Koripallo.com

KP.com mock draft peli

Viestejä
34
Vs: KP.com mock draft peli

Kingsin uhkapeli Tatumin kanssa kannatti! :D

Kovasti odotin King Jamesin viestiä, kun Ntilikina olisi matkannut Dallasiin ja omaan käteen olisi jäänyt Monk, joka toki tuolta draftauspaikalta olisi ollut kova nimi, mutta huonosti joukkueeseen soveltuva. Tätä skenaariota ei tapahtunut, joten Kings on ehdottomasti tämän mock draftin voittaja.
 
Viestejä
3 106
Vs: KP.com mock draft peli

Detroit palasi tällä kaudella yhden playoff-kevään jälkeen edellisvuosien kaavaan: paskaa peliä, joka ei riitä pudotuspeleihin, mutta varmistaa, ettei kunnon draft-sijoitusta saada.

Rosteri näyttää tältä (en jaksanut tarkistaa kaikkia FA-statuksia, mutta öbaut noin):
C: Drummond/Baynes (FA)/Marjanovic
PF: Harris/Leuer/Ellenson
SF: Morris/Johnson/Bullock (FA)
SG: KCP (FA)/Hilliard/Gbinije
PG: Jackson/Smith/Udrih (FA)

Isoin kysymys on, onko Stan Van Gundylla kanttia antaa KCP:lle hirveä läjä rahaa, jota monet muut hänelle varmaan tyrkyttävät. Jopa maksimisopparista on ollut puhetta. KCP näytti viime kaudella monessa vaiheessa Pistonsin parhaalta pelaajalta ja jopa tulevalta tähdeltä. Tähän syynä oli lähinnä se, että "tähdet" Drummond ja Jackson pelasivat kuin paketillinen pystyyn nostettua Mylly Paras -spagettia. KCP:n pelissä on aukkoja, isoin on ailahtelevuus. Omasta mielestäni KCP:tä ei ole varaa päästää lähtemään ilmaiseksi muiden assettien arvon pudotessa silmissä. Sitten olleenkin tilanteessa, jossa Drummond, Harris, Jackson ja KCP on sidottu jengiin pitkillä sopimuksille. Aika keskinkertaista ja helvetin huonoa hinta-laatu-suhteeltaan.

Baynes lähtee melko suurella todennäköisyydellä. Halunnee jostain vielä yhden monivuotisen sopimuksen, jolla tekee hyvät rahat. Se paikka tuskin on Detroit. Ikää siis jo yli 30 vuotta. Bullock ja Udrih ovat korvattavissa, joten heidän loppusijoituspaikkansa on merkityksetön kokonaisuuden kannalta.

Keskinkertaisuuden huomioon ottaen lähtisin siitä, että mitään täsmähankintoja ei kannata draftista yrittää hankkia. Otetaan paras tarjolla oleva ja ryhdytään kaupantekoon, jolla ravistellaan jengin ydintä kunnolla.

Harkinnassa oli muun muassa NCAA-turnauksen suurnousija Zach Collins. Hänessä kuumottaa se, että näytöt ovat melko vähäiset ja usein vielä penkkimiehiä vastaan. Lisäksi levareihin ja blokkeihin keskittyvällä miehellä voisi olla rouheampi syliväli kuin Collinsilla. Atleettisuuskin on vähän niin & näin.
Donovan Mitchell tarjoaisi ihan hyvän combo guard -vaihtoehdon.

Og Anunoby on fyysinen spesimeni, mutta aika pökkelö pallon kanssa ja hyökkäyspään skillsit ovat sillä tasolla, että upside kärsii (draft-kieli ftw!).

Justin Jackson on pelimies, mutta juniorina liian vanha eikä upside-kiimassa kelpaa Gheorghelle.


With the 12th pick in the 2017 NBA Draft, the Detroit Pistons select Jarrett Allen from Texas.

Kyllä! Syliväliä, atleettisuutta ja ravaa kuin hirvi! Miehessä on vahvoja Rudy Gobert -fiboja, ikää vasta 19 vuotta ja ihana kroppa! Heitto näyttää lähinnän pohjoisirlantilaiselta darts-amatööriltä parin promillen kännissä, mutta vaparit uppoavat Detroit-mittakaavassa suorastaan erinomaisesti eli 55-prosenttisesti. Syöttää ei juuri osaa muttei tarvitsekaan. Kehittymistilaa on kovasti: riski on korkea, mutta palkkio sitäkin korkeampi.

Oikeasti järki sanoo, että Mitchell voisi olla parempi valinta ja myös realistisempi tosipaikan tullen. Tässä on kuitenkin kertynyt sen verran ketutusta, että sentterin varaamisella tulisi samalla potkittua persiille myös Drummondia.


1 BOS - Pili Roblex: Markelle Fultz, PG, Washington
2 LAL - NCAA-jukka: Lonzo Ball, PG, UCLA
3 PHI - Herstein: Jonathan Isaac, SF/PF, Florida State
4 PHO - Mokeski: Josh Jackson, SF, Kansas
5 SAC - King James: Jayson Tatum, SF, Duke
6 ORL - Professori: De`Aaron Fox, PG, Kentucky
7 MIN - banbanxaixai: Lauri Markkanen, PF, Arizona
8 NY - KebabRiisillä: Dennis Smith, PG, NC State
9 DAL - hamahakkimies: Malik Monk, SG, Kentucky
10 SAC - King James: Frank Ntilikina, PG, France
11 CHA - PeytonAtPrimeTime: Luke Kennard, SG, Duke
12 DET - Gheorghe: Jarrett Allen, C, Texas
13 DEN - WoB
14 MIA - NCAA-jukka
15 POR - L.S
16 CHI - Dreier
17 MIL - King James
18 IND - Tipper
19 ATL - Bobby Brown
20 POR - L.S
21 OKC - Professori
22 BRO - Achilles
23 TOR - jaakko1
24 UTA - Seisova paikka
25 ORL - Professori
26 POR - L.S
27 BRO - Achilles
28 LAL - NCAA-jukka
29 SA - Karismaattinen Donner
30 UTA - Seisova paikka
 

WoB

Viestejä
98
Vs: KP.com mock draft peli

Pakko myöntää, että olin innoissani tästä kaudesta, koska Hiput olivat lähellä päästä pelamaan neljä pudotuspeliottelua. Sen jälkeen pelejä on jatkettu kuukauden verran ja olen taas ymmärtänyt, että kaukana ollaan vieläkin oikeasta menestyksestä. Mutta onhan onneksi selvää, että Jokic, Harris ja Murray antavat mahdollisuuden odottaa hyvää. Lisäksi minulle kelpaavat muutkin rosterissa olevat pelaajat Mudiayta lukuunottamatta. Päättyvät sopimukset löytyy kolmikolta Gallinari, Plumlee ja Hih-Hih-Hibbert, joista luulen kahden ensimmäisen jatkavan Denverissä.

Mielestäni ensisijaisesti Hippujen ongelmat ovat puolustuspelaaminen ja selvän, pätevän pointin puuttuminen. Välikommenttina voisi todeta, että Lawsonin aikaan ei ollut aina selvää pointtia. Ykkösvaihtoehtona minulle tässä draftissa olisikin ollut Ntilikina, mutta King(s) ehti ranskalaisen kymppinä varata. Jäljelle jääneistä pelinrakentajista ei kukaan kelpaa, joten on keksittävä jotain muuta. Jarrett Allen oli seuraavana listalla, koska olisi sopinut kivasti puolustamaan, napsimaan hyökkäyslevypalloja ja juoksemaan kenttää Jokicin vierelle. Koska Allen vietiin nenän edestä, päädyin hyvinkin samantyyppiseen pelaajaan. Katto ei ole ehkä yhtä korkealla, mutta vastaavat avut ovat olemassa ja tällä hetkellä mielestäni valmiimpi pelaamaan.

With the 13th pick in the 2017 NBA draft, Denver Nuggets select Justin Patton from Creighton.

Melkoinen määrä oli muitakin vaihtoehtoja tutkinnassa eli tämän vuoden varaustilaisuus tulee olemaan tasaisuutensa vuoksi mielenkiintoista seurattavaa. Tai sitten vaan en ole tarpeeksi kärryillä tarjolla olevasta materiaalista. Joka tapauksessa mukava seurata missä vaiheessa muita miettimiäni pelaajia meidän draftissa varaillaan vai varataanko ollenkaan…
 
Viestejä
943
Vs: KP.com mock draft peli

Vaikkei Miamin back courtillekaan vahvistus tekisi pahaa, ei jäljellä ole oikeastaan ketään kamalan kiinnostavaa (vaikka Louisvillen Mitchell nouseekin mockeissa ja hetken kaveria harkitsin), joten nyt jatketaan ryhmällä Dragic, Tyler Johnson, Waiters - olettaen että jää maisemiin, Ellington & Richardson - molemmat varmaan pidetään), tai hankitaan vahvistusta FA-markkinoilta.

Whiteside pelaa 35 minuuuttia sentterinä seuraavat vuodet, Reed & McRoberts hoitavat toistaiseksi loput.

Molemmilla laituripaikoilla onkin sitten enemmän kysymyksia. Winslowilla on paljon vahvuuksia, mutta heitto ei ole yksi niistä ja loukkaantuminen sotki viime kauden. McGruderille on toki edelleen käyttöä, mutta ei hän tule olemaan aloittaja haastajajoukkueessa. UNC:n college-pelaajaksi kokeneelle, monipuoliselle, hyvin heittävälle Justin Jacksonille olisikin heti käyttöä, ja mies on vahvasti Miamin harkinnassa. 21-22 vuotiaana NCAA-läpimurtonsa tehneet pelaajat saavat minut kuitenkin aina miettimään, varsinkin kun kyse ei ole Jacksonin kohdalla ollut aiemmista mahdollisuuksien puutteista. Hienoa tietysti että pelaaja on kehittänyt itseään, mutta ikä ja kysymysmerkit atletiikan riittävyydestä NBA-vastusta vastaan saa minut passaamaan. Jokin Jacksonin habituksessa kentällä ja ihmeellisen näköiset heitot myös pistävät silmään.

PF paikalla free agent James Johnson pelasi sen verran hyvin että ansaitsee uuden sopparin, kunhan se ei tule liian kalliiksi. McRoberts ja Babbit voivat pelata joitakin minuutteja, mutta kyllä rosteri huuttaa power forwardia, mielellään hyvin skoraavaa sellaista. Ja onneksi niitä draft boardilla riittää! UCLA:n T.J. Leaf ja Michiganin D.J. Wilson olisi jossain toisessa skenaariossa otettu harkintaan, mutta koska molemmat Collinsit: Gonzagan Zach ja Wake Forestin John ovat edelleen varattavissa, tehdään valinta heidän välillään.

John Collins oli erinomainen korintekijä toisella ja viimeisellä collegekaudellan, pankittaen lähes 20 pinnaa per peli, ja pelaten raudanlujassa ACC konferenssissa. Mutta vaikka mies ilmeisesti draft combinessa esitti potentiaalia myös heittäjänä, pelitilanteessa korit syntyvät lähinnä postista usein fyysisesti heikompia vastustajia vastaa. Ja koska kehitettävää riittää lähes kaikilla muillakin saroilla, on mies enemmänkin lahjakkuus kun lähellekään valmis pelaaja seuraavaa tasoa mietittäessä. Lisäksi, vaikka yliopistopelaajaksi Collins oli pitkä ja urheilullinen, ulottuvuus on kokoiselleen pelaajalle heikko.

Zach Collins pelasi vain yhden college kauden, ja vaatimattomalla 17 minuutin keskiarvolla, mutta kun kolmella guardilla vetävä kokenut joukkue pelaa NCAA mestaruudesta kahden veteraaani-ison turvin, ei tästä voi Collinsia oikein syyttää. Varsinkaan kun Collins käytti hänelle annetut mahdollisuudet erinomaisesti, ja oli NCAA finaaliin edenneen joukkueen suurimpia - jos ei suurin - Final Four tähti.

Collins oli entisenä high school all starina, viiden tähden top-20 recruitina, epätyypillinen Gonzaga-pelaaja, sillä yleensä tämä pikkukonferenssin kestomenestyjä kerää rosterinsa vähemmän halutuista pelaajista, jotka pääsääntöisesti tulevat jäämään kouluun neljäksi vuodeksi. Valmentaja Mark Fewn ohjelma perustuukin jatkuvuuteen ja kokemukseen. Collins oli kuitenkin yksi ikäluokkansa hehutetuimpia pelaajia ja ex Gonzaga pelaajan status ei saa antaa vaikuttaa miehen arviointiin.

Collins on iso, urheilullinen, hyvin liikuva ja taitava, ja pelaa kovalla intensiteetillä ja älykkäästi. Esityksissa oli heittelyä - kuten tulokkailla on tapana - mutta Collinsin kohdalla tämä johtui usein virhevaikeuksista, joihin hän ajautui pienestä peliajastaan huolimatta. Tämä on tiestysti samalla plussa että miinus arvioinnissa. 19 vuoden iästään huolimatta Collinsin voi hyvin nähdä pelaavan merkittävässä roolissa - sekä PF:nä että sentterinä - jo ammattilaisuransa alussa, vaikka kehittymispotentiaaliakin on. Collinsilla on hyvä heitto (vaikkei kaukaa vetänytkään kovin usein, kolkit 10/21) ja erinomaiset post-liikkeet. Jalat liikkuvat hyvin ja voimaa riittää. Puolustajana Collins on jo erittäin hyvä kunhan virhevaikeudet selätetään. Kaiken kaikkiaan, on hyvin vaikea löytää kaverista mitään negatiivista ja kaikki epäilyt juontavatkin tuosta peliajasta ja vastuksesta (Gonzaga huonon konferenssin kouluna ei siis kohdannut huippuluokan vastusta yhtä usein kun jotkut muut). Potentiaali ei ehkä ole myöskään samaa luokkaa kun aivan kärkipään nimillä, mutta paikalla 14 Collins on erinomaista vastinetta rahalle, joten...

With the 14th pick in the 2017 NBA draft, the Miami Heat select Zach Collins from Gonzaga Univeristy.
 

L.S

Viestejä
930
Vs: KP.com mock draft peli

Ensin lyhyesti läpi Blazersin tilanne: Vaikuttaa selkeesti siltä, että seurajohto on sitoutunut MCLillard takakenttään, vaikka monilta suunnilta on esitetty myös näkemyksiä, joiden mukaan nykypäivänä ei ole mahdollista menestyä kahden näin heikon puolustajan muodostamalla takakentällä. Itse olen kuitenkin samoilla linjoilla johdon kanssa, sillä vapailta markkinoilta on tunnetusti pystytty houkuttelemaan superstarapotentiaalia omaavia pelaajia heikosti, enkä näe McCollumin tuovan takaisin pelaajaa, joka välittömästi tekisi Blazersista contenderin. Tästä syystä myös draftiin pitää lähteä hakemaan pelaajia enimmäkseen high-risk, high reward mentaliteetilla. Nykyisestä rosterista selkeitä keeppereitä ovat mielestäni Lillardin ja McCollumin lisäksi Bosnian peto, Jusuf "Big Sexy" Nurkic, erinomaisella sopimuksella varustettu Mo Harkless ja loppukaudesta lupaavaa kehitystä (vihdoin) osoittanut Noah Vonleh.

Tämän lisäksi Aminulla on erinomainen sopimus, joka Portlandille hyvän hinta-laatu suhteen lisäksi voisi toimia houkuttimena myös treideissä. Ongelmaksi muodostuu Blazersin hankala palkkatilanne, jossa ison kalan nappaamiseksi olisi käytännössä pakko päästä eroon joko Crabben tai Turnerin kohtuuttoman hintaisista sopimuksista. Sopimuksien johdosta pidänkin etenkin Turneria jokseenkin varmana osana joukkuetta seuraavan parin vuoden ajan. Crabbe on erinomainen kolmen pisteen heittäjä, jolle varmasti löytyy kysyntää nyky-NBA:ssa, mutta toivottavimmat kauppaskenaariot liittyvät mielestäni nimen omaan draftissa ylöpäin siirtymiseen, joten ne täytyy tässä mock draftissa jättää huomiotta. Oikean pelaajan sattuessa kohdalle on kuitenkin hyvä vaihtoehto napata draftista korvaaja tälle kaksikolle.

Tästä päästäänkin joukkueen suurimpiin tarpeisiin, eli isoon mieheen Nurkicin backupiksi ja 3-4 paikan kolmedee pelaajaan. Tällä hetkellä rosterissa Nurkicia lepuuttavat viime kaudella loukkaantunut alimittanen vitonen Ed Davis, vuodesta toiseen valtavalla potentiaalilla alisuoriutuva Meyers "50-40-90 never forget" Leonard ja Festus Ezeli, jonka kaikki loukkaantuneet raajat ovat käytännössä jo ovesta ulkona. Myös Vonleh on ajoittain pelannut vitosta small ball lineupeissa, mutta soveltuu kuitenkin paremmin neloseksi. Toinen tärkeä aukko rosterissa on 3-4 paikalla, jossa kaivattaisiin pelaajaa joka vahvistaisi puolustuspäätä, mahdollistaisi treidejä ja samalla antaisi Vonlehille vielä ensi kauden aikaa todistaa olevansa sopimuksen arvoinen myös rookiesopparin päättymisen jälkeen.

Oman näkemyksen mukaan paras skenaario olisi jollain tavalla päästä eroon Leonardista (10 miljoonaa kausi on sen verran kohtuullinen soppari, että tämä ei välttämättä ole mahdotonta) ja Ezelistä (riittää, että team option jätetään käyttämättä) ja varata ensimmäisenä pelaaja, joka pystyy yhdessä Davisin kanssa lepuuttamaan ensi kaudella Nurkicia sen parikymmentä minuuttia per peli ja toivottavasti tulevaisuudessa nousemaan selkeäksi kakkosmieheksi isoon päähän. Allen, Patton ja Collins olivat kaikki pelaajia, joiden arvelin mahdollisesti olevan saatavilla vielä viidentenätoista, mutta tilanteen ollessa tämä on käytävä läpi muita vaihtoehtoja, pohtien samalla, kenen 3-5 paikan pelaajista uskon jäävän poimittavaksi vielä vuorolla 20. Lisäksi on otettava huomioon myös se, ettei Blazersille ole käytännössä mahdollista tarjota paikkaa joukkueesta kaikille kolmelle varaukselle vielä ensi kaudella. All things considered:

With the 15th pick in the 2017 NBA draft, the Portland Trailblzers select OG Anunoby from Indiana

Anunobyn kohdalla elättelen toiveita, että polvileikkaus on pudottanut miehen osakkeita näin alas, mutta samalla polvi on kuitenkin nyt kunnossa. (Tiedän, tiedän, voiko Blazers todella varata TAAS yhden polvivaivaisen pelaajan..) Kunnossa ollessaan OG tarjoaa lupaavan pelaajan 3-4 paikoille, mahdollistaa Aminun liittämisen palaseksi kaupanteossa ja on toivottavasti kahden vuoden sisällä parempi versio kyseisestä pelaajasta, pystyy puolustamaan ainakin paikkoja 2-4, sekä omaa jonkinlaista potentiaalia myös hyökkäyspäässä. Worst case skenaario on tietysti se, että polvi ei tule koskaan kuntoon ja ura tyssää siihen. Luotan kuitenkin, että näin ei käy ja lisäksi jompikumpi vaihtoehtoisista ratkaisusta tälle vuorolle on saatavissa vielä vuorolla 20.
 
Viestejä
889
Vs: KP.com mock draft peli

Chicago Bulls on täysin vailla suuntaa. Thibsin ja Rosen lähdettyä tarkoituksena oli koota Butlerin ympärille nuori, atleettinen ja heittävä joukkue, joka tavoittelisi paikkaa idän kärjessä. Ja sitten joukkueeseen kirjattiin Wade ja Rondo. Siirtorajan korvilla joukkueen ainoa heittäjä McDermott kaupattiin Oklahomaan. Runkosarjassa Chicago yritti kaikista joukkueista toiseksi vähiten kolmosia, kuudenneksi huonoimmalla osumaprosentilla.

Eikä valoa näy. Jotenkin käsittämättömällä tavalla kolmannes Bullsin rosterista on D-liigatason takamiehiä (Carter-Williams, Canaan, Grant, Valentine, Payne), mikä sitten kostautui pudotuspeleissä Rondon loukkaannuttua. Wadella on mahdollisuus lähteä sormusjahtiin toisaalle, mutta kukaan on tuskin tarjoamassa sitä lähes 24 miltsiä, johon hänellä Bullsissa on pelaajaoptio. Jos Butleria ei kaupata Bostoniin, pahasti näyttää siltä että aika lailla samoilla mennään ensi kausi.

Tavallaan houkuttaisi napata joku donkkiatleetti à la Terrance Ferguson, mutta Chicagon takakentällä on jo ihan riittävän monta projektia, ja kai tässä pitää toivoa että edes yksi heistä saataisiin koulittua jonkinlaiseksi pelaajaksi. Etukentällä sen sijaan on tilaa Gibsonin lähdettyä, ja veikkaanpa että pettymykseksi osoittautunut Nikola Mirotic päästetään myös muille maille. Good riddance, sanon minä.

Patton sekä Zach Collins olisivat kiinnostaneet (Patton taitaa oikeastikin olla Bullsin ykköstargetteja tällä hetkellä), mutta heidät ehdittiin jo napata. Otetaan sitten Nikolan tilalle uusi stretch four.

With the 16th pick in the 2017 NBA draft, the Chicago Bulls select TJ Leaf from UCLA.

Leaf osaa heittää, kuljettaa ja ottaa levypalloja. Ja ilmeisesti miehellä on myös jonkinlaista peliälyä. Eipä tässä luupää-Nikolalla teekään enää mitään.

Tämä on myös sikäli historiallista, että kaikkien näiden vuosien jälkeen olen ensimmäistä kertaa draftaamassa pelaajaa, jonka olen nähnyt pelaavan kokonaisen pelin.

1 BOS - Pili Roblex: Markelle Fultz, PG, Washington
2 LAL - NCAA-jukka: Lonzo Ball, PG, UCLA
3 PHI - Herstein: Jonathan Isaac, SF/PF, Florida State
4 PHO - Mokeski: Josh Jackson, SF, Kansas
5 SAC - King James: Jayson Tatum, SF, Duke
6 ORL - Professori: De`Aaron Fox, PG, Kentucky
7 MIN - banbanxaixai: Lauri Markkanen, PF, Arizona
8 NY - KebabRiisillä: Dennis Smith, PG, NC State
9 DAL - hamahakkimies: Malik Monk, SG, Kentucky
10 SAC - King James: Frank Ntilikina, PG, France
11 CHA - PeytonAtPrimeTime: Luke Kennard, SG, Duke
12 DET - Gheorghe: Jarrett Allen, C, Texas
13 DEN - WoB: Justin Patton, C, Creighton
14 MIA - NCAA-jukka: Zach Collins, C, Gonzaga
15 POR - L.S: OG Anunoby SF/PF, Indiana
16 CHI - Dreier: TJ Leaf, PF, UCLA
17 MIL - King James
18 IND - Tipper
19 ATL - Bobby Brown
20 POR - L.S
21 OKC - Professori
22 BRO - Achilles
23 TOR - jaakko1
24 UTA - Seisova paikka
25 ORL - Professori
26 POR - L.S
27 BRO - Achilles
28 LAL - NCAA-jukka
29 SA - Karismaattinen Donner
30 UTA - Seisova paikka
 
Viestejä
9 123
Vs: KP.com mock draft peli

Bulwaukee Micks on tilanteessa, jossa ensisijainen prioriteetti on löytää apua HETI. Giannis on kasvamassa näillä näppäimillä MVP-kandidaatiksi tulevan 10 vuoden ajaksi, joten aika rakentaa hänen ympärilleen voittava joukkue on NYT. Bucks selvisikin jo kirkkain valoin pudotuspeleihin loukkaantumisongelmista huolimatta ja on vain pienen askeleen päässä Itäisen Konferenssin ja täten koko liigan absoluuttisesta huipusta.

Joukkueen keihäänkärki talentin osalta on kolmikko Giannis-Middleton-Parker. Harmillisesti Parker meni maihin toistamiseen polven paskomisen merkeissä, joten hänen tulevaisuutensa yllä leijuu todella synkkiä pilviä. Bucks tuskin on silti luovuttamassa hänen osaltaan ja uskoisin heidän haluavan myös Middletonille jatkopaperin "hinnalla millä hyvänsä". Tämän myötä tuo kolmikko asettuisi tulevina vuosina pelipaikoille SG-SF-PF miehityksessä, jossa Giannis kantaa pääasiallisen vastuun joukkueen pelinrakentamisesta. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että hänet olisi hyvä ympäröidä hyvillä heittäjillä, ts. ainakin PG:tä pelaava pelaaja saisi olla hyvä työskentelemään off the ball kaukoheittotaidon lisäksi.

Joukkueen pointtiosasto on tällä hetkellä kaksikko Dellavedova-Brogdon, joista em. on vahva puolustaja ja säädyllinen kaukoheittäjä. Brogdonilla taas on potentiaalia olla vahvempi yleispelaaja, mutta heittäjänä hän on jo hyvällä tasolla. Ehdottomasti yksi Bucksin varaushistorian valopilkuista, saatiihan mies toisella kierroksella. SG-osastolla on Middleton ja Snell, joista Middleton on todella monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan myös PF (kuten pystyy myös Giannis). Snell on perinteinen 3 And D pelaaja, jolle on äärimmäisen vaikeaa minkäänlainen oman heiton luominen. Silti mies halajaa nykymarkkinoilta kunnon palkkapäivää, eikä 15 mil vuodessakaan ole nyky-NBA:ssa mahdottomuus. Milwaukee ei välttämättä ole sitä miehelle valmis tarjoamaan.

Tuo osasto saattaisi olla osa-alue, jolle Bucks haluaisi lisäapuja. Combo guard tai SF, jolla potentiaalia pelata/puolustaa useampaa kuin 1 paikkaa. Puolustamisen pitää maistua ja kaukoheittopotentiaaliakin pitäisi olla.

Etukentän puolella Jabarin tilanne heittää kysymysmerkkejä, samoin Greg Monroen sopimattomuus Kiddin pelikonsepteihin. Monroe on työskennellyt kiitettävästi saamillaan minuuteilla, mutta ei yksinkertaisesti vastaa sitä käsitystä koripallon pelaamisesta, jota Kidd joukkueeltaan toivoisi. Monroe on keskinkertainen puolustaja, ei ole hyvä puolustamaan korinalustaa, ei hyvä pick and roll puolustaja eikä omaa rangea. Lahjakas postpelaaja hän on, samoin levareihin löytyy silmää, mutta näitä lahjoja Kidd ei monestikaan tunnu pelin virtauksissa tarvitsevan. Toisaalta etukenttä kaipaisi kipeästi skooraavaa pelaajaa erityisesti second unitiin, koska Maker-Henson ei tuota puolta peliin tuo. Löytyykö draftista pelaajaa, joka voisi tuoda scoring punchia, mutta samalla myös Kiddin kaipaamia ulottuvuuksia Monroeta enemmän?

Sentteriosasto on hieman ongelmallinen, koska siellä projektinomainen Thon Maker positiivisesta rookiekaudestaan huolimatta ei välttämättä ole vielä valmis ottamaan keskeisempää roolia joukkueen pelissä ja Hensonin Johnkaan ei ole lyönyt kaikesta hypestä huolimatta läpi. Silti tässä vaiheessa jälleen uuden projektin ottaminen etukentälle ei välttämättä lämmitä joukkueen mieltä, kun näissä kahdessakin on tekemistä "ihan nokko".

Lähdin seulomaan jäljellä olevia pelaajia ja päädyin alla olevaan listaan (ei erityisessä järjestyksessä)

1) Jonathan Jeanne - Ranskalainen sentteri ja seuraava Rudy Gobert. Jos halutaan lähteä uuden D-liiga affiliaatin myötä projektilinjalle niin tämä mies fits the bill perfectly.

2) John Collins - Valmiilta vaikuttava PF, jolla kaivattua scoring kykyä. Onko kuitenkaan Greg Monroeta parempi niillä puutteiden osa-alueilla, jotka tekevät Monroesta korvattavissa olevan?

3) Donovan Mitchell - Räjähtävän atleettinen SG/PG, joka kenties draftin paras jäljellä oleva pelaaja + mahdollinen 20 PPG janari tulevaisuudessa.

4) Justin Jackson - SF, Sopisi joukkueen pelaajamuottiin pitkäraajaisena pelaajana, joka hyvä heittämään ja omaa puolustuspään potentiaalia.

Collins on liian suuri liabiliteetti puolustuksessa, jonka kautta joukkuetta nyt halutaan rakentaa. Jeanne potentiaalista huolimatta ei auttaisi joukkuetta vielä 3-4 vuoteen, ehkä ei pidempäänkään aikaan. Justin Jackson ja Donovan Mitchell vertailussa silmätesti kääntää kelkan Mitchellin puolelle. Miehen pituus 6´3 ei pitäisi olla ongelma, koska häntä pari tuumaa pidempi Malcolm Brogdon voi hoidella hyökkäyspäässä pointin tehtäviä ja puolustuspäässä ottaa kookkaammat SG:t vastaansa. Tai vaihtoehtoisesti pelaajat voivat pelata eri uniteissa, jolloin Mitchelliä voi peluuttaa Middletonin ja /tai Gianniksen rinnalla enemmän.

Mitchell on hyvä puolustaja, hänen heittonsa vaikuttaa prosenttien ja hailaittien perusteella solidilta JA miehestä huokuu sellaista erityislaatuisuutta, joka usein kääntyy "savage" meiningiksi NBA-uran edetessä. Uskon Bucksin saavan Mitchellistä pelaajan, joka kontribuoi joukkueelle merkittävästi jo ensimmäisellä kaudellaan ja pitkässä juoksussa on hyvinkin mahdollisesti kakkosoptio Gianniksen takana. 2 Good 2 Pass.

With the 17th pick in the 2017 NBA draft, the Bulwaukee Micks select Donovan Mitchell from Louisville

STEAL OF THE DRAFT!!!!
 
Viestejä
34
Vs: KP.com mock draft peli

Pakko kyllä nostaa KJ:lle hattua. :eek: Kings ja Bucks ovat nähdäkseni tähän asti tämän meidän mockin voittajat. Mitchell istuu Giannisin ja Middletonin viereen kuin nenä päähän!
 
Viestejä
444
Vs: KP.com mock draft peli

Dreier sanoi:
Chicago Bulls on täysin vailla suuntaa. Thibsin ja Rosen lähdettyä tarkoituksena oli koota Butlerin ympärille nuori, atleettinen ja heittävä joukkue, joka tavoittelisi paikkaa idän kärjessä. Ja sitten joukkueeseen kirjattiin Wade ja Rondo. Siirtorajan korvilla joukkueen ainoa heittäjä McDermott kaupattiin Oklahomaan. Runkosarjassa Chicago yritti kaikista joukkueista toiseksi vähiten kolmosia, kuudenneksi huonoimmalla osumaprosentilla.

Eikä valoa näy. Jotenkin käsittämättömällä tavalla kolmannes Bullsin rosterista on D-liigatason takamiehiä (Carter-Williams, Canaan, Grant, Valentine, Payne), mikä sitten kostautui pudotuspeleissä Rondon loukkaannuttua. Wadella on mahdollisuus lähteä sormusjahtiin toisaalle, mutta kukaan on tuskin tarjoamassa sitä lähes 24 miltsiä, johon hänellä Bullsissa on pelaajaoptio. Jos Butleria ei kaupata Bostoniin, pahasti näyttää siltä että aika lailla samoilla mennään ensi kausi.

Tavallaan houkuttaisi napata joku donkkiatleetti à la Terrance Ferguson, mutta Chicagon takakentällä on jo ihan riittävän monta projektia, ja kai tässä pitää toivoa että edes yksi heistä saataisiin koulittua jonkinlaiseksi pelaajaksi. Etukentällä sen sijaan on tilaa Gibsonin lähdettyä, ja veikkaanpa että pettymykseksi osoittautunut Nikola Mirotic päästetään myös muille maille. Good riddance, sanon minä.

Patton sekä Zach Collins olisivat kiinnostaneet (Patton taitaa oikeastikin olla Bullsin ykköstargetteja tällä hetkellä), mutta heidät ehdittiin jo napata. Otetaan sitten Nikolan tilalle uusi stretch four.

With the 16th pick in the 2017 NBA draft, the Chicago Bulls select TJ Leaf from UCLA.

Leaf osaa heittää, kuljettaa ja ottaa levypalloja. Ja ilmeisesti miehellä on myös jonkinlaista peliälyä. Eipä tässä luupää-Nikolalla teekään enää mitään.

Tämä on myös sikäli historiallista, että kaikkien näiden vuosien jälkeen olen ensimmäistä kertaa draftaamassa pelaajaa, jonka olen nähnyt pelaavan kokonaisen pelin.

More athletic??? En jaksa millään uskoa tämän Leafin tulevan Bullsiin oikeasti. Nyt on vaan haettava potentiaalia.
 
Viestejä
1 006
Vs: KP.com mock draft peli

Pacersilla on takana first round exit ja edessä ratkaistavana case Paul George. Nykyisellään roster ei riitä aivan idän kärkitaistoon ja 18. varausvuorolla tuskin on saatavilla ratkaisevasti joukkuetta ensi kaudella parantavaa pelaajaa. Koska George haluaa voittaa heti nyt tai lähtee muuten ensi kauden jälkeen kävelemään, näkisin Pacersilla kaksi vaihtoehtoa: joko tehdä kaikkensa pitääkseen George rakentaen miestä tyydyttävä joukkue draftin sekä kauppojen avulla tai sitten kaupata hänet nuoriin lupauksiin sekä varausvuoroihin ja aloittaa uudelleenrakennus. Itse en oikein näe, että mitään käänteen tekevää voidaan saada ensi kaudelle aikaiseksi – mitään, jolla kaataa Cavs. Siksipä voisi olettaa, että Georgen annetaan mennä ja katse otetaan kohti tulevaa. George on vahvasti kallellaan Lakersin suuntaan, mutta en usko, että Lakers lähtee kauppaamaan nuoresta rungostaan ketään, jos voi saada Georgen muutenkin. Pacersin olisi ehkä kaupattava PG muualle, mutta haluaako kukaan tarjota hänestä riittävästi, jos ei saa vakuutta jatkosopparista. Ei helppo tilanne.

18. varausvuorolla olisi tarjolla mm. John Collins, joka toisi varmaa joskin aika yksiulotteista pisteidentekovoimaa korin alle. Pelaaja ilman kaukoheittoa ja kovaa puolustushalukkuutta, mutta on toisaalta nuori, atleettinen ja omaa potentiaalia kehittyvä kaikilla osa-alueilla. Voisi olla ihan käyttökelpoinen pelaaja Georgen rinnalla heti ensi kaudelle, mutta ei varmastikaan käänteen tekijä.

Bam Adebayo on mielenkiintoinen nuori iso mies tarjoten atleettisuutta, kovuutta ja puolustusvoimaa. Luultavasti aika NBA-valmis roolipelaaja, mutta ei käsittääkseni mikään monipuolinen ja korkean korisälyn omaava lupaus.

Sitten olisi Justin Jackson, joka vaikuttaa mielenkiintoiselta, monipuoliselta wing-pelaajalta, jolla on kyky rakennella peliä, tehdä koreja ja kehittyä puolustajana. Fyysisesti kuitenkin vielä luultavasti liian heikko NBA-kentille, eikä ole ihan varmaa, miten pitkälle mies lopulta kehittyy.

Kukaan em. kavereista ei varmasti tarjoa sitä tarvittavaa palasta Pacersille, jonka avulla joukkueesta saataisiin true contender ensi kaudelle. Toisaalta eivät myöskään vaikuta pelaajilta, jotka olisivat erityisen mehukkaita tulevaisuutta ajatellen. Siksipä näen, että nyt voisi olla paikallaan ottaa iso riski ja draftata Harry Giles, 18-vuotias C/PF-lupaus, jonka high school -ajat lupasivat todella paljon, mutta sitten 2x torn ACL + 1x torn MCL jarruttivat kehitystä ja veivät itseluottamusta. Nyt on ilmassa isoja kysymysmerkkejä, saako mies paketin kasaan, pysyykö terveenä ja pystyykö koskaan lunastamaan potentiaaliaan. Potentiaalia on kuitenkin edelleen olla tämän draftin STEAL. Siitäkin huolimatta, että case Jonathan Bender on vielä hyvin muistissa, niin katsotaan muutaman vuoden päästä, miten kävi ja...

With the 18th pick in the 2017 NBA draft, the Indiana Pacers select Harry Giles from Duke.
 
Viestejä
889
Vs: KP.com mock draft peli

Trancey sanoi:
More athletic??? En jaksa millään uskoa tämän Leafin tulevan Bullsiin oikeasti. Nyt on vaan haettava potentiaalia.

Tiedätkö, en minäkään usko, varsinkin kun GarPax on osoittanut ettei heitä kiinnosta hankkia joukkueeseen heittäjiä, jotka loisivat Butlerille - ja Wadelle - tilaa operoida.

Minä olen kuitenkin ymmärtänyt tämän mock draft -leikin niin, ettei tarkoituksena ole emuloida kunkin joukkueen idioottimaista front officea, vaan draftata pelaajia, joita itse uskoo joukkueen tarvitsevan. Minun mielestäni atleettisuus ei nyt ole se isoin ongelma (esim. levypalloissahan Bulls oli liigan terävintä kärkeä), vaan se että puolustukset voivat keskittyä täysillä Butleriin kun heittouhkaa ei ole koko joukkueessa nimeksikään. (Itse asiassa kaikkein suurin ongelma on se kelvollisen pointin puute, mutta se ei kyllä tässä draftissa korjaudu.)

Myönnän kyllä etten seuraa NCAA-korista enkä totisesti osaa arvioida, millainen kunkin pelaajan "potentiaali" mahtaa olla. Tosin aika arpapeliä tämä taitaa olla ammattilaisillekin. Mutta kiinnostaisi toki, millaisen valinnat sinä olisit tehnyt? Mietin kyllä tuota hehkutettua Mitchelliäkin (joka on myös joidenkin arvioiden mukaan Bullsin kartalla), mutta kuten sanoin, minusta Bullsilla on jo ihan riittävän monta projektia takakentällä, enkä itse kaipaisi sinne enää yhtä alimittaista miestä lisää. Erityisesti Valentine ja Grant osoittivat sitä paitsi runkosarjan aikana hetkittäin sen verran hyviä otteita, että haluaisin antaa molemmille mahdollisuuden kehittyä.

Mutta kerro toki oma valintasi niin historia meidät tuomitkoon ;D.
 
Viestejä
156
Vs: KP.com mock draft peli

Hanno Möttölän vanhaa seuraa onkin mielenkiintoista seurata. Joukkue joka aina tuntuu jäävän hiukan paitsioon mitä medianäkyvyyteen tulee ja jonka kannattajakunta tuntuu ainakin nettikirjoittelun perusteella olevan vielä meitä suomalaisiakin negatiivisempaa sakkia. Haukkaleirissä kaikki on persiistä, noin niinkuin kauniisti sanottuna, sen normaalin georgialaisnatiivin mielestä. No, sitä tuo tasainen kohtalaisesti menestyminen ilman suurta tähtipelaajaa teettää.

Funtsitaanpa me kuitenkin Hawkseja positiivisen kautta hetkinen: Kymmenen vuotta putkeen pudotuspeleissä (Idän pisin ja koko sarjan toiseksi pisin putki), takakenttä huomaamatta uudistettu/nuorennusleikattu kohtalaisen fiksusti, vain yksi hiukan turhan kallis ja pitkä pelaajasopimus (Bazemore), valmentajana Popin luottomies Mike Budenholzer ja uutena GM:nä Warriorsista kaapattu nouseva kyky Travis Schlenk. Ja lisäksi kaikki omat ja muutama muiden varausvuoro varastossa. Eli sinänsä asiat on oikein hyvällä tolalla, paitsi että se mestaruus on kyllä hyvin hyvin kaukana kaikesta huolimatta.

Tähän asti joukkuetta on silleen hissukseen uusittu, välillä otettu askel taaksepäin jotta mahdollisesti seuraavana vuonna voisi ottaa askeleen tai jopa puolitoista taas eteenpäin. Ne suurimmat liikeet on jäänyt tekemättä, vaikka nyt esimerkiksi viime kesänä menikin pointti ja sentteri uusiksi. Mutta Atlantassa ei ole ruvettu tankkaamaan eikä toisaalta laitettu siirtomarkkinoilla suuresti haisemaankaan. Uuden GM:n saapuessa kurssi voi yllättäen kääntyä ihan mihin suuntaan tahansa, mutta tässä ja nyt ainakin otaksun että suunnilleen samalla sapluunalla mennään vielä tovi.

Niin se takakenttä.Peliä tekee 23 vuotias saksalainen Dennis Schröder, heittoja nakkelee 25 vuotias Tim Hardaway Jr. ja pienen laiturin paikalla puolustaa 23 vuotias Taurean Prince. Kaksi omaa varausta ja yksi draftipäivänä omaa varausvuoroa vastaan hankittu pelaaja. Tämä osasto on aika kivasti saatu uusittua. Schröderillä astuu kohtuuhintainen neljän vuoden jatkodiili nyt voimaan, Princellä on junnusopparia muutama vuosi jäljellä ja Hardawaylle sorvattaneen markkinahinnan mukainen jatko. Varalla on ykköspaikalle Malcolm Delaney ja kakkos/kolmospaikalle Kent Bazemore ja DeAndre Bembry. Delaney menettelee kolmospointtina ja Bazemore on monipuolisen hyvä kuudes mies, joskin n. 7 miljoonaa turhan kallis. Bembrystä tulee vielä hyvä.

Etukentällä tilanne onkin kimurantimpi. Sentterinä hääri Dwight Howard. Periaatteessa edelleen ihan hyvä roolissaan, mutta ongelma on se että tuo kyseinen rooli ja nyky NBA ei ihan aina kohtaa. Ei valittanut vähäisiä tatseja karmeasti ja poimi levyt minuutteihin nähden kutakuinkin parhaiten liigassa. Vain kaksi vuotta sopimusta jäljellä ja täyttänee kyllä paikkansa tuon aikaa. Isona laiturina pelannut Paul Millsap onkin sitten se tämän kesän kuuma peruna. Joukkueen paras pelaaja, ihailtavan monipuolinen ja pukukopissa suuresti arvostettu 32 vuotias vapaa agentti. Sopivan hintaista ja pituista jatkoa varmaankin lähdetään hakemaan, mutta löytyykö sitä onkin sitten se kysymys.

Näyttää siis suunnilleen tältä:

PG Dennis Schröder / X / Malcolm Delaney
SG Tim Hardaway Jr. / Kent Bazemore / DeAndre Bembry
SF Taurean Prince / X
PF Paul Millsap / X
C Dwight Howard / X

Noiden äksien kohdalle voi sitten sovitella pelaajia varausvuoroilla 19 ja 31, sekä MLE (8,4 M$) ja BAE (3,3 M$) sopimuksilla. Omat vapaat agentit Calderon, Sefolosha ja Muscala voivat tulla kysymykseen lähinnä jos noista joku veteraaniminimiin tarttuu. Millsapin lähtiessä (ja Hardawayn cap holdin jäädessä kirjoille) on Hawkseilla tällä tietoa puolestaan 27 142 567 dollaria tilaa vapaille agenteille. Lisäksi capin alapuolella operoidessa on käytössä Room MLE (4,3 M$) normaalin MLE:n ja BAE:n tipahtaessa toki pois laskuista. Mirotic, Gallinari, Jeff Green, Rudy Gay ja mahdollisesti Olynyk, Motiejunas ja omista Ilyasova. Noista pitäisi Millsapille löytyä korvaaja & varamies. Heittovoimaa tarvitaan.

Tästä sitten viimein draftiin. Isoon päähän tarvitaan sopivasti erilaista sentteriä Dwightin pariksi. Millsapille tai Millsapin korvaajalle monipuolinen moderni ja hyvin heittävä varamies olisi myös hakusessa. Kakkos/kolmospaikalle olisi kiva saada älytöntä heittäjää kun Prince ja Bembry hoitaa puolustuksen. Schröderille tarvitaan kyllä lepuuttajaa, mutta ehkäpä tuossa se vakaa vanha veteraani olisi paras vaihtoehto.

Howardin oppipojaksi tarjolla Ike Anigbogu, Isaiah Hartenstein ja Jonathan Jeanne. Monipuolinen/heittävä nelonen voisi olla John Collins, D.J. Wilson, Jordan Bell tai Semi Ojeleye. Heittovoimaa kaarelle toisi mahdollisesti Justin Jackson tai Terrance Ferguson. Tässä nämä vakavasti harkinnassa olevat nimet. Ja niin vain jostakin kumman syystä kukaan noista ei erikoisesti sytytä. Anigbogu heittää vaparit huonommin kuin Dwight, Jeanne ei ole uusi Gobert vaan Ajinca, Hartenstein on vähän kuin Motiejunas. Collinsiin en usko tippaakaan, Wilson, Bell ja Ojeleye ihan kivoja mutta jonkun noista saa vielä varausvuorolla 31.

Paras mainituista olisi ehdottomasti Justin Jackson. Huikeat NCAA:n pudotuspelit tietenkin tuoreessa muistissa. Täydentäisi ihan kivasti tuon Hawksin laitarotaation. Jakaa todella kivan näköisesti palloa mikä sopii Budenholzerin pallo liikkuu-sapluunaan kuin nenä päähän. Mutta. Onko Jacksonilla ollenkaan sitä kasvupotentiaalia vai onko jo ”valmis”? Uppoaako heitto nyt kuitenkaan ihan niin hyvin kuin March Madness antaa olettaa? Jaa-a. Tarjolla kun tuolla olisi myös yksi nimeltämainitsematon huimaa potentiaalia omaava huippuatleetti joka kuitenkin parissa vuodessa on lähes uusi Westbrook tai jotakin. Eli varma valinta vai isolla riskillä. Ollaan tylsiä ja...

With the 19th pick in the 2017 NBA draft, the Atlanta Hawks select Justin Jackson from North Carolina.

---

Schröder/Calderon(vet.min.)/Delaney
Hardaway Jr./Bazemore/Bembry
Prince/Jackson
Millsap/Green(MLE)/Ojeleye(#31)
Howard/Motiejunas(BAE)/Muscala(vet.min.)

Näin suunnilleen ja Idän viides sija here we once again come!
 
Viestejä
444
Vs: KP.com mock draft peli

Dreier sanoi:
Tiedätkö, en minäkään usko, varsinkin kun GarPax on osoittanut ettei heitä kiinnosta hankkia joukkueeseen heittäjiä, jotka loisivat Butlerille - ja Wadelle - tilaa operoida.

Minä olen kuitenkin ymmärtänyt tämän mock draft -leikin niin, ettei tarkoituksena ole emuloida kunkin joukkueen idioottimaista front officea, vaan draftata pelaajia, joita itse uskoo joukkueen tarvitsevan. Minun mielestäni atleettisuus ei nyt ole se isoin ongelma (esim. levypalloissahan Bulls oli liigan terävintä kärkeä), vaan se että puolustukset voivat keskittyä täysillä Butleriin kun heittouhkaa ei ole koko joukkueessa nimeksikään. (Itse asiassa kaikkein suurin ongelma on se kelvollisen pointin puute, mutta se ei kyllä tässä draftissa korjaudu.)

Myönnän kyllä etten seuraa NCAA-korista enkä totisesti osaa arvioida, millainen kunkin pelaajan "potentiaali" mahtaa olla. Tosin aika arpapeliä tämä taitaa olla ammattilaisillekin. Mutta kiinnostaisi toki, millaisen valinnat sinä olisit tehnyt? Mietin kyllä tuota hehkutettua Mitchelliäkin (joka on myös joidenkin arvioiden mukaan Bullsin kartalla), mutta kuten sanoin, minusta Bullsilla on jo ihan riittävän monta projektia takakentällä, enkä itse kaipaisi sinne enää yhtä alimittaista miestä lisää. Erityisesti Valentine ja Grant osoittivat sitä paitsi runkosarjan aikana hetkittäin sen verran hyviä otteita, että haluaisin antaa molemmille mahdollisuuden kehittyä.

Mutta kerro toki oma valintasi niin historia meidät tuomitkoon ;D.

Hienoa, että sain laitettua keskustelun aihetta. Ei kuitenkaan niin vakavasti kannata hermostua.

Itse en usko, Bullsin tarvitsevan valkoisia miehiä ensinnäkään, koska atleettisuus tosiaan on aina heikompaa kuin mustilla (pl. mulatti-
Lavine). Leaf olisi mielestäni nice Cody Zeller/Keith Van Horn varmaankin. Fiksu, perushyvä jne. NCAA:ssa pärjää, NBA:ssa ei.

Valintoja olisi mielestäni kaksi. Justin Jackson (NC) tai Terrance Ferguson (Australia). Oli myös joku pomppuihme, mutta taisi skipata draftin?

Näistä ottaisin riskillä Fergusonin, joka on hyvä heitto, vaikkei vielä korilinko. Fysiikka kehossa vielä täysin prospect tasolla.
Kaverilla kuitenkin on ominaisuudet tulla se "steal" of the draft.

Joo Bullsilla on jo kehityskavereita takakentällä, muttei mielestäni mitään käyttökelpoista. Grant on ok, mutta ikä alkaa kohta jo painaan kehityskaaressa ja on pakissa lopulta aikalailla heikko. Valentinen liikkuvuus on niin puutteelista nopeaan NBA:han, ettei hänestä starteria tule.
 

L.S

Viestejä
930
Vs: KP.com mock draft peli

Portlandin tilannetta kävinki läpi tossa jo edellisellä varausvuorolla, joten siitä ei tässä sen enempää. Vuorolla 20 keskityin lähinnä vitospaikan pelaajiin, joita on edelleen useampi tavalla tai toisella kiinnostava tapaus jäljellä. Uskon ja toivon Nurkicin olevan ison pään ykkösnimi vielä pitkään, mutta samalla vuorolla 20 varattavan pelaajan tulisi pystyä pelaamaan tasolla, jolla häntä voitaisiin peluuttaa vähintään kolmantena miehenä isojen rotaatiossa Nurkicin ja ensin kaudella mahdollisesti Ed Davisin takaa pankiltä. Tästä syystä Jeannen varaaminen olisi pienoinen riski lähitulevaisuutta ajatellen, vaikka katto saattaakin olla muita kilpailijoita korkeammalla. Massaa/voimaa olisi hankittava runsaasti lisää, ennen merkityksellisten minuuttien pelaamista.
Jeannen lisäksi pohdin, mutta päädyin hylkäämään vaihtoehtoina Swaniganin (parempi nelospaikalle?), Bradleyn, John Collinsin ja Adebayon. Näin ollen..

With the 20th pick in the 2017 NBA draft, the Portland Trailblzers select Ike Anibogu from UCLA

Tavallaan syyksi riittäisi jo se, että on ilo kuulla kommentaattorien sekoilevan Anunobyn ja Anibogun nimien kanssa. Tämän lisäksi uskon Iken pystyvän tarjoamaan tulokkaaksi päteviä puolustuspään minuutteja penkiltä heti seuraavalla kaudella ja omaavan erinomaisen potentiaalin juuri puolustuksen kannalta. Hyökkäyspäässä arsenaali on toistaiseksi olematon, mutta Blazersin vahvuudet tällä hetkellä löytyvät nimenomaan tästä osa-alueesta ja kolmikko Nurkic-Anibogu-Vonleh antaisi mahdollisuuden etsiä sopivia diilejä käytännössä kaikista lopuista isoista miehistä jo ensi kaudelle (erityisesti Leonard ja Davis). Lisäksi toivon Anibogun kehittävän ajan kuluessa hyökkäyspäässä vähintään lobit ja levypallot/putbackit arsenaalin (kenties jopa puolipitkän hypärin, joita Stotts kykenee hyödyntämään taitavana hyökkäyspään spesialistina.

1 BOS - Pili Roblex: Markelle Fultz, PG, Washington
2 LAL - NCAA-jukka: Lonzo Ball, PG, UCLA
3 PHI - Herstein: Jonathan Isaac, SF/PF, Florida State
4 PHO - Mokeski: Josh Jackson, SF, Kansas
5 SAC - King James: Jayson Tatum, SF, Duke
6 ORL - Professori: De`Aaron Fox, PG, Kentucky
7 MIN - banbanxaixai: Lauri Markkanen, PF, Arizona
8 NY - KebabRiisillä: Dennis Smith, PG, NC State
9 DAL - hamahakkimies: Malik Monk, SG, Kentucky
10 SAC - King James: Frank Ntilikina, PG, France
11 CHA - PeytonAtPrimeTime: Luke Kennard, SG, Duke
12 DET - Gheorghe: Jarrett Allen, C, Texas
13 DEN - WoB: Justin Patton, C, Creighton
14 MIA - NCAA-jukka: Zach Collins, C, Gonzaga
15 POR - L.S: OG Anunoby SF/PF, Indiana
16 CHI - Dreier: TJ Leaf, PF, UCLA
17 MIL - King James: Donovan Mitchell, PG/SG, Louisville
18 IND - Tipper: Harry Giles, PF/C, Duke
19 ATL - Bobby Brown: Justin Jackson, PF, North Carolina
20 POR - L.S: Ike Anibogu, C, UCLA
21 OKC - Professori
22 BRO - Achilles
23 TOR - jaakko1
24 UTA - Seisova paikka
25 ORL - Professori
26 POR - L.S
27 BRO - Achilles
28 LAL - NCAA-jukka
29 SA - Karismaattinen Donner
30 UTA - Seisova paikka
 
Viestejä
286
Vs: KP.com mock draft peli

Tänä kesänä Oklahomalla on siinä mielessä hyvä tilanne, että sopimukset päättyvät vain Gibsonilla ja Robersonilla, joista uskon jälkimmäisen jatkavan tulevaisuudessakin ellei joku tarjoa heittokyvyttömälle puolustusekspertille jättisopparia. Gibsonia saattaa puolestaan kiinnostaa liittyminen oikeasti mestaruutta jahtaavaan joukkueeseen, joten hänen jatkostaan en ole niin optimistinen. Mielellään hänellekin varmasti Oklahoma pyrkii jatkopahvia tarjoamaan. OKC pyrkinee kasaamaan mahdollisimman iskukykyisen joukkueen tulevalle kaudelle, joten haussa on pelaaja, joka kykenee jo ensimmäisellä kaudellaan tuomaan jotain lisäarvoa joukkueeseen. Täten Jeannet ja Fergusonit voidaan unohtaa samantien.

Oklahoman pelaaminen on ei niin yllättäen keskittynyt Westbrookin pick and roll pelaamiseen. Viime kauden kokoonpanossa oli kuitenkin selkeitä puutteita, mitkä eivät mahdollistaneet tämän taktiikan täyttä potentiaalia. Ensinnäkin kaukoheittovoima oli melko olematonta. Roberson kolmos paikalla ei osuisi edes veteen veneestä, sekä Gibson/Sabonis nelos-paikalla eivät kykene levittämään kenttää kolmosen viivan takana. Thunderin isoimmista tehtävistä tänä kesänä onkin haalia ainakin yksi 3D pelaaja laituriksi, sekä strech 4 pelaaja. Jäljellä olevista pelaajista ei kuitenkaan löytynyt ketään mielekästä näihin rooleihin, joten jätetään näiden hankkiminen free agent markkinoille.

Toinen, vielä huolestuttavampi, ongelma oli back up pelintekijä Westbrookille. Russelin istuessa penkillä OKCn hyökkäys olisi ollut toiseksi huonoin koko liigan offensive rating kategoriassa, kun se Westbrookin ollessa kentällä olisi ollut top kympissä. Pleijareissa tämä ilmiö eskaloitui entisestään. Johtuuko tämä siitä, että muut pelaajat eivät pääse pelirytmiin Westbrookin dominoidessa palloa en tiedä, mutta sen tiedän, että viime kaudella kakkospointtina hääri rookie Semaj Christon joka ei suoriutunut tehtävässään kovin hyvin. Tämän vuoksi pyritään saamaan tälle saralle hieman apuja, joten

With the 21st pick in the 2017 NBA Draft, the Oklahoma City Thunder select Jawun Evans from Oklahoma State

Evans pelasi Oklahoma Statessa hyvin paljon pick and rollia hyvin tuloksin, joten uskon hänen soveltuvan hyvin Thunderin yksitoikkoiseen hyökkäyspeliin. Antaa hieman Chris Paul/Eric Bledsoe viboja, mutta loppupeleissä tulee olemaan varmaan Yogi Ferrelin tai Tyler Ulisin tyyppinen pelaaja. Evans kykenee luomaan sekä itselleen, että muille heittoja pick and rollista jatkuvalla syötöllä, jota tässä haettiinkin. Kaukoheitto on hieman ailahteleva, mutta kykenee upottamaan kolkit sen verran hyvin, ettei häntä voi jättää vapaaksi tai mennä palloskriinit alta. Keskimatkan hypärit ja floaterit uppoavat toki hyvällä tarkkuudella. Pienikokoisena sällinä ei välttämättä koskaan tule kasvamaan aloituksen tason pointiksi, mutta penkiltä tulevana boostina hyökkäyspäähän mies sopii kuin nenä päähän. Pystyi myös välillä agressiivisella puolustustyylillään aiheuttamaan ongelmia yliopisto takamiehille, mutta NBA:ssa tämä ei välttämättä tule toimimaan niin hyvin. En näe Evansia kuitenkaan vahvana jässikkänä, ja suht pitkine käsineen täytenä liabiliteettina pakissa, vaan uskon hänen pitävän omansa ainakin vastustajien penkkikalustoa vastaan.

EDIT: Niin piti vielä sanoa että kehitys freshman kauden jälkeen kertoo työetiikasta, joka on iso plussa tulevaisuutta nähden. Muutenkin highligteja katsellessa tulee mieleen erittäin kilpailullinen henkilö, joka yrittää kaikkensa molemmissa päissä kenttää. Tästä ne pienet Chris Paul vibat varmaan johtuukin.. Koko ajan vaan tulee parempi mieli hänestä mitä enemmän häntä katselee.
 
Viestejä
889
Vs: KP.com mock draft peli

Trancey sanoi:
Hienoa, että sain laitettua keskustelun aihetta. Ei kuitenkaan niin vakavasti kannata hermostua.

Itse en usko, Bullsin tarvitsevan valkoisia miehiä ensinnäkään, koska atleettisuus tosiaan on aina heikompaa kuin mustilla (pl. mulatti-
Lavine). Leaf olisi mielestäni nice Cody Zeller/Keith Van Horn varmaankin. Fiksu, perushyvä jne. NCAA:ssa pärjää, NBA:ssa ei.

Valintoja olisi mielestäni kaksi. Justin Jackson (NC) tai Terrance Ferguson (Australia). Oli myös joku pomppuihme, mutta taisi skipata draftin?

Näistä ottaisin riskillä Fergusonin, joka on hyvä heitto, vaikkei vielä korilinko. Fysiikka kehossa vielä täysin prospect tasolla.
Kaverilla kuitenkin on ominaisuudet tulla se "steal" of the draft.

Joo Bullsilla on jo kehityskavereita takakentällä, muttei mielestäni mitään käyttökelpoista. Grant on ok, mutta ikä alkaa kohta jo painaan kehityskaaressa ja on pakissa lopulta aikalailla heikko. Valentinen liikkuvuus on niin puutteelista nopeaan NBA:han, ettei hänestä starteria tule.

Ei hermostuttu, hauska kerrankin keskustella omasta joukkueesta!

Fergusonia tosiaan mietin, ja voi olla että olet oikeassa. Kyseessä on kuitenkin ainakin lukemani perusteella melkoisen raaka tapaus, ja kysyinkin itseltäni, millaiset kehitysmahdollisuudet hänellä olisi, kun takakentällä on tosiaan nykyisenlaista ruuhkaa? Hoibergin rotaatioissa yksi takamies saattaa pelata parissa pelissä 30 minsaa ja sen jälkeen saada kaksi viikkoa pelkkää DNP:tä, ja nähdäkseni tässä on kyse lähinnä siitä ettei valmentaja nytkään tiedä mitä tehdä kaikille nuorikoilleen. Olen samaa mieltä Grantin ja Valentinen puutteista, mutta samalla uskon että molemmat, sekä Payne, ovat rosterissa ja kehitysprojekteina yhä mukana ensi kaudella (ja mahdollisesti siitäkin eteenpäin). Tähän soppaan on vaan vaikea sovittaa uutta naamaa enää mukaan. Suoraan sanoen Hoibergin johtama Chicago on varmaan liigan huonoimpia paikkoja rookie-takamiehelle, joka toivoo tulevansa joskus joksikin.

Jacksonin osalta taas on vaikea nähdä, että katto olisi kovin korkealla. Varmaan aika solidin rotaatiopelaajan hänestä voi saada, mutta jos nimenomaan potentiaalia haet, en oikein ymmärrä miksi häntä havittelisit.

Jos Leaf olisi Van Hornin tasoa, siinähän olisi jo aikamoinen steali ;D
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös