Koripallo.com

Naisten Korisliiga 2024-2025

Viestejä
1 037
Nurminen Pyrinnöstä BC Nokiaan, aika yllätys. Pyrinnön nousevia nimiä ja myös Pyrinnön yleisurheilupuolella varsin potentiaali urheilija. Mistähän on tässä siirrossa kyse? #outoa
 
Viestejä
368
yleisurheilupuolella varsin potentiaali
Tällä puolella tauko on ollut pidempi kuin koripallon puolella. Joskus voi tehdä hyvä vaihtaa maisemaa, mutta ei taida Nokiallakaan avaukseen päästä. Urheilullisuutta kyllä löytyy reilusti enemmän kuin keskiverto naisten korisliigapelaajalta.
 
Viestejä
356
Mitenkähän mahtaa olla koristv:n tuloutukset seuroille. Pitääkö niitä anoa vai mitenkä systeemi toimii?
 
Viestejä
144
Nokialle tulossa 2-3 kotimaista pelaajaa ja sen lisäksi 2-3 ulkomaalaisvahvistusta. Todella hyvä että rakennetaan joukkueen joka pystyy pelaamaan liigatasolla.

Forsan, Vimpelin ja Kotkan osalta aika hiljaista ollut. Odottaako Kotka vahvistusta Eurocupin osallistumisesta?
HBA jatkaa rekrya vielä kesän aikana!
Topo sai jatkoa kolmelle erittäin tärkeälle pelaajalle, näiden ympärille kiva rakentaa joukkuetta.

Hongan runko pysyy varmasti samana ja uusi vahvistus jo hankittu.

Pyrinnöstä odotetaan lisää pelaajauuttisia. Myös kouvottarilta..
 
Viestejä
119
Nokialle tulossa 2-3 kotimaista pelaajaa ja sen lisäksi 2-3 ulkomaalaisvahvistusta. Todella hyvä että rakennetaan joukkueen joka pystyy pelaamaan liigatasolla.

Pyrinnöstä odotetaan lisää pelaajauuttisia. Myös kouvottarilta..

Pyrintö on ilmeisesti hankintansa tehnyt. Rahat on loppu. Jatkosopimuksia luvassa ja varmaan isoon päähän jenkkiä. Surkea terassikesä siis kaiken kaikkiaan, jos nyt vaikkapa siihen paikalliskilpailijaan oletettuun lopputulemaan vertaa. Pyrintö jää täysin jalkoihin, jos Nokia osuu jenkeillä vähää alusta. Tehdäänpä pientä vertailua.

Jenkit:

Nokia:
? ja ?
Pyrintö: Kayla Shaw ja ? (sentteri)

Nokian varmaan kannattaa tuo suomalaispaletti rakentaa ensin valmiiksi ja katsoa sitten minkälaista roolitusta jenkeiltä tarvitaan.

Pyrinnöllä taas on ne puurot ja vellit jo tässä vaiheessa sekaisin. Suomalaisissa ei kilpailukykyistä pointtia ja sarjan mahdollisesti paras heittäjä valjastettu opettelemaan itselleen täysin uusi pelipaikka. Eli käytetään sitä ykkösasetta tekemässä peliä ja jakamassa palloa muille. Omat ratkaisut tulevat sitten pääsääntöisesti nopeista, oman leipomisen päätteeksi tai kranaattisyötöistä hyökkäysajan loppuhetkillä. Viime kaudella Kaylan kyky ajaa korille, viimeistellä, pakottaa vastustajat huomiomaan hänen uhkansa ja siitä syöttämään oli hyvin vähäistä. Paljon pitää tapahtua, että ensi kaudella homma näyttäisi totaalisesti erilaiselta.

Sentteri tullee sisään tällä kaudella eli pelitapa isossa muutoksessa viime kauden "run and gun" jälkeen. Silloin lähdettiin kauteen apaut 7-8 yli 30% kolmen pisteen heittäjän kanssa. Nyt näistä poistuneet Leaupepe, Timo ja Järvinen (veti toki loppukauden ihan vihkoon Pyrinnön heittosirkuksessa). Tilalle ei ole tullut ketään 30 prossan heittäjää kaaren takaa. Oletettavasti tämä ison pään sentteri ei niille prosenteille pääse ja onko järkeäkään, jos haetaan levypallo- ja korinalusvoimaa? Eli kolmosia ei ensi kaudella Pyrintö pahemmin sisään nako.

Sentteriosastolle Pyrinnöllä oletettavasti Keski-Saari ja Emma Törnblom eli vitospaikalle on tarjontaa ihan ruuhkaksi asti. Katsotaan miten Molenius näitä kolmea sitten roolittaa eli pelataanko superisoa, jossa Kujala kolmosena? Vai jääkö Törnblom penkin päähän, jos nyt edes on uraansa jatkamassa.

Isot on odotukset siis tälle ison pään jenkille, että tällä rosterilla saisi pelin näyttämään järkevältä. Roolitus- ja pelitapaongelmia luvassa sanoisin.

Suomiosasto:

Pyrintö:
Saana Kujala, Peppi Tyynilä, Kenisha Williams, Reetta-Sofia Tulkki, Iina Keski-Saari (?), Emma Törnblom (?), Niina Sedano (?), Sara-Sofia Mikkonen (?)

Tähän merkattu varmat ja sitten ne joista jotain hyötyä Korisliigan tasolla epävarmoista. Muitakin pelaajia viime kaudella pyöri peleissä, mutta he eivät pärjäävän joukkueen vastuunkantajia ensi kaudella. 07 ikäluokasta lähinnä Taponen voisi jotain kehitellä, mutta ei junnujen kevään mitalipelien perusteella ole lähellä liigatasoa vielä. Etu-Seppälä sitten toinen vaihtoehto. 05-06 ei ole ketään apuja.

Kujala tosiaan liigan paras suomalainen, mutta onhan tämä todella laiha keitos ympärillä. Tyynilä ei saanut viime kaudella vastuuta kovinkaan paljon ja pallollisena vielä vähemmän. Oli aika varma ratkaisujensa kanssa eli virheitä ei paljon nähty, mutta aikamoisen loikan saisi tehdä ollakseen mitaleista taistelevan joukkueen Top7 vastuunkantaja. Kenisha tuo puolustamista kokoonpanoon eli on siinä ihan ok, mutta muuten en näe ihmeellisempää roolia. Pelinteko varsinkaan ei luonnistu. Menettää enemmän kuin syöttää. Pallottomana "sedanomaisena" menee.

Sedano täyttää roolinsa penkiltä. Mikkosella on paljon tehtävää ollakseen avuksi.

Sitten tämä Tulkki, jonka pitäisi korvata Järvinen jotta Pyrintö olisi "edes" yhtä hyvä kuin viime kaudella. En tiedä Kanadan junnusarjojen tasoa, mutta epäilen ettei kovin paljon Korisliigaa paremmasta sarjasta ole kuitenkaan kyse. Huolestuttavaa on se, että Tulkki pommitti heittoprosenttinsa ihan kellarikerrokseen. Kolmoset alle 30% ja kokonaisheittoprosentti kolmenkymmenen paikkeilla. Ei oikein tunnu sellaiselta volyymiskooraajalta, joka tekisi hommansa tehokkaasti. Jos joukkueen nelosoptio jenkkien ja Kujalan jälkeen laittaa kolme kymmenestä heitosta sisään, niin tulee Pyynikillä aika karu kausi. Järvinenkaan ei hyvän alun jälkeen mitään nappikautta pelannut, mutta tässä kohtaa olettaisin hänen olevan Tulkkia parempi skooraaja JA pelintekijä. Jää nähtäväksi millä avuilla Tulkki itsensä Järvisen tasolle tai yli kampeaa. Hieman olen skeptinen asian suhteen.

Kohta teen pelaajakohtaista vertailua joukkueiden välillä, mutta en väittäisi Pyrintöä edes nykyisillä voimasuhteilla merkittävästi paremmaksi joukkueeksi potentiaaliltaan kuin Nokia. Siihen kun Nokia iskee sen 2-3 pelinaista vielä päälle ja hyvin roolitetut jenkit, niin voi kyyti olla aika kylmää. Mutta minkäs teet, jos rahat on loppu niin ne on loppu jo kesäkuussa. Harmi, jos Liigan parhaan suomalaisen ympärille ei tämän kummempaa rakenneta. Vähintään se yksi kovan tason suomalainen pitäisi saada sisään.

Nokia: Ellen Järvinen, Nea Pettinen, Mona Etu-Seppälä, Iida Riihelä, Venla Patrikainen, Iina Mäkelä, Anni Nurminen, Eevi Seppä, Josefiina Rinnevuori

Nokialta järkevää olla vielä hyvinkin aktiivisena pelaajamarkkinoilla, koska Ellen Järvinen ei kuitenkaan voi olla joukkueen paras suomalainen. Järvinen näytti viime kauden aluksi todella hyvältä tehokkuutensa osalta, mutta vajosi kauden mittaan muun joukkueen mukana jopa aiempaa heikommalle tasolle oman pelaamisensa kanssa. On silti tasonsa todistanut ja hyvä kakkos/kolmosviulu suomalaisten mittapuulla.

Nokian erottaa Pyrinnöstä se, että joukkueella on mielenkiintoisia ja aidosti potentiaalisia nuoria pelaajia. Tässä vaiheessa ei voi vielä sanoa miten Seppä ja Patrikainen tällä tasolla pärjäävät, mutta varmasti paremmin kuin Pyrinnön nuoren kaartin lupaukset. Voivat hyvinkin olla ihan avaustason kontribuuttoreita eli aika hyvältä (=mitali) näyttää mikäli tähän kaksikin kokeneempaa suomalaista saadaan vielä mukaan.

Pettinen ei liigatasolla pärjää pakissa eli vastuu jäänee vähäiseksi. Nurminen ei myöskään omista koripallotaitoja, joilla olisi hyödyksi mitaleista pelatessa. Eli nämä voi nuoremmista pelaajista viivata yli.

Sitten löytyy vielä arvokasta kokemusta Iina Mäkelän merkeissä. Eli neljä suomalaista on jo nyt, joita voi merkata vastuunkantajiksi. Muita nyt mainitsematta jääneitä en arvioi, mutta parempi katsomaton kortti liigatasolla kuin jo katsottu ja vajaaksi jääväksi todettu.

Sitten sitä vertailua:

Kujala > Nokian hankinta
Tulkki < Järvinen

Oletan Järvisen olevan parempi kuin Tulkki ja Kujalan parempi kuin Nokian "profiilihankinta". Tässä kohtaa voisi siis hyvinkin mennä tasan. Tietenkin Tulkki tietyllä tavalla katsomaton kortti, mutta tilastollisesti mikään ei indikoi hänen olevan Järvistä parempi pelaaja.

Tyynilä < Seppä
Williams < Patrikainen

Nuorten vastuunkantajien osalta helppo jo nyt sanoa, että nuorempi kaarti lupaavampaa ja potentiaalisempaa. Toki ailahtelua voi tulla enemmän eli ei välttämättä viikosta viikkoon mene nokialaisille tämä vertailu. Tietenkin kuka tahansa valmentaja kuitenkin ottaisi nämä nuoremmat mieluummin.

Sedano, Keski-Saari, Törnblom > Pettinen, Mäkelä, Nurminen

Tämä duunariosasto sitten selkeästi Pyrinnölle eli leveys tässä vaiheessa Pyrinnön puolella. Kuitenkin Nokian muut huhutut hankinnat eli 1-2 yhtä hyvää pelaajaa kuin Sedano & co., niin sittenpä ollaan aika iloisesti jo nokiavoittoisissa sävelissä. Mäkelä vielä näistä kuitenkin hyvin lähellä samaa tasoa kuin Pyrinnön kolmikon jäsenet.

Jenkit tässä kohtaa vielä arpapeliä, mutta tässäkin Nokialla mahdollisuus rakentaa paremmin roolitettu paletti kuin Pyrinnöllä.
 
Viestejä
276
Sanoisin että BC Nokia tarvitsee ainakin yhden todella hyvän suomalaisen pelaajan ja pari hyvää ulkomaalaista, jotta ovat ylemmän jatkosarjan taisteluissa mukana. Tällä hetkellä ei ole kasassa vielä kummoinenkaan nippu - Järvinen on tietysti jo tasonsa Naisten Korisliigassa osoittanut, mutta muuten sopimuspelaajat ovat viime kauden divarijoukkueen runkoa, joka ei tule Korisliigassa riittämään. Tämän ovat viimeiset vuosikymmenet naisten koriksen seuraajana osoittaneet.

Veera Pirttinen olisi tietysti erinomainen hankinta nokialaisena kasvattina, mutta suomalaisen naiskoriksen kannalta toivoisin, että yrittäisi vielä ulkomaille. Taustalla on kuitenkin kelpo kausia Saksan ja Espanjan pääsarjoissa, joten varmasti olisi vielä annettavaa.

Mitä Pyrintöön tulee, niin ei tuo heidän runko mitenkään merkittävästi huonompi ole kuin millä loppukaudesta pelasivat. On mielenkiintoista nähdä miten Reetta Tulkin peli on Kanadan vuosien aikana kehittynyt. Viimeksi kun pelasi Suomessa, niin oli jo ihan kelpo tason pelaaja. Varmaan Pyrinnössä toivotaan, että Tulkki pystyisi korvaamaan Järvisen ja jos näin tapahtuu, niin heillä on taas hyvät mahdollisuudet runkosarjan top-4:ään, joka on molempina Moleniuksen valmennuskausina tapahtunut.
 
Viestejä
2
noniin, musta ihnaa et tulee paluumuuttajia ja kovia sellasia, mä niin odotan tulevaa kautta jo ennen näitä kaikkia julkaisuja.
Tuleeko Nokia oikeesti noin kovaa, ei tiedetä vielä jenkkejä? Järvinen on jo kova siivu, vedetty pois pyrinnöstä, miten pyrintö tämän korjaa?
Jos luetaan rivien välistä niin Järvinen odottaa paluuta Nokiaan ja sieltä uudet kuviot
Sieltä saattaa puhaltaa muutakin
 
Viestejä
16
Naisten korisliigajoukkueen uuden päävalmentajan valinta ei näytä ylittävän Basket.fi:n uutiskynnystä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös