Vs: 2014 NBA Draft
jaakko1 sanoi:
Doug McDermottia verrataan jatkuvasti aivan vääriin pelaajiin. McDermott on paljon lähempänä Chris Mullinia kuin Adam Morrisonia tai Jimmer Fredetteä. McDermott on skoraaja, ei heittäjä.
Tää on hyvä vertaus ja hyvä muistutus!
jaakko1 sanoi:
Embiidiä en varaisi ykkösenä, koska Greg Oden, Hasheem Thabeet, Darko Milicic, Kwame Brown, Emeka Okafor & Michael Olowokandi. Embiid pelasi todella hyvän freshman-kauden ja liikkuu isoksi pelaajaksi hämmentävän hyvin, mutta kaikki kuitenkin meuhkaavat ennen kaikkea hänen korkeasta potentiaalistaan. Kuka muka tietää, miten korkealla Embiidin katto on? Entä, jos hänen kehityksensä pysähtyy kuin seinään - kuten kävi esimerkiksi Thabeetille. Nuorina varatuista senttereistä ei ole juuri koskaan tullut yhtään mitään, vaikka Howardin kaltaisiakin poikkeuksia löytyy muutamia. Parhaat sentterit ovat tahkonneet yliopistokorista usean vuoden ajan ja keskittyneet taitojensa maksimaaliseen kehittämiseen. NBA ei ole paras kehittymisympäristö.
Suhtauduin itsekin Embiidiin varauksella jossain vaiheessa, varmaan just siks miten suuri osa lahjakkaista isoista miehistä on flopannut. Mutta omien havaintojen ja viisaampien analyysien perusteella käänsin kelkkani. Embiidiä ei saa sakottaa siitä että pari muuta lupausta, jotka on ihan eri keissejä, floppas. Ensinnäkin, noin lahjakkaita ja hehkutettuja senttereitä ei yksinkertaisesti oo ollu kovin montaa sitten niiden kulta-aikojen kun joka draftissa oli Patrick Ewing, David Robinson tai vähintään Brad Daugherty, tai parin vuoden tauon jälkeen Mutombo, O'Neal ja Mourning. Joo, sillon kun sentterit oli rautaa ne pelas collegessa 2-3-4 kautta, mutta sama päti kaikkiin pelaajiin. Ainoo Embiidin tason hehkutus sitten noiden, ja joka on pelannut NCAA-palloa vaan vuoden, on Oden, ja Odenista nyt ei oikeesti voi sanoa yhtään mitään loukkaantumisten vuoksi. Ei se oo kovin kummonen otanta vetämään johtopäätös että sentterin kantsii kehittyä collegessa. Jos vaikka Isaiah Austin oliskin lähteny top 5 pickinä NBA:han vuos tai kaks sitten, se olis flopannu, ja sitä ois voinu käyttää samanlaisena esimerkkinä ja sanoa että kehitys stoppas kun lähti liian aikasin. Mutta nyt näki ettei se kehittynut NCAA:ssakaan. Oli miehestä eikä kouluvuosista kiinni. Joo, Roy Hibbert kehitty, mutta ei tuu kyllä montaa tollasta menestystarinaa mieleen sitten Tim Duncanin, josta taas on ihan mahoton sanoa miten ois käyny jos olis lähteny #1 varauksena (tai ainakin #1-3) vuotta tai kahta aiemmin. Mun mielestä Embiidin lahjakkuus on vaan niin erinäköstä kun itse asiassa kenenkään NCAA:ssa näkemäni sentterin. Taitavia pelaajia on ollut (ihan vaikka vuosi sitten hehkuttamani Len) ja atleetteja, mutta ei tuollaista pakettia jolle koripallo näyttää tulevaan niin luonnostaan, on noin nopea, taitava ja iso. Ei Embiid ole Parkerin tai Smartin tapaan varma menestyjä, mutta mulla on fiilis että tästä voi tulla seuraava Duncan.
Kommenttia vielä noista parista flopista jotka jäi mainitsematta:
Thabeet: pidin itsekin tosi paljon collegessa, mutta nyt jälkiviisaana, eihän Thabeetin hyökkäystaidot UConnissa ollu kun ok:n näkönen medium range jumpperi ja kivat jump hookit kun pallo saatiin oikeaan paikkaan. Ja tietysti kaikki se mitä teki vaan kokonsa avulla. Embiidin pelikäsitys on vaan ihan eri sfääreissä. Thabeet sitä paitsi pelas ncaa-palloa kolme vuotta, eikä hyökkäys - jumpperia ja jump hookia lukuunottamatta - juuri mihinkään hioutunu. Minuutit kasvo ja kokemusta tuli, ja statit paranivat, mutta oli aivan raakile kolmesta huippujengissä ja konferenssissa vietetyn vuoden jälkeen.
Okafor: Kuten Thabeetin kohdalla, ja näin jälkiviisaana, UConnin systeemi taisi saada jannun näyttämään paremmalta. Jos miettii puolustusta, ei oo sattuma että joka ikinen Huskien aloitus C Hilton Armstrongista Josh Booneen on näyttäny NCAA:n parhaalta blokkaajalta. Ne oli joku 5-6 vuotta ainakin putkeen NCAA:n #1 blokeissa. Alkaa olla ilmeistä että kyse oli Calhounin puolustuksesta, ei yksilöistä.
Brown&Darko: eihän näitä voi verrata millään, tai niiden epäonnistumisten takia rankasta Embiidiä. Sama pätee Ed Curryyn ja Tyson Chandleriin (joo, Chandler pelannu kelpo uran, mutta ei tullut ihan sellasta pelaajaa jota High School aikana povattiin - siis siitähän piti tulla suunnilleen sama mitä Ralph Sampsonista piti tulla, eli jonkinlainen nuoren Kareemin tapainen järjetön kombo urheilullisuutta ja taitoa).
Olowokandi: oli oikestaan samanlainen kysymysmerkki kun High School pelaajat sillä palloili jossain Pacificissa eikä ollut kohdannut kovia jengejä. Kyseessä oli paska drafti, ja toinen vaihtoehto #1 pickiksi oli Mike "onkohan se tarpeeksi iso tai edes nopea NBA point guardiksi" Bibby. Olowokandi tunnustettiin jo tuolloin high risk, high reward pickiksi. Pelasi muuten Thabeetin tapaan peräti kolme kautta collegessa.