Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
1 479
Kyllähän tässä nyt vahdinvaihto tapahtuu. Clippersillä voittiikkuna kiinni, samaten Warriorsilla, Järvisillä, ehkä Sunsilla, Heatilla. Tilalla nuoren ytimen Boston, Knicks, Pacers, OKC, Timberwolves, ehkä Magic joilla kaikilla useampi vuosi aikaa nyt voittaa mestaruus/mestaruuksia. Nuggets tietty myös. Tässä esim Heat ei korjaudu sillä että sinne hommataan joku ++30v supertähti. Virkistävä muutos. Katsotaan vaikka OKCtä tai Pacersia kyllä niissä löytyy pelistä paljon "eurooppalaista" tai ainakin pyrkimystä joukkuepeliin. Toisaalta varmasn kuitenkin pysyy myös supertähtien liigana. Ne vaan ovat selkeästi nuorempia kuin mihin olemme tottuneet.
 
Viestejä
378
Vai onko liiga muuttunut sillä tavalla, että "eurooppalainen" koripallo on vienyt tilaa staroilta ja pudotuspeleissä pärjää joukkueet, eikä yksilöt?
No ei ainakaan euro jokic nyt näytä pärjäävän alkuunkaan jenkkiläiselle atleettisuudelle ja fyysiselle amerikkalaistyyliselle koripallolle jota viimeksi nähty 90-luvulla. Hienoa että menty sääntötulkinnoissa sinne fyysisempään koripalloon ja toivotaan että tämä jatkuu myös ensikaudella ja kiva nähdä miten vaikuttaa mm. Jokicin mainostettuun pehmeään touchiin kun saa oikeasti puolustaa, ei enää ollutkaan viimeistely niin helppoa ja pehmeää ja syöttöjäkään ei löytynyt entiseen malliin vaan menetys sarake alkaa olla sama kuin syötöt..
 
Viestejä
82
Juuri näin, jenkkien atleetit ovat tottuneet jo pienestä pitäen siihen että kovaa saa pelata ja virheitä ei helposti vihelletä, sama pätee NBA:n supertähtiin jotka illasta iltaan saavat kovaa kohtelua mutta ylivoimaisella fysiikalla jaksavat ottaa kontaktia ilman sen kummempia mutinoita tuomareita kohtaan.
90-luvullakin sai pelata kovaa ja sen vuoksi pisteet peleissä olivat huipussaan samoin kuten katsojaluvut.
 
Viestejä
2 396
Denverissä aivan puhtaat vankilasäännöt. En ole nähnyt yhtään tuohon tapaan tuomaroitua ja tuolla linjalla vedettyä ottelua tällä kaudella - ja muutama näitä on katsottu.

JOS tuohon tapaan saisi vetää jatkossakin, voittaisi Twolves tämän sarjan 4-0, Lännen finaalin 4-0 ja mestaruuden 4-0. Mutta näin ei tietystikään käy, vaan palataan jo varmaan seuraavassa pelissä normaalimpaan pudotuspelilinjaan.

Minny toki pelasi (vieläpä ilman Rudya) aivan loistavaa pakkia läpi ottelun, mutta myöskin joka pallonhallinnassa sai lyödä käsille, joten kyllähän se aika paljon helpotti. Ja Nuggets ei ollut tuohon yhtään valmis, eikä ole sellainen ryhmä, joka pystyisi sitten itse myös hyödyntämään samaa omassa pakkipäässä.

Olin yllättynyt kuinka pahasti Nuggetsilla (ja varsinkin Murraylla) pää hajosi noihin vankilasääntöihin ja turhautuminen meni niin överiksi, että ei koko loppupelin aikana pystynyt pääsemään siitä yli. Murray sieltä vaihtopenkin päästä jo heitteli lämpöpusseja kentälle, kun peli oli käynnissä.

***

Toisessa pelissä Villanova-kolmikko otti päätöserässä homman haltuun. Erittäin hyvää haastoa ja suurin osa pelistä mentiin Pacersin ehdoilla. Mutta sitten Brunson otti homman haltuun ja Hart & DiVicenzo komppasivat hienosti. Iso germaanikin itselleen valtavat minuutit erinomaisesti.

Vähän olen huolestunut Haliburtonista. Jo aiemmin kirjoitin, että sen superstaran pitäisi pystyä Brunsonin tapaan skoraamaan tärkeimmillä hetkillä. Sen voi kyllä tehdä ihan Pacersin pelitavan puitteissa, eikä millään iso-hautomisella. Mutta 6/2/8s on aika karmea rivi tuollaiseen paikkaan.

Anunoby-Siakam-kaksintaistelua hauska seurata.

Hart ei ehtinyt vaihdossa käydä kertaakaan. Kyllähän Thibs kaiken puristaa irti miehistään, minkä pystyy. Paljon olisi tietysti vielä pelejä jäljellä, eikä vaatimukset tästä vähene.
 
Viestejä
2 396
Se vielä, että ekassa pelissä Ant sai tekun, kun katsoi korin tehtyään vastustajan pelaajaa silmiin n. millisekunnin ajan.

Nyt Malone ei saanut edes tästä sitä. Eikä Murray siitä tavaroiden kentälle heittelystä - tai kukaan muukaan mistään.

 
Viestejä
2 461
Denverissä aivan puhtaat vankilasäännöt. En ole nähnyt yhtään tuohon tapaan tuomaroitua ja tuolla linjalla vedettyä ottelua tällä kaudella - ja muutama näitä on katsottu.

Joo. Alkukaudesta oli paljon puhetta, kun virheitä puhallettiin kaikista pienistä kontakteista ja nyt on menty ihan toiseen äärilaitaan. Nyt todella heikko suoritus tuomareilta. Hyökkääjän pelaaminen tehdään heti tosi vaikeaksi, jos pallolliselle pelaajalle sallitaan hand checkin jatkuva käyttö.. Ja tosiaan tuossa tekujen puhaltamisessa ei ole mitään linjaa.

Alla videossakin mahtava esimerkki. Aluksi kauheat askeleet (tai sitten pitää antaa virhe Murraylle). Ja kyllä tuosta lopusta nyt vaan pitää jommalle kummalle virhe puhaltaa.

 
Viestejä
378
Vai vankila säännöt kun pitkä euroletku ei pärjää lajissa koripallo jota aina hallinnut atleettiset jenkit, säännöt ja smallball sekä kolkkien viskely vaan mahdollisti jokicin kaltaisen pelaajan hetkellisen dominoininnin kun 5,4 paikan pelaajia ei osattu/voitu käyttää mutta nyt se on ohi ja jenkeissä herätty vihdoin palaamaan siihen mistä lajissa kyse ja tämä denverin "dynastia" oli niin helppo counteraa verraten bulls, spurs tai gsw joten olen happy että jokke lähtee ens kaudel euroliigaa hevoshommiin, koska tämä on Antin liiga.
 
Viestejä
2 396
Celtics-Cavs kuin eri lajia tuohon Denverin matsiin verrattuna. 40-34 ekaan erään. Kukaan ei puolusta, tai jos erehtyykin kokeilemaan, pilli soi ihan joka kerta. Celtics erässä 11 vaparia.
 
Viestejä
1 479
Hieman oli taas ruosteista alussa ja tasaisen tuntuinen peli. MD ei luovu yhtään "kaikki-pelaa" konseptistaan, jopa Haywardin piti käydä pelaamassa pikku minuutit (tämä on aina jännityksen paikka). Mutta silllä konseptilla kierrokset eivät tipu yhtään ja näinhän se on että OKC harvoin kypsähtää kunnon takia lopussa. Nytkin 3. erässä Dallas tuli tuntumaan mutta sitten ruuvi alkoi kiristyä eikä Mavsilla sitten juuri jakoa ollut ja 5 min jäljellä Kidd heilutti valkoista lippua. Jälleen vaikea nostaa oikein ketään esiin, mutta tuossa lopun vaiheessa Caso hyydytti vauhtiin päässeen Kyrien ja yks sun toinen osuivat kolmosiaan kun paikka järjestyi. JDubilla todella nihkeä alku mutta nousi sitten loppupuolella lopullisten niittien naulaajaksi. Odotettavissa siis jatkossakin tiukkaa väsytystä mutta nyt nähdyillä eväillä pari napsua intensiteettiä lisää. Omituista oli että OKC voitti levyrit kirkkaasti. Yleisessi ottaenhan OKC on huonommasta päästä levyreissä (tässä muuten hyvä artikkeli erilaisista filosofiosta asiassa esimerkkeinä OKC ja Knicks). Pilli soi tiuhaan ja SGAn eduksi joka vielä hiemaan etsii poffvauhtiaan. Mavs haastoi Giddeyn aiemminkin antamalla heittää vapaasti, ja nyt se taas toimi. Giddey saattaa hyvinkin palata kuvaan seuraavissa peleissä.

Lukan on pakko päästä jonkinlaiseen heittokuntoon jos Mavs meinaa pärjätä. Kyriehän on näistä "vanhoista staroista" ihan parhaassa tikissä ja näyttävä pelaaja.

Tunnelma hieno ja yleisö mukana täpöillä. @Henke johtaa siis Lukaa vastaan 1-0.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
30
Kyllähän suomalaista koripallofania miellyttää OKC:n pelin lisäksi sinivalkoisiin pukeutuneet katsojat. Go OKC!!!
 
Viestejä
1 479
Siis tarkoitit varmaan, että pisteet oli matalimmillaan.. :rolleyes: Enkä kyllä osta sitäkään ajatusta, että tuo kovan pelaamisen salliminen toi korkeat katsojaluvut. Kyllä siihen syy oli valovoimaiset tähdet, ennen kaikkea Jordan.
Luulen kyllä koko kirjoituksen olevan sarkasmia ja samalla metrisen rapalan foorumin lampeen. Varsinkin tuon "ilman sen kummempia mutinoita tuomareita kohtaan" viittilöi kovasti sinne suuntaan. Vain @Tuomo P kuitenkin tietää oliko totista tekstiä vai ei ja tuliko saalista.
 
Viestejä
4 104
Ehdin jo pari päivää olla Ant- ja Minnesota-fani, mutta toisen matsin käsillehakkaamisesityksen jälkeen pitänee harkita uudelleen.
 
Viestejä
378
Oletkos vieläkään @Chaser23 näitä pelejä katsonut vai mennäänkö yhä highlight-videoilla? :)
Onhan pelejä tullut katsottua ja aika kattavastikin, poikkeuksena oli vaan se että yhtäkään Jazzin peliä en tällä seosonilla katsonut vaan muutaman pelin highlight koosteet riittivät minulle sitä viihdettä. En sitä kiistä etteikö muutamia selviä virheitäkin jäänyt viheltämättä, mutta ei siinä ole mitään erikoista, niitä jää aina linjasta riippumatta ja oliko mielestänne siis niin että tuomarit antoivat vaan twolvesin pelata kovaa ja nugeteille vihellettiin sitten pehmeitä? Kuten murryn ja malonen tekut??
 
Viestejä
378
Isompi ongelma kuin tuomarilinja on nugettien kohdalla "yllättäen" jokic ja se että hän valmis lähtemään kotiin hevostensa pariin eikä selvästi kiinnosta alkaa painimaan ja kantamaan joukkuetta sen enempää kuin mitä normaalisti kantaa ja toki hienosti kantaakin, mutta mitään extra vaihdetta tai motia ei näytä kaverilta löytyvän. Ja tämä heijastuu sitten ennekaikkea murrayn tekemiseen, joka ainakin nyt tietää ettei tässä ottelusarjassa ole se pelaaja joka otteluita omalla tekemisellä voittaa vaan tarvii enemmän nikolan apua kuin muissa sarjoissa tässä menneinä vuosina ja kun huomaa että sitä ei saa alkaa murrayn pelissä näkyä pakottamista, hänelle epäluonnollisia ja huonoja ratkaisuja jotka taas saavat jokicin motin laskemaan entisestään ja 4-1 sarja onkin valmis...Toki maailman parhaalla pelaajalla voi vielä olla tähän sanansa sanottavana, mutta pitäisi nyt lähteä siintä että tulee töihin, ei vaan saavu työpaikalle...
 
Viestejä
2 396
Celtics teki mitä piti. Ei kyllä päässyt yhtään yllättämään. Hankalaa tulee Cavsilla olemaan edes yhdenkään voiton ottaminen. Mitchell on fantastinen skoraaja, mutta silloin kun skoraa, kaikki muut jäävät seisoskelijoiksi. Ja Garland jatkaa alamaissa.

OKC:n ylivoima sen sijaan vähän yllätti. Ei voitto, mutta kuinka helposti se lopulta tuli. SGA fantastisen tehokas.

Kyllähän suomalaista koripallofania miellyttää OKC:n pelin lisäksi sinivalkoisiin pukeutuneet katsojat. Go OKC!!!
Oli kyllä jo vähän sellaista pohjoiskorea-vibaa tuossa pukeutumisessa.
 
Viestejä
1 479
Oli kyllä jo vähän sellaista pohjoiskorea-vibaa tuossa pukeutumisessa.
Ennen 1. Pelsu-peliä kamera kierteli katsomoa ja jos joku ei laittanut paikallaan ollutta t-paitaa päälle, joutui heijastetuksi ylös sinne näyttöön ja jengi huusi kunnes puki päälle. Tämä muutamalle ja kaikki pukivat paidat kiltisti päälle. Peer pressure toimii aina.
 
Viestejä
1 479
Pacersin penkki piti heidät mukana pelissä ja selostamostakin huudettiin jo TJ McConnellia apuun lopussa, vaan ei: Carlisle peluutti avaustaan, joista sitten Nembhard ei mahtanut Brunsonille yhtään mitään. Nembhardin ja Nesmithin tilalle TJ ja Toppin niin tuosta olisi jotain voinut tullakin. Knicksiä vastaan penkki/avaus-vertailukin on helppo kun penkkikin pelaa suurinpiirtein Knincksin avausta vastaan. Brunson on kyllä ylikylän miehiä, mutta TJ sai jotain rotia touhuihin ja laittoi sivussa 12 syöttöä 22 minuutissa. Anunoby loukkaantui (reisi paukkui). Thibsin täydet-minuutit-taktiikka alkaa kantaa veroa. Brunsonkin sai jonkun krempan jalkaan (oikea, eikä tilanteessa ollut siihen kontaktia, palasi puoliajan jälkeen) eli antaas kattoo kuinka kauan Thibsillä riittää peluutettavaa. Pacers ei ollut mitenkään jyrän alla, joten saattaa kotona hyvinkin tasoittaa tai voittaa ainakin toisen. Haliburton oli hyvässä vedossa mutta lopussa jälleen ujo omien ratkaisujen ottaja. Huonoilla vapareillakin oli merkitystä ja omaan silmään erikoinen juttu että Siakam jättää jonkun 20-25 cm lankulle.

Pacersilla on laurinmentävä aukko kokoonpanossa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös