Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
2 449
200w.gif


GLpyZ68W8AAQpZs.jpg:large
 
Viestejä
2 449
Los Angeles Clippers star Kawhi Leonard's ailing knee will likely keep him out for the start of their playoff series against the Dallas Mavericks.
Per ESPN's Adrian Wojnarowski, there is "increasing doubt" Leonard will be available for Game 1 on Sunday.

Saas nähdä onko Kawhi tänään kentällä. :rolleyes:
 

L.S

Viestejä
842
Ja vaikka tää nyt pikkasen myöhässä onki, ni laitetaan nyt silti:

Celtics -Heat 4-0
Cavs-Magic 4-1
Bucks-Pacers 2-4
Knicks-76rs 4-2
OKC-Pelicans 4-1
Clippers-Mavs 3-4
TWolves-Suns 4-2
Nuggets-Lakers 4-1
 
Viestejä
576
Saisiko olla annoksellinen Jerami Granttia?
Hän sopii myös ja varmaankin paremmin kuin Lavine. Varmaankin voisi saada samalla Barnes + Huerter + 1st yhdistelmällä. Grantia voi kyllä joku GSW:kin havitella, koska hänet varmaankin voisi saada Wiggins + Moody +1:st pick yhdistelmällä.
 

L.S

Viestejä
842
Hän sopii myös ja varmaankin paremmin kuin Lavine. Varmaankin voisi saada samalla Barnes + Huerter + 1st yhdistelmällä. Grantia voi kyllä joku GSW:kin havitella, koska hänet varmaankin voisi saada Wiggins + Moody +1:st pick yhdistelmällä.

Ite toivon ihan todella paljon, että joku playofftason joukkue on Grantista kiinnostunu, koska tällä hetkellä kaverille ei oikeen ole mitään muuta käyttöä Blazersissa, kuin laskea lottery oddseja ehkä just sen ratkasevan verran, että jää Flaggit ja kumppanit saamatta. Mielellään jakasin kaikki Grantin heitot nuoremmille pelaajille tulevalla kaudella.
 
Viestejä
2 342
Celtics odotetun ylivoimainen, kunnes alkoi tylsistyttää ja antoivat Heatin kiriä 20 pinnalla. Eikä siltikään ollut edes vähänkään tiukkaa.
 
Viestejä
1 437
Ensin täytyy nostaa hattua Pelsun pakkipelille, kyllä oli hyvää painetta koko ajan. Se oli varmasti osasyy OKCn otteille mutta kyllä näki että tätä on jännitetty. Oikein mikään ei sujunut, eivätkä edes vapaammat kolmoset uponneet. Kaiken kaikkiaan molemmilla joukkueilla surkeat heittoprosentit. Giddey olli kyllä luvattoman heikko.
OKC pelasi edelleen 11 syvällä rosterillla. Mutta ei tuo peli ihan normisti kulkenut jos JWill ottaa 4 kolmosta 7 min peliaikaan?

Intensiivisesti pelasivat kyllä molemmat, yleisö satasella mukana niin olihan siinä hyvät poffivibat. Ja hyvä että tuomarit antaa puolustaa, onhan nämä eri näköisiä pelejä kuin ne joka-hipaisu-vihelletään tapahtumat, toki tdl:n jälkeen jo paljon muuttunut. Aika loistavaa oli Wallacen pakitus McCollumia vastaan viimeisessä hallinnassa. Toki lopuksi pääsi viskaamaan kun virhettä heitossa piti varoa, mutta todella epätasapainoisessa asennossa.

Niinkuin SGA loppuhaastattelussa sanoi tällaisia pelejä jotka on klaarattu lopussa, on kauden mittaan ollut paljon. Nyt sopisi toivoa, että kun poff-tulikaste on onnistuneesti saatu, tapahtuisi hieman rentoutumista seuraaviin peleihin. Jos tämä olisi kääntynyt toisin päin, mikä näytti yhtä mahdolliselle, pitäisi jännittää jännittämisen jatkumista.

Mökki täynnä hyvin mukana olevia ihmisä, kovaa ja fyysistä taistelua ja tiukka peli. Katsoohan näitä voitti kuka voitti.
 
Viestejä
2 449
Mökki täynnä hyvin mukana olevia ihmisä, kovaa ja fyysistä taistelua ja tiukka peli. Katsoohan näitä voitti kuka voitti.

Joo. Heti ekoissa peleissä näki hurjan eron verrattuna runkosarjan ja playoffien välillä.. Peli hidastuu huomattavasti ja kaikella tavalla pelaaminen on tarkempaa.

Myös pisteissä näkyy heti ensimmäisten pelien jälkeen selkeä ero runkosarjaan. Ensimmäisissä peleissä puolet joukkueista eli 8 joukkuetta jäi alle sataan pisteeseen. Runkosarjassa yksikään joukkue ei skorannut alle 105 pisteen keskiarvolla.

Oklahomakin teki runkosarjassa 120,1 pinnaa per peli. Nyt ekassa playoff-pelissä 94 pinnaa. Indianan pistemäärä tippui runkosarjan keskiarvosta yli 29 pinnaa (123,3 -> 94).
 
Viestejä
576
Tuskin Butler:kaan juurikaan Miamia auttaisi.

Clippers:kin tuntui pitävän kokoajan ottelun hallinnassaan. Ei oikein missään vaiheessa tuntunut siltä, että Dallas saisi kiriä aikaiseksi. Clippers oli myös valmiimpi yrittämään jotain muuta eli Zubac pelasi post:ssa 1-vs-1 enemmän kuin koskaan urallaan NBA:ssa. Vähän yllättynyt miten Dallas oli valmistunut tähän peliin. Clippers on ilman Kawhia, joten nyt olisi loistava hetki iskeä ja ottaa se vieras voitto.

Bucks oli tullut selkeällä taktiikalla. Ei palloa Haliburtonille ja muut pelaavat 4-vs-4. Indiana tuntui tyytyvän tähän ja eikä edes yrittänyt rikkoa tätä taktiikkaa. Lillard oli liekeissä ensimmäisen puoliajan (35p) ja jäässä toisen (0p). Ei tämä nyt ollut Lillard:n huonoutta vaan Indiana alkoi puolustamaan Lillard:ia samalla taktiikalla kuin mitä Bucks oli tehnyt Haliburtonille. Jos Indiana haluaa voittaa niin Haliburton pitää saada aktivoitua. Indianan puolustus ei ole tarpeeksi hyvä voittaakseen näitä otteluita.

Päivän viimeisestä pelistä ei paljoa lisättävää aikaisempiin viesteihin. Kumpikin joukkue pelasi tosi hermostuneesti ja se laski pelin tasoa aika paljon. Kumpikin joukkue pelaa paljon ISO palloa. Tässä OKC on vain parempi määräämään sen kenet he haluavan puolustamaan omaa pallollista pelaajaansa ja se riitti tällä kertaa. NOP ISO pallolliset pelaajat ovat hitaita reagoimaan vaihtoon, joten OKC vain vaihtaa takaisin, joten joutuivat liian usein hyökkäämään sitä pelaajaa vastaan jota vastaan OKC haluaa heidän hyökkäävän.
 
Viestejä
2 342
Kaikkien muiden paitsi OKC:n voiton lopputulokset näyttävät tasaisimmilta kuin mitä ne oikeasti olivatkaan.

Mavs oli täysi vastaantulija, eikä oikein ollut pelissä edes ideaa. Lukankin lopullinen tilastorivi oikein nätti, mutta niitä suorituksia olisi kaivattu silloin, kun ottelu hävittiin alussa.

Celtics antoi lopussa siimaa Heatille, vaikka peli itsessään oli ihan täysi tyrmäys.

Ja Dame voitti samoin Bucksille pelin ekalla puoliajalla. Sanoisin että Pacersilla vähän huonoa tuuriakin, että se peli karkasi niin pahasti kuin teki. Kun Pacers ei osunut edes ladon seinään, vaikka osa kolkeista oli ihan avoimia. Taisi olla ekan puoliajan jälkeen jotain 0/paljon kaaren takaa. Ja sitten Bucksin ote herpaantui tauolla.

OKC:n matsi oli sitten ainoa oikeasti tiukka. Ja vieläpä poikkeuksellisen tasainen; siis ihan valtaosa matsista mentiin niin, että ero ei kasvanut yhtä-kahta koria suuremmaksi. OKC nykäisi 10+:aan päätöserän alussa, mutta Pels vielä nousi mukaan. SGA sitten otti ja upotti ne isot heitot aivan lopussa.

Pelkkiä kotivoittoja toistaiseksi.
 
Viestejä
1 437
No nyt oli tiukkaa ja hienoja vääntöjä. Molemmissakin näytti että vieraat ottaa voiton väkisin viimesekunneille asti. MSGssa ratkesi Hertensteinin blokkiin (DiVIncenzon kolmosen jälkeen) ja Denverissä Nuggets tuli takamatkalta ohi Murrayn kulma-fadeaway-buzzerbeaterilla huolimatta Davisin häirinnästä. Katsoin vain 4. erän mutta täytyy sanoa että AD-Lebukka-kaksikko on vireessä. Luulen että LAssa ainakin 1 voitto tulee. Ei paina jalka ja LeBron viskoo kolmosiakin kylmän rauhallisesti heti kun paikka.

Phillyn osalta on kyllä täysin Embiid-Maxey-kaksinpalloa hyökkäyspäässä ja vaikea uskoa että se heitä sarjan voittoon kantaisi vaikka joku voitto kotona voikin tulla. Embiidin meno on melkoista köpöttelyä eikä tuosta tietenkään parannu. Luotto polveen näyttää heikolta. Pisteitä tekee vielä mutta esim toisella puoliskolla ei ottanut yhtään levyriä. Brunsonillakin melkoinen ohiheittoilta. NYKin pitkät Hertenstein ja Robinson on luotettavia vääntäjiä.

Mutta...ihan parasta poff-viihdettä jo tässä vaiheessa.
 
Viestejä
135
Aika tekemätön paikka Lakersille. Murraylta aivan kamala peli ennen loppua ja toki tuo lopun ilotulitus oli sellaista, että olisi voinut mennä toisin ja päättyä Järvisille, mutta jos kolmoset menee Denverillä 23,5 % ja Lakersilla 43,3 % ja silti häviää, niin vaikea nähdä, että millä eväillä sarjan kääntäisi? Seuraavaksi pelataan vähän lähempänä meren pintaa ja vaikka henkisesti tämä vika peli saattoi olla aika murhaava, niin luulisi nyt vähintään toisen kotipeleistä jäävän kotiin ja välttyvät 0-12 recordilta Nuggetsia vastaan.

Jokic kahden pelin jälkeen 29,5/16/8,5 miltei 70 %:n true shootingilla ja syötöt / menetykset suhde miltei 6. Enemmän riistoja, kuin menetyksiä. Varmasti kiva pelata tuollaista vastaan. On tuo kuntokin kyllä uskomatonta, kun tuon kokoinen ukko vääntää 40 minuuttia/ottelu Denverin ohuessa ilmassa.
 
Viestejä
2 342
Kunnon katutappelua tuo Knicks-Philly. Ja juuri nyt Knicksillä on paremmat katutappelijat. Josh Hart on ihana, aina. Ja Deuce McBride pelaa hämmentävällä itseluottamuksella. Siihen vielä tosiaan sitten nuo isot miehet tekevät kaiken, mitä pystyvät.

Sen kaiken DiVicenzon voittoheittoa edeltäneen lisäksi tämä aika hyvin kuvasti matsia: Video and Shotcharts | Stats | NBA.com

Ja toisessa matsissa sitten oli se paikka, kun Lakersin olisi pitänyt sarja tasoittaa ja näyttäisi ihan toisenlaiselta. AD alkuun dominantti, kunnes Jokeri loppua kohden otti raviohjakset käsiinsä. En olisi yllättynyt, vaikka Lakers olisi Lännessä Nuggetsin pahin vastus lopulta, mutta 0-2 on kyllä nihkeä paikka.
 
Viestejä
576
Kaksi hienoa playoff peliä.

NYK vs. 76rs on kyllä todellista vääntämistä. Kumpikin saa puolustaa aika fyysisesti. Mutta 76rs kyllä hävisi tämän pelin omilla virheillään avain hetkillä. Vaikka siinä päätyraja syötössä oli vähän kiinni pitämistä niin tuo on normaalia, mutta siinä vaiheessa kun Maxey kaatuu maahan ja pari lähintä pelaajaa olivat molemmat Knicksien pelaajaa niin siinä vaiheessa pitää kutsua aikalisä. Nurse nukkui hetkensä ohi. Toki ei hän varmaankaan laskenut sen varaan, että Knicks heittää kolmosen.

NBA peli on paljolti sitä, että joukkueessa on 1-2 avain pelaajaa ja joukkue yrittää saada nämä kaksi pelaamaan ISO palloa tai pick&rollia. Puolustus sitten tekee sen päätöksen, että he joko antavat näiden 1-2 pelaajan tehdä se 40 pistettä ja pitää huolen etteivät muut osallistu peliin, tai puolustus pyrkii saamaan pallon pois näiden parin pelaajan kädestä tuplaamalla. 76rs yrittää saada pallon pois Brunsonin kädestä ja tämä on onnistunutkin. Brunson on pakottanut paljon huonoja heittoja ja on ollut todella surkea viimeistelijä. Mutta samalla joukkueet muut pelaajat heittävät lähes 50% kolmosen takaa, kun ovat saaneet vähän vapaampia heittoja. Knicks tuplaa kyllä toisinaan Embiidiä, mutta antavat Maxey:n tehdä mitä huvittaa. Koska ei tuplata niin muut pelaajat voivat jäädä omiin pelaajiinsa kiinni, jolloin rooli pelaajat eivät juurikaan osallistu pistetehtailuun.

LeBron, Ad ja Russell kaikki pelasivat ihan hyvin ja Murray ei ollut niin hyvä ottelun alussa, ja silti Denver voitti... Toki ero oli 1 kori, joten yksi onnen pomppu sinne tai tänne niin sarja voisi olla tasan. Kummallakaan ei ole mitenkään hyvää penkkiä, joten se, että Braun teki tehokkaat 10 pistettä on tosi iso asia.

On nämä pelit vähän erilaisia kuin nuo runkosarjan pelit.

Orlandolla on vaikeaa. Ehkäpä kotona heitot uppoaa ja vähän tulee helpotusta.
 
Viestejä
24
Tuli katsottua suorana viimeinen kvartteri Mavericks - Clippers pelistä. Olipahan puurtamista molemmilta. On toi Doncic kyllä melkoinen taistelija. Pelasi lähes 46min ja välillä näytti, että on aivan totaalisen puhki. Niin vain taikoi tärkeät kolkit ja tarjoili tärkeitä syöttöjä. Koripallona tuo peli ei ollut kaunista katseltavaa. Mutta eipä näistä mitään kauneuspisteitä jaeta. Voi hyvin arvata, että sarja menee seiskapeliin asti.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös