Muuttunut mielii menestystä
KTP Basket lähtee alkavaan koripallokauteen muuttuneena. Tuore puheenjohtaja Jyrki Lindström sanoo, että olisi suuri pettymys, jos joukkue jäisi pudotuspelien ulkopuolelle. KTP:n uudistuspolitiikka oli tietoinen ratkaisu. Kun pitkään puheenjohtajana toiminut Juha Kankaanpään jättäytyi sivuun, toiminta oli jäädä tyhjän päälle. –Juha oli sopinut Jouni Enegrenin palkkaamisesta päätoimiseksi toiminnanjohtajaksi. Jouni otti sitten minuun yhteyttä ja siitä taustaryhmän kasaaminen alkoi, Lindström kertaa. –Sitä, onko päätoimisen toiminnanjohtajan palkkaaminen kannattanut, on vielä turhan aikaista sanoa. Joka tapauksessa se on kasvattanut budjettiamme 10 prosentilla.
Williams otti itse yhteyttä
KTP on uusinut myös joukkuettaan. Joukkueen takamiesosastolle on hankittu Nanayaw Awuaw Addae. Toinen kotimainen hankinta on maajoukkuepelaaja Ville Mäkäläinen, joka yritti pitkään saada sopimusta ulkomaille. –Jokainen hankinta on täsmähankinta. Meillä ei ole rahaa pröystäilemiseen, Lindström sanoo. –Jenkkipalettikin oli jo kasassa ennen kuin selvisi, ettei Khayri Battlen polvi ole kunnossa. Damon Williams otti sitten meihin yhteyttä ja ilmaisi kiinnostuksensa tulla meille pelaamaan.
”Sopivan jämäkkä” päävalmentaja
Uudeksi päävalmentajaksi KTP pestasi vain yhden kauden pääsarjakokemuksen pääluotsina omaavan Miikka Sopasen. Lindström pitää valintaa erinomaisena. –Hän osaa olla sopivan jämäkkä myös kokeneemmille pelaajille. Sopasen tyyliin kuuluu peluuttaa otteluissa enemmän kuin viittä pelaajaa, joten uskon, että nuoret tulevat saamaan mukavasti vastuuta, Jyrki Lindström sanoo. –Pelityyliltään joukkue pelaa nykyaikaista koripalloa, jossa aktiivinen puolustuspelaaminen antaa vapauksia hyökkäämiselle.
Yhteistyötä, ei sponsointia
Puheenjohtaja Lindströmin mukaan uusiutunut KTP on saanut positiivisen vastaanoton yhteistyökumppaneilta. –Monet isommat yhteistyösopimukset oli jo tehty ennen Mäkäläisen ja Williamsin tuloa. Työsarkaa riittää vielä rahojen kasaan saamiseksi. Kotkalaisseura haluaa parantaa ottelutapahtumiaan. Ne tahot, jotka panostavat eniten seuratoimintaan, saavat myös eniten takaisin. –Tänä päivänä yritysten ja seuran välillä pitää olla oikeanlaista yhteistyötä, Lindström alleviivaa. –Enää ei voida puhua pelkästään sponsoroinnista, jossa yritys haluaa hyvyyttään lahjoittaa rahaa seuratoimintaan.