Ylläpito
Ylläpidon jäsen
- Viestejä
- 5 136
Lyhennettä avattu uutisessa nyt niin että kyse siis Loyola Marymountista.Olenko ainoa joka ei ole koskaan kuullutkaan mistään LMU -koulusta?
Lyhennettä avattu uutisessa nyt niin että kyse siis Loyola Marymountista.
Kuulostaa aika erikoiselta sillä Loyola Marymount on melkoisen vaatimaton koripallokoulu. Ymmätääkseni paljon kovemmat koulut olivat Jantusen perässä.
Eikös joku Heikki Kaskon pojista joskus pelannut tuolla?
Olisiko valmennusstaffi jotenkin erityisen osaava, nousemis halukas ja valmis tekemään luotettavia diilejä saadakseen tarvitsemaansa erityistalenttia?Wikipedia sanoi:LMU alumnus Mike Dunlap took over the program in 2014. Dunlap was formerly the head coach of the Charlotte Bobcats.
Eikös ole ollut puhetta tarpeesta monien pikkuasioiden loksahtamisesta kohdalleen, että jenkkiyliopistoon menosta tulisi menestys. Edullisia sattumia ei ole helppo etukäteen ennustaa mutta haitallisia on helpompi välttää. Kovassa yliopistossa on kovempi kilpailu, ja joutuminen valmentajan kiinnostusten sivuraiteelle ja sitä kautta penkinlämmittäjäksi on merkittävä takaisku parrasvaloja tarvitsevalle aspirantille.
Toki akateeminen tarjonta on lisäksi tärkeä, samoin koulun valmius stipendin laajuuteen, niissäkin kuulemma on eroja eivätkä ne ole mitenkään erityisen runsaita. Lisäansioita ei koululta saa saada eikä opiskeluviisumi taida sallia keikkahommia muualla. Kokonaisuudessa on paljon tekijöitä joista emme tiedä.
Wikipediassa on kuvaus kyseisen yliopiston koripallotoiminnasta. Mielenkiintoinen lainaus sieltä:
Olisiko valmennusstaffi jotenkin erityisen osaava, nousemis halukas ja valmis tekemään luotettavia diilejä saadakseen tarvitsemaansa erityistalenttia?
Juu ja tarkkaan määrittääkin ja valvookin vielä naurettavuuksiin asti. Mutta eikös NCAA ole mustasukkainen maksimeista eikä minimeistä? Olen käsittänyt, että kokostipendi on se maksimi ja sillä nyt just elää muttei juhli. Sitä pienempiäkin järjestelyjä on, esimerkiksi muutaman kymmenen tuhannen taalan vuosittainen, jolla maksaa sen lukukausimaksun, ehkä kirjat. Mutta eläminen pitää jotenkin hoitaa. Eli eroja silti on. Huippumiehille tosin tarjotaan varamaan kaikkialla parasta.Sen verran oikaisuja, että nuo koulujen stipendit määrittää NCAA,....
Juu ja tarkkaan määrittääkin ja valvookin vielä naurettavuuksiin asti. Mutta eikös NCAA ole mustasukkainen maksimeista eikä minimeistä? Olen käsittänyt, että kokostipendi on se maksimi ja sillä nyt just elää muttei juhli. Sitä pienempiäkin järjestelyjä on, esimerkiksi muutaman kymmenen tuhannen taalan vuosittainen, jolla maksaa sen lukukausimaksun, ehkä kirjat. Mutta eläminen pitää jotenkin hoitaa. Eli eroja silti on. Huippumiehille tosin tarjotaan varamaan kaikkialla parasta.
Ja se valmentajan valinta on valtavan tärkeä tehdä huolellisesti mutta mahdoton ennakoida kaikkia yllätyksiä, kuten joku aika sitten kun valmentaja kesken kauden sai kenkää. En nyt muista missä mutta niitä sattuu.
stipendi Harvardiin on arvokkaampi kuin stipendi Troyhin, mutta pelkistetysti stipendin sisältö on sama: opiskelu, tarvikkeet, asuminen, ruokailu.
Informatiivinen kirjoitus, kiitos. Oma kommenttini tuli lähinnä jostakin poimimstani asiat kokeneen kommentista, että stipendin tarjoama elanto ei lopulta ole kovin runsas ja nämä teini-ikäiset urheilijat kuluttavat sellaisen määrän kaloreita, että niiden hankkiminen saattaa osoittautua haastavaksi stipendin tarjoamissa rajoissa.Varsinaista dollarimääräistä kattoa ei ole.
...
Eli kyllä stipendien arvolla on erilaisia dollariarvoja, stipendi Harvardiin on arvokkaampi kuin stipendi Troyhin, mutta pelkistetysti stipendin sisältö on sama: opiskelu, tarvikkeet, asuminen, ruokailu.