Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
2 396
Nyt oli paras mahdollinen sauma Pacersille ottaa voitto, mutta ei ollut lopulta likikään. Kun Brunson loukkaantui ja missasi toisen erän, peli meni täysin Pacersille. Sitten Brunson palasi toiselle puoliajalle, mutta OG:lta meni takareisi ihan kunnolla (ei nähtäne edes konffafinaaleissa). Ja OG oli vielä ollut hirmuvauhdissa (28min / 28p).

Haliburton oli nyt päättänyt ottaa sen stararoolin ja olikin erinomainen, mutta riittävää tukea ei tullut kuin oikein Toppinilta.

Iso germaani hätyytteli jo triplatuplaa ja pelaa aivan kykyjensä ylärajoilla - fantastista suorittamista Hartensteinilta.

MSG chanttasi lopussa "Fuck you Reggie" ja selostajakolmikko vähän yritti vältellä aihetta. Josh Hart tuli pöydälle, nappasi Reggien mikistä kiinni ja kertoi kaikelle tv-kansallekin, että ne muuten huutaa haistavittua sulle Reggie :)

Carlisle otti viime hetkillä ulosajon ja pelin jälkeen sitten NBA:lle valitusta 78:sta tuomarivirheestä... En kyllä itse noteerannut minkäänlaista eroa tuomaroinnissa.

 
Viestejä
4 104
Mistähän syystä Hartenstein ei ole pelannut Saksan maajoukkueessa arvokisoissa vuoden 2017 EM-kisojen jälkeen? On siis jäänyt neljä turnausta väliin.

Tässä jutussa mainitaan ainakin huonot välit Kleberin kanssa:

 
Viestejä
1 479
Eipä siinä OKCllä ollut juuri nokan koputtamisa, Mavs oli koko ajan niskan päällä. Monta kertaa kun OKC tuli lähelle uskoin että tuosta lähtee menemään kuten yleensä vaan ei mennyt. OKCn kentän levitystyylillä missä kaikki heittää ja eikä hyökkäyslevyreitä juuri saada, pitää myös kolmosen osua ja nyt ei niin käynyt Sen sijaan Mavs heitteli kolmoset ja useimmiten aika vapaana melkein 50%:n tarkkuudella. Mavsista puoli joukkuetta rampana tai ainakin siltä näyttää, mutta efortti oli kova. Ansaittu ja selvä voitto. PJ Washington oli todella kova.

Giddey alkaa olla siinä ja siinä voiko peluuttaa lainkaan. Edelleen ihmettelen miksi Hayward edes käy kentällä. Wiggins ja Joe olivat nyt myös melko hyödyttömiä. Kumpi vaan voi voittaa seuraavan mutta jotain uutta kujetta Daigneautin pitää keksiä.

Scott Foster haluaa olla suurin tähti kentällä. Tulee aina huono fiilis kun näkee että hän vislailee pelin.

Hauskin tapahtuma oli kun pressissä Donkicin puhuttua hieman aikaa alkoi kuulua naispuolista kovaäänistä aktin voihkinaa . Ei pitänyt Lukan pokka. "I hope that's not live"
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
30
Giddey alkaa olla siinä ja siinä voiko peluuttaa lainkaan.
En ole katsonut tätä tuoretta peliä, mutta edellisen katsoin ja ihmettelin samaa. Mikä on muuttunut? On jotenkin ulkona pelistä koko ajan. Kaameat lukemat tuosta tuoreimmasta pelistä - vajaa 11min peliaikaa ja miinuksella -20points. 8 pistettä sentään sai, mutta omissa soi oikein kunnolla.
 
Viestejä
7 429
En ole katsonut tätä tuoretta peliä, mutta edellisen katsoin ja ihmettelin samaa. Mikä on muuttunut? On jotenkin ulkona pelistä koko ajan. Kaameat lukemat tuosta tuoreimmasta pelistä - vajaa 11min peliaikaa ja miinuksella -20points. 8 pistettä sentään sai, mutta omissa soi oikein kunnolla.
Dallas avasi matsin 13-6 ja noista kupeista käytännössä jokainen tehtiin Giddeyn näennäistä kättä vastaan. Kaveri näytti olevan aika pihalla, todella passiivinen ja jopa haluttoman näköinen. Giddeyllä on joukkuetovereihinsa nähden lyhyet kädet ja hitaat jalat, mutta tämän lisäksi kaveri himmaili puolustukseen palatessa kuin ne vähän läskimmät M2D-pelaajat.

Tuollaisilla puolustussuorituksilla Giddeyllä ei ole mitään asiaa kentälle tässä pudotuspelisarjassa, koska häntä vastaan tullaan hyökkäämään jokaisessa mahdollisessa tilanteessa.

Puolustusesimerkkejä on tarjolla tässä koosteessa ekan erän alussa, toisen erän alussa sekä kolmannen erän puolivälissä.



Giddeyn naamaan soi käytännössä jokaisessa puolustuksessa, jossa hän on kentällä.
 
Viestejä
1 479
Mavs harjoitteli Giddeyn kanssa jo viimeisessä sarjapelissä. Tuo heitä-rauhassa-kunnioituksen puute näyttää menevän ihon alle. Kyllä Giddey Pelsu-sarjassa puolusti ihan ok eikä hänen tonttinsa mitenkään erityisesti vuotanut. MD varmaan peluuttaa edelleenkin mutta jos näiden kahden pelin tasoiset esitykset jatkuvat minuutit jäävät vähäiseksi. Myöskään tätä Giddeyvisionia ei ole hyökkäyspäässä nähty lainkaan. Sinällään ei kauheasti haittaa koska SGA ja JDub ( + Wiggins) pyörittävät kyllä peliä.
 
Viestejä
584
Modernia koripalloa kummassakin pelissä. Jos heität kolmoset sisään voitat ja jos et niin häviät. Tänään Boston ja OKC pisti nuo kolmoset ohi ja heidän vastustajat sisään. Heittäjien laatu on sen verran hyvä lähes jokaisessa joukkueessa, että ei sinne pitkäksi aikaa ketään voi jättää ja myöhästyneet haastotkin ei yleensä heittoa häiritse. Tuo vain korostaa roolipelaajien tärkeyttä.

Tuossa kolmosten heittelyssä on se arvo, että jos menee sisään niin kenttä avautuu kaikille ja ajot ja korit korin alta tulee paljon helpommiksi. Jos taasen ei mene niin vastustaja voi kasata lauman pelaajia korin alle puolustamaan, jolloin korin altakin vaikeata tehdä koreja. Täällähän Giddey jo mianittiin, mutta samanlaista 'saat ottaa kaikki vapaat kolmoset' kohtelua koki Green Dallasin puolella, mutta Green, kuten kaikki muutkin Dallasissa laittoi kolmoset sisään. Tätä taktiikka on käyttänyt niin GSW, kuin LeBronin Miami ja jopa Howard:n Orlando silloin kauan sitten, mutta nykyään lähes jokainen menestyvä joukkue pelaa näin.
 
Viestejä
1 479
Näin on tietty, sekä Green että PJ Washingtonin annettiin ekapelissäkin ottaa kaikki kolmoset sen kummemmin haastamatta ja heistä lähdettiin auttamaan tai tulppaamaan korinalus/ sulkemaan kaistat korin alle. Nyt vaan osuivat. Osuvatko seuraavassa ainakaan samalla lailla jos samalla taktiikalla edelleen jatketaan? OKC oli kuitenkin noinkin huonolla heittopelillä aika iskuetäisyydellä pitkään. Veikkaan että tulee ainakin 6 pelin sarja.
 
Viestejä
2 396
Saatiin ottelusarjoihin vähän värinää. Celticsin kyvyttömyys vastata hieman erikoista. Ajattelin, että kolmospelin vieraskentällä saattavat hyvinkin hävitä, kun ei ihan sitä samaa kaikkipelissä-kiimaa. Mutta kotikentällä kovin vaisu suoritus nyt. Mitchell oli parhaimmillaan, ja juuri silloin, kun sitä eroa tehtiin ja voitto otettiin. Kun siis puoliajalle mentiin tasoissa, mutta ratkaisu nähtiin 3. erässä.

OKC:ssä jo ennakolta tietty huomattavasti tasaväkisempää. Tällä kertaa riitti, että menivät päätöserässä yhden pidemmän pätkän 1/11 heitot ja Mavs käytti saumansa.
 
Viestejä
378
En nyt vielä lähtisi värisemään, tyypillinen Celtics tappio, kolkit ei uppoa ja laiskaa puolustamista ja kaverilla uppoaa. Tosin epä mazzulamaiseen tapaan ajettiin kyllä huomattavasti normaalia enemmän korille, mutta kun se kolkki ei tosiaan pudonnut sai cavs aika hyvin suojeltua sitten koria ja huomaahan tuosta että kun se sisäpeli ei ole ykkösoptio vaan last resort niin ei se sitten välttämättä toimi varsinkaan ilman sitä kovaa kolmossadetta tukemassa. Toivottavasti kuitenkin viimevuoden traumat on karistettu ja Tatum ja kumppanit nähdään taas finaalissa..
 
Viestejä
1 479
Sarja tulee Knicks-Pacers-sarjastakin ja lähinnä sen takia että Thibsin kulutussota omaa joukkuettaan vastaan on ihan rintaman katkeamispisteessä. Ei toki pahaa sanottavaa Achiuwan ja Burcsin otteista vaikka jälkimmäinen on pelannut kunnon minuutteja ties milloin. Ja hatunnosto joukkueelle tästä taistelusta joka sitten ratkesi Nembhardin haamukolmoseen johon ei varmaan uskonut itsekään kun kädestä lähti. Jossain kohtaa Thibsille tulee kuitenkin saavin pohjia raapiessa tilanne ettei kauhaan jää enää mitään. Simskin (joka muistetaan lähinnä donkkikilpailun kiusaannuttvimmasta suorituksesta muutama vuosi sitten) nimittäin sai peliaikaa. Pacersilla penkki oli nyt pahasti helisemässä mutta avaus oli timanttia ja Haliburtonistakin lähti tehoja irti. Uskon edelleen veikkaukseeni että Knicks tämän lopulta vie mutta sitten alkaa olla ukot lopussa fyysisesti ja lukumäärällisesti.

Jos olisi katsonut eristettynä ainoastaan 3. Nuggets- TWolves-pelin, olisi helppo sanoa että Nuggets luutii tämän sarjan helposti menemään. Olisko oltu Rudyn varpajaisissa liian pitkään vai mikä oli mutta Wolves näytti veltoilta läpsyttelijöiltä. Toki tuomarikaan ei antanut mennä edellisen tyyliseen painivääntöön. Murray oli vedossa. Enempää en kommentoi koska lopetin katsomisen jossain 3. erän keskivaikeilla. Ihme on jos Twolvesin ilme olisi sama seuraavassa pelissä,
 
Viestejä
584
Pacers:n peli menee todella paljon pallon pomputteluksi otteluiden lopussa. Jokainen vuorollaan pomputtelee 5 sekunttia ja sitten syöttää seuraavalle, kun otteluiden alussa pallo liikkuu paremmin. Knicks:lläkin se on pomputtelua kun Brunson on pelissä, mutta muu joukkue liikuttaa palloa nopeammin. Sen takia peli näyttää monesti paremmalta kun Brunson ei pelaa tai ei ole se ensi sijainen pallon käsittelijä (näitäkin hetkiä on kun Brunson on kentällä ja pelin teko vastuu on jollain muulla). Brunsonilla on kyllä erittäin hyvä kyky kaivaa se heitto minkä hän haluaa ottaa eikä tyydy niihin heittoihin mitä vastustaja antaa, vaikka ei olekaan nopea. Mutta on kyllä vahva, joten häntä vastaan miltein kannattaa laittaa fyysisesti vahva puolustaja ja mielellään pidempi kuin Brunson itse. Tässä pelissä se viimeinen kolmonen oli sellainen yritetään kalastella vastustajalle virhe heitto eli ei edes yrittänyt tehdä koria. No ei kalastelu toiminut, kuten aika usein playoffeissa käy ja tuohon se peli lopullisesti ratkesi. Vauhtiahan tässä sarjassa on ja välillä tuntuu siltä, että pelaajat unohtavat ottaa pallon mukaan. Kumpikin joukkue yrittää juosta jopa puolustus levyreistä.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Denver pelasi hyvällä temmolla alusta saakka. Lähes kaikissa kauden peleissä (runkosarja ja playoffs) Denver on pelannut laiskasti kaksi ensimmäistä neljännestä ja sitten alkaneet pelaamaan, mutta nyt olivat pelin alusta saakka hyvällä temmolla pelaamassa. Toki kun katsoo toiselta puolelta niin se näyttää siltä, että Wolves ei tullut hyvällä temmolla peliin mukaan. No kumpikin voi olla totta.
 
Viestejä
2 396
Aivan mahtava sarja tämä Knickerbockers-Pacers. Melkoista kulutustaistelua käydään, kun Knicks tosiaan alkaa olla heikoissa kantimissa kuten yllä todettiin. Mutta aika toispuoleisena se Haliburtonkin siellä konkkasi, painoi sen 35 ja kun kyse ensisijaisesti alaselkäongelmista, niin saattaa tänään aamulla herätessä sängystä nouseminen tehdä kipeää.

Köyhän miehen Shawn Huff, yhden miehen ainainen fast break, Josh Hart kaapi 18 levyä ja on 13,3 keskarilla pudotuspelien neljännellä sijalla (AD, Jokeri, Allen). Ja kundilla on se 190+ mittaa. Jostain erikoisesta syystä Thibs otti penkille muutamaksi minuutiksi ja katkaisi putken.

Ei tästä parista mestaria tule, mutta ehkä monissa piireissä voitaisiin vähän ottaa mallia näistä jengeistä. Siis sen sijaan, että kasataan se kolme staraa ja jotain roskaa ympärille, ehkä tämä kuitenkin on yhä joukkueurheilua.

Pacersilla kävi lopulta melkoinen joulu, kun Nembhard oli 1/7, kello lopussa ja ottaa stepback-kolkin kolme metriä kaaren takaa. Siis sellainen heitto, minkä pisteodottama siinä hetkessä oli ehkä 0,2 ja sillä sitten voitto.

Tuomarit olivat omasta mielestäni melko huonoja. Välillä tuli vihellys jostain ihan tyhjästä ja välillä sai aika kovaakin rikkoa - linja puuttui.

***

Toisessa parissa sitten ei ollutkaan enää vankilasääntöjä, vaan ne ihan normisäännöt, millä koko loppukausi on vedetty. Ja Nuggets marssi todella helppoon voittoon. Euroletku-Jokic johti, mutta ennen kaikkea Murray keskittyi pelaamiseen.

Eikä se kaikki tietysti ollut vain tuosta kiinni, vaan ei Twolves enää pystynyt ihan samaan intensiteettiin, ei pudonnut joka heitto sisään (mikä menee ihan varianssin piikkiin). Ja puolestaan Nuggetsin peli-ilme oli ihan erilainen heti alusta lähtien.

Tähän sarjaan mahtuu vielä monenlaista käännettä, uskaltaisin arvata.
 
Viestejä
2 461
Ei tästä parista mestaria tule, mutta ehkä monissa piireissä voitaisiin vähän ottaa mallia näistä jengeistä.

No toivottavasti kauheasti ei oteta mallia tuosta sarjasta, kun tuon New York-Indiana -sarjan pelillinen taso on ollut aivan kamala. Tätä viimeisempää peliä voisi kuvailla sanoilla "48 minuuttia kohellusta".. Molempien joukkueiden pelaaminen on aivan älyttömän köyhää taktisesti ja tässä viimeisimmässä pelissä nähtiin aivopieruja ja kohellusta ihan jatkuvana virtana.

Idän konferenssin taso on ihan älyttömän paska, jos tuo New Yorkin nyt jalkeilla oleva ryhmä pelaa itsensä konfrerenssifinaaliin. :oops:

Toisessa parissa sitten ei ollutkaan enää vankilasääntöjä, vaan ne ihan normisäännöt, millä on koko loppukausi on vedetty. Ja Nuggets marssi todella helppoon voittoon.

Mahtava juttu, että tuomarit laittoivat linjan kuntoon heti katastrofaalisen 2. pelin jälkeen. Nyt tuomarien osalta oli ihan selkeästi katseltu videoita ja paljon puhallettiin virheitä tilanteista, jotka jäivät puhaltamatta toisessa pelissä.

Nyt ei tietenkään kannata ylireagoida tähän yhteen Denverin voittoon, kun nyt Denveriltä kaikki pelaajat osuivat melko hyvin. Ja tämä oli Minnesotan osalta tavallaan ohipeli, kun he eivät olleet selkeästi parhaalla energialla tässä pelissä. Denverin pitää kuitenkin edelleen käytännössä voittaa seuraavat kaksi peliä, että ovat sarjassa mukana.

Mutta ihan mahtava juttu, että Denver pystyi voittamaan tämän. Se tuo mielenkiintoa takaisin tähän sarjaan.

Siis sen sijaan, että kasataan se kolme staraa ja jotain roskaa ympärille, ehkä tämä kuitenkin on yhä joukkueurheilua.

Tuo on tietysti ajatuksena kauhean kiva ja mukava, mutta kyllä resepti voittoon on ollut "mvp-tason pelaajan ympärille kasattu pari staraa ja siihen roskaa ympärille".
 
Viestejä
1 479
Tiukkaa on ja ansaittu Mavsin voitto. OKC ei näytä ihan itseltään. Syy varmaan vastustajassa. Mutta läheskään ohi tämä ei ole. Pakko sen kolmosen on alkaa osua. Toki hyvin puolustaa Mavs eikä vapaita paikkoja niin paljon ja osasyy siinä. Sivuhuomiona ja - kysymyksenä että mitä ihmettä Hayward tekee kentällä?

Kyrie on maaginen silloin kun pitää. Luka kuolee ainakin neljä kertaa pelissä. OKC kaippaa pituutta joka osaa heittää, winkwink.
 
Viestejä
584
OKC viimeisteli huonosti, mutta oli silti se parempi joukkue heitto%:ssa. OKC hävisi ottelun sen takia, että Dallas sai 10 pelitilanne heittoa ja 6 vaparia enemmän. OKC:n ongelma alua runkosarjassa oli puolustus levypallot ja tässä pelissä nuo koituivat OKC:n tappioksi. Jos OKC haluaa voittaa niin tuo pitää korjata. Dallas ei heitä noin huonosti seuraavassa pelissä ja ei donkkaa kolmea kertaa ohi. Joten pelkästään heitetään paremmin tuskin riittää OKC:lle. Tai no riippuu paljonko parantavat.

Cavs on täysin Mitchellin varassa ja hän on ollut todella hyvä koko playoffien ajan. Levert on ollut ihan ok, mutta Garland on ollut surkea. Kun sen lisäksi yli puolet roolipelaajistakaan ei hoida rooliaan hyvin niin silti roikkuivat mukana tässä pelissä. Ihan vain Mitchell:n ansiosta. Boston ei todellakaan ollut mitenkään hyvä. Näissä peleissä on todella näyttänyt siltä että aika on viimeinkin saavuttanut Horford:n ja jos Boston haluaa voittaa mestaruuden niin he tarvitsevat Porzingiksen takaisin. Tämän sarjan pärjännee koska Cavs:lla on omat suoritus ongelmansa.
 
Viestejä
2 396
Pacers antaa kunnon tukkapöllyä Knickerbockersille. Oma heitto uppoaa, pakki tukahduttavaa, Nesmith ihan mahtava Brunsonia vastaan. Pallo liikkuu Pacersilla kivasti ja Knicksillä puolestaan peli seisoo.
 
Viestejä
138
Edwards pelasi ~45min ja oli +5. Tuon parin minuutin ajan, kun oli penkillä, niin olivat -13. Ratkaisu Thibsin pelikirjasta ja Edwardsille minuuttirajoitus penkillä istumiseen?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös