Koripallo.com
Viestejä
1 689
Tuli katsottua muutamaa Cavsin peliä ja ensimmäisestä jäi mieleen Shai Gilgeous-Alexander. OKC:tä ei ole tullut nähtyä lainkaan tähän kauteen. Voi olla että pienestä otoskoosta on turha lopullista arviota ottaa, mutta SGA vaikuttaa aivan poikkeuksellisen peliälyn kaverilta. Syöttötilastoissa ei ole aivan kärkeä, mutta johtuuko osa sitten siitä etteivät muut noista namuista sitten aina viimeistele. Erityisesti ihastutti syöttö kulmakolmoseen Lavertin jalkojen välistä. Lisäksi hieno pallonkäsittelytatsi (0 menetystä), ajot sisään ja siitä joko torjumaton fadeaway-midari tai hieno kicksyöttö vapaalle pelaajalle kaarella. SGAn kun näkisi Laurin kanssa joskus samassa tiimissä, voisi olla paha kaksikko. OKC muuten voitti tämän, Cavs ilman Mitchelliä. Veikkaan että kun/jos Holmgren pelaa ensi vuonna OKC on syytä ottaa tarkkailuun. Kaukana eivät ole nyt taulukossa Jazzistakaan. Jazzilla kolme peliä loppukaudesta näitä vastaan tulossa.

Toinen huomio Clippers pelistä: Garlandista on kehittynyt melkoinen floor general ja syöttökone nyt kun DM:lla on suurin skorausvastuu. 6. syöttötilastoissa 8.2/peli. Tätä täydentää hyvin Rubio kakkospointtina, jolla tunnetusti on näkemystä. Varamiehinen Clippers kaatui suvereenisti, ja Osmanilla oli career nightia sivua saldo,mikäs 25 pinnan johdossa on heitellä.Mutta mutta...mielestäni sekä Mobley että Allen eivät ole viime vuoden tasolla. Lauri ilmeisesti kolmantena vähensi painetta viime vuonna. Mobley varsinkin, hyökkäyspäässä himpun verran parempi mutta puolustuspäässä taantumaa.

Cavs edelleen mielenkiintoinen joukkue supersankari Mitchellin ollessa selkeästi johtava pelaaja. Veikkaan vaan ettei vät nämä otteet riitä toista poff-kierrosta pidemmälle, ja loukkaantumisia tämä rosteri ei kestä juuri yhtään.
 
Viestejä
2 650
SGAn kun näkisi Laurin kanssa joskus samassa tiimissä, voisi olla paha kaksikko.

Ei siinä kauan menisi, kun valiteltaisiin että SGA ottaa liikaa heittoja. :D SGA:lla vain yksi syöttö per peli enemmän kuin Clarksonilla.

Ja se toinen haluttu vaihtoehto VanVleet on osunut tällä kaudella pelitilanneheitot 39,2% Sillä ollaan aika kaukana esim. Clarksonin 45,0% takana. Jopa 2/3 -osaa heitoistaan kolmosia heittäjiä Beasley on osunut paremmin eli 40,1%.

Toinen huomio Clippers pelistä: Garlandista on kehittynyt melkoinen floor general ja syöttökone nyt kun DM:lla on suurin skorausvastuu. 6. syöttötilastoissa 8.2/peli.

Garlandilla oli jo viime kaudella 8,6/peli.

Cavs edelleen mielenkiintoinen joukkue supersankari Mitchellin ollessa selkeästi johtava pelaaja. Veikkaan vaan ettei vät nämä otteet riitä toista poff-kierrosta pidemmälle, ja loukkaantumisia tämä rosteri ei kestä juuri yhtään.

Joo. Idän kärkinelikko näyttäisi olevan Cavsin edellä. Toki jollain aina playoffsit menee pieleen loukkaantumisten takia, joten koskaan ei voi varmasti sanoa. Ja jos Cavs ei saa kotietua, niin ekalta kierrokselta jatkoon meneminenkin voi olla tiukassa.

Mitchell on toki nostanut Cavsin tasoa, mutta edelleen tuossa rosterissa on samoja puutteita kuin viime vuonnakin. Suurimpana ehkä se, että 2-3 paikoille pitäisi saada lisää heittovoimaa. Nyt laidassa on edelleen samat Osman, Okoro, Stevens ja Wade, joihin ei voi oikein luottaa tasaisena suorittajana/heittäjänä.

Lisäksi playoffeissa kysymykseksi nousee, että kuinka paljon edes kaksikkoa Love/Osman voi peluuttaa että puolustus ei heikkene ihan totaalisesti. Varsinkin Lovea tuskin voi enää peluuttaa runkosarjan tapaan eli 20min/peli.

Saas nähdä onko Cavs ostaja nyt trade deadlinella.

mielestäni sekä Mobley että Allen eivät ole viime vuoden tasolla.

Jos tämän vuoden playoffit menevät heikosti, niin uskoisin että alkaa jo puheet Mobleyn ja Allenin sopimisesta yhteen. Mobleylla kolkit tällä kaudella 19,3%. Tuon kaksikon rinnalle vielä Okoro, niin ei ole vaikea arvata vastustajan valitsemaa puolustustaktiikkaa.
 
Viestejä
550
Kävin pitkästä aikaa cavs-foorumilla. Nyt siellä joku jo tohtii pohtia ääneen sitä, mikä olisi omasta mielestäni ollut selvästi järkevämpi tapa vahvistaa rosteria pleijarimenestystä silmälläpitäen: kaupata Laurin sijaan Allen. Mobleyn ja Laurin kaveriksi / backupiksi esim. joku Lopezin/Valanciunasin/Nurkicin
tyylinen järkäle, joka pystyy painimaan Embiidin & kumppaneiden kanssa ja ottamaan myös kolkkeja, ja sitä kautta avaamaan temmellystilaa Laurille ja Mobleylle. Takamiesosatolle sitten vahvistukseksi joku kahden suunnan kombomies.

Allen pelasi viime kaudella itsensä joukkueen ja fanien maskotiksi, joten kynnys miehen myymiseksi oli varmasti ylitsepääsemättömän korkea. Joukkueystävällisen sopimuksen vuoksi hänestä olisi kyllä varmasti saanut huippuhyvän vastineen markkinoilta.
 
Viestejä
1 689
Pakko oli katsoa (osin) kun molemmat bandwagon-joukkueet ottivat mittaa. Garlandille on kliseisesti "peli hidastunut" ja kauden mittaan ottanut hienon tason johtavana pelintekijänä. Viimeiseen 10 peliin keskiarvona n. 10 syöttöä, ja ihan näköhavaintonakin tekee koko ajan järkevämpiä ratkaisuja kuin viime kaudella. Pisteitäkin nakkelee ihan mukavasti ja tarvittaessa ottaa skorausvastuuta kuten tänään. Erityisen mukavaa katsottavaa Cavsin peli kun pelaavat kahden pointin kentällä toisena Rubio. Rubiolla tänään myös kolmonen putosi ratkaisuvaiheessa. Rubiolta tarttuu väkisin jotain ideoita miten koripalloa kannattaa hyvän pelintekijän pelata.

Dillon Brooks on kova pakissa mutta samalla myös rotta, ja aika ajoin turhan rottamainen vaikka joukkuetta kannattaisikin. Tänään lattiasta nyrkillä DM:aa ihan tarkoituksella säkeille ja sen jälkeen painiottelu. Molemmat pihalle mutta kyllä aloite oli Brooksilla joka aina tuntuu keksivän jotain pientä vilunkia ja oheistoimintaa. Aivan turhaan, riittävän hyvä pelaaja ihan muutenkin tehdäkseen tuhoja , ilmeisesti vaan pitää hämmentämisestä.

Hyvä voitto Cavsille, Grizzlies on alavireisessä vaiheessa kautta. 7 tappiota 10 viimeisessä.
 
Viestejä
550
Mun arvostus JBB:ta ja valmennusryhmää kohtaan melko matala. Tuossa rosterissa on älyttömästi hyödyntämätöntä potentiaalia. Hyökkäyspelamiinen näyttää samanlaista ennalta-arvattavalta jyystämiselta kuin viime kaudella. DG tai DM kävelee pallon ylös. Tarvittaessa 1-2 tyyppiä tulee skriinaamaan vaihdon, minkä jälkeen kaksikosta vuorossa oleva alkaa töihin. Muiden tehtäväksi on annettu seistä paikallaan ja ihailla kieltämättä ihan taidokasta 1vs1 suorittamista, ja yrittää arvata milloin usein loputtomalta tuntuva eteen-taas-hezi-sivulle-eteen-hezi -performanssi on saavuttamassa kliimaksinsa, mikä olisi otollinen hetki liikahtaa DG:n/DM:n näkökentässä olevaan tyhjään tilaan. Tämä viimeinen tehtävä on käytännössä mahdoton, koska em. herrojen (kuin myös LeVertin) 1vs1 voima perustuu lennosta luotaviin rytmin- & suunnanmuutoksiin, jotka ovat yhtä kinkkisiä luettavia myös omille joukkekavereille. Voi Okoro parkaa.
Mobley ja Allen pääsevät sentään välillä P&R -partnereina osallistumaan ja vaikuttamaan hyökkäyspeliin mielekkäästi.

Mutulla sanoisin, että CAVS-hyökkäyksessä palloa syötellään keskimäärin 1.0krt/hyökkäys, ja että 90% korintekopaikoista syntyy siten, että DG, DM tai LeVert ottaa soolokuljetuksen päätteeksi joko oman hypäri-/layup-yrityksen, tai syöttää korille leikkaavalle Allenille/Mobleylle.

Jos miettii kuinka mobiili ja atleettinen tuo CAV:sin koko avausviisikko on, ja kuinka kaukoheittovoima on lepää täysin kahden eliittiheittäjän harteilla, niin näistä lähtökohdista tuntuu jotenkin erikoiselta, ettei hyökkäämiseen tuoda enemmän pallottoman liikettä. Molemmat isot miehetkin osaavat jakaa sitä palloa tilanteen avautuessa, Mobley välillä jopa ovelastikin. Tällä tavalla myös Okoro saataisiin vahvuuksillaan (fysikaalisuudellaan ja nopeudellaan) mukaan karkeloihin. DG/DM kaksikosta toinen seisoo useimmiten tyhjäkäynnillä koko hyökkäyksen. Tuon kokoisilla ukoilla, varsinkaan jos eivät ole mitään ajokoiria puolustuspäässä, ei pitäisi käydä ainakaan pahasti kunnon päälle jos juoksivat vaikka edes puolet siitä määrästä mitä Curry pujottelee menemään pallottomana.
 
Viestejä
1 689
@JerryC

Kysyä tietysti voi moniko muu joukkue Warriorsia lukuunottamatta pystyy tai tekee tällaista enemmän palloa liikuttavaa peliä (jatkuvasti) NBA-pelissä. Kun katsoo monia muita joukkueita joilla henkilökohtaisesti poikkeuksellisen taitavia takureita niin paljonhan se on tämän tyyppistä. Odotellaan että tämä tuplataan jolloin tekopaikka aukeaa jonnekin tai sitten skorataan itse. Itse en kyllä pidä Mitchelliä ja DGtä kyllä lähellekään samantyyppisinä pelaajina.DM on puhdas skoraaja perusluonteeltaan ja sinne tänne vähän pakostakin tulee muutama syöttö. DG näkee kyllä kentän huomattavasti paremmin ja etsii myös syöttöä paljon useammin, muualtakin kuin korin alta. Toisekseen balanssi muuttunut myös Rubion tulon myötä, jolloin DM:llä aikaisempaa harvemmin varsinaista pelintekovastuuta on.

Jos valmennus on huonoa niin aika hyvin nämä kuitenkin ovat pärjänneet tänä vuonna. Toki asiassa auttaa jos joukkue on pakissa liigan paras. Vaikkeivat nämä kaksi ole "mitään ajokoiria", niin hoitavat tilastojen mukaan leiviskänsä omassa päässä ihan kunnolla ja ovat positiivisia pakissa, eikä heidän tekemisiään tarvitse muiden juuri paikkailla . Silloin saattaa riittää että hyökkäyspäässä muutama huippuyksilö skoraa vuorotellen. Jos Love olisi tikissä penkiltä löytyisi lisää heittovoimaa.

Toki en joka peliä katso, joten otoskoko saattaa vaikuttaa mielipiteeseen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 689
Danny Green sainattu. Tulee pitkän polvileikakuskuntoutuksen jälkeen mutta hyvä lisä 3p nakkelijaksi eikä heikennä Cavsin pakkipäätä. Ollessaan kunnossa siis... Tätähän ei tiedä kukaan miten kuntoutuu, mutta 3 pelissä jo näkynyt Grizzliesissä kentällä ja onhan tässä pari kuukautta aikaa tosikoitoksiin. Pelaajatyyppinä olen aina tykännyt ja aloitti kaikki poff-pelit mestari-Raps/Lakers/Spurs-mestaruusjoukkueissa. Cavs erittäin hyvässä vedossa juuri nyt ja täytyy ottaa tarkempaan seurantaan pelien katsomisen osalta. Mobleykin päässyt hyvään vireeseen.
 
Viestejä
1 689
Kevin Loven pitkä Cavs-ura saatiin buyoutin myötä päätökseen (tod näk häntä ei kesällä sainata jollain pikkusopparilla?).
Viime vuonna oli varsinkin alkukaudesta uskomattoman hyvä odotuksiin nähden, mutta JBB on sormivamman jälkeen koirankopittanut miehen tammikuun jälkeen. Vähän sääli, olisihan tuo ollut mukava vetää kausi loppuun. Ja mitä tilalle, pitkistä miehistä alkaa olla pulaa.
 
Viestejä
252
Väitänpä, että Cavs heikenty tolla Mitchell-kaupalla. Niin kapee toi pitkäpää on tällä kaudella, että melkein nykyisellä Latella Cavs parempi ku DM:llä. Ja siihen lisäksi ku pistetään vielä Sexton ja Agbaji, niin menihän toi kauppa Utahille selvästi. Toivon toki Cavseille menestystä, mutta jo ekalta kierrokselta jatkoon pääsy ihan kolikon heittoa. Laten ja kumppaneiden kanssa po:ssa ois ihan kunnon haastaja.
 
Viestejä
1 689
Päätän omalta osaltani Cavs seurannan tähän koska en usko tällä rosterilla hommasta tulevan mitään. Poffeissa DM häipyi aivan näkymättömiin, Garland oli heikko ja sitten takakentälle ei löytynytkään ketään muuta. Mitchell ja Hartenstein työnteli korin alla Allenia ja Mobleya ihan oman halunsa mukaan eikä heittovoimaa oikein löytynyt oikein mistään. En pitänyt näitä mitenkään NBAn huippusentterinä, mutta tässä veivät Cavsin isot miehet puhtaasti. Penkiltä ei apuja tullut eikä juuri etsitty. Cavsin "superpuolustus" repesi kuin märkä vessapaperi Brunsonin ja kumppanien käsittelyssä. Oikeastaan kaikki Knicksissä Robisonia lukuunottamatta olivat heittouhkia ja tähän ei JBB löytänyt mitään lääkettä. Robinson puolestaan hoiteli korin alustan suvereenisti, etenkin tässä viimeisessä.

Miten Allenista on tullut näin mussukka, jota kaikki tönii sinne tänne? Mobleyssä toki on ainesta mutta oletettuja suuria kehitysaskelta etenkin skorauksessa ei tullut. DM ja DG, sopivatko kentälle samaan aikaan? JBB, olisiko Cavs voittanut esim Thibsin valmentamana. Millä saada penkille syvyyttä kun assetit on hukattu yhteen kauppaan joka näytti tosi hyvälle mutta tosipaikan tullen haisee tuhnulle. No onneksi Cavsissa pelanneista Love jatkaa kautta :)ihan roolissa. Cavsfoorumilla näkyy enemmän ja enemmän Laurin haikailuja.
Tämä ketju ja Cavs-seuranta menee nyt jäihin ja heräilee osaltani jos yllättävä ilmastonmuutos lämmittelee Clevelandin joskus. Veikkaan kyllä että silloin ei enää pelaajia tunne tähän tapaan kuin nyt edelliskauden jälkilöylyissä.
 
Viestejä
696
Päätän omalta osaltani Cavs seurannan tähän koska en usko tällä rosterilla hommasta tulevan mitään. Poffeissa DM häipyi aivan näkymättömiin, Garland oli heikko ja sitten takakentälle ei löytynytkään ketään muuta. Mitchell ja Hartenstein työnteli korin alla Allenia ja Mobleya ihan oman halunsa mukaan eikä heittovoimaa oikein löytynyt oikein mistään. En pitänyt näitä mitenkään NBAn huippusentterinä, mutta tässä veivät Cavsin isot miehet puhtaasti. Penkiltä ei apuja tullut eikä juuri etsitty. Cavsin "superpuolustus" repesi kuin märkä vessapaperi Brunsonin ja kumppanien käsittelyssä. Oikeastaan kaikki Knicksissä Robisonia lukuunottamatta olivat heittouhkia ja tähän ei JBB löytänyt mitään lääkettä. Robinson puolestaan hoiteli korin alustan suvereenisti, etenkin tässä viimeisessä.

Miten Allenista on tullut näin mussukka, jota kaikki tönii sinne tänne? Mobleyssä toki on ainesta mutta oletettuja suuria kehitysaskelta etenkin skorauksessa ei tullut. DM ja DG, sopivatko kentälle samaan aikaan? JBB, olisiko Cavs voittanut esim Thibsin valmentamana. Millä saada penkille syvyyttä kun assetit on hukattu yhteen kauppaan joka näytti tosi hyvälle mutta tosipaikan tullen haisee tuhnulle. No onneksi Cavsissa pelanneista Love jatkaa kautta :)ihan roolissa. Cavsfoorumilla näkyy enemmän ja enemmän Laurin haikailuja.
Tämä ketju ja Cavs-seuranta menee nyt jäihin ja heräilee osaltani jos yllättävä ilmastonmuutos lämmittelee Clevelandin joskus. Veikkaan kyllä että silloin ei enää pelaajia tunne tähän tapaan kuin nyt edelliskauden jälkilöylyissä.
En kauden mittaan juuru katsonut Cavs pelejä, mutta nyt pleiareiden sikana silmiini pisti juuri tuo sama isojen poikien totaalinen romahdus. On tietysti vaikea pelata isona kun joukkueessa on kaksi dominoivaa pallohaukkaa kentällä. Valtava droppaus Clevelandin isolta duolta.
 
Viestejä
1 399
En ole Cavsin pelejä hirveästi katsonut mutta on kyllä käynyt mielessä että oliko Markkanen kenties se ratkaiseva tekijä Mobleyn ja Allenin pelaamisessa. Lauri toimi aina jarruna ja selän takana sitten odotti Mobley ja Allen enemmänkin apupuolustajan rooleissa.
 
Viestejä
1 689
En ole Cavsin pelejä hirveästi katsonut mutta on kyllä käynyt mielessä että oliko Markkanen kenties se ratkaiseva tekijä Mobleyn ja Allenin pelaamisessa. Lauri toimi aina jarruna ja selän takana sitten odotti Mobley ja Allen enemmänkin apupuolustajan rooleissa.
Runkosarjaan puolustus riitti hyvin, Cleveland oli esim def ratingissä liigan paras ja parempi kuin viime vuonna. Jostain syystä ratkaisuhetkillä nyt poffeissa etenkin Allen pehmeni aivan täysin. Ongelma näiden kanssa enemmänkin on se että eivät muodosta mitään heittouhkaa, jota muutenkin on vähäinen DM:n ja DG:n ulkopuolella. Eikä siellä paintillakaan juuri ole tekemisestä hyötyä jos tulppaa takurien tilat layuppeihin, eikä sen lisäksi hyökkäyslevyritkään jää näppiin. Voi olla että viime vuonna hyvänä heittäjänä Lauri vapautti näille paremmin tilaa korinalustan touhuamiseen kun jonkun piti vartioida koko ajan.
 
Viestejä
484
NBA-organisaatiot ovat monen miljoonan bisneksiä, jotka kaikki työllistävät lajin syntymaassa kymmenittäin asiantuntevia ihmisiä, jotka ovat viettäneet koko elämänsä koripallon parissa, ja saavat elantonsa vaan ja vaan koripallon pohdiskelusta. Suhteessa tähän minua ei lakkaa ihmetyttämästä kuinka taktisesti avuttomia ja 'epänäkemyksellisiä' monet NBA-organisaatiot ovat. Ensimmäisen kerran sitä sai tosissaan hämmästellä Bullssien kanssa, ja nyt samaa ihmetystä aiheuttaa Cavs, jonka kulunut kausi oli järkyttävä fiasko.

Ymmärrän tavallaan Mitchell-kaupan. Niin NBA:ssa vaan toimitaan. Jos jossain on saatavilla supertähti, se otetaan. Mutta kaupan jälkeen harrastaja tason-katsojallekin oli selvää, että joukkueen avauskokoonpano ei lähtökohtaisesti ole nyt hirveän toimiva. Avauksessa on kaksi alamittaista jätkää, jotka haluavat pallon koko ajan käteensä, eivätkä juurikaan viitsi/osaa pelata pallottomana. Toinen osaa sentään vähän syöttää, kun on ensin kuljetellut palloa omien jälkojen välistä 15 sekunttia. Sitten on kaksi pitkää poikaa, joita ei ole mitään syytä puolustaa paintin ulkopuolella, ja jotka eivät pysty viemään omia omia puolustajiaan pois korin alta. Ja on Okoro, joka jättää korien tekemisen suosiolla muille. Vaihdosta saadaan LeVert, joka myös tarvitsee pallon koko ajan turvakseen.

Kun käytössä ei ole yhtään peliä levittävää pelaajaa, lähtökohdat toimivan hyökkäyksen rakentamiseen, ovat tietysti superhaastavat. Mutta toisaalta sitten – runkosarja tarjosi kuitenkin 82 ottelua tämän ongelman ratkomiseen. 82 ottelua! Se on monta ottelua. Ja niiden aikana tälle asialle olisi kannattanut tehdä... olisi pitänyt tehdä... edes jotakin! Sen sijaan, että annetaan poikien pelata, ja innostutaan siitä, että Mitchell skoraa yhdessä matsissa yli 70 pistettä.

Enemmän ja nopeammin palloa liikkeelle, enemmän liikettä kaikilta... Allenista ei mitään heittäjää saada, mutta Jos Mobleysta tosissaan toivotaan joukkueen kulmakiveä tulevaisuudessa, pelataan sille koko ajan pelejä ja jatkuvasti palloa käteen ja vähintään viisi kolmosen yritystä joka matsissa. Jos matsi meinataan tämän takia hävitä, sitten Mitchell voi tehdä ne 70 pojoa. Ja joka kentälliseen pitää saada kaukoheittouhkaa, ensin annetaan oman penkin yrittää, annetaan niille kunnolla luottoa ja aikaa, ja jos ei yksinkertaisesti onnistu, sitten on pakko treiditakarajalla haalata joukkueeseen varmoja pommittamia, mihin hintaan hyvänsä, vaikka parhaat assetit kuinka olisi hassattu Mitchellin hankkimiseen. Jostain eläkkeeltä esiin kaivettu Danny Green ei ollut lähelläkään olla riittävä askel tähän suuntaan. Eikä käsivammasta toipuvaa Klovea olisi tietenkään missään nimessä pitänyt ensin häätää penkille murjottamaan ja sitten päästää ilmaiseksi pois.

... Rubion peli-ilme toisen vakavan loukkaantumisen jälkeen oli tietysti suuri pettymys (vaikkakaan ei mikään ihan täydellinen jättiyllätys), Mobleyn kehittyminen – omalla painollaan ajan virrassa – suuremmaksi uhkaksi hyökkäyspäässä jäi kokonaan tapahtumatta, Allenin hyytyminen pleijareissa oli iso yllätys kaikille, jne... Toisaalta Cavs selvisi kaudesta ilman ilman avainpelaajiensa vakavampia luokkantumisia, toisin kuin moni muu jengi.

Kaikki toiveet eivät toteudu, eikä kaikkea voi ennakoida. Monia asioita voi. Ja siksi on niin tavattoman hölmöä, että Cavs hävisi playoff-sarjan Knickseillä niiden ongelmien takia, joiden olemassaolo tiedettiin yleisesti jo monta kuukautta sitten. Ja joiden ratkaisemiseksi ei koskaan osattu oikein tehdä mitään. Pleijarit on sitten ihan liian myöhäinen vaihe jotenkin ratkaisevasti uusiutua.

Ehkä se on niin, että NBA:ssa kaikki pelaajat vaan pelaa niinku pelaa, ja ihan niinku niitä huvittaa. Ja sitten matsin lopussa itseään parhaina pitävät pelaajat yrittää aina ratkoa ottelut yksin. Eikä sille asialle kukaan voi mitään. Parasta Mitchell-kaupassa Laurin kannalta oli varmaan se, että Lauri löysi itselleen suht pätevän tuntuisen koutsin. Nämä nimittäin tuntuvat NBA:ssa olevan kiven alla. Aika näyttää, kuinka pätevän.
 
Viestejä
550
Mobley ja Allen ovat molemmat hyviä apupuolustajia ja heitontorjujia, mutta melko kevyitä/pehmeitä vääntäjiä. Pleijaritason joukkueilla ei ole vaikeuksia järjestää kaksikkoa huonoihin apupuolustus- ja levypalloasemiin, kun kaarella puolustaa 3 kartiota. Hyökkäystyyli taas on on sellainen, että isojen miesten on vaikea ajoittaa liikettään ja sijoittumistaan hyökkäyslevyjä ajatellen. Kolmikon DG - DM - LeVert pelityyli perustuu täysin pompotteluun ja liikkeeseen ainoastaan pallon kanssa. Yksi tai 2 pelaajaa kerrallaan osallistuu aktiivisesti, muut seisoo. Silloin vastustajalla on helppo työ pysytellä hyvissä sulkuasemissa omaan mieheensä nähden. Ei varmasti ole sattumaan, että Warriors-viisikko repii hyökkäyslevyjä jatkuvalla syötöllä. Kun koko viisikko on liikkeessä, niin melkeimpä aina jollain on hyvä asema/momenttumi koria kohti riippumatta siitä milloin tai mistä heitto irtoaa.
 
Viestejä
161
NBA-organisaatiot ovat monen miljoonan bisneksiä, jotka kaikki työllistävät lajin syntymaassa kymmenittäin asiantuntevia ihmisiä, jotka ovat viettäneet koko elämänsä koripallon parissa, ja saavat elantonsa vaan ja vaan koripallon pohdiskelusta. Suhteessa tähän minua ei lakkaa ihmetyttämästä kuinka taktisesti avuttomia ja 'epänäkemyksellisiä' monet NBA-organisaatiot ovat. Ensimmäisen kerran sitä sai tosissaan hämmästellä Bullssien kanssa, ja nyt samaa ihmetystä aiheuttaa Cavs, jonka kulunut kausi oli järkyttävä fiasko.

On erikoista. Suurimmat syyt lienee, että kuinka omistajia kiinnostaa puuttua asioihin tai laittaa omaa edustajaansa puuttumaan asiohin. Ja mitkä ovat GM:ien tai valmentajien prioriteetit? Onko prioriteetti yrittää maksimoida mahdollisuus mestaruuteen siten, että myös down side on suuri? Vai koittaa maksimoida se, että joukkue ei floppaa? Tai yleisesti, että onko tarkoitus koittaa hoitaa asiat niin, että oma työpaikka/tulevaisuus on turvattu?

Klassinen esimerkki siitä, että jos on väärässä, mutta kaikki muutkin on väärässä, niin ei ole hätää. Kun tekee asioita siten, miten kaikki muutkin tekee, niin jos epäonnistuu, niin ei ole syyllinen ja saa joko jatkaa pestissään tai saa varmasti vastaavan pestin jostain toisesta seurasta. Jos lähtee rohkeasti muuttamaan kaavaa ja onnistuu, niin hyvä homma, mutta jos lähtee rohkeasti muuttamaan kaavaa ja epäonnistuu, niin vaikka epäonnistuminen johtuisi huonosta tuurista, niin huonot on näkymät.

Sitten, kun joku visionääri onnistuu jossain, niin kohta kaikki seurat tekevät tämän perässä riippumatta siitä, että soveltuuko heidän pelaajamateriaalinsa siihen vai ei.
 
Viestejä
1 018
Kysymys kai on: kuinka mestaruus voitetaan? Oma historiatuntemus ei ole riittävä, mutta aika vahvana on kuitenkin ajatus, että enimmäkseen mestruudet ovat olleet yhden pelaajan aikaan saannoksia: Curry, LeBron, Kawhi, Durand, Giannis… vai onko kuitenkin aina ollut lopulta vahva duo (mm. AD, Irving…) tai trio mikä on mahdollistanut voiton?

Detroitin mestaruutta kai pidetään viimeisenä joukkuemestaruutena? Sen jälkeen, ja sitä ennenkin, on ollut tämä yksilöhuuma. Joukkueet varmasti miettivät kuka on se yksilö, joka voi joukkueen viedä tavoitteeseen. Cavsissä pelattiin kortit Mitchellin varaan, ja voihan se jatkossa vielä toteutuakin, vaikka nyt näyttää huonolta.

Muita tähtiä ilman mestaruutta, ja joiden ympärille joukkue on rakennettu, on ainakin:
Jokic
Doncic
Trea Young
Ja Morant
Embiid…

Puhumattakaan LaVinesta, Hardenista ja muista veteraaneista. Moni näistäkin tähdistä tulee jäämään ilman mestaruutta.

Pointtina siis se, ettei liigassa ole montaa yksittäistä pelaajaa, jotka voivat joukkueensa johdattaa loppuun saakka. Front officet yrittävät sitten arvata ja kokeilla kuka sellainen voisi olla.
 
Viestejä
161
Onhan koris aika yksilöpainotteista siinä mielessä, että tosipeleissä pleijareissa parhaat pelaajat vetää usein 40min/ottelu ja hurjimmat jopa täydet minuutit. Kun kentällä 5 ukkoa, niin 40min kellottava tähtipelaaja voi on 40/(5*48) = 17 % joukkueesta. Kun tuohon vedetään päälle hirveä usage, niin vielä enemmän. Vrt. vaikka foorumin suosikkilajeissa kendossa pelaavat lähemmäs kolmasosan pelistä ja kentällä on 6 pelaajaa. Fudiksessa täydet minuutit, mutta pelaajia on 11. Eli molemmissa alle 10 %:ia samalla kaavalla.

Mutta eikö Golden Staten pre-Durant -mestaruuksia voi pitää jossain määrin joukkuevoittoina?
 
Viestejä
484
NBA-koriksen olemus pohjautuu varmasti juuri niihin seikkoihin, joita muut kirjoittajat tuovat edellä ansiokkaasti esiin. Mutta ei auta, aivoon vaan sattuu, kun tätä avuttomuutta... valmennuksessa ja koko joukkueen pitkäjänteisessä hyödyntämisessä seuraa sivusta. Luulin aina, että voittaminen on nimenomaan jenkeille kaikki kaikessa, mutta NBA-koris tekee tässä suuren poikkeuksen. Siellä tärkeintä on näyttää lopulta olevan... ihan vaan pallon kuljettaminen.
 
Viestejä
5 026
NBA-koriksen olemus pohjautuu varmasti juuri niihin seikkoihin, joita muut kirjoittajat tuovat edellä ansiokkaasti esiin. Mutta ei auta, aivoon vaan sattuu, kun tätä avuttomuutta... valmennuksessa ja koko joukkueen pitkäjänteisessä hyödyntämisessä seuraa sivusta. Luulin aina, että voittaminen on nimenomaan jenkeille kaikki kaikessa, mutta NBA-koris tekee tässä suuren poikkeuksen. Siellä tärkeintä on näyttää lopulta olevan... ihan vaan pallon kuljettaminen.

Helposti tulee mieleen, että onko osalle omistajista kuitenkin selkeästi tärkeintä se viivan alle jäävä numero, menestys tulee jossain taaempana? Chicagossahan taisivat haukkua, että omistajaa kiinnostaa lähinnä White Soxin menestys.

Hyvää keskustelua aiheesta lähipäivien viesteissä. :)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös