Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Celtic Pride
ei herranjestas sanoi:
Villtävän syvää analyysiä big threeltä.
Täytyypä vähän ottaa vähän kantaa näihin herranjestaksen "vastaviiltoihin".
ei herranjestas sanoi:
Boston on NBA:n paras puolustava joukkue tilastoiden mukaan. YLIVOIMAISET ykköspallit kahdessa tärkeimmässä puolustuskategoriassa: vastustajien pisteissä 87.4 ja vastustajien FG%:ssa 40.51%. Celticsin matseja katsoneet ovat nähneet mitä tarkoittaa sana joukkuepuolustus.
ei herranjestas sanoi:
Moni muistaa vaan Docin vaikeudet Celticisin "edellisen" joukkueen kanssa. Sillä rosterilla ei olisi tehty mitään tulosta kenenkään toimesta. Rivers on kuitenkin entinen Coach of the year Orlandon ajoilta ja miehen pelivuosien ominaisuudet (jos joku näki aikoinaan Docin pelaavan) ovat siirtyneet täysin tämän hetkiseen pelitapaan, joka peilaa ainoastaan kahta tärkeää asiaa: joukkuepeli ja puolustus.
ei herranjestas sanoi:
Penkki on ohut, mutta sieltä löytyy kaksi Bostonin pelitapaan täydellisesti sopivaa pelaaja: House ja Posey, jotka molemmat antavat kaikkensa kentän molemmissa päissä. Isot miehet ovat mitä on, mutta aina on 6 virhettä käytettävänä. Tähän vielä lisäyksenä, että Bostonin menestyksen odotusarvoa lisää se fakta, kun keväällä veteraanien buy-out festivaalit alkaa niin Boston voi olla erittäin haluttu suunta. Cassell? J-Will?
Totta on se, että Big3:n pelaa tällä hetkellä liian isoja minuutteja ja että varmasti tulee pelejä, joissa kaikki eivät ole kentällä. Ne pelit jää nähtäväksi..
ei herranjestas sanoi:
Tätä ei tarvinne edes kyseenalaistaa. Garnett on käsittämätön katalysaattori kovalla asenteella pelaamiseen ja Boston on pelannut (lähes) kaikki matsit jo valmiiksi Playoff-asenteella. Väsyminen tuo aina oman mausteensa soppaan ja väsyneen jengin Cleveland-voitto oli esimerkki miten väsyneenäkin voidaan saada tulosta.
ei herranjestas sanoi:
Boston ei ole (pelkästään) hyppyheittojoukkue: tämän osoittaa jo hyökkäyspään FG% -tilasto, jossa Boston on 4., kun taas tunnetuin hypärijengi Chicago on vaatimattomasti 30. Kaikkeahan tuo ei kerro, mutta Boston pelaa paljon Garnettin kautta, joka on tällä kaudella ajanut korille paljon ja syöttötaidoillaan avaa peliä mallikaasti. Sama Piercen kanssa, vaikka tyytyykin usein ottamaan helpon hypärin. Allen on se "hyppyheittäjä" kun taas Rondo ei osu mistään.
Noista tappiosta sen verran, että tappioita tulee aina ja niistä ei kannata kovin pitkiä analyysejä vetää, kuten "Howard syö yksin koko jengin". Dwight ei pelannut em. matsissa mitenkään ylivoimaisesti - hyvin toki. Miehen atleettisuus on vailla vertaa ja aiheuttaa mille tahansa puolustukselle vaikeuksia, mutta miehen tasaisuus hyökkäyspäässä ei ole suurin vahvuus, vaan äijän valtava presenssi puolustuspäässä.
Tämän ei suinkaan ole tarkoitus olla mikään Celticsin mestaruusjulistus (tai sodan-). Mutta NBA:n konferenssirakenne luo tilanteen, jossa Bostonin mestaruus ei ole mahdottomuus. Alkukauden perusteella itä on neljän kauppa (Det,Bos,Cle,Orl), joista kaksi ensimmäistä ovat omasta mielestäni potentiaalisimpia konferenssimestareita. Yhdessä playoff-sarjassa voi momentti kääntää tilanteen miten vain (Miamin mestaruus) ja esimerkiksi San Antoniota vastaan Bostonilla olisi paremmat mahdollisuudet, kuin mitä Clevelandilla ikinä oli tai nykyisellä rosterilla tulee olemaan.
/earl