Vs: Koripallon EM-kilpailut 2013 Sloveniassa 4.-22.9
Pelkkiä kokoonpanoja tuijottamalla voisi todeta, että Suomi on ylivoimaisesti kisojen heikoin joukkue. Onneksi pelkkää paperia tuijottamalla asiat eivät aina kuitenkaan etene. Olettaisin Turkin lähtevän jotakuinkin tällaisella peluutuksella liikenteeseen (aloitus ensimmäisenä):
PG: Ender Arslan, Dogus Balbay
SG: Sinan Güler, Serhat Cetin, Birkan Batuk
SF: Hedo Türkoglu, Emir Preldzic
PF: Ersan Ilyasova, Kerem Gönlüm
C: Ömer Asik, Semih Erden, Oguz Savas
Ei tarvitse olla Jari Porttilan vainua, jotta voi sanoa joukkueen painopisteen olevan sisäpelaajissa. Mielestäni Turkilla on Puolan kanssa kisojen parhaat sentterit, joita vastaan Suomella ei valitettavasti vain ole match-uppia. Asik pelasi uransa parasta koripalloa viime kaudella, Savas on jälleen vuoden kehittyneempi (vaikka ei ikinä tulekaan saavuttamaan sitä potentiaalia, joka hänellä piti olla) ja Erden on alkanut ymmärtää, että palloa pitää pomputtaa korille rollatessa, jotta tuomari ei vihellä askeleita.
Nelospaikalla on ikinuori Ilyasova, vaikkakaan mies ei itsekään tiedä todellista ikäänsä. Miten Suomi pystyy puolustamaan miestä, joka on liian liikkuva normaaliksi neloseksi ja samalla liian heittovoimainen normaaliksi neloseksi? Gönlum vetelee viimeisiä arvokisojaan, mutta miehen fundamental-koripallo on aina miellyttänyt silmää.
Turkki on siitä harvinainen joukkue, että kolmospaikalta löytyvät point forwardit Türkoglu sekä Preldzic. Hedo pystyy periaatteessa pelaamaan paikkoja 1-4 ja johti viimeisen vuosikymmenen ajan joukkuetta Kerem Tuncerin kanssa. Preldzic on nuorempaa sukupolvea, joka oli nuorempana lähes yhtä hypetetty kuin Kroatian Dario Saric. Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei Emir pysty vastaamaan huutoon, vaikka viime kausi menikin huonosti joukkuekemioiden törmätessä. Vaikka Tanjevic on kurinalainen valmentaja, annetaan molemmille pelaajille varmasti paljon vapauksia joukkueessa, josta puuttuu luonnollinen pointti.
Tällä hetkellä Turkin ainoat kansainvälisen tason pelaajat takakentällä ovat Güler sekä Arslan. Turkin harmiksi Arslan on enemmän markopopovicmainen heittäjä, jonka luonnollinen pelipaikka on kakkospaikalla. Nähtäväksi jää, miten maa selviytyy Tuncerin (mieshän on Turkin Jason Kidd) jälkeisestä ajasta.
Lopullinen sijoitus: 5-6