melon isolaatiopallon kannalta sopivampi pointti Läski-Raimon muodossa. Kidd ja Camby tuovat ”uskottavuutta” veteraaniosastolle, mutta ovat lähinnä roolipelaajia tässä joukkueessa. Joukkueesta huokuu epäsynergia, ja vaikka pelkästään nimilistalla tulee se 40 voittoa, niin kotiedusta Knicks todennäköisesti saa vain haaveilla.
Woodsonin ensimmäinen täysi kausi peräsimessä, viime kauden rekordi taisi olla 18-6. Mielenkiintoista nähdä miltä peli tulee näyttämään. Povaan Melolle isoa kautta ja runkosarjasijoitusta kotiedun tuntumasta. Sijoille 4. – 7.
Limbossa
Chicago Bulls
Sisään: Kirk Hinrich, Nate Robinson, Marco Belinelli
Ulos: CJ Watson, John Lucas III, Omer Asik, Kyle Korver, Ronnie Brewer
Bulls on hienoisessa limbossa tällä hetkellä Derrick Rosen loukkaannuttua. Joukkueen identiteetti on hieman hakusessa, ja vastuunkantajat ovat kaikki hienoisia kysymysmerkkejä tulevalla kaudella. Boozerin sopimuksen arvo vituttaa kaikkia vesipojasta manageriportaaseen, Noahilla on loukkaantumishuolia ja Deng uhrasi tärkeää toipumisaikaa Lontoon olympialaisissa pelaamiseen. Myös penkki on mennyt aika lailla uusiksi, joten mielenkiintoista nähdä minkälainen jengi sieltä kentälle astelee.
Rosen menetys on iso takaisku Bullsille, mutta ainakin viime kaudella joukkue todisti pystyvänsä tekemään tulosta ilman ykkösmiestään. Pudotuspelien jokerikortti, jos Rose täydessä tikissä. Sijoille 5. – 8.
Milwaukee Bucks
Sisään: Samuel Dalembert
Ulos: Carlos Delfino
Bucks ei ole koripalloa seuraavan fundamentalistiosaston suosiossa johtuen takakentän kaksikostaan Ellis-Jennings. Minä henkilökohtaisesti näen lasin olevan puoliksi täynnä, ei päinvastoin, kun näiden pelaajien taitotasoa verrataan liigan muihin takakenttiin. Samanlaista hyökkäystalenttia löytyy harvalta joukkueelta, ja koirakouluvalmentaja Skiles saa nämä kaverit joko lentoon tai rysähtää päin tuplatorneja yrittäessään. Kokoonpano noin muuten on aika lailla muuttumaton, Bogutin poissaoloa yritetään paikata Dalembert-Udoh kaksikolla, ja omalla listallani annan Buckseille marginaalisen edun viimeisen pudotuspelipaikan tavoittelemisessa.
Joukkue on pysynyt hyvin kasassa ja tappelee varmasti kynsin hampain paikasta pudotuspeleissä. Motivaatio lienee parempi kuin monella muulla joukkueella, joita lotteryn puolelle vajoaminen ei välttämättä haittaa. Sijoille 7. – 10.
Atlanta Hawks
Sisään: Lou Williams, Devin Harris, Kyle Korver, Anthony Morrow
Ulos: Marvin Williams, Joe Johnson
Kuinka paljon Atlanta Hawks oikeasti huononi Joe Johnsonin lähdön myötä? Kyseessä on kiistattomasti yksi NBA:n parhaista takamiehistä, mutta mikään varsinaisesti dominoiva pelaaja ei ole kysymyksessä. Atlanta vahvisti takamiesosastoaan huomattavasti kesän hankinnoillaan, eikä Marvin Williamsin lähtökään mikään iso tikki ole. Nähtäväksi jää mikä uuden GM Danny Ferryn ajatus joukkueen rakentamisesta on. Jotenkin loogiselta tuntuisi, että rebuild modeen oltaisiin menossa, joka tarkoittaisi luonnollisesti lihoiksi laittamista ja tankkaamista.
Periaatteessa potentiaalia on pudotuspelijengien keskikastiin, mutta aavistellaan tähän rakoon suurempia ravisteluita pelaajamateriaalin osalta. Sijoille 7. – 10.
Taiteltavan tuolin kanssa hyviä liikkeitä tekevät
Toronto Raptors S: Jonas Valanciunas, Kyle Lowry, Landry Fields, John Lucas III U: Gary Forbes
Cleveland Cavaliers S: Dion Waiters, Tyler Zeller, CJ Miles U: Antawn Jamison
Washington Wizards S: Emeka Okafor, Nene, Bradley Beal, Trevor Ariza, U: Andray Blatche
Detroit Pistons S: Corey Maggette, Andre Drummond U: Ben Gordon
Näitä joukkueita on omissa papereissani mahdotonta rankata toistensa edelle tai taakse. Samoissa voittomäärissä pyöriviä jengejä, joiden suunta on ollut maltillisesti ylöspäin pari viime kautta. Jos puhtaasti hankintoja katsotaan, niin Wizards lienee realistisin betti tekemään harppaus viimeiselle pudotuspelipaikalle Idässä. Nenen kunto kauden aikana on kuitenkin suuri kysymysmerkki, joten emme kuuluta asiaa kirkossa vielä tässä vaiheessa. Toronto paransi joukkueensa takakenttää aika selväksi, ja jos Bargnani pysyy kunnossa, on heilläkin mahdollisuutensa. Valanciunasin komeettamainen rookiekausi auttaisi myös, mutta ainakaan olympialaisten perusteella mies ei ole vielä tarpeeksi valmis pelimies.
Cavs on porukan kolmas tasavahva joukkue ja pudotuspelipaikka on mahdollisuuksien rajoissa heillekin. Tästä iso kiitos liigan parhaiden pointtien joukkoon heti nousseelle Kyrie Irvingille, jolta odotan jättikautta. Cavs jatkoi pelisuunnitelmalleen uskollisesti joukkueen rakentamista draftista. Nähtäväksi jää kuinka paljon Waiters tai Zeller voi auttaa ohiolaisjoukkuetta ensimmäisellä kaudellaan isossa liigassa.
Detroit on loppuviimein omissa papereissani tämän sakin heikoin ilmestys. Vain niukasti tosin, mutta pudotuspeleihin Pistonsista ei ole. Maggette ei ole apu ja Drummond ei taida NBA-tasolla pelata vielä aikoihin. Monroen ja Knightin kehityksen varassa on se, pysyykö Pistons muiden nousukkaiden vauhdissa tulevalla kaudella.
Sijat 8. – 13. (paitsi Pistons, jolle 9. – 13.)
Identiteetti hakusessa
Orlando Magic
Sisään: Arron Afflalo, Gustavo Ayon, Josh McBob, Nikola Vucevic, Al Harrington
Ulos: Dwight Howard, Jason Richardson
Joku voi nähdä Orlandon tilanteessa jotain positiivisempaakin, mutta omaan silmääni Howardin vastineena saadut pelaajat kertovat kaikesta muusta paitsi halusta voittaa lyhyellä tähtäimellä. Afflaloa lukuun ottamatta kukaan pelaaja ei ole joko valmis tai motivoitunut auttamaan joukkuetta pärjäämään. Uusi tulokasvalmentaja Jacque Vaughn saa puuhastella rauhassa uransa alkupuolella vailla voittamisen painetta.
Mitä vähemmän voittoja, sitä parempi ajatellaan Magicin toimistossa. Sijat 14. – 15.
Charlotte Bobcats
Sisään: Ben Gordon, Brendan Haywood, Michael Kidd-Gilchrist, Ramon Sessions
Ulos: DJ Augustin, Corey Maggette
Bobcats teki kesän aikana selkeitä peliliikkeitä tarkoituksenaan jäntevöittää pelaajamateriaaliaan siinä määrin, ettei viime kauden mahalasku toistuisi. Pelkästään uskottavuuden vuoksi tämä oli erittäin hyvä ratkaisu. En silti näe tämän joukkueen edes haaveilevan pudotuspeleistä tässä vaiheessa. Kemba Walker, Bismarck Byombo ja muut nuoret pelaajat jatkavat kehittymistään. Sessions, Haywood ja Gordon tuovat lisää veteraanikokemusta + muutaman voiton mukanaan.
Tiukkaa tekee haastaa Itäisen Konferenssin nousukkaat paremmista sijoituksista. Sijoille 14. – 15.
Kaiken kaikkieen mielenkiintoinen kausi edessä Idässä. Miami tietenkin suuri suosikki, mutta takana lymyilee joukkueen epäonnistumista odottamassa oman arvioini mukaan 6 potentiaalista NBA-finalistia, jos Miami jotenkin saa kautensa puppeloitua.
Toivon mukaan joku Lännen asioista paremmin perillä oleva tekee vastaavanlaisen katsauksen NBA:n toisesta puolikkaasta. Ja keskustelua toki toivomme aktiiviseksi + omia ennakoita saa puskea eetteriin syksyn edetessä jokainen halukas.
Eastern Conference Preview 2012-2013
We Already Won
Miami Heat
Merkittävät siirrot sisään: Ray Allen, Rashard Lewis
Merkittävät siirrot ulos: Ei ketään
Rich getting richer. Mestaruuden viime kaudella näytöstyyliin voittanut Miami Heat lähtee tulevaan kauteen suurempana Itäisen Konferenssin ennakkosuosikkina kuin koskaan. Kukaan merkittävä pelaaja ei jättänyt joukkuetta, ja sisään ovesta astui tuleva NBA Hall Of Famer Ray Allen. Penkkiä laajenettiin myös Rashard Lewisin verran, joten joukkueen aikaisemmin parjausta osakseen saanut second unit on kertaheitolla liigan huipputasoa. Chris Bosh ja Dwyane Wade jättivät välistä Lontoon olympialaiset ja keskittyivät parantelemaan vammojaan.
Erik Spoelstra jatkaa valmentajana, joten suurempia muutoksia viime kauden palettiin tuskin on tulossa. Mielenkiintoista on nähdä kuinka paljon vallankumouksellista small ball-viritelmää nähdään runkosarjan aikana, sekä Ray Allenin sisäänajo joukkueen hyökkäyspeliin. Olisin äärimmäisen yllättynyt, jos Miami ei voita 60 peliä ja vie Idän paalupaikkaa nimiinsä. Sija 1.
Ja lopuksi vielä pakollinen LeBron-video:
LEBRON DISCOVERS THE SECRET TO SUCCESS...
Kivikovat haastajat
Boston Celtics
Sisään: Jeff Green, Jared Sullinger, Jason Terry, Courtney Lee
Ulos: Ray Allen, Greg Stiemsma
Liian vähän on puhuttu Bostonin uusitusta joukkueesta. Joukkue menetti merkittävistä pelaajista ainoastaan Ray Allenin, jolla oli muutenkin vaikeaa Rajon Rondon saatua alfauroksen paikan joukkueessa. Jason Terry ja Courtney Lee tuovat riittävästi laatua takakentälle yhdessä paljon kehuja saaneen nuoren Avery Bradleyn kanssa. Jeff Green on kuin uusi pelaaja joukkueen laituriosastolle ja rookie Jared Sullinger voi olla valmis auttamaan joukkuetta jo ensimmäisellä kaudellaan.
Celtics on Doc Riversin johdolla jälleen varmasti todella jäätävä pudotuspelijoukkue, ja hankkii itselleen runkosarjasta kotiedun. Sen verran pakka on kuitenkin mennyt uusiksi, ettei Miamin haastamiseen ainakaan runkosarjassa paukut riitä + Garnett/Pierce tarvitsevat tuoreet jalat pudotuspeleihin. Isojen miesten uupelo arveluttaa myös menestysmahdollisuuksien osalta. Sijoille 2. – 4.
Indiana Pacers
Sisään: DJ Augustin, Gerald Green, Ian Mahinmi
Ulos: Darren Collison
Viime kauden komeettajoukkue toimi maltillisesti, mutta viisaasti kesän siirtomarkkinoilla. Hibbertin hinta kävi lopulta aika suolaiseksi, mutta oli pakkoteko joukkueen johtoportaalta. Lisäksi omasta mielestäni yksi kesän parhaista siirroista oli hankkiutua eroon Darren Collisonista, ja hankkia tilalle paremmin joukkueen pelisysteemiin sopiva DJ Augustin. Henkilökohtaisesti olen DJ:n fani, ja uskon hänen pystyvän haastamaan George Hillin tosissaan joukkueen ykköspointin paikasta. Gerald Green ja Ian Mahinmi eivät ole erityisen merkittäviä hankintoja, mutta parantavat joukkueen penkkiä omilla vahvuuksillaan. Myös Finidi Georgen kehittymistä pelaajana on mielenkiintoista seurata.
Pacers on kova kotijoukkue, ikävä vastustaja ja ensi kaudella ensimmäistä kertaa vuosiin joukkue, jolta odotetaan menestystä. Sijoille 2. – 4.
Jalka vahvasti oven välissä
Philadelphia 76ers
Sisään: Andrew Bynum, Nick Young, Dorell Wright, Jason Richardson, Kwame Brown
Ulos: Andre Iguodala, Elton Brand, Lou Williams
Philly just re-loaded! Iggyn menettäminen kirpaisee varmasti, mutta jos tilalle tulee All Stars –tason sentteri ja holsterista löytyy Evan Turnerin kaltainen lupaus, jää lautaselle paljon enemmän tartarpihviä kuin sitä poistuu kukkaruukun alle. 76ers pääsi eroon myös yksipuolisesta scooraajasta nimeltään Louis ja amnestoi Elton Brandin läskin perseen. Pure winning! Takamies-laituriosastoa laitettiin myös uusiksi, ja Young-Wright-Richardson tuo ainakin omaan silmään mukavaa laajuutta pelaajamateriaaliin.
Jos Bynumista on astumaan johtotähden isoihin saappaisiin pään keston puolesta, on Philadelphia ensi kaudella todella ikävä joukkue vastustajille. Ehdoton ykkössuosikki neljännen kotietupaikan ottajaksi. Sijoille 3. – 6.
Brooklyn Nets
Sisään: Joe Johnson, Mirza Teletovic, CJ Watson, Jerry Stackhouse
Ulos: Gerald Green, Anthony Morrow
Nets vaihtoi kaupunkia, hankki yhden NBA:n parhaista shooting guardeista sekä uusi penkkinsä aika lailla kokonaisuudessaan. Joukkueen aloitusviisikko D.Williams-J.Johnson-G.Wallace-K.Humphries-B.Lopez on mielestäni kaikin puolin koko NBA:n parhaasta päästä. Lopezia voi jälleen tällä kaudella pitää käytännössä uutena pelaajana, ja hänen kunnossa pysymisensä on joukkueelle varmasti tärkeä asia. Myös Mirza Teletovicin sopeutuminen rapakon takana pelattavaan peliin olisi iso apu joukkueelle. Netsin penkkiä ei voi haukkua erinomaiseksi, mutta Avery Johnsonilla on käsissään riittävät palikat uskottavan pudotuspelijoukkueen rakentamiseksi.
Nets parantaa kauden mittaan joukkueen hitsautuessa paremmin yhteen. 50 voiton pintaan ja taistelua kotiedusta. Sijoille 4. – 7.
New York Knicks
Sisään: Raymond Felton, Jason Kidd, Marcus Camby
Ulos: Landry Fields, Jeremy Lin, Mike Bibby
This time we can go all the way. Knicks harjoitti pientä tuuletusta kokoonpanon osalta, mutta ei mitään ihmeellistä. Linsanity lakkautettiin Melon pyynnöstä ja tilalle hankittiin Stat&Melon isolaatiopallon kannalta sopivampi pointti Läski-Raimon muodossa. Kidd ja Camby tuovat ”uskottavuutta” veteraaniosastolle, mutta ovat lähinnä roolipelaajia tässä joukkueessa. Joukkueesta huokuu epäsynergia, ja vaikka pelkästään nimilistalla tulee se 40 voittoa, niin kotiedusta Knicks todennäköisesti saa vain haaveilla.
Woodsonin ensimmäinen täysi kausi peräsimessä, viime kauden rekordi taisi olla 18-6. Mielenkiintoista nähdä miltä peli tulee näyttämään. Povaan Melolle isoa kautta ja runkosarjasijoitusta kotiedun tuntumasta. Sijoille 4. – 7.
Limbossa
Chicago Bulls
Sisään: Kirk Hinrich, Nate Robinson, Marco Belinelli
Ulos: CJ Watson, John Lucas III, Omer Asik, Kyle Korver, Ronnie Brewer
Bulls on hienoisessa limbossa tällä hetkellä Derrick Rosen loukkaannuttua. Joukkueen identiteetti on hieman hakusessa, ja vastuunkantajat ovat kaikki hienoisia kysymysmerkkejä tulevalla kaudella. Boozerin sopimuksen arvo vituttaa kaikkia vesipojasta manageriportaaseen, Noahilla on loukkaantumishuolia ja Deng uhrasi tärkeää toipumisaikaa Lontoon olympialaisissa pelaamiseen. Myös penkki on mennyt aika lailla uusiksi, joten mielenkiintoista nähdä minkälainen jengi sieltä kentälle astelee.
Rosen menetys on iso takaisku Bullsille, mutta ainakin viime kaudella joukkue todisti pystyvänsä tekemään tulosta ilman ykkösmiestään. Pudotuspelien jokerikortti, jos Rose täydessä tikissä. Sijoille 5. – 8.
Milwaukee Bucks
Sisään: Samuel Dalembert
Ulos: Carlos Delfino
Bucks ei ole koripalloa seuraavan fundamentalistiosaston suosiossa johtuen takakentän kaksikostaan Ellis-Jennings. Minä henkilökohtaisesti näen lasin olevan puoliksi täynnä, ei päinvastoin, kun näiden pelaajien taitotasoa verrataan liigan muihin takakenttiin. Samanlaista hyökkäystalenttia löytyy harvalta joukkueelta, ja koirakouluvalmentaja Skiles saa nämä kaverit joko lentoon tai rysähtää päin tuplatorneja yrittäessään. Kokoonpano noin muuten on aika lailla muuttumaton, Bogutin poissaoloa yritetään paikata Dalembert-Udoh kaksikolla, ja omalla listallani annan Buckseille marginaalisen edun viimeisen pudotuspelipaikan tavoittelemisessa.
Joukkue on pysynyt hyvin kasassa ja tappelee varmasti kynsin hampain paikasta pudotuspeleissä. Motivaatio lienee parempi kuin monella muulla joukkueella, joita lotteryn puolelle vajoaminen ei välttämättä haittaa. Sijoille 7. – 10.
Atlanta Hawks
Sisään: Lou Williams, Devin Harris, Kyle Korver, Anthony Morrow
Ulos: Marvin Williams, Joe Johnson
Kuinka paljon Atlanta Hawks oikeasti huononi Joe Johnsonin lähdön myötä? Kyseessä on kiistattomasti yksi NBA:n parhaista takamiehistä, mutta mikään varsinaisesti dominoiva pelaaja ei ole kysymyksessä. Atlanta vahvisti takamiesosastoaan huomattavasti kesän hankinnoillaan, eikä Marvin Williamsin lähtökään mikään iso tikki ole. Nähtäväksi jää mikä uuden GM Danny Ferryn ajatus joukkueen rakentamisesta on. Jotenkin loogiselta tuntuisi, että rebuild modeen oltaisiin menossa, joka tarkoittaisi luonnollisesti lihoiksi laittamista ja tankkaamista.
Periaatteessa potentiaalia on pudotuspelijengien keskikastiin, mutta aavistellaan tähän rakoon suurempia ravisteluita pelaajamateriaalin osalta. Sijoille 7. – 10.
Taiteltavan tuolin kanssa hyviä liikkeitä tekevät
Toronto Raptors S: Jonas Valanciunas, Kyle Lowry, Landry Fields, John Lucas III U: Gary Forbes
Cleveland Cavaliers S: Dion Waiters, Tyler Zeller, CJ Miles U: Antawn Jamison
Washington Wizards S: Emeka Okafor, Nene, Bradley Beal, Trevor Ariza, U: Andray Blatche
Detroit Pistons S: Corey Maggette, Andre Drummond U: Ben Gordon
Näitä joukkueita on omissa papereissani mahdotonta rankata toistensa edelle tai taakse. Samoissa voittomäärissä pyöriviä jengejä, joiden suunta on ollut maltillisesti ylöspäin pari viime kautta. Jos puhtaasti hankintoja katsotaan, niin Wizards lienee realistisin betti tekemään harppaus viimeiselle pudotuspelipaikalle Idässä. Nenen kunto kauden aikana on kuitenkin suuri kysymysmerkki, joten emme kuuluta asiaa kirkossa vielä tässä vaiheessa. Toronto paransi joukkueensa takakenttää aika selväksi, ja jos Bargnani pysyy kunnossa, on heilläkin mahdollisuutensa. Valanciunasin komeettamainen rookiekausi auttaisi myös, mutta ainakaan olympialaisten perusteella mies ei ole vielä tarpeeksi valmis pelimies.
Cavs on porukan kolmas tasavahva joukkue ja pudotuspelipaikka on mahdollisuuksien rajoissa heillekin. Tästä iso kiitos liigan parhaiden pointtien joukkoon heti nousseelle Kyrie Irvingille, jolta odotan jättikautta. Cavs jatkoi pelisuunnitelmalleen uskollisesti joukkueen rakentamista draftista. Nähtäväksi jää kuinka paljon Waiters tai Zeller voi auttaa ohiolaisjoukkuetta ensimmäisellä kaudellaan isossa liigassa.
Detroit on loppuviimein omissa papereissani tämän sakin heikoin ilmestys. Vain niukasti tosin, mutta pudotuspeleihin Pistonsista ei ole. Maggette ei ole apu ja Drummond ei taida NBA-tasolla pelata vielä aikoihin. Monroen ja Knightin kehityksen varassa on se, pysyykö Pistons muiden nousukkaiden vauhdissa tulevalla kaudella.
Sijat 8. – 13. (paitsi Pistons, jolle 9. – 13.)
Identiteetti hakusessa
Orlando Magic
Sisään: Arron Afflalo, Gustavo Ayon, Josh McBob, Nikola Vucevic, Al Harrington
Ulos: Dwight Howard, Jason Richardson
Joku voi nähdä Orlandon tilanteessa jotain positiivisempaakin, mutta omaan silmääni Howardin vastineena saadut pelaajat kertovat kaikesta muusta paitsi halusta voittaa lyhyellä tähtäimellä. Afflaloa lukuun ottamatta kukaan pelaaja ei ole joko valmis tai motivoitunut auttamaan joukkuetta pärjäämään. Uusi tulokasvalmentaja Jacque Vaughn saa puuhastella rauhassa uransa alkupuolella vailla voittamisen painetta.
Mitä vähemmän voittoja, sitä parempi ajatellaan Magicin toimistossa. Sijat 14. – 15.
Charlotte Bobcats
Sisään: Ben Gordon, Brendan Haywood, Michael Kidd-Gilchrist, Ramon Sessions
Ulos: DJ Augustin, Corey Maggette
Bobcats teki kesän aikana selkeitä peliliikkeitä tarkoituksenaan jäntevöittää pelaajamateriaaliaan siinä määrin, ettei viime kauden mahalasku toistuisi. Pelkästään uskottavuuden vuoksi tämä oli erittäin hyvä ratkaisu. En silti näe tämän joukkueen edes haaveilevan pudotuspeleistä tässä vaiheessa. Kemba Walker, Bismarck Byombo ja muut nuoret pelaajat jatkavat kehittymistään. Sessions, Haywood ja Gordon tuovat lisää veteraanikokemusta + muutaman voiton mukanaan.
Tiukkaa tekee haastaa Itäisen Konferenssin nousukkaat paremmista sijoituksista. Sijoille 14. – 15.
Kaiken kaikkieen mielenkiintoinen kausi edessä Idässä. Miami tietenkin suuri suosikki, mutta takana lymyilee joukkueen epäonnistumista odottamassa oman arvioini mukaan 6 potentiaalista NBA-finalistia, jos Miami jotenkin saa kautensa puppeloitua.