Täysin samaa mieltä tästä. Etenkin kun ottaa huomioon, miten hän pääosin korinsa teki - fyysisyydellään.
Korisliigan historia on täynnä näitä pelaajia, usein takamiehiä, jotka ovat tehneet pelkällä fyysisyydellä a-pojissa 25ppg. Ilman heittoa on aikuisissa tullut nopeasti seinä vastaan ja ura jatkuu niissä höntsissä.
Jokaisen valmentajan tehtävä on ohjata tai tarjottava pelaajille paras mahdollinen polku.
Vaikka se tarkoittaisi pelaajan ohjaamista toiseen seuraan.
Suomalainen koripallo ei kehity muuten kuin kovalla kilpailulla yhdistettynä hyvään valmennukseen.
Juuri näin, tämä on minunkin pihvi. U15 joukkueen yksinäisen staran olisi hyvä päästä haastavaan ympäristöön. Onse sitten edustuksen rinkiin tai Lapualta HBA:han.
Vielä niille jotka pohtivat mikä tuo Drive on tai miten se minulle mielikuvissa näyttäytyy suosittelen tutustumaan Driveen/Grahamin ajatuksiin ja tavoitteisiin heidän somekanavien kautta jotka aika pienellä vaivalla löytyy ja kyllä siellä aika avoimesti vastataan moneenkin täällä palstalla pyörivään kysymykseen.
Jeps, nämä ne juuri lisäävät sitä tunnetta, että tässä nostetaan omaa häntää ja tärkeimpänä on oma agenda taistelusta "systeemiä" vastaan. "Systeemiä", jonka ydinkerhoon ei itse eriäivien näkemysten vuoksi mahtunut, edes alalauteille.
Minä taas muistuttaisin kaikkia siitä, että eiväthän pelaajat mitään lastuja laineilla ole. Jos pelaaja vaihtaa seuraa, se on viime kädessä hänen päätöksensä. Päätöstä ei tee valmentaja, äiti tai isä, ei ainakaan tämän ikäisistä puhuttaessa.
Erimieltä. En näe, että 15-16 vuotias lapsi on kypsä tekemään semmoista päätöstä urheilijaksi kasvamisen perusteilla. Ei varsinkaan, jos edessä on paikkakunnan vaihto. Jos joku joukkue manipuloi lapsia tulemaan seuraansa "täällä on kivaa ja kavereita", "täällä sinut ja erilaisuutesi huomataan", "kuulut joukkoon, meihin" on sellaisen seuran toiminta arveluttavaa ja harmillista huippu-urheilua kohtaan.
Huipulle päästäkseen ei enää riitä pelkkä lahjakkuus. On oltava myös lahjakkuus treenata ja sitä varten oikea ympäristö joka vaatii ja paljon. Se ei ole aina hauskaa toimintaa se tavoitteellinen treenaaminen sinne terävimpään kärkeen. Se on raastavaa, repivää, kuluttavaa ja usein myös yksinäistä. Kyllä se vaan niin on ettei tavoitteellisen 19-vuotiaan kuulu enää treenata junnujoukkueessa ja pelata U19 sarjaa. Tai siis voi olla mukana treeniringissä ja rosterissa, mutta päivittäisen toiminnan ja pääosan ottelutapahtumista tulisi tapahtua jo ihan jossain muualla.
Valitetaanko täällä tosiaan siitä, että Ekwerestä ei tehty hyvin tyypillistä suomalaista all-around raatajaa, joka ei osaa yhtään mitään vaan hänelle annettiin mahdollisuus tehdä pelaamisestaan modernia ja näyttävää.
Amerikan Yhdysvalloissa, tuolla koripallon suuressa kehdossa, jossa pärjää vain nopeimmat, voimakkaimmat ja korkeimmalle hyppäävät niin junnukoriksessa kuin yhteiskunnankin tasolla noin kuvaannollisestikin, on otettu askeleita toiseen, vielä modernimpaan suuntaan. Näyttävyys nyt on täysin katsojan silmissä, ei NBA TV:n hehkutuksen. Tässä yhden trainerin provosoiva näkemys nykytilanteesta:
"The truth is, American basketball does not develop players the same way anymore. In Europe and Canada, young players still learn the fundamentals first. They are taught how to pass, shoot, move without the ball, and think the game. They are not forced into athleticism first. They grow into smart, skilled players.
In the United States, the system is different. It is all about speed, power, and highlights. AAU basketball is all about showing off and getting noticed. Fundamentals are pushed aside. Players are told to dunk, cross people over, and make flashy plays. Skill and basketball IQ take a backseat to athleticism.
That is why you see fewer American players rising to superstar level. It's a system issue. The players are there, but they are not trained the right way. If you are not super fast or super strong, you get overlooked in the US. In Europe, skill still matters more.
Until American basketball changes how it develops players, do not expect to see the next "Jokic", "Doncic", "Nowitzki", "Gilgeous-Alexander", "Parker", "Diaw" or "Nash" coming from the States anytime soon."