Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
1 900
OKC-Mavs. 4-0
Nuggets-TWolves. 4-1
Knicks-Pacers. 2-4
Celtics - Cavs. 4-1 tai
Celtics - Magic. 4-0
 

L.S

Viestejä
846
OKC-Mavs. 4-2
Nuggets-TWolves. 4-2
Knicks-Pacers. 4-2
Celtics - Cavs. 4-1 tai
Celtics - Magic. 4-1
 
Viestejä
244
OKC-Mavs. 3-4
Nuggets-TWolves. 4-1
Knicks-Pacers. 4-0
Celtics - Cavs. 4-1 tai
Celtics - Magic. 4-1

E. Vielä kerkes muuttaa OKC-DAL toisinpäin, kun tarkemmin ajateltuna seiskapelissä Luka tai Kyrie pistää buzzer beaterin sisään.
 
Viestejä
4 099
OKC-Mavs. 4-1
Nuggets-TWolves. 2-4
Knicks-Pacers. 2-4
Celtics - Cavs. 4-1 tai
Celtics - Magic. 4-1
 
Viestejä
1 473
Nuggetsin penkki on seitinohut. TWolwes pystyy sentään peluuttamaan Reidiä, Andersonia ja NAWia ihan hyvät minuutit tekemisen juuri kärsimättä. Vielä ei ole Nuggetsille etua korkeudestakaan kun naapuri on varmasti tullut hyvissä ajoin paikalle ja elimistö jo sopeutunut ohueen ilmaan. Sitten kun päästään 5-7 peleihin tästä saattaa etua jo tulla tuolla jatkuvasti asuville. Voi hyvinkin olla ettei vierasvoittoja enää sarjassa tule. Oman veikkaukseni TWolvesin voitosta sarjassa perustan ihan pelien katsomiseen. Nuggets ei näytä viime vuoden Nuggetsille ja TWolvesin pelit ovat näyttäneet puolestaan vähintään hyvälle. Conley on mahtava pelintekijä ja rauhoittava komponentti tuolle joukkueelle. Jos TWolves menee jatkoon veikkaan siitä läntisen mestaria.
 
Viestejä
2 391
Twolvesilla oli ottelun paras pelaaja. Ant ihan mahti. Jokeri ei ollut ihan oma itsensä. Ongelmissa korin alle poraamisessa Gobertin kanssa, kolkit eivät osuneet (ja heitti niitä liikaa) sekä seitsemän menetystä.

Twolvesilla oli ottelun paras puolustaja. Gobertilta loistava ilta. Ja vaikka ranskalainen aina hyvä puolustaja onkin, ihan noin kovaa suoritusta en odota koko ottelusarjaa. Jokicin 1:1 puolustaminen oli erinomaista. Tilastoihin vain kolme blokkia, mutta 3-4 sellaista katkoa / häirintää lobeissa, jotka muulloin aina olisivat olleet Gordonin helppoja donkkeja - joten vähintään yhtä merkityksellisiä kuin blokit (plus pallo päätyy paremmin omille).

Naz Reid teki Kuudes mies -palkinnon arvoisia asioita ja Conley oli tuttu oma itsensä. Plus Conley nykäisi siihen kolmoserään 11 pinnaa juuri silloin kun niitä tarvittiin ja kun Ant oli hetken vähän pienemmällä käytöllä.

Penkkitaistelunhan Twolves hävisi aivan pystyyn. Reid, NAW ja Slo-Mo todella pahasti miinuksella minuuteillaan. Ja vastavasti Justin Holiday +19 ja Reggie Jackson +15.

Yleiskuvana jäi sellainen tuntuma, että Minnyn intensiteetti, ja erityisesti pakissa, yllätti alkuun Nuggetsin. Iso ero heti kärkeen, minkä sitten pystyivät kirimään. Lopussa sitten Ant pystyi skoraamaan aina kun tarvitsi, Nuggets ei. Ja sanotaanko, että varianssitkin olivat puolella - tuuria siis kävi Twolvesilla aika tuhdisti lopussa, kun kaikki kolkit levyn kautta ym. upposivat.

Vaikka Ant & Gobert jatkaisivat tuolla tasolla, täytyy Townsilta ja penkiltä saada parempaa, jos aikovat ottelusarjan voittaa. Nuggetsilta odotan normaalia ryhtiliikettä nyt kun ensimmäinen isku otettu vastaan.
 
Viestejä
1 473
Kyse on siis kuinka paljon minuutteja voi jotain Justin Holidayta tai Reggie Jacksonia peluuttaa. Lyhyillä peliajoilla (kuitenkin Jokic ja MPJ kehissä ja Gordon joka surkea, penkillä) voi yksi runi heittää plusmiinukset aika paljon miten sattuu. Jos katsoo noiden penkkiläisten omia rivejä niin eipä nuo pyörremyrskynä heiluneet ja ratkoneet. Malonehan antaisi varmaan kunnon minuutteja jos uskoisi todelliseen positiiviseen vaikutukseen edes vähän alusta.


Mitä pidempi sarja sitä vaikeammaksi Nuggetsille käy jos rotaatio on näin tiivis. Jokeri tuskin tulee jatkossakaan "olemaan oma itsensä " kun vastaan on kaittaa kolmekin kovaa pakkipään puurtajaa. TWolvesin uskon tulevan ihan samalla intensiteetillä kaikkiin peleihin. Tuoltahan se on pitkälti näyttänyt, nyt vaan poff-napsu lisää.

Seuraavan kyllä Nuggets kuitenkin vienee ihan siitä syystä että sitä ei voi hävitä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 900
Oman veikkaukseni TWolvesin voitosta sarjassa perustan ihan pelien katsomiseen.

Näin pätkiä kun Wolves otti turpaan Sunsilta runkosarjan viimeisellä kiekalla. Sitten mulle on kantautunut huhuja, että Denverissä pelaa maailman paras ja niillä iso kotietu. Näillä tiedoilla laitettiin Denveriä jatkoon.
 
Viestejä
1 931
Näin pätkiä kun Wolves otti turpaan Sunsilta runkosarjan viimeisellä kiekalla. Sitten mulle on kantautunut huhuja, että Denverissä pelaa maailman paras ja niillä iso kotietu. Näillä tiedoilla laitettiin Denveriä jatkoon.
Minnesota saattaa mennä päätyyn asti. Kaksi kautta sitten oli vielä pohjasakkaa, nyt finaaliainesta.
 
Viestejä
2 460
Jokeri tuskin tulee jatkossakaan "olemaan oma itsensä " kun vastaan on kaittaa kolmekin kovaa pakkipään puurtajaa.

Aika rohkea ennuste. :rolleyes: Kyllähän se Jokeri nytkin peruutteli aika paljon niitä helppoja koreja ja 32 pinnaa, 8 levyä ja 9 syöttöä on sarakkeessa.. 7 menetystä aika poikkeavaa Jokerille, joten ei tuossa nyt kuitenkaan isoa käännettä tarvita tuohon "olemaan oma itsensä".

Tämä peli kuitenkin kääntyi Minnesotalle pääosin toisen puoliajan hurjalla heittopelillä. Minnesotalla toisella puoliajalla pelitilanneheitot 71% ja 66 pinnaa toisella puoliajalla.

Mutta sarjan aloitus oli ainakin melkoinen.
 
Viestejä
1 473
Magicilla hurja alku ja Cavs kivitteli itsensä jo 18p takamatkalle. Sitten alkoi heiltäkin sujua ja Magicilla meni enemmän puskemiseksi ja yksinyrittämiseksi. No aivan sama sikäli että Celtics oisi liian kova vastus kummalle vaan.
---
Onnittelut L.S :lle veikkauksen voitosta. Aika tiukkaa oli kärjessä, Juzo 2. ja Temes 3. kaikki pinnan eroilla toisiinsa.

Screenshot 2024-05-05 at 23.39.38.png
 
Viestejä
425
Minnesota saattaa mennä päätyyn asti. Kaksi kautta sitten oli vielä pohjasakkaa, nyt finaaliainesta.

Se auttaa huomattavan paljon, että jengissä pelaa koko ajan huimasti kehittynyt Anthony Edwards. Mutta onhan treidaajanero Danny Aingestakin ollut tässä huimassa nosteessa kovasti apua! Kolme Wolvesin ensimmäisestä kuudesta pelaajasta pelasi vielä joku aika sitten Jazzissa.

Jo tästäkin syystä toivon Minnesotalle mahdollisimman hyvää menestystä tänä keväänä. Että Aingekin saisi ansaitsemansa osan tästä gloriasta. Kuka esimerkiksi tommosella ikälopulla Conleylla mitään tekee, haittaa vaan muiden pelaajien kehittymistä. Hyvä että reppana sai uuden mahdollisuuden Minnesotassa, ja Jazz pääsi ukosta lähes ilmaiseksi eroon, vaikka hintana näyttääkin nyt olevan se, että Gobert-kaupassa Minnesotalta saadut pickit eivät varmaan vähään aikaa löydy sieltä ekan kiekan ihan parhaasta päästä. Vaan samapa tuo, kyllä omaa joukkuetta johdonmukaisesti huonontamallakin pääsee draftissa ihan hyville sijoille.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 624
Rudy Gobertille syntynyt esikoinen maanantaiaamuna ja Denveriin paluu / ehtiminen epävarmaa.

 
Viestejä
1 473
Kova tulee tästä Knicks-Pacers sarjasta. En ole juuri Pacersia nähnyt mutta hyvin liikkuu pallo ja muutenkin hienon näköistä joukkuetekemistä. En ole ihan varma oliko tuo ratkaiseva laiton skriini pelin hengen ja aiemman viheltelyn mukainen päätös. Kovin tulkinnanvarainen kun kyse on vaan siitä "ettei jättänyt tilaa" kun molemmat pyörivät seudulla jo aikoja. Niin tai näin ei tästä kyllä mitään sweeppiä tule eikä kai kukaan odottanutkaan. Thibsin vanha helmasynti eli rotaation kuristaminen minimiin ja avaajille maksimipeliaika ei ole tuonut lopullista (edes konffa-) menestystä tähän asti eikä varmaan tuo tänäkään vuonna.
-----

TWolves nollasi Denverin lähes täydellisellä pakkipelillä. Loistava efortti ja joukkuepuolustus jätti Nuggetsin ja Jokicinkin täysin avuttomiksi. Huuhaillivat kentällä eksyneenä kun aina joku kimpussa. Homma oli paketissa jo puoliajalla. Mitään skorauksen juhlaa ei ollut Wolvesillakaan, mutta yhtään tilaa ei jätetty ja monia Nuggetsin yrityksiä varsinkin korin alla haastoi useampi pelaaja. Nythän pelattiin vielä ilman Gobertia (onnea uudelle iskälle), mikä ei näyttänyt kovasti haittaavan. Anderson tuurasi omalla tyylillään ihan kiitettävästi siellä täällä, ja antoi 8 syöttöä. Tiesi kyllä että kun Edwards pääsee kankean alun jälkeen edes hieman vauhtiin niin Nuggets ei tule selviämään. Toisella jaksolla veikin ikään kuin näytteeksi KCPtä ja Gordonia muutaman kerran kuin kuuluisaa mätää kukkoa. Erityismaininta NAWIlle joka hymyssä suin piti Murrayn pihdeissä. Tiedoksi: Jokic ei vielä ollut "oma itsensä". Ehkä sitten seuraavassa. Ei häiritse KATaan persoonana koska nyt on joukkue tekemistä eikä turhaa naamanvääntöä. Conley on hyvä ja pitänee Tykon juuttuneen levyn pyörimässä ja muistuttamassa meitä kaikkia historiasta.

??:

giphy.gif


??
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
425
'Did you think I am forgiving?' – sanoo Nucky Thompson (Steve Buscemi) Boardwalk Empire-sarjassa omalle rakkaalle suojatilleen ja ampuu tätä päähän.

Conley on hyvä ja pitänee Tykon juuttuneen levyn pyörimässä ja muistuttamassa meitä kaikkia historiasta.

uuuh... no, historia on siinä mielessä rakentavaa hommaa, että siitä on tarkoitus ottaa opikseen, ettei aina aleta intoilemaan sellaisista asioista, jotka menee kerta toisensa jälkeen poskelleen. Mutta kiva tietysti aina saada henkilökohtaisia terveisiä.

Tässä vähän toisen tyyppistä asiaa. Nyt kun jäljellä on KAHDEKSAN kauden parasta joukkuetta – eikä voi edes sanoa, että play-innit tai pudotuspelien ensimmäinen kierros olisivat tarjonneet mitään varsinaisia täysyllätyksiä – niin arvatkaapa kuinka monta liigan 20 kovapalkkaisimmasta pelaajasta on enää mukana. Vain KOLME. Jokic, Gobert ja Doncic.

1.Stephen Curry$51,915,615$55,761,217$59,606,817$0
2.Kevin Durant$47,649,433$51,179,020$54,708,608$0
3.Nikola Jokic$47,607,350$51,415,938$55,224,526$59,033,114
3.LeBron James$47,607,350$51,415,938$0$0
3.Joel Embiid$47,607,350$51,415,938$55,224,526$59,033,114
6.Bradley Beal$46,741,590$50,203,930$53,666,270$57,128,610
7.Kawhi Leonard$45,640,084$52,368,085$50,000,000$50,300,000
7.Paul George$45,640,084$48,787,676$0$0
7.Giannis Antetokounmpo$45,640,084$48,787,676$57,604,894$62,213,285
7.Damian Lillard$45,640,084$48,787,676$58,545,211$63,228,828
11.Jimmy Butler$45,183,960$48,798,677$52,413,394$0
12.Klay Thompson$43,219,440$0$0$0
13.Rudy Gobert$41,000,000$43,827,586$46,655,173$0
14.Fred VanVleet$40,806,300$42,846,615$44,886,930$0
15.Anthony Davis$40,600,080$43,219,440$57,604,894$62,213,285
16.Trae Young$40,064,220$43,031,940$45,999,660$48,967,380
16.Zach LaVine$40,064,220$43,031,940$45,999,660$48,967,380
16.Luka Doncic$40,064,220$43,031,940$45,999,660$48,967,380
19.Tobias Harris$39,270,150$0$0$0
20.Ben Simmons$37,893,408$40,338,144$0$0

... uhmaa arkijärkeä. Ja ehkä sitä mihin NBA:ssa on totuttu.

Tavallaanhan tilanne on sama joka kevät, moni aikaisessa vaiheessa pudonnut jengi joutuu väkisinkin miettimään tulevaisuuttaan uusiksi. Mutta tänä keväänä tuntuu siltä, että tavallistakin suurempi osa niistä jengeistä, joilla on rosterissaan isopalkkaisimmat starat, on jo pudonnut pelistä pois.

Osa voi vedota loukkaantumisiin ratkaisevalla hetkellä, Bucks nyt ihan erityisesti, mutta suurin osa loukkaantuneista tähdistä on kroonikkoja. Kawhi, Embiid, Butler tai Zion Williamson esimerkiksi tuskin tulevat koskaan olemaan täydessä iskussa läpi playoffien. Anthony Davis oli tämän kevään piristävä ihme poikkeus.

Samalla näissä kahden tai kolmen etabloituneen superstaran ympärille rakennetuissa jengeissä on turha odottaa sitä, että homma jotenkin itsellään kehittyisi parempaan suuntaan. Ollaan myös selvästi aivan liian kaukana menestyvästä konseptista, jotta sopivien roolipelaajien metsästys ratkaisevasti auttaisi. Minkä lisäksi lähivuosien pickitkin on aikaa sitten myyty.

Jännä tilanne. Monessa jengissä yhtä aikaa. Isojen (vielä monivuotisten) sopimusten siirtäminen ei käy helposti, helpointa niitä on vaihtaa päikseen mutta... mutta mutta. Jotain fiksua pitäisi monessa seurassa nyt keksiä. Jos ensi vuodesta halutaan parempi. Enkä voi olla miettimättä, miten kaikki mahdollisesti edessä olevat supertähtien seuranvaihdot vaikuttavat Markkasen tulevaisuuteen. Kukaanhan ei Utahiin vapaaehtoisesti ilmottaudu pelaamaan, mutta jos homma alkaa mennä superstarojen osalta kovasti uusiksi, niin yllättäviä asioita voi äkkiä tapahtua.

Itse en niinkään toivo, että mahdolliset tulevat mullistukset toisivat Utahiin ketään edellä olevan palkkalistan kärkinimiä Markkasen rinnalle pelaamaan, enemmän sitä että ne auttaisivat/pakottaisivat Markkasen ulos Utahista, joka ei mielestäni ole yhtään hyvissä käsissä Aingen kanssa– (katos, vanha levy lähti taas pyörimään... lopeta äkkiä kirjoittaminen, ettei kukaan ala pilkata)
 
Viestejä
138
Johtuuko kovapalkkaisimpien massatippuminen siitä, että tuo top 20 lista ei edusta enää pelillisesti liigan kärkeä, vaan siellä on kehäraakkeja vanhoilla meriiteillä (no on ainakin jokunen)? Onko tämä ihan vain normaalia varianssia? Vai onko liiga muuttunut sillä tavalla, että "eurooppalainen" koripallo on vienyt tilaa staroilta ja pudotuspeleissä pärjää joukkueet, eikä yksilöt?

Varmaan vähän kaikkea tätä?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös