Koripallo.com

Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Viestejä
254
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Hienoa katsottavaa ollut Indianan lentoa tähän saakka. Toivotaan, että kestää loppuun saakka. Joku voisi jo tiputtaa sen väsyneen Miamin finaaleista ja tuoda vähän piristystä koko liigaan. Viime vuonna ei vaan onnistunut.

Jos tänään on IND - POR niin siinä on kyllä kuuma matsi, kun kaksi nousevaa joukkuetta ottaa mittaa toisistaan. Todellinen testi molemmille tiimeille, toivottavasti löydän torrentin/streamin jostain.

...

Kaikki hitaimmatkin jo varmaat nyt tajuavat Paulin erittäin raskaan sarjan pelikyvyt, nyt on edessä enää todellinen haaste, eli pleijarit, missä ne ikuiset tähdet maalataan NBA:n historian kirjoille. Onnea Indianalle ja nautitaan lennosta runkosarjassa.
 
Viestejä
402
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Tää tän kauden Paul George on kyllä "jotakin ihan muuta". :eek:

Toisaalta jos PG24 missaa pelejä, niin Indianalla voi 70 pinnan rikkominenkin tehdä tiukkaa, kun kaikki tehdään puolustuksen ehdoilla eikä helppoja pinnoja juuri saada.
 
Viestejä
941
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Saint sanoi:
Tää tän kauden Paul George on kyllä "jotakin ihan muuta". :eek:

Toisaalta jos PG24 missaa pelejä, niin Indianalla voi 70 pinnan rikkominenkin tehdä tiukkaa, kun kaikki tehdään puolustuksen ehdoilla eikä helppoja pinnoja juuri saada.

Stephenson on halutessaan kyllä myös melkoisen pitelemätön, varsinkin jos saa puolustuslevyn ja vastustajan puolustukseen palaaminen on vähänkin hidasta. West on myös innokas pelaaja hyökkäämään kuten Clippers-peli varmasti osoitti. Hibbert tekee tasaisen varmat +10pts ja Hillin heitto toimii suunnilleen joka toisessa pelissä. Ja varsinkin penkki on osoittanut pystyvänsä tekemään vastustajan benchejä vastaan pisteitä, varsinkin Scola ja Watson, ja onneksi penkin kentälle tulo ei vaikuta puolustuksen tasoon paljoakaan. Mahinmi on isona stopperina liigan penkkisenttereistä ehdottomasti parhaimmistoa, ellei paras. Toki onhan George selvästi tällä kaudella ollut se joka lopulta on hyökkäyksestä vastuussa, mutta kyllä tämä porukka saa aikaan +80 jos Paulia ei olisi maisemissa. Sinänsä tämä tilanne olisi jä'nnä kyllä nähdä.

Pitää iltapäivällä tsekata peli ja pohtia enemmän, mutta nythän siinä kävi juuri niin, että saatiin kolmoset muutettua midrangeheitoiksi. Ne tosin ovat menneet sitten melkoisen tarkasti sisään. Korinaluspuolustaminen tainnut myös olla alkukauden peleistä heikointa, eikä West saanut Aldridgea pysäytettyä sitten ollenkaan. Saattanut eilinen Griffinin kanssa painiminen rokottaa tehoista parhaimman särmän pois. Lopulta jos Indyä vastaan saa aikaan 100pts voitto voi olla aika lähellä ja saa vähintää itseään selkään taputtaa.
 
Viestejä
941
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Saint sanoi:
Paul George 43 Points vs Blazers Highlights (Dec 02 2013)

Ei paljon palloa pompoteltu. :D

Jos olisin Pacers-fani, niin hieman ehkä arveluttaisi onko kyseessä vain kuuma jakso vai onko kehitystä tapahtunut näin paljon oikeasti.

Kun kolme kautta on miehen otteita katsellut niin ei kyllä epäilytä yhtään. Mies on kehittynyt hurjasti pelkästä atleetista koko pelin hallitsevaksi voimaksi. Eikä tässä olla vielä edes lähelläkään kattoa, just watch.. :eek:
 
Viestejä
254
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Pitää kumminkin muistaa, että Indiana hävisi tämän pelin. Ei pidä liikaa lähteä keulimaan, vaikka 43 olikin tulostaululla. Tästäkin pelistä muistetaan vaan Portlandin voitto.

Sama juttu se oli pleijareissa, vaikka pelasi aivan h*lvetin hyvät pleijarit, minä en ainakaan muista mitään muuta hänen peleistään paitsi sen älyttömän C-poika tason virheen, mikä ratkaisi sarjan Miamille. Tarkoitain siis sitä uskomatonta puolustustyöskentelyä kun aikaa oli jäljellä noin 3 sekuntia ja James pääsi ajamaan kuin kunniakujassa korille ja nosteli Miamin finaaleihin.
 
Viestejä
941
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Tulipa peli viimein katsottua. Tässä jotain mielipiteitä:

LaMarcus Aldridge teki kyllä tasan mitä tahtoi. Ulottuvana kaverina ja korkealla heitolla nakkeli lowpostista varmaan 5 stepback feidaria. Hyvää taistelua Westiltä, mutta ei omaa riittävästi ulottuvuutta edes häiritsemään noita heittoja. Indiana esti hyvin kolmoset ja muutenkin pakotti Blazersit tekemään työtä jokaisen tilanteen eteen, mutta hyvin tekivät työnsä ja osuivat midrangelta hyvin (18/36=36pts, 50%). Näinpä Portland tarvitsi 106 pisteeseen vain 76 heittoyritystä Indianan tarvitessa 102 pisteeseen 88. Myös yleisesti ottaen Portlandin hyökkäys onnistui kovaa puolustusta vastaan komeasti. Vapareillekin päästiin selkeästi Indyä enemmän, 29 pistettä viivalta vs. 15 pts molempien nakatessa 88% tarkkuudella. Indianan aloitus olikin pienessä virhevaikeudessa neljännellä.

Hibbert on lowpostissa kyllä kuin norsu posliinikaupassa. Kun kerran laittaa ruhonsa liikkeelle (aina keskelle päin josta lähes hallitsematon hookki, menee kerran kuudesta sisään) niin ei kyllä hallitse sen pysäyttämistä ja kun vastustajan valmentajat hoksaavat tämän kunnolla ja opettavat avun hakemaan hyökkääjän virheitä niitä alkaa kyllä satelemaan. Saisi mielummin shaqmaisesti kytätä levyjä ja korjata pallot pussiin. Edes jonkin postliikkeen opettelu voisi olla järkevää..

Harmi, että Georgen hieno peli tuhlaantui tappioon. Kaveri ottaa tasan sen mitä tarjotaan ja hyödyntää tilanteet hurjalla prosentilla. Se, että Paul pystyy ja tajuaa myös syöttää pois kun puolustus putoaa apuun tekee miehestä kyllä max-kontrahdin arvoisen. Scoraaja, mutta epäitsekkäästi hakee joukkueelleen parhaimman tilanteen. Nice!

Indiana repii yleensä kolmannella jaksolla eron mutta Portland taisteli hyvin ja pysyi mukana. Erityismaininta tästä taistelusta Batumille. Hieno pelaaja, valmentajan unelmapelaaja. Ulottuvuus toi PG24:lle kyllä paljon ongelmia, vaikka heitto osuikin. Jos Indyä vastaan tekee +100pts voitto on todennäköinen.

Torstaina Indiana jatkaa lännenvalloitustaan Utahissa. Luvassa melkoinen höykytys ja toivottavasti peliaika jakaantuu normaalia laajemmin. Utah on liigan neljänneksi huonoin pisteidentekijä, joten yli 80 pistettä omaan päähän tai alle 15 pisteen voitto on pettymys. Sitten onkin sunnuntaina luvassa uusi kärkikamppailu SAS:a vastaan.
 
Viestejä
386
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Pelle_Miljardi sanoi:
Tarkoitain siis sitä uskomatonta puolustustyöskentelyä kun aikaa oli jäljellä noin 3 sekuntia ja James pääsi ajamaan kuin kunniakujassa korille ja nosteli Miamin finaaleihin.

Siis siinä ensimmäisessä idän finaalissa? Siinäkö se jatkoonmenijä jo ratkaistiin?

Ja sulla on kyllä aika valikoiva ja tyhmähkö muisti, sillä joku muu voisi muistaa vaikka tuostakin sarjasta sen, miten George piti Jamesin aika helvetin hyvin pimennossa tuossa ensimmäisessäkin ottelussa ainakin jatkoajan aikana. Poislukien tuo viimeinen kori, siis.

Ja "tästä pelistä" muistetaan ihan yhtä lailla Georgen 43 pistettä kuin Portlandin voitto. Ehkä jopa paremmin jää tuo 40+ pisteen suoritus kuin yksittäinen runkosarjamatsin tulos. Samalla tavalla muistellaan Curryn "kädenlämmintä" heittoiltaa MSG:llä, eikä sitä matsin lopputulosta.
 
Viestejä
1 765
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Martti Mielikäinen sanoi:
Edes jonkin postliikkeen opettelu voisi olla järkevää..

A) Kyllä Hibbertillä on tarvittaessa kykyä skoorata postistakin. Vai miten muuten Hibbert nakutteli idän finaaleissa Miamia vastaan 22 pistettä per matsi lebronmaisella 55% tarkkuudella?

B) Muutenkaan en tajua tätä, että jos nykypäivän sentteri X ei esittele Hakeemin-kaltaista liikerepertuaaria peleissä, pitäisi pelaajan opetella välittömästi lisää liikkeitä, ja jos silminnähtävää kehitystä ei tapahdu yhdessä-kahdessa kesässä, niin syynä on yksinkertaisesti se, että "bleik griffeniä ja dvait hauvardia kiinnostaa vaan hienojen mainosten teko ja uusien donkkien opettelu". Kaikkien, jotka haikailevat nykykoriksessa ewingien ja chuckien perään pitäisi ymmärtää, että post-pelaaminen nyky-NBA-säännöillä ei yksinkertaisesti ole kovin tehokasta. Toki on hienoa, että Shaq ja Barkley voivat suoltaa kaikissa medioissa kuinka sentteri X ei osaa postata ja kuinka he itse vääntäisivät 28/14 settiä vuoden 2013 puolustuksia vastaan. Ikävä kyllä vuonna 2013 Charles Barkley ei pystyisi pakittamaan hanuri edellä koria kohti niin 10 sekunnin pätkiä niin, ettei heikolta puolelta pysty kukaan auttamaan, kuten vanhoina hyvinä aikoina 20 vuotta sitten.

Ei olekaan sattumaa, että fyysisesti täysin ylivertaisen kummajaisen Shaqin lisäksi 2000-luvun parhaat skoorajaat isoista pelaajista (Dirk, Amar'e, Duncan, KG, nykyään joku LaMarcus Aldridge) ovat enemmän naama koria kohti pelaavia jannuja, joilla kaikilla on ennen kaikkea tappavahko kääntö- ja/tai faceuphypäri (tai Steve Nash juoksemassa palloskriiniä). Shaqin lisäksi ainoastaan 2008-2010 Dwight Howard on tehnyt merkittävää tuhoa korinalustoilla kunnollista hyppyheittoa, tuolloin Howardkin oli fyysisesti yksinkertaisesti niin ylivoimainen, ettei häntä ole järkevä käyttää vertailukohtana kellekään muulle. Olen vahvasti siinä uskossa, että nykysäännöillä on lähes mahdotonta olla oikeasti huipputason korintekijä jollain McHale-tyylisellä liikevalikoimalla.

Miten tästä päästään takaisin Hibbertiin on, että kun oletetaan, ettei Hibbertillä ole realisistisia mahdollisuuksia kehittää itselleen Dirkin kääntöfeidaria tai prime-Howardin yläkropan voimaa, niin mahdollisuudet kehittyä yhtään nykyistä tehokkaammaksi post-pelaajaksi vuoden 2013 NBA:ssa ovat vaan todella rajalliset. Siksi olisinkin enemmän kuin tyytyväinen Hibbertin nykyään tuomaan korintekokontribuutioon - jolla siis parhaimmillaan lähes tulkoon johdettiin oma joukkue finaaleihin tulevaa mestaria vastaan - varsinkin kun huomioidaan, että hemmo on juuri nyt luultavasti NBA:n tuhoisin puolustaja.
 
Viestejä
402
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Mokeski sanoi:
Toki on hienoa, että Shaq ja Barkley voivat suoltaa kaikissa medioissa kuinka sentteri X ei osaa postata ja kuinka he itse vääntäisivät 28/14 settiä vuoden 2013 puolustuksia vastaan. Ikävä kyllä vuonna 2013 Charles Barkley ei pystyisi pakittamaan hanuri edellä koria kohti niin 10 sekunnin pätkiä niin, ettei heikolta puolelta pysty kukaan auttamaan, kuten vanhoina hyvinä aikoina 20 vuotta sitten.

Shaqin lisäksi ainoastaan 2008-2010 Dwight Howard on tehnyt merkittävää tuhoa korinalustoilla kunnollista hyppyheittoa, tuolloin Howardkin oli fyysisesti yksinkertaisesti niin ylivoimainen, ettei häntä ole järkevä käyttää vertailukohtana kellekään muulle. Olen vahvasti siinä uskossa, että nykysäännöillä on lähes mahdotonta olla oikeasti huipputason korintekijä jollain McHale-tyylisellä liikevalikoimalla.
Kutakuinkin näin.

Ja käytännössä jokainen joukkue on nykyään hyvin paljon atleettisempi ja aggressiivisempi puolustaja noiden sääntömuutosten lisäksi, kuin kultaisella ysärillä.

Jos postista haluaa mahdollisimman paljon irti, niin nykyään sellainen rikkaan miehen Luis Scola olisi se optimaalinen. Pienempiä ja yksittäisiä puolustajia rankaistaan poustista, tuplausta, fronttausta ja träppäystä vastaan ollaan huomattavasti ketterämpi ja pystytään myös heittämään ja syöttämään eli kutakuinkin Hakeem (+snadisti parempi hypäri). Ehkä juuri LaMarcus Aldridge olisi lähimmäksi tällainen pelaaja, jos ei vierastaisi kontaktia ihan niin paljoa.

Ja jos Howardiakin, joka ei siis tietenkään ole mikään Hakeem, puolustetaan ns. konservatiivisesti, voi jälki olla rumaa, kuten esim. tässä pelissä: http://espn.go.com/nba/boxscore?gameId=400489045

Vastapainoisesti iso mutta suht liikkuva körmy kuten Hibbert/Howard/Asik/M.Gasol/Sanders/Bogut on puolutuspäässä jopa enemmän hyödyksi kuin ennen. Nykysäännöillä kaarella puolustaminen on vaan aivan helvetin vaikeaa ellei jopa toivotonta kohtuullisen usein ja paintin suojaaminen isolla miehellä kullanarvoista. Ainoastaan joku Miami pystyy jatkuvasti puolustamaan erinomaisesti ilman, että heillä olisi tällaista pelaajaa käytössään, mutta kovin monella joukkueella ei ole kaiketi mahdollista hankkia Lebron-Wade-Bosh-Battier-Andersen ym. tason muuta puolustusta. Ja tästä seuraa tietenkin se, miksi Miami on erittäin haavoittuvainen esim. Hibbertinkin tasoista post-pelaajaa vastaan.
 
Viestejä
2 666
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Mokeski sanoi:
A) Kyllä Hibbertillä on tarvittaessa kykyä skoorata postistakin. Vai miten muuten Hibbert nakutteli idän finaaleissa Miamia vastaan 22 pistettä per matsi lebronmaisella 55% tarkkuudella?

Hibbert teki ison osan pisteistä pick-and-rollista, jonka puolustamisessa Miamilla oli suuria vaikeuksia.. Siitä olen samaa mieltä, että Hibbert on ihan ok post-pelaaja ja todennäköisesti vielä kehittyykin paljon.

Toki on hienoa, että Shaq ja Barkley voivat suoltaa kaikissa medioissa kuinka sentteri X ei osaa postata ja kuinka he itse vääntäisivät 28/14 settiä vuoden 2013 puolustuksia vastaan.

Kyllä niissä Shaqin ja Barkleyn puheissa on mielestäni paljon viisautta.. Suurin kritiikin aihe heillä on ollut lähinnä se, että Howard ei osaa postata oikein. Tuosta olen itse samaa mieltä. Howard hakee post-paikan lähes aina liian kauas korista, eikä osaa pitää asemaansa tarpeeksi lähellä kolmen sekunnin rajaa. Lisäksi he ovat usein puhuneet (mistä olen samaa mieltä), että Howardin fysiikalla pitäisi tehdä paljon koreja jo pelkästään juoksemalla nopeasti hyökkäykseen ja ottamalla hyvä paikka korin lähettyviltä ennen puolustuksen järjestäytymistä.

Olen vahvasti siinä uskossa, että nykysäännöillä on lähes mahdotonta olla oikeasti huipputason korintekijä jollain McHale-tyylisellä liikevalikoimalla.

Mikäs sitten tuo sääntömuutos on ollut, kun puhut tuosta "nykysäännöillä".. Lisäksi McHalella kyllä oli paljon tuollaista "Aldridge" -tyyppistä pelaamista myös mukana repertuaarissa, mutta tuollaiset pick-and-poppaukset (ja siitä hypäri) eivät ole kovinkaan highlight-seksikkäitä suorituksia.
 
Viestejä
402
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

shaqtin a fool sanoi:
Mikäs sitten tuo sääntömuutos on ollut, kun puhut tuosta "nykysäännöillä".. Lisäksi McHalella kyllä oli paljon tuollaista "Aldridge" -tyyppistä pelaamista myös mukana repertuaarissa, mutta tuollaiset pick-and-poppaukset (ja siitä hypäri) eivät ole kovinkaan highlight-seksikkäitä suorituksia.
http://www.nba.com/analysis/rules_history.html

1997-1998:
• If two offensive players on the weak side are positioned above the top-of-the-circle extended, one of the two defenders may occupy any area on the weak side, except that he may not enter the inside lane other than to: aggressively double-team the ball, or defend an offensive player(s) who is open because of a double-team on the ball, or as a normal reaction to a “ball fake.” Following a “ball fake,” the defender must immediately return to a legal position or double-team on the ball.
Previously, if two offensive players are positioned above either, the tip-of-circle extended on the strong side or weak side of the court, both defenders had to be positioned above the free throw line.
1999-2000:
•The official(s) will visually commence a five-second count if an offensive player with the ball and not facing-up starts dribbling below the free throw line extended while being closely guarded; or if he starts dribbling outside and then penetrates below the free throw line extended while being closely guarded. The five-second count commences when the offensive player penetrates the free throw line extended. The penalty is the offensive team’s loss of possession of the ball.
• Any defense is legal on the strong side. Defenders must remain on the weak side outside the paint unless they are double-teaming the ball, picking up a free cutter or closely guarding an offensive player.
ja 2001-2002:
• Illegal defense guidelines will be eliminated in their entirety

Siinä kai ne oleelliset.
 
Viestejä
941
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Noh, olin ehkä turhan tyly Hibbertin postipelaamista kohtaan mutta minun mielestäni on täysin selvää, että tuolla kropalla pitäisi olla dominoivampi korin alla. Tällä hetkellä vastustajien prioriteettilistalla Royn korialusuhka ei ole kovin korkealla, West on näistä kahdesta paaaaljon vaarallisempi. Hibbertillä on hyvän näköinen heitto jota viljelee yllättävän kaukaakin (vaparin takaakin) hyvillä prosenteilla. Ihan perus dropstep-liikkeitä ja niiden counterliikkeitä tuo pelaaminen mielestäni silti vaatii.
 
Viestejä
2 666
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Saint sanoi:
http://www.nba.com/analysis/rules_history.html

1997-1998:1999-2000:ja 2001-2002:
Siinä kai ne oleelliset.

Nuo kaikki esittelemäsi sääntömuutokset ovat vain hyvin pieniä yksityiskohtia, jotka eivät ole mitenkään estämässä tehokasta post-pelaamista.. Kyllä esimerkiksi takavuosina myös tuplattiin postaajaa ihan samaan tapaan kuin nykyäänkin ja tuplaaminen (ja puolustajien rotaatio) oli myös sallittua silloinkin.. Ja nuo kaikki esittelemäsi säännöt ovat tulleet ennen vuotta 2002, mutta kyllä esim. Duncanin post-peli oli todella tehokasta hänen parhaina vuosinaan noiden sääntömuutosten jälkeen. Joten kyllä on melko turhaa väittää, että sääntömuutokset olisivat olleet suurin syy tehokkaan post-pelaamisen vähentymiseen.

Jos takavuosina olisi ollut tuo 5 sekunnin peruuttelukielto, niin se olisi toki muuttanut joidenkin pelaajien postaamista (esim. Barkley, Malone). Mutta esimerkiksi McHalen tekemisiin tuo ei olisi vaikuttanut mitenkään.

Nykyään kun paikkapuolustus sallitaan, niin toki sen avulla voitaisiin haluttaessa eliminoida tehokas post-pelaaja kokonaan pois.. Mutta hieman kärjistäen voidaan sanoa, että paikkapuolustuksella voidaan aina haluttaessa pelata yksittäisen pelaajan hyökkäystehokkuus pois (mutta muille jäisi tilaa). Ja lisäksi nyky-Nbassa pelataan erittäin vähän paikka, vaikka se onkin sallittua.
 
Viestejä
402
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

shaqtin a fool sanoi:
Nuo kaikki esittelemäsi sääntömuutokset ovat vain hyvin pieniä yksityiskohtia, jotka eivät ole mitenkään estämässä tehokasta post-pelaamista.. Kyllä esimerkiksi takavuosina myös tuplattiin postaajaa ihan samaan tapaan kuin nykyäänkin ja tuplaaminen (ja puolustajien rotaatio) oli myös sallittua silloinkin.. Ja nuo kaikki esittelemäsi säännöt ovat tulleet ennen vuotta 2002, mutta kyllä esim. Duncanin post-peli oli todella tehokasta hänen parhaina vuosinaan noiden sääntömuutosten jälkeen. Joten kyllä on melko turhaa väittää, että sääntömuutokset olisivat olleet suurin syy tehokkaan post-pelaamisen vähentymiseen.
No kyllähän ne nyt estää aika tehokkaasti verrattuna tuohon pre-1997 aikaan. Esim. juuri tämä:
Previously, if two offensive players are positioned above either, the tip-of-circle extended on the strong side or weak side of the court, both defenders had to be positioned above the free throw line.
Ennen sai tuplata joo, mutta kaikki "välimuodon" puolustukset mitä nykyään näkee paljon, olivat kiellettyjä. Pelaajat eivät olleet myöskään aivan huippuja lukuunottamatta keskimäärin läheskään niin isoja, urheilullisia ja nopeita kuin nykyään.

Duncan oli PF/C -hybridi, joka oli jonain vuosina aika lähellä sitä nykyajan optimaalisinta post-pelaajaa, mistä oli puhetta. Et voi puolustaa useimmilla senttereillä, koska Duncan pystyy pelaamaan monipuolista face-up peliä. Jos puolustat useimmilla nelosilla, niin Duncan vie sua postissa ja osaa syöttää.
Ja kyllä aika montaa vitosta vastaan Duncanin post-taidot osoittautuivat vähän vajavaisiksi, ainakin kun verrataan todelliseen kermaan.

Kun tämä keskustelu alkoi nimenomaan Hibbertin post-up taidoista, niin en mä oikein tiedä, onko todennäköisesti kaikkien aikojen paras PF nyt niin relevantti asia tässä muutenkaan.

Jos takavuosina olisi ollut tuo 5 sekunnin peruuttelukielto, niin se olisi toki muuttanut joidenkin pelaajien postaamista (esim. Barkley, Malone). Mutta esimerkiksi McHalen tekemisiin tuo ei olisi vaikuttanut mitenkään.
Barkleyn takia tuo sääntö muistaakseni tulikin. Malone nyt ei postissa edes paljoa viihtynyt vaan suurin osa pisteistä tuli pick&rollilla Stocktonin kanssa ja myöhemmin uralla 15 jalan hypäreistä.
McHalesta en osaa sanoa, kun en silloin pelejä katsonut.

Nykyään kun paikkapuolustus sallitaan, niin toki sen avulla voitaisiin haluttaessa eliminoida tehokas post-pelaaja kokonaan pois.. Mutta hieman kärjistäen voidaan sanoa, että paikkapuolustuksella voidaan aina haluttaessa pelata yksittäisen pelaajan hyökkäystehokkuus pois (mutta muille jäisi tilaa). Ja lisäksi nyky-Nbassa pelataan erittäin vähän paikka, vaikka se onkin sallittua.
Kun katsoo NBA:ssa nähtävien heittopaikkojen ja -määrien kehitystä, niin aika selkeää on miksi paikkaa ei oikein pidemmän päälle voi tehokkaasti pelata. Kaikki joukkueet rankaisevat kolmoselta aivan liikaa. Tietty on joukkueita, jotka eivät kaaren takaa pysty rankaisemaan riittävästi, mutta melkein voisi sanoa, että ne on silloin rakennettu perseelleen. Ihan pelkällä puolustamisella ei enää voiteta mitään.
 
Viestejä
1 765
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

shaqtin a fool sanoi:
Hibbert teki ison osan pisteistä pick-and-rollista, jonka puolustamisessa Miamilla oli suuria vaikeuksia.. Siitä olen samaa mieltä, että Hibbert on ihan ok post-pelaaja ja todennäköisesti vielä kehittyykin paljon.
Totta tuokin. Toisaalta ei Miamilla varsinaisesti ollut "vaikeuksia" oman palloskriinipuolustuskonseptinsa toteuttamisessa, enemmänkin Indiana osasi käyttää Miamin hedgeä loistavasti hyväkseen ja Hibbertin hookit upposivat molemmilla käsillä mielettömällä tarkkuudella pienemmän puolustajan korin alle siilattuaan. Tai no ehkä Miamilla oli silloin vaikeuksia. Mutta joka tapauksessa Miamin omalaatuisella palloskriinipakilla on pelattu finaaleissa kolmena kautena peräkkäin, joten enemmän tuo oli Indianan hyvyyttä kuin Heatin heikkoutta, jos sillä nyt väliä on.
Kyllä niissä Shaqin ja Barkleyn puheissa on mielestäni paljon viisautta.. Suurin kritiikin aihe heillä on ollut lähinnä se, että Howard ei osaa postata oikein. Tuosta olen itse samaa mieltä. Howard hakee post-paikan lähes aina liian kauas korista, eikä osaa pitää asemaansa tarpeeksi lähellä kolmen sekunnin rajaa. Lisäksi he ovat usein puhuneet (mistä olen samaa mieltä), että Howardin fysiikalla pitäisi tehdä paljon koreja jo pelkästään juoksemalla nopeasti hyökkäykseen ja ottamalla hyvä paikka korin lähettyviltä ennen puolustuksen järjestäytymistä.
Juuri kenttää juoksemalla ja palloskriineistä käytännössä raudan alle asemaa ottamallahan Howard teki jotain 23 pisteen keskiarvoja parhailla Orlandon kausillaan. Minne se sitten on kadonnut, en tiedä. Yksi syy lienee loukkaantumiset ja toinen se, että Howard ei koskaan ole ollut jaloistaan yhtä ylivertaisen vahva kuin yläkropastaan.
shaqtin a fool sanoi:
Nuo kaikki esittelemäsi sääntömuutokset ovat vain hyvin pieniä yksityiskohtia, jotka eivät ole mitenkään estämässä tehokasta post-pelaamista.. Kyllä esimerkiksi takavuosina myös tuplattiin postaajaa ihan samaan tapaan kuin nykyäänkin ja tuplaaminen (ja puolustajien rotaatio) oli myös sallittua silloinkin..
Hetkinen nyt. Ei mikään joukkue nykyään enää tuplaa posteja niin kuin ysärillä, että heikolta puolelta juoksee yksi pelaaja tuplaamaan vahvan puolen postiin itsensä isoloinutta isoa periaatteessa ainoana tehtävänään pakottaa pallo pois hyökkääjän käsistä. Nykyään tuollaiselle vanhan kansa double teamille ei ole mitään tarvetta, sillä vaikka kaikki neljä muuta puolustajaa voivat seisoa - defensice 3 secin rajoissa (paitsi Hibbert saa seisoa täsmälleen niin pitkään kuin tahtoo) - maalatulla alueella odottamassa hyökkääjän liikettä.

Esim. tässä Hibbertin postatessa Joakim Noahia vastaan neljällä Bullsin pelaajalla on vähintään toinen jalka paintissa ja korin alla olevaa Luol Dengiä ei paljoa kiinnosta mitä heikon puolen nurkkaan leikkaava CJ Watson tekee, sillä heikolla puolella jo valmiiksi olleen Dunleavyn vastulla on nyt kaksi pelaajaa, tavallaan paikkapuolustuksen omaisesti. Eipä ole paljoa tilaa Hibbertillä operoida. Vielä rontti kymmenen vuotta sittenhän tämä olisi ollut kiellettyä.

2egb500.jpg


Tai tässä sama tilanne:
335ctwj.png


Hibbert tekee hyvän liikkeen ja voittaa keskustan aina vaarallista Daniel Ortonia vastaan, mutta tuloksena on silti vasurin hookki tällaisesta tilanteesta:
2012jxv.png


Joka ikinen Phillyn pelaaja on metrin säteellä pallosta, joten vähän paha tuossa olisi 7'2" jätkän tuoda palloa enää alas ja alkaa vääntämään jotain up-and-underia viittä pelaajaa vastaan.

Lisäksi kuten aiemminkin on todettu Hibbert ei postaamisessa edes ole mikään virtuoosi jonka pysäyttäminen on puolustusten ykkösprioriteetti, vaan on Indiankin hyökkäyksessä vasta kolmosoptio. Mutta silti puolustukset lataavat vahvaa puolta näin vankasti.

Ja nuo kaikki esittelemäsi säännöt ovat tulleet ennen vuotta 2002, mutta kyllä esim. Duncanin post-peli oli todella tehokasta hänen parhaina vuosinaan noiden sääntömuutosten jälkeen. Joten kyllä on melko turhaa väittää, että sääntömuutokset olisivat olleet suurin syy tehokkaan post-pelaamisen vähentymiseen.
Niin no Tim Duncan on kaikkien aikojen paras PF, joka ei myöskään ollut pelkkä post-pelaaja, mutta joo, jos kaikki nykyiset korinaluspelaajat saavat Duncanin hyökkäysgeimin ja vielä Popon koutsaamaan, niin kyllä koreja syntyisi varmaan. Nyt puhuttiin kuitenkin Roy Hibbertistä tai postaamisesta yleisesti.

Nykyään kun paikkapuolustus sallitaan, niin toki sen avulla voitaisiin haluttaessa eliminoida tehokas post-pelaaja kokonaan pois.. Mutta hieman kärjistäen voidaan sanoa, että paikkapuolustuksella voidaan aina haluttaessa pelata yksittäisen pelaajan hyökkäystehokkuus pois (mutta muille jäisi tilaa). Ja lisäksi nyky-Nbassa pelataan erittäin vähän paikka, vaikka se onkin sallittua.
Kuten ylhäällä yritin havainnollistaa, jopa liigan toisiksi huonoin Phillyn puolustus pelaa sentterin saadessa kopin postiin käytännössä paikkaa heikolla puolella, jolla tosiaan eliminoidaan postaamisen tehokkuus suhteellisen hyvin.
 
Viestejä
2 666
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Mokeski sanoi:
Esim. tässä Hibbertin postatessa Joakim Noahia vastaan neljällä Bullsin pelaajalla on vähintään toinen jalka paintissa ja korin alla olevaa Luol Dengiä ei paljoa kiinnosta mitä heikon puolen nurkkaan leikkaava CJ Watson tekee, sillä heikolla puolella jo valmiiksi olleen Dunleavyn vastulla on nyt kaksi pelaajaa, tavallaan paikkapuolustuksen omaisesti. Eipä ole paljoa tilaa Hibbertillä operoida. Vielä rontti kymmenen vuotta sittenhän tämä olisi ollut kiellettyä.

2egb500.jpg


Tai tässä sama tilanne:
335ctwj.png


Kuten ylhäällä yritin havainnollistaa, jopa liigan toisiksi huonoin Phillyn puolustus pelaa sentterin saadessa kopin postiin käytännössä paikkaa heikolla puolella, jolla tosiaan eliminoidaan postaamisen tehokkuus suhteellisen hyvin.

En kyllä ymmärrä lainkaan, että miksi noissa esimerkki-kuvissa olisi "postaamisen tehokkuus eliminoitu suhteellisen hyvin pois"?

Noissa tilanteissahan on koko oikea laita tyhjänä ja samoin päädyn puoli tyhjänä ja valtaosa post-liikkeistä on mahdollista suorittaa.

Esimerkiksi kaikkiin seuraaviin liikkeisiin on tilaa enemmän kuin riittävästi.

- Kääntöhypäri päädyn puolelle kääntyen
- Oikean käden jump-hook päädyn puolelle kääntyen
- Jos vastustaja reagoi rajusti tuohon päädyn puolelle kääntymiseen, sitten up-and-underilla korille
- Step-back hypäri a'la David West/Nowitzki
- Jos vastustaja reagoi rajusti tuohon step-backiin, niin ajo korille tai virheen kalastus
- Vasemman käden jump-hook yhden nopean pompun jälkeen keskustaan päin.
- Jos vastustaja reagoi rajusti tuohon keskustan puolelle kääntymiseen (ja pallon pompautukseen), sitten drop-stepillä/pivot-käännöksellä päädyn puolelta jump-hook levyn kautta sisään.

Käytännössä tuo heikon puolen apupuolustaja (joka odottaa korin alla), ottaa pois ainoastaan hitaat päädyn puolelle ja korille suuntautuvat liikkeet. Mutta esim. nopeaan päädyn puolen jump-hookkiin tuo apupuolustaja ei ehdi mitenkään.. Ja jos tuo apupuolustaja tuplaa kokonaan (kuten Suomen maajoukkue tekee aina), niin sitten osaava post-pelaaja löytää kyllä vapaan pelaajan.

Kaikilla hyvillä post-pelaajilla onkin aina ollut erittäin hyvä pelisilmä lukea tilanteita ja löytää vapaa pelaaja tuplaustilanteissa.. Hyvää postaus-taitoon kuuluukin oleellisena osana hyvä syöttötaito ja pelisilmä.
 
Viestejä
402
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

shaqtin a fool sanoi:
- Kääntöhypäri päädyn puolelle kääntyen
- Oikean käden jump-hook päädyn puolelle kääntyen
- Jos vastustaja reagoi rajusti tuohon päädyn puolelle kääntymiseen, sitten up-and-underilla korille
- Step-back hypäri a'la David West/Nowitzki
- Jos vastustaja reagoi rajusti tuohon step-backiin, niin ajo korille tai virheen kalastus
- Vasemman käden jump-hook yhden nopean pompun jälkeen keskustaan päin.
- Jos vastustaja reagoi rajusti tuohon keskustan puolelle kääntymiseen (ja pallon pompautukseen), sitten drop-stepillä/pivot-käännöksellä päädyn puolelta jump-hook levyn kautta sisään.

Ei stn. Kellä tuo kokoelma liikkeitä NBA-puolustajia vastaan on? Hakeem? muita? anyone? didn't think so.

Tässä pelataan vittu Joakim Noahia vastaan eikä mitään 3. divarin 180/100kg "kovaa sisäpuolustajaa". ::)
 
Viestejä
2 666
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Saint sanoi:
Ei stn. Kellä tuo kokoelma liikkeitä NBA-puolustajia vastaan on? Hakeem? muita? anyone? didn't think so.

Tässä pelataan vittu Joakim Noahia vastaan eikä mitään 3. divarin 180/100kg "kovaa sisäpuolustajaa". ::)

Miksi teit sellaisen päätelmän, että post-pelaajan pitäisi osata nuo kaikki liikkeet? Keräsin tuon listan lähinnä sen takia, että huomataan kuinka paljon erilaisia vaihtoehtoja löytyy.

Käytännössähän se jo riittää, että hyökkääjä osaa muutaman erilaisen vaihtoehdon (puolustaja ei pysty arvaamaan mitä hyökkääjä lähtee tekemään), jotta pystyy tehokkaasti pelaamaan post-peliä.

Shaq on muutaman kerran hyvin kommentoinut tuota post-pelaamista Inside the Nba -lähetyksessä. Usein kuultu kommentti on "If you don't double team me, I will jump hook you to death!".. Näin yksinkertaista se käytännössä on.
 
Viestejä
7 524
Vs: Indiana 13-14 - From x-factor to league-dominator

Saint sanoi:
Pikkuhiljaa kannattaa hiffata, ettei viesti ole menossa perille ja siirtyä johonkin aiheeseen, joka ei ole "Mutku NBA-sääntömuutokset ei oikeesti oo vaikuttannu poustipelaamiseen".
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös