- Viestejä
- 9 123
MIAMI HEAT 2010-2011:
Viime kausi: Viime kausi oli kaikin puolin aikamoista vuoristorataa runkosarjan osalta. Välillä joukkue äityi huikeisiin suorituksiin ja voittoputkiin, valuen aina yhtä yllättäen vaikeuksiin häviten pelejä selvästi kovimmille haastajilleen. Pudotuspeleissä tahti oli toki aivan erilainen, Spoelstran muuttaessa joukkoon highlight reelistä rosoiseksi puolustusjengiksi. Joukkue pelasi huikean tukahduttavaa puolustuspeliä hitaalla pelitemmolla ja operoi Bostonit ja Chicagot ikään kuin suupaloina hyökkäyspelin pyöriessä täysin LeBron Jamesin taito-osaamisen ympärillä.
Finaaleissa Dallasia vastaan joukkue aloitti vahvasti voittaen ensimmäisen ottelun ja dominoiden toista kohtaamista mielin määrin aina ottelun viimeisille minuuteille saakka. En muista koska olisin ollut yhtä järkyttynyt kuin tuon pelin jälkeen, niin puskista tuo Dallasin viime hetken kiri tuli. Kolmas peli Dallasissa antoi kuitenkin uskon takaisin Miamiin, pääsihän joukkue hakemaan toista vierasvoittoa hyvistä asetelmista. Vahinko oli kuitenkin jo tässä vaiheessa tapahtunut ja toisen kotipelin häviäminen osoittautui kohtalokkaaksi LeBronin menettäessä itseluottamuksensa heittoonsa täysin. Lebukan kadotessa kuvioista pystyi Dallas edelleen operoimaan vahvasti kahden jäljellä olevan kotipelinsä loppuhetket , niistäen Waden kantaman Heatin niukalla marginaalilla. Kuudes peli Heatin kotisalissa osoittautui luontevaksi jatkumoksi sarjan aikaisemmille kohtaamisille ja tarjottimella ollut mestaruus lipesi Texasiin.
ROSTER:
Tähdet: LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh
"The Big Three". Tämän kolmikon päätyminen Miamiin herätti viime kaudella huikeasti puhetta niin ennen kautta kuin kauden aikanakin. Kolmikko osoittautui todella kovaksi ytimeksi joukkueelle, joka meni lopulta sensaatiomaisesti aina NBA-finaaleihin asti ennen kaatumistaan Dallas Mavericksien edessä. Chris Bosh sai kauden aikana huikeasti kritiikkiä osakseen, osittain syystä ja osittain ilman syytä. Voidaan spekuloida olivatko väitetyt puutteet Boshin kyvyttömyyttä, vääriä ennakko-odotuksia pelaajilta vai epäreilua kritiikkiä. Itse petyin eniten siihen, ettei mies ollut mikään kovin erikoinen levypallopelaaja, jonka omassa kirjassani laitoin hänen viakseen ihan vanhoja tilastoja katsomalla. Toisaalta olin koko ajan sitä mieltä, ettei häntä käytetty täysin oikein missään vaiheessa, josta johtuen hänen roolinsa jäi vaatimattomaksi. Toisaalta kun pelaat yhdessä LeBronin ja Waden kanssa, täytyy sinun väkisinkin ottaa hieman vaatimattomampaa roolia. Puolustuspelaajana en häneltä ihmeitä missään vaiheessa odottanutkaan. Tulevan kauden osalta omat toivomukseni ovat siinä, että Bosh saisi entistä luontevamman roolin osana joukkueensa hyökkäyspelaamista.
Wade ja LeBron vuorottelivat runkosarjassa joukkueen ykköspyssyinä, LeBronin ollessa silti enemmän joukkueen pelillinen sielu niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Waden negatiivinen arvo oli ajoittain todella laiskassa pakittamisessa, joka oli mielestäni hieman häpeällistä. Ratkaisijana Wade ei lopulta ollut LeBronia yhtään parempi, vaikka yleinen mielipide tämänkin forumin keskustelijoiden joukossa sitä yritti todistella. Loistava pelaaja kuitenkin, jonka osalta odotukset tulevalta kaudelta ovat suurin piirtein samaa kuin nyt. Toki sormet ovat ristissä, ettei Wade loukkaannu tai ikäkysymys nouse vielä esiin peliesityksiä selvästi heikentävänä tekijänä.
LeBronin osalta tässä vaiheessa lienee tärkeintä on mainita esitykset pudotuspeleissä. Chicago- ja Boston-sarjoissa LeBron oli noiden viikkojen ajan NBA:n paras pelaaja niin selkeästi kuin pelaaja vain voi olla. Tuossa vaiheessa olin varma siitä, että LBJ tulee sementoimaan kauden päätteeksi asemansa NBA-legendojen joukossa, vaikka ennen kauden alkua ja runkosarjankin aikana pidin mestaruutta ylisuorituksena joukkueelle. Lopulta jo toissa kaudelta tuttu "pään kesto" nousi ratkaisevaan rooliin Dallas-sarjassa ja LeBron haihtui Maailman Parhaasta pelkäksi köyhän miehen Scottie Pippeniksi. Henkilökohtainen pettymys oli suuri, se oli sanomattakin selvää.
Tärkeät roolipelaajat: Mike Miller, Udonis Haslem, Joel Anthony
Tämä kolmikko täydentää joukkueen Top6-rotaation, jättäen ilmeiset aukot varsinkin pelintekijän ja sentterin paikoille. Mike Millerin viime kausi meni pipariksi sormivamman takia ja odotankin miehen olevan tällä kaudella tasaisempi suorittaja, joskaan mitään superroolipelaajaa en hänestä enää tässä vaiheessa uraa odotakaan. Haslemin kausi meni samalla tavalla harakoille nilkkavamman takia ja puolikuntoisenakin hän oli joukkueelle tärkeä pelaaja pudotuspeleissä. Odotan hänen olevan keskeinen osa joukkueen menestystä tällä kaudella. Joel Anthony tarjoaa perunaa ja ruskeaa kastiketta alimittaisena sentterinä, jolle sopiva rooli olisi maksimissaan 15 minuuttia per peli.
Muut minuutteja saavat pelaajat: Mario Chalmers (jos jatkaa joukkueessa, tällä palkkatietosivujen mukaan Qualifying Offer tilassa ja ansainnee enemmän kuin tuon miljoonan per kausi. Toki tässä vaiheessa kaikki sopimusspekulaatiot kannattaa jättää vähemmälle arvolle....)
Chalmers jatkaessaan olisi käyttökelpoinen backup pointin paikalle.
Muut pelaajat: Eddie House, Zydrunas Ilgauskas, Dexter Pittman, Norris Cole, (Jamaal Magloire, Juwan Howard)
Big Z:lle ei enää ole käyttöä kuin enintään 10 minuutille per peli. Vanha mies ratsastaa mukana vain penkkipelaajana ja sormushuorana. Hieno mies, mutta aika on ajanut täysin ohitse. Lopultakin. Eddie Houselle en myöskään haluaisi peliaikaa antaa. Käyttökelpoinen tappiotilanteessa, jos halutaan yrittää takaa-ajoa räiskimällä kolkkeja. Voi tuleen päästessään heittää vaikka 4 putkeen sisään. Muutoin käyttökelvoton. Dexter Pittman on kehittyvä pelaaja, jolle toivottavasti löytyy toisella kaudellaan enemmän käyttöä kuin rookiena. Tuskin silti mihinkään ratkaisevaan rooliin.
Norris Cole varattiin ekan kierroksen lopulla Miamin toimesta ja mitä youtubesta on tullut katsottua, niin atleettiselta ja potentiaaliselta kaverilta vaikuttaa. Mutta tuskinpa ratkaisu lähitulevaisuuden osalta, joten penkin kautta opettelemaan NBA:ssa pelaamista ja olemista.
ESPN näyttää Magloiren ja Howardin nimet rosterissa, toivon mukaan miesten kanssa päästään sopimukseen sopimusten terminoimisesta, jos sellaiset vielä heiltä löytyy...
Muitakin pelaajia tuolla palkkatiedoissa pyörii, en tosin tiedä onko heitä jo vapautettu sopimuksistaan. Beverley, Butler, Hasbrouck ovat kuitenkin pelaajia, joiden ei tulisi penkille mahtua missään olosuhteissa.
Suurimmat puutteet kokoonpanossa ovat tällä pointin ja sentterin paikoilla, joille ei avaustason kavereita löydy. Pelintekemisen osalta LeBron tietenkin korvaa todella paljon, mutta silti hyvää pallonkäsittelijää ja varsinkin luotettavaa kaukoheittäjää sinne tarvitsisi. Ja LeBronin ollessa pois pelistä pitäisi jonkun pystyä myös järjestelemään joukkueen pelaamista. En ole perehtynyt vapaiden agenttien markkinoihin, mutta toivon mukaan pelipaikalle löydetään vahvistusta. Sentteriosastolle tarve on lähinnä kovaa puolustavalle pelimiehelle, joka myös auttaisi levypalloissa joukkueen "hieman" alimittaista osastoa. Eddy Curry on pyörinyt harjoituksissa, mutta ei ole uskottava ratkaisu avauskokoonpanoon ja isoille minuuteille.
Eli PG-C sisään, samoin kyvykäs rotaatiolaituri, jolloin kasassa olisi se 9 miehen porukka, jolla mestaruus voitaisiin käydä pokkaamassa kotiin. Mihin tuleva salary cap yms. muut säädöt sitten antavat joukkueelle mahdollisuuden siirtomarkkinoilla jää nähtäväksi.
Tuleva kausi: Kausi 2011-2012 on eittämättä todella mielenkiintoinen Heatin kannalta. Tällä hetkellä paletit ovat vielä hieman sekaisin koko liigan osalta, emmekä osaa varmuudella sanoa miten joukkueet vielä vahvistuvat tulevien viikkojen aikana. Miamin ongelmat ovat materiaalin leveydessä, yhteispelin tulisi tällä kaudella jo olla riittävällä tasolla ydinporukan James-Wade-Bosh-Haslem-Miller-Anthony osalta. Kovimmat haastajat ovat Itäisessä Konferenssissa vähissä, ainoastaan Chicago pystyy toden teolla pistämään kampoihin Miamille, muilla ei juurikaan toivoa ole. Knicks jatkaa rakennusprosessiaan, mutta tuskin vielä tällä kaudella saa sisään kolmatta tähtipelaajaa Stoudemiren ja Anthonyn tueksi. Orlandon ja Bostonin aika on ohi, New Jerseyn ollessa vielä vahvasti rakennusvaiheessa.
Lännessä San Antonio pyrkii keräämään miehistön kasaan vielä yhtä runia varten, mutta lienee ulkona kuvioista. Lakers saapuu tähän kauteen levänneenä ja motivoituneena, joten nostan sen Läntisen Konferenssin ykköshaastajaksi. Dallasin veteraanit tuskin intoutuvat mestaruuden voitettuaan samanlaiseen hurmokseen, tosin mestarijoukkuetta ei koskaan kannata sulkea täysin ulos kuvioista. Durantin Oklahoma City lienee kaikkien kirjoissa se kuumin haastaja ja toivotuin joukkue finaaleihin Lännestä. Oma veikkaukseni onkin Miami over OKC in 6. Ja jos Miami ei voita mestaruutta, voidaan toden teolla nostaa esiin mahdollisuus LeBronin kostautumisesta pelkäksi hypeksi ilman sisältöä...