- Viestejä
- 592
Mitenkä tuo tähän asiaan liittyy? Nyt tarjotaan Kobrille Korisliiga-paikkaa.Näin ne Korisliigan puitteet floppaa. Eli siis olisi ollut aivan sama jos JBA olisi voittanut Lahden finaaleissa.
Mitenkä tuo tähän asiaan liittyy? Nyt tarjotaan Kobrille Korisliiga-paikkaa.Näin ne Korisliigan puitteet floppaa. Eli siis olisi ollut aivan sama jos JBA olisi voittanut Lahden finaaleissa.
Sinäänsä ymmärrä tuon ongelman Jenkkien kanssa, mutta onko ongelma enemmänkin kotimaisten pelaajien taso.
Toki niitäkin on erittäin hyviä, mutta kyllähän suurin osa skoraajista on ihan jotain muuta.
Satunnaiselle katsojalle, joka tulee koripallokuplan ulkopuolelta taitaa korinteko olla ainoa mihin pystyy tarttumaan.
Taitaa kaikissa muissa lajeissa kotimaiset olla paremmin esillä.
Enkä lähtisi vertaamaan Korisliigaa yheenkään noista eurojengeistä. Jos Helsingissä asuisi 2milj asukasta, niin eiköhän Seagulls saisi Jäähallin täyteen.
Jos seurat haluavat kansainvälistyä ja liitto tukea cup-voittajaa ja mestaria siinä, niin ei neljä jenkkiä ole mikään ongelma.
Nyt niitä europelejä ei vain kukaan tunnu edes haluavan, niin kansainvälisyys ei oikein toimi perusteluna.
Se mitä Jenkit tuo ehdottomasti on tasoa ja viihdearvoa.
Aika moni tekee Liigassakin tappiota ja Kärpätkin pääsee plussalle lähinnä muiden kuin jääkiekkotulojen avulla.jääkiekkoon, jossa paljon suuremmat yleisömäärät ja tv-sopimukset minkä kautta myös rahaa seuroille tulee.
Toki Liigasta voisi ottaa jotain mallia.Mistä otettaisiin maailmalla mallia?
Heinäkuussa veikkaisin.Koska saadaan Korisliigan päivät selville?
Lapuan legendaarinen Urheilutalo ja Kobrat jatkaa siis Korisliigassa.
Molempia?Katkeran miehen puhetta vai totuuden siemen?
Tohon voisi lisätä vielä Bisonsin 2016.Korisliiga-paikasta luopumiset viimeisen 20 vuoden aikana.
Lappeenranta ei tehnyt konkurssia, mutta myös seuran junioritoiminta hiipui täysin suuren Korisliiga-talouden romahtamisen jälkeen. ToPon tapausta en tunne tarkemmin, mutta muissa tapauksissa (Honka, Lahti ja Nokia) junioritoiminta oli eriytetty omaan seuraansa eivätkä Korisliiga-ongelmat siksi vaikuttaneet junioritoimintaan juuri lainkaan.
- Vuonna 2011: Tapiolan Honka / Espoon Honka, konkurssi
- Vuonna 2013: ToPo, taloudelliset syyt, sarjapaikka Seagullsille
- Vuonna 2014: LrNMKY, taloudelliset syyt (ei konkurssia)
- Vuonna 2015: Tapiolan Honka / Korishonka Oy, taloudelliset syyt
- Vuonna 2015: Namika Lahti, 2015, konkurssi
- Vuonna 2018: Tapiolan Honka / Espoo United, konkurssi, hakemus ei täyttänyt ehtoja
- Vuonna 2025: BC Nokia / BC Nokia Näädät Oy, taloudelliset syyt
Noiden lisäksi esim. Naisten Korisliigaa ja M1A:ta (Korisliigasta putoaminen vuonna 2007) pelannut Pussihukat teki konkurssin vuonna 2008. Tapaus oli sikäli poikkeuksellinen, että se tapahtui kesken kauden marraskuussa ja siinä meni mukana seuran junioritoiminta.
Ja tietysti vuonna 2024 Oulu Basketball teki M1A:ssa loppuvuodesta yhden konkurssin, mutta maagisesti lisenssi siirtyi yön yli ONMKY:lle, josta lisenssi vielä vuoden vaihteen jälkeen lipui AC Oululle. Tuossa tapahtui jotain elämää suurempaa, kun yksi konkurssi meni ilman vaikutusta sarjapaikkaan.
Korjailkaapas mitä meni väärin tai mitä unohtui.
Eli 2010-luku oli katastrofaalinen, peräti seitsemän sarjasta luopumista/konkurssia. Siihen nähden 2020-luku on ollut selkeästi parempi, BC Nokia vasta ensimmäinen tällä vuosikymmenellä.Korisliiga-paikasta luopumiset viimeisen 20 vuoden aikana.
Tarkoittanee samanlaista systeemiä mitä smliiga, ei olisi huono. Mutta se vaatisi vielä useamman vuoden ennen kuin saataisiin edes käyntiin jos nyt päätettäisiin.Päivän Urheiluruudussa Nokian Pirhonen kommentoi aika suoraan, "Tilanne on se että, me ei nähdä tässä toimintaympäristössä sellaista kestävää kehitystä, mitä taloudellisesti olisi järkevää. Mä en nää, että Korisliiga olisi kymmenessä vuodessa kehittynyt yhtään mitään. Olen sitä puhunut, että se pitäisi eriyttää, tehdä siihen oma organisaatio ja lähteä oikeasti tekemään asioita sen eteen. Silloin voitaisiin nähdä, että siinä on tulevaisuutta."
Katkeran miehen puhetta vai totuuden siemen?
Toki neljällä niistä yksi yhteinen tekijä ja siitä Doerista kun päästiin suomikoriksessa eroon, niin väheni konkurssien määrät radikaalisti. Munkassa, Tapiolassa x2 ja Loimaalla muistellaan lämmöllä.Eli 2010-luku oli katastrofaalinen, peräti seitsemän sarjasta luopumista/konkurssia. Siihen nähden 2020-luku on ollut selkeästi parempi, BC Nokia vasta ensimmäinen tällä vuosikymmenellä.
On minusta kyllä erittäin hyvin tilannetta kuvaava juttu. Toki, Suomessa ei taida olla montaa seuran puuhamiestä tai sugardaddyä joka olisi saanut "sijoituksensa" takaisin, saatika tuottoa sisään laitettuun pääomaan. Aina on parempi kohde kuin urheiluseura, etenkin Korisliiga-seura.![]()
BC Nokian jättävän taustayhtiön pomo vaatii isoja muutoksia: âKorisliiga ei ole kehittynyt 10 vuodessa yhtään mihinkäänâ
BC Nokian taustayhtiön Marko Pirhonen taustoittaa laajoja syitä, jotka johtivat päätökseen vetäytyä liigajoukkueen taustalta ja ajaa yhtiön toiminta alas.yle.fi
Eikös Westerholm jokin aika sitten julkaissut tiedon, jonka mukaan Korihait vetivät keskimäärin eniten yleisöä vieraspeleissä?Kukaan ei varmasti halua luopua Lakeuden tai Salo-Uki derbyistä, mutta valtaosa ihmisistä asuvat Uudenmaan perukoilla ja heidän silmiinsä ehkä nuo joukkueet tai ottelut eivät ole sieltä seksikkäimmästä päästä. Lajiniilolle taas totta kai ovat. Lajiniiloja on taas Suomessa liian vähän vaikka laji maailmalla on yksi suurimmista