Vs: Eteläinen II-divari
KaHe-Dynamo Kaimarak 72-71 (33-38)
Lähtöaskeleet: KaHe saapui MYK:iin kolmen ottelun voittoputkessa sekä takataskussaan 25 pisteen vierasvoitto Dynamo Kaimarakista. Edeltävän lauantain kamppailua Kampissa värittivät kotijoukkueen chearleaderit (!) – joiden esiintymiseksi otettiin viimeisillä minuuteilla muistaakseni kolme tai neljä aikalisää – mutta tällä kertaa virolaisilta saapui vain kuusi ukkoa peliasut päällä ja lehtereillekin kymmenkunta äänekästä, mutta huomattavasti rumempaa kannattajaa.
Matsi: KaHe aloitti väkevästi pyörittämällä tuttuja kuvioitaan ja etenkin Heikkilä naulasi murhaavasti puolimatkan hypäreitään nakuttaen ekalle kympille 12 pistettä. Vaikka puolustuksessa tapahtui nukahduksia, ekalle tauolle mentiin isäntien 24-15-komennossa.
Sitten käynnistyi tapahtumien ketju, jota kukaan ei olisi osannut käsikirjoittaa.
Ensin virolaiset pääsivät täysin odottamattomasti peliin mukaan, vaikka matsi näytti olevan täysin KaHen hallussa. Kaarella etenkin Vilipuu aiheutti 1-1-tilanteissa ongelmia. Samaten Remmel ajoi takamiehistä ohitse ja nosteli joko itse tai syötti jonkun vapaaksi. KaHe sorttui helppoihin menetyksiin ja esiintyi koko toisen jakson varsin ponnettomasti.
Puoliajalla KaHen pukukopissa päätettiin, että jos tempo vain pidetään kovatasoisena, vastustajien kuusikon on väistämättä loppua kohti uuvuttava. KaHen koko kentän ”hidastava” miespuolustus on sikäli erikoinen taktiikka, että joukkue kykenee juoksuttamaan kentälle viisikon, jonka yhteenlaskettu ikä on 182 vuotta.
Verrattuna viiden vuoden takaiseen aikaan KaHen muodonmuutosta - etten sanoisi alati jatkuvaa evoluutiota - kuvastaa osuvasti myös se, että aiemmin joukkue oli aiemmin laiskahkon puolustuksen ryhmä täynnä armottomia heittäjiä, mutta tänään kolmosviivan takaa osuttiin suurin piirtein tarkkuudella 1/20. Pahempaa kivitystä näkee ainoastaan Miss Helsinki –kisojen jatkoilla.
Kolmannella ja neljännellä jaksolla jatkui KaHen osalta se, että helpoistakin vetomestoista heittoyritykset kimpoilivat ohitse. Myös helppoja menetyksiä tuli solkenaan, kun yritettiin juosta nopeita hyökkäyksiä.
Vieraat kävivät enimmillään yhdeksän pisteen johdossa, kun ottelua oli pelaamatta noin kahdeksan minuuttia. Vierailta Vilipuu, Rööm ja Remmel aiheuttivat ajoillaan ongelmia, KaHe puolestaan roikkui mukana eritoten Nietosvaaran suorituksilla.
Lopulta virheet ratkaisivat ottelun, vaikka tuomaripari Iverson-Sierla ei viheltänyt kummallekaan joukkueelle puolueellisesti.
Ensin vajaat viisi minuuttia ennen loppua vierailta lensi Eiskop suihkuun. Sitten 1.15 ennen loppua tilanteessa 66-60 ensin Airas teki ensin kahden pisteen korin ja nappasi heti vastustajien päätyrajasta riiston korin alla, minkä seurauksena Vilipuu sai niin ikään viidennen virheen.
Tämän seurauksena loppuhetkien draamaa tahkottiin erikoisessa 5-vastaan-4-tilanteessa. Luonnollisesti aladivareissa on vuosien varrella nähty useaankin otteeseen 5-4-pelaamista, toisinaan myös lohduttomampaa 5-3-pelaamista, mutta harvemmin niin, että vajaalla viisikolla olisi ottelun voittamisen kannalta täysin ratkaiseva merkitys.
Seurasi liuta vapaaheittoja ja Dynamon 2-2-paikkapuolustusta, minkä seurauksena ottelu näytti jo ratkeavan virolaisille, kun Remmel pääsi juoksemaan yksin läpi lay-upin 45 sekuntia ennen loppua ja tilanteeksi 69-64.
Tämän jälkeen isänniltä pirteästi esiintynyt A-juniori Heikkinen kuitenkin kavensi vapareillaan 66-69, mutta Rööm upotti yhtä viileästi toisessa päässä: 71-66.
KaHen aikalisän jälkeen pallo saatiin suoraan hyökkäyspuoliskolle ja ohiheiton jälkeen hyökkäyslevypallossa Mustkivelle tuomittiin virhe. Heti perään Mustkivi protestoi tuomareille teknisen virheen arvoisesti. Tuloksena kolme vapaaheittoa ja KaHen sivuraja, koska Dynamolla oli joukkuevirheet täynnä.
Heikkilä on ollut pahemmissakin tilanteissa, ja niinpä hän naulasi kaikki kolme vapariaan sisään, kuinkas muuten.
Viimeisessä hyökkäyksessä 2-2-paikkaa vastaan KaHen ohiheiton ja Airaksen hyökkäyslevypallon jälkeen Heikkilä löytyi vapaana kolmoselta. Heikkilä naulasikin joukkueen päivän ainoan onnistuneen kolmosen 12 sekuntia ennen peliajan päättymistä.
Villiä huutoa, ylävitosia, vironkielisiä kirosanoja.
Dynamo sai alivoimalla aikaiseksi ainoastaan Röömin vaikeahkon heittoyrityksen, joten sarjapisteet jäivät Munkkiniemeen.
Entä sitten: KaHe sai puristettua neljännen perättäisen voittonsa yhdellä kauden heikoimmista esityksistä, kun Heikkilä nousi sankariksi loppuhetkillä. M2D:n hienous taitaa edelleen olla siinä, että huonona esityksellä turpaan voi tulla aivan miltä jengiltä tahansa, milloin tahansa, minkä lisäksi parhaimpina päivinä kovimpien jengien kanssa voidaan vääntää tasaväkisesti.
Dynamolle olisi suonut voiton, niin suoraselkäisesti he taistelivat, myös vajaamiehisenä. Voisi jopa sanoa, että he olisivat ansainneet voiton. Joka tapauksessa tappio oli Dynamolle jo neljäs perättäin ja putoamiskarsintojen kannalta oleellisimpia matseja pelataan tulevina viikkoina. Jos Dynamo säilyttää sarjapaikkansa, KaHe esittää virallisesti toiveen, että ensi kauden vierasottelu mängitään Tallinnassa.
KaHe: Heikkilä 26 (MVP), Nietosvaara 15, Airas 10, Heikkinen 7, Anhava 5, Kohila 2, Venhola 2, Poropudas 2, Leklin 2, Toikkanen 1.
Dynamo Kaimarak: Remmel 30 (MVP), Vilipuu 16, Kampus 12, Rööm 8, Eiskop 5, Mustkivi 0.