Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016
POWER RANKINGS EDITION 1.0: Uusi Kukko Tunkiolla? Part 1/2
Ja näin päräytetään ilmoille wiralliset ja kuukausittain julkaistavat Power Rankingsit. Tällä kaudella formaattia on hieman muutettu viime vuodesta. Nyt ei haeta parhaita keskiarvoja, vaan pistelaskennan muutoksia kunnioittaen kovimpia Kekkosia linnassa ovat ne pelaajat, jotka jytkyttävät tauluun isoimpia kokonaispisteitä ja kovimpia pelimääriä. Koska loppujen lopuksi tällä kaudella kysymys on nimenomaan siitä, raaoista fantasypisteistä vertailukohteena ollessa kaikki muut managerit.
Pyrin luotamaan jokaisen joukkueen alkukautta niin PR-tilastojen kuin tehtyjen treidien sekä waiverointien näkökulmasta. Luonnollisesti huomioon otetaan analyysissa myös loukkaantumistilanne sekä rosterin taso kokonaisuudessaan. Varsinaisten sijoitusten osalta paino on kuitenkin tilastovertailussa. Nimen perästä löytyvät aiempi sijoitus PR:ssä, viikkojen 1-4 sijoitukset tilastoissa sekä pelimäärät tältä ajanjaksolta.
Part 1 perään tulevat alkukauden FLOPIT. Part 2 seuraa perässä ti tai ke, pitäen sisällään alkukauden TOPIT.
14. Kotti (-) (14., 12., 14., 9.) & (30-40-38-43)
Kotti lähti kauteen etukäteen hyvillä keepereillä (Dragic/George), joista Slovenian Lohikäärme on pettänyt karmivalla tavalla. Toisaalta PG13 on ollut Top1 Keeper, joka varmasti tasapainottaa pettymystä. Draftissa varausnumero ei varmasti miestä tyydyttänyt, joka saattoi myös olla syynä sanalla sanottuna heikohkoihin valintoihin jo draftin alkupäässä.
hiljaiseksi vetää
2. ja 3. kierroksen valinnat LMA sekä Kobe oli helppo leimata busteiksi jo draftin aikana. Kun seuraavilta kierroksilta mukaan tarttui vahvaa downsidea Howard-Chandler-Nowitzki trion nimissä voidaan puhua jo mahalaskusta. Tuska ei helpottanut waiver-Hendesonin tai rookiekahinoissa alkukaudesta lyhyeksi tikuksi kostautuneen Russellin myötä. Tähän kun lisätään erinomaisien hakujen Fournierin sekä Porzingerin treidaaminen Killesille Carrollista ja kasasta paskaa, on kysymyksessä ehkä yksi fantasyhistorian eeppisimmistä epäonnistumisista. Draftin päättivät pitkäaikaispotilaat Wroten ja Jennings, joten yllä nähtävä tilastolinja tuskin yllättää montaakaan asiantuntijaa neljän viikon urakoinnin jälkeen.
I think I'm done
Kun waiveriltakaan ei ole mitään tarttunut, on surullista mutta ymmärrettävää nähdä Kotti jo tässä vaiheessa kautta keeperkaupoilla. La Bambasilta otettu kohtelias takaliston luotaus tuskin jää viimeiseksi keepertradeksi. Georgen lihoiksi laittaminen lienee vain ajan kysymys. Sen jälkeen alkaakin pitkä odottelu kohti tulevaa kautta. Toivon mukaan Kotti säilyttää mielenkiintoa joukkueen pyörittämiseen ja pyrkii kuitenkin tekemään kiusaa kanssakumppaneille keväälläkin.
13. Peyton (-) (13., 11., 12., 11.) & (32-41-41-41)
Suuret puheet, pienet teot. Kauteen suht vaatimattomilla keepereillä ja pahnanpohjimmaisella varausvuorolla lähtenyt Peyton ei ole kyennyt lunastamaan viskomiaan shekkejä ennen neljännen viikon maukasta voittoa La Bambasista.
Draftissa Peyton onnistui lunastamaan lottovoiton jo 2. kierroksella pitäessään päänsä kylmänä valiten Dre Drummondin riveihinsä. 115 fapo tasolla operoinut Dre vaikuttaisi tässä vaiheessa kautta Top1 keeperiltä, joka on erinomainen lähtökohta kenelle tahansa tankkaajalle. Draft ei muutenkaan ollut Peytonille totaalinen fiasko, vaan heti perään kolmoskiekalla mies sai kiitellä muita varaajia toisesta lottovoitosta Top PG Keeper Isaiah Thomasin muodossa. Ikävä kyllä jatkokierroksilla haut olivat enemmän reacheja kuin osumia, joten vahvan basen perään ei saatu luotua kovinkaan korkeaa kattoa.
Perusteeton itseluottamus on kaunista
Treidimarkkinoilla Peyton on operoinut kolmeen kertaan. Kikiltä tuli ensimmäisessä treidissä selkeä voitto Thad Young/Jeff Teaguen merkeissä. Toisessa treidissä Peytonilla kävi huono tuuri JR Shit - Stak Niuskas vaihtokaupassa, muutoin mies sai olla tyytyväinen saamaansa palkintoon Rynkky Andersonin muodossa. Kolmas treidi vahvisti taktisesti hyvin keeperosastoa Greg Monroen tarjotessa erinomaisen 1-2 Punchin Dre Drummondin vierelle ensi kaudelle. Isojen miesten osaston ollessa ohutta, on tuon tason kaksikko huigea lähtökohta seuraavaan kauteen.
Nyt jo vähän hekotuttaa, silloin witutti
Waiverilta mies ei ole saanut vielä operoitua sisään mitään jättionnistumisia, mutta Jammu C. on pitänyt Guaranteet kilpailukykyisenä lyhyellä tähtäimellä ja Rio Chalmers on kostautumassa käyttökelpoiseksi laajentajaksi takakentän rotaatioon.
Pelejä Peytonilla ei ole tähän mennessä tullut kovinkaan paljon per viikko tasolla, joten pientä kasvun varaa menestyksen suhteen on. Loukkaantumiset ovat syöneet pelejä edesmenneen Rubion merkeissä ja pois ovat olleet myös 90 fapo Teague, Mo-Will sekä "Warma 85" Rob Covington. Viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelu on kuitenkin todennäköisempi suunta kuin Top5 ja hyvä tavoite tälle kaudelle. Parilla hyvällä treidillä ja onnistuneella waiveroperoinnilla suunta voi toisaalta olla hyvinkin korkeammalle...
Top1 mukawa omistaa
12. Bianconeri (-) (7., 14., 10., 13.) & (37-42-41-41)
Rookiemanagerin drafti ja alkukausi on ollut mielenkiintoinen. PR-sijoitus on tällä hetkellä vaatimaton 12., mutta kuten vaatimattomista pelilukemista näkee, on joukkueen katto vielä määrittelemättä. Lisäksi Perämiesten keepereiden alkukausi ei ole ollut odotusten mukainen. Hayward on haahuillut Twin Towersien varjossa 83 fapon keskiarvollaan ja Parsonsin minutes limiitti pyöriää 20 minsan paikkeilla. Jo näillä pelaajilla on potentiaalia tuottaa Bianconerille 50 fapoa enemmän kuin tällä hetkellä.
Draftista on hankala suoranaisesti sanoa pahaa sanaa toisen kierroksen Ibakan valintaa lukuunottamatta. Periaatteessa nimiä, joita olisin voinut itsekin varata samalla tai seuraavalla kierroksella, mutta harvempi Bianconerin hauista on osunut kohdalleen. Toki tälläkin saralla mm. CP3 voi parantaa keskiarvoaan jopa 15 fapoa, Jones 10 fapoa, Ilyasova 10 fapoa jne. Waiverilta manageritulokas on onnistunut hyvin Omri Casspin haussa.
Bianconerin alkukausi pähkinänkuoressa
Sen verran täytyy kuitenkin kritiikkiä antaa, ettei Bianconeri ole alkukaudesta osoittanut juurikaan ylimääräistä paloa parantaa joukkuettaan. Tällä aktiivisuuden tasolla pitää olla aikamoinen sampsu, jos haluaa pärjätä ja Sampsukin on waiveria operoinut jälleen kerran hyvällä tasolla. Kehoitan Bianconeria nostamaan aktiivisuustasoaan hieman kauden edetessä. Sillä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia niin tämän kuin tulevien kausien menestykseen.
11. Achilles (-) (11., 10., 4., 12.) & (38-49-49-41)
Mies, Myytti, Legenda. Draftiarpa oli jälleen armoton Killesin osalta. Myös keeperit olivat kasa paskaa, joten pakko on ihailla janarin tarmoa lähteä OPEROIMAAN joukkuettaan kohti mahdotonta tavoitetta - mestaruutta. Draftissa Killes teki hyvää työtä ensimmäiset 5. kierrosta, jonka jälkeen lähes jokainen pick on ollut waivertasoa. SIITÄKIN huolimatta draivi on pysynyt valtavana. Waiveroperointi ei ole tuottanut helmiä, mutta Bayless ja viimeisimpänä Calderon ovat olleet käyttökelpoisia pelaajia.
Treidipuolella Killes on tällä kaudella loistanut Jack-Brewer treidiä lukuunottamatta. Kruununjalokivenä Carroll, Amir - Porzinger, Fournier, joka on osoittautumassa 40 pisteen lopsideksi. Viimeisimpänä Killes varmisteli keepertilannettaan Isaih Thomasin hankinnalla, joka täydentää loukkaantumisesta palaavaa Kyrie Irvingiä mukawasti.
Never Google / Pretty Boy
Huolissaan Killesin tulisi olla materiaalinsa leveydestä. Rotaatio on erittäin kapea ja joukkueesta löytyy useita waivertason pelaajia. Hyvän esimerkin joukkueen tasosta saattoi antaa viikkojen 1. ja 2. operoinnit, jolloin Killes naputteli tauluun viikkojen korkeimmat pelimäärät, mutta sijoittui silti sijoille ynnä muut.
Onko ihanan tuntuiset loppusarjajoukkue? Killesin aktiivisuus voi hyvinkin taata loppusarjapaikan, mutta vaatimatonta menestystä parempaa on saavutettavissa vain treidioperoinnin jatkumisella sekä parilla Grand Slam waivernostolla.
10. Trancey (-) (8., 8., 13., 10.) & (36-42-36-41)
Mestaruustavoittein kauteen lähtenyt Trancey ei ole saanut aivan toivomaansa starttia ensimmäisille viikoille. Draftissa miestä lykästi passelin 7. pickin voimin ja messiin tarttuikin salettivarma Lebron James. LBJ:n ja Top Keeper Deluxe Premium Kyle Lowryn ympärille on alkukauden nihkeydestä huolimatta hyvä rakentaa miehistöä. Kun keeperosastolta löytyvät vielä warmat +90 fapon Kemba sekä Rudy, on foundation menestykselle loistava. Tranceyn missit tulivat harmillisesti kierroksille 4., 5. ja 6., joilla varman päälle pelatut D.Lee, Da.Green sekä J.Noah osoittautuivat ainakin alkukauden perusteella BUSTEIKSI.
Waiverpitoinen loppupää onkin saanut osittain lähteä takaisin waiverille, josta tilalle on löytynyt ehkä alkukauden paras waiverlöytö Will Barton sekä paras lyhyen tähtäimen boostipelaaja Ish Smith. Tranceyn pitää siitä huolimatta jatkaa työskentelyä joukkueen peräpään tilkitsemiseksi, koska nykymiehistö ei kestä vertailua kärkipään parhaiden porukoiden leveyteen.
I love crack!
Lohdullista Tranceylle ovat suht matalat pelimäärät, jotka ovat loukkaantumisten ja otteluohjelmien vuoksi jättäneet tilaa kehitykselle. Tällä hetkellä en näe Tranceyta aivan top contenderina, mutta onnistunut treidi tai pari hyvää waivernostoa + aktiivinen operointi antaa myös Isolle Jäyhälle mahdollisuuden tunkea nokkansa sinne minne muut ovat menneet munineen.
9. Velmu (-) (12., 13., 9., 1.) & (37-41-42-50)
Kauden mollivoittoisesti aloittanut Velmu on hiljalleen noussut jaloilleen, toki käytännössä yhden miehen vetämänä. Kikin hyväntekeväisyyttään Velmulle lahjoittama Westbrook on Durantin loukkaantumisen jälkeen ollut fantasyn Top Dog #1, kirjauttaen viime viikolla huikeat +600 fapoa neljästä pelistä. Wesseli palannee normitasolleen Durantin comebackin myötä, jolloin mitataan Velmun muun joukkueen iskukyky.
Beast Mode Enabled
Velmun keeperit kauteen olivat Gasol ja Middleton, joista kumpikin on pelannut hieman odotetun tasonsa alle. Drafti itsessään Velmulla sujui varsin mallikkaasti - ilman suurempia jättipaukkuja, mutta myös vähemmittä pettymyksittä. Aivan viimeisille kierroksille Velmun tietämys ei Suomen kovimmassa fantasyssa riittänyt, mutta alkupään varauksilla hän sai rakennettua hyvän perustan varmalle loppusarjajoukkueelle.
Waiveroperointi Velmulla on ollut samaa tasoa draftin kanssa. Perusvarmaa työskentelyä ilman napakymppejä, mutta käyttökelpoisia pelaajia kokoonpanoon pyöritellen. Kenties Dion Waitersia (hyvä second piece treidissä Kotin kanssa) lukuunottamatta ketään varmaa pitkäntähtäimen apua miehistöstä ei löydy, mutta 60+ jannuja täyttämään pelimääriä kylläkin.
Velmu ei lukeudu aivan kuumimpaan kastiin tai välittömiin haastajiin, mutta ei myöskään ole kuin muutaman onnistuneen siirron päässä Top6-sijoituksesta.
8. Anatoli (-) (10., 4., 11., 6.) & (37-48-41-45)
Student Of The Game.
Anatoli on lunastanut paikkansa manageriyhteisössä jo muutamissa viikoissa ja on vakuuttanut asiantuntemuksellaan paatuneimmatkin konkarit. Varsinkin treidien osalta Anatolin kylmänviileä analyyttisyys on tuonut osinkoja pöytään välittömästi. Jack - R.Lopez sekä keeperguttaus Peytonilta nostivat joukkueen tasoa kolminumeroisen luvun verran per viikko. Jos Anatoli kykenee rakentamaan näiden treidien momentumin päälle, on luvassa mielenkiintoinen kausi. Olisi ennennäkemätön featti rookiemanagerilta puskea kärkipään Isojen Poikien välienselvittelyihin.
Sen minkä yatzyssa häviää, managerissa voittaa
Anatolin draftia voisi luonnehtia perussolidiksi. Varmaa työskentelyä alkupäässä, keskivaiheessa muutama "noh, otetaanpa tuttu nimi tuosta varman päälle" missi, muutama epäonnistunut reach ja loppuun vielä onnistunut Iggyn poistaminen peräpään kierroksilla. Waivermateriaali oli joukkueessa vahva varsinkin alkukaudesta, mutta nyt joukkue näyttää jo paljon tasapainoisemmalta. Waiveronnistumisista mainittakoon Belinelli, jonka Killes naarasi pois taidokkaasti heti kärkeen. Myös lyhyellä tähtäimellä onnistunut nosto oli Marcus Thornton, jonka lisäksi jury on vielä ulkona mm. Gary Harrisin osalta.
Varma loppusarjajoukkue upsidella.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alkukauden FLOPIT:
Gordon Hayward 82.8 - Odotettiin 100 fapoa, mutta on jäänyt muiden pelaajien varjoon.
LaMarcus Aldridge 82.0 - Ei odotettu 100 pistettä, mutta 82 silti kymmenkunta pojoa alakanttiin odotuksiin nähden.
Monta Ellis 80.7 - Ei ole löytänyt entistä rooliaan, onko hyväksynyt roolinsa veteraanitason roolipelaajana? Noin 15 pistettä tauluun odotuksiin nähden.
Nerlens Noel 78.5 - Noel suurimpia yllätyksiä bustosastolla. Vaikutti auringonvarmalta ysivitoselta, mutta ei ole sopeutunut Okaforin rinnalle kakkoskoiraksi.
MCW 73.7 - En olisi koskenut pitkällä tikullakaan ja yllätyin kuinka haluttu pelaaja oli draftissa. Silti alle 80 järkyttävä pettymys.
Nikola Mirotic 69.9 - Ehkä odotukset olivat liian korkeat preseason hypen takia?
Ty Lawson 69.4 - Periaatteessa ei pitäisi olla yllätys, ottaen huomioon terästetyn juissin säännöllinen nauttiminen ja stacked jengi ympärillä. On tällä hetkellä kuitenkin vähemmän kuin ym. keskiarvo, täyttä waiveria joten hämmentää väkisinkin.
Goran Dragic 67.3 - Järkyttävän huono keskiarvo aloituksen pointille. Vaikka ympärillä oleva joukkue ei sopisi lainkaan pelaajan vahvuuksiin, luulisi silti saavan vaikka kulmassa seisten 70 rikki?
Markieff Morris 65.4 - iso floppi, mutta toisaalta ennakoitavissa ollut sellainen. Pelaako mind games Sunsin kanssa?
Robin Lopez 58.4 - Oli omissa kirjoissani 80 draftissa, mutta näyttäisi olevan WAIVER!
Gorgui Dieng 56.2 - Yllätys, ehkä Dragicin kanssa suurin. Minnesota ei taida nähdä miehellä käyttöä Townsin myötä. Treidataanko jo tällä kaudella?
Josh Smith 51.4 - Doc Rivers ei taida pahemmin arvostaa saamiaan uusia "palikoita". Smith ja Stephenson molemmat riding the pine.
David Lee 45.2 - Tämä jönssi löytyykin jo waiverilta. Preseasonin perusteella totaalisen varma 80+, mutta Bostonin laaja materiaali ja all hustle pelityyli kostautui wanhalle pierulle.