Koripallo.com

NBA 2019-2020

Viestejä
2 070
BigEazy_Navy_ZionWilliamson_NBPA_BreakingT_900x.jpg
 
Viestejä
598
Oransseilla jo 5-0 sarja, playoffsit taitaa kuintenkin karata käsistä koska memphisissä edelleen 2 voiton kaula ja kolme peliä enää jäljellä. On ollut koko kauden ajan kiva katsella kuinka Ricky Rubio tekee koko joukkueesta paremman pelinrakentelu tyylillä joka keskittyy ensisijassa johtamiseen ja syöttelyyn ja vasta tois-sijaisesti omiin kolkkeihin ja ajoihin.
 
Viestejä
817
Oransseilla jo 5-0 sarja, playoffsit taitaa kuintenkin karata käsistä koska memphisissä edelleen 2 voiton kaula ja kolme peliä enää jäljellä. On ollut koko kauden ajan kiva katsella kuinka Ricky Rubio tekee koko joukkueesta paremman pelinrakentelu tyylillä joka keskittyy ensisijassa johtamiseen ja syöttelyyn ja vasta tois-sijaisesti omiin kolkkeihin ja ajoihin.
Sehän riittää, jos ohittaa Portlandin ja San Antonion, niin pelit jatkuu vaikka Memphis jäisi edelle. Vielä on toivoa.
 
Viestejä
598
Sehän riittää, jos ohittaa Portlandin ja San Antonion, niin pelit jatkuu vaikka Memphis jäisi edelle. Vielä on toivoa.

Just katsoin eilisen philadelphia pelin päivän myöhässä ja voitot 7-0. Mutta eikös Memphis pidä 8:tta sijaa, eli senkin ohi pitäis spurssin ja trail blazerin lisäksi päästä?

Vähän olen säästellyt jännitystä, eli en ole vielä vilkaissut eilisiä tai tämänpäiväisiä muita pelejä tai sarjataulukkoa. Pitää laittaa seuraavaksi boston-grizzlies peli taustalle pyörimään ;-)

Edit. Vasta nyt tajusin että 8:s ja 9:s pelaa viikonloppuna säälipleijarit paikasta todellisiin playoffeihin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
484
Olisi ollut (liian) upeaa saada Rubio Bullsseihin täksi kaudeksi. Joukkueena Phoenix Suns johtaa koko liigaa koriinjohtaneissa syötöissä (27,1) per ottelu. Bulls on samassa tilastossa sijalla 23 (23,2 per ottelu). Mikä lukema itse asiassa tuntuu Bullssien pallonliikutteluun nähden aika lailla liiotellulta. Mutta ollaan uskovinaan.

Ja kyllä Rubion siirtyminen Phoenixiin on selvästi vaikuttanut, sillä viime kauden syöttötilastoissa Phoenix oli vasta sijalla 20 (23,9 koriinjohtanutta syöttöä per ottelu). Ja meidän Chicago löytyi sijalta 27 (21,9 per ottelu).

Phoenixin ykköspistemies Devin Booker muistuttaa LaVinea ainaki sikäli, että hänkin on näitä pelaajia, jotka halutessaan luovat itselleen aina heittopaikan ja skoraavat siitä siedettävällä prosentilla. Mutta Bookerilta heltiää ottelua kohti lisäksi myös 6,8 koriinjohtavaa syöttöä! Siinä missä Satoranskylta, joka sentään on Bullssien ykköspelinrakentaja ja syöttökunkku, saa ottelussa vain 5,4 tarjoilua (niistä arviolta 4,4 LaVinelle). Rubio on tietysti ihan omissa lukemissaan 8,7 koriinjohtaneella syötöllä per matsi, joka on kuluneen kauden neljänneksi kovin tilastolukema sarjassa.

Jos Rubio olisi saatu Chicagoon Satoranskyn sijasta, on tietysti täysin mahdollista, ettei Rubiokaan olisi voinut sen kummemmin kukoistaa tai MUUTTAA MITÄÄN Boylenin sommittelemassa täysin pystyyn kuolleessa hyökkäyksessä. Siinä mallissa 'menestyvät' vain palloa ensin hautovat, ja sitten melkein aina oman ratkaisun ottavat pelaajat. Samalla kun sellaiset pelaajat, jotka ovat riippuvaisempia pallon oikeasta ja palkitsevasta liikuttelusta, esimerkiksi leikatakseen tekopaikkoihin, taantuvat peli-ilottomiksi ja painuvat vääjäämättömästi näkymättömiin taka-alalla.

Toivon kovasti että Lauri pääsisi jatkamaan koripallon pelaamista mahdollisimman kauas Boylenista, ja mahdollisimman pian. Mutta juuri nythän tilanne näyttää vähän huolestuttavalta.
 
Viestejä
598
Juu, viimeiseen heittoon ratkesi. Omaveikkaus on että Phoenixikin alkaa pikkuhiljaa taas nousta playoff porukaksi, jonkinlaista nostetta on ilmassa. Kaupunki on kovasti kasvanutväkimäärältänsä, areena keskustassa ja infra toimii joten kuvittelisin että saavat pidettyä talouspuolenkin kunnossa. Booker, Oubre, Ayton kolmikolla vielä periaatteessa parhaat vuodet edessä ja Rubio tuomassa kokemusta on ihan hyvä pohja. Ainakin yhden kunnon kolmospyssyn kuitenkin vielä tarvitsivat, vaikka niidenkin statsit tais kuplassa parantua.
 
Viestejä
1 689
Sauna-Jimhän ois vapaana. Zion ja Sauna-Jim siinä olisi voittava duo.
Tässä luovassa ja kiinnostavassa skenariossa on se ainoa este, ettei Jimbo tule olemaan minkään NBA-joukkueen head coach, ikinä. Siitä voi olla melko varma ellei sitten jonkun joukkueen FO dementoidu täysin ja kaikki miestä koskevat videot yms todistusaineisto katoa mystisesti interwebistä.
 
Viestejä
2 548
Aika epätodennäköistä että saisi päävalmentajan paikkaa enää. Apuvalmentajan paikka voisi olla tarjolla ja tämä paikka toimikin hyvin esim Bullsissa ollessaan. Kun piti olla vastuussa koko hommasta, Silloin ei kulje kaverilla.
 
Viestejä
817
Voihan Lakers-Portland.

Vaikka hienot tilastorivit kakaikko väänsikin, aika ratkaisevaan vaiheeseen veti Lebron ja Davis vaparit 0/4.
 
Viestejä
5 030
Harvemmin tainnut sekä lännen että idän nro 1 hävitä ensimmäistä playoff-otteluaan, samana vuonna?

... pitihän se tarkistaa, vissiin 2003 viimeksi.

On mielenkiintoiset pudotuspelit menossa, altavastaajien mahdollisuudet näyttävät olevan epätavallisen hyvät, koripallossa. Toki alkoivat vasta. :)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
643
Lebronin joukkueet häviävät yllättävän usein ensimmäisen pelin. Bucks on vaan huono ykkössijoitettu.

Bucks / Orlando. Bucksien pelityyli kummastutti minua jo viime vuonna ja mikään ei ole muuttunut. Joukkue on ehkäpä suurin joukkue koko NBA:ssa ja silti he pelaavat kaukana korista. Vain Hill ja Middleton ovat hyviä heittäjiä ja Korver, mutta muut ovat heikkoja heittäjiä. Silti tämä joukkue mättää kolmosia ilmaan kuin Houston. Joukkueen vahvuus on lähellä koria, joten miksi eivät hyökkää sinne? Ainoa pelaaja, joka tuntuu pelaavan post peliä on R.Lopez ja hänellä on vähemmän post liikkeitä kuin 90% koripallo.com:n kirjoittajista (hänellä on tasan 2 liikettä, joten jos omaat enemmän niin olet taitavampi post pelaaja kuin Robin). Gianniksen pelistä: Jos M. Jordan kauan sitten ymmärsi sen, että jos hän ei osaa heittää niin ei kannata pelata kaukana korista. Jos pääset miehesi ohi kolmen pisteen viivan takana niin muut ehtivät helposti apuun ennen kuin ehdit korille, kun taas jos pääset miehestäsi ohi 4 metrin päästä korista niin muut eivät ehdi apuun ja saat helppoja koreja. Silti siellä kolmen pisteen viivan takana Giannis pelailee. Kyllä he vielä Orlandon voittavat, mutta toisella ja kolmannella kierroksella tulee vastaan hyvät valmentajat (Boston, Miami ja Toronto), jotka osaavat rakentaa systeemin Bucks:n hyökkäystä vastaan niin tällä hetkellä en laittaisi heidän finaalipaikkansa puolesta rahoja likoon.

Toronto voittanee Netsit helposti (Sweep).

Samoin kuin Bostonin luulisi voittavan Philadelphian, vaikka Embiid normaalisti pelaakin paljon paremmin ilman Simmonsia. Embiid ei kyllä vakuuttanut ensimmäisessä pelissä. Hän oli aivan liian hidas tekemään päätöksiä. Boston tuplasi, mutta joka kerta mikäli Embiid olisi hyökännyt saman tien pallon saatuaan niin tuplaus ei olisi ehtinyt paikalle ajoissa. Sen sijaan Embiid yritti nylkyttää itsensä korille ja tuplauksella ei ollut mitään vaikeuksia häntä vastaan. Vaikka muissa taidoissa vanhan ajan pelaajat nykyisille pelaajille häviääkin niin post peli on jotain mitä ei nyky pelaajat osaa. Toisaalta kun ennen vanhaan sentterit kulutti 90% harjoitusajastaan post pelaamiseen niin nykyään sentterin kuluttaa 10%, joten ei ole mikään ihme. Bostonista en nyt paljoa sano, koska näen, että sarjan ratkaisee se miten Embiid pelaa. Embiidin pitää pelata todella hyvin, jos 76rs haluaa edes toivoa voitosta ja ensimmäinen peli ei näyttänyt 76rs:n kannalta hyvältä.

Idän paras sarja on Indiana / Miami. Kummatkin hyviä puolustus joukkueita. Oladipohan taas sai jonkun polvi? vamman ekassa pelissä. Kun jo Sabonis on poissa niin vaikea nähdä Indianan tätä voittavat. Kuitenkin idässä playoffit alkaa toisella kierroksella, jolloin luulisi kaikkien sarjojen olevan hyviä. Miamin hyökkäys on kyllä nättiä katsottavaa niille, jotka pitää joukkue hyökkäyksestä. Niille, jotka pitää ISO pallosta niin katsokaa muita sarjoja.

Lännessä Lakers pelasi huonosti. Se, että he heittivät huonosti kolmoset ei ole mikään uutinen. He ovat ehkäpä huonoin kolmosia heittävät joukkue playoffeissa. AD teki kivat pisteet, mutta 33% heitto% sekä -20 tilastoissa kertoo kaiken mitä tarvii. Hän oli huono tilastoista huolimatta. Lebron oli myös näkymätön. Ei missään vaiheessa pyrkinyt omiin ratkaisuihin vaikka selkeästi näkyi, että muulla joukkueella oli vaikeuksia. No kyllä Lakers pelaa tästä eteenpäin paremmin ja sarjan vie, koska luultavasti AD pelaa tästä eteenpäin paremmin ja joukkue muutenkin heittää vähän paremmin. Bradley:n ja Rondo:n puuttuminen on merkityksellistä. Lakers pyrkii yleensä painostamaan takamiehiä koko kentän, mutta nyt heiltä puuttui heidän 2 parasta takamies puolustajaa.

Clippersillä kävi tuuri kun Porzi ajettiin pihalle vastustajan kosketuksesta. Nyky säännöillä oikein tuomarit teki eli heitä en syytä, mutta ei voi noin vähästä lentää pihalle... Säännöissä on silloin jotain vikaa. Luka on todella vaikea pysäytettävä, jopa Clippersin parhaimmille puolustajille ja se kertoo paljon. Määrä kuitenkin ratkaisee ja Luka on vain yksi mies.

Utah vs Denver voi päättyä ihan miten vaan. Kummallakin joukkueella on nuoret pelaajat isossa roolissa ja paljon riippuu miten tiettynä päivänä peli sujuu. Tämä voi päättyä kummin tahansa. Denver ei vaikuta niin vahvalta kuin ennen tätä Covid taukoa ja Utah:kin on haavoittuva. Toinen joukkue tippuu nyt ja toinen seuraavalla kierroksella.

Houston vs OKC. OKC oli ehkäpä kauden suurin yllätys, mutta leikki päättyy nyt. Vaikka vihaankin Hardenia niin hän on kyllä erittäin lähellä top5:ttä kun puhutaan paras korintekijä kautta aikain. Houston live by 3, die by 3 toimii nyt, mutta hankala nähdä heidän pärjäävät Lakersia vastaan. Gordon kyllä voi tuuppia yhden ison pois, mutta jos vastustajalla on kaksi, niin mitä sitten?
 
Viestejä
2 149
Nyt kun tuli Ruutu + aktivoitua, niin pitkästä aikaa tulee seurattua myös NBAta. Onko NBAssa eri säännöt skriinien osalta? Puolustaja joutuu tekemään pitkän kierroksen skriinin kiertääkseen, kun skriinaja heiluu kuin pajupuu myrskytuulessa.
 
Viestejä
484
Olen itse ihmetellyt samaa kuin Mikkovaan edellä. NBA-tuomarit eivät johdonmukaisesti koskaan puutu – aivan rajattomasti – liikkuviin skriineihin, paitsi silloin kun skriinaava pelaaja päätyy oikein kunnolla olkapäällään tai lantiolla taklaamaan itseään kiertävän pelaajan.

Tietääkö joku täällä, onko tässä kyse vain tuomarien tulkintalinjasta, vai on skriinin asettamista koskevat säännöt NBAn
sääntökirjassa jotenkin todella määritelty toisin meillä?

Samaa olen miettinyt myös koskien askelvirheitä. Tukijalan selvä liikkuminen ja hopstepit kyllä vihelletään NBA-kentillä, Sen sijaan lähtöaskeleita ei käytännössä koskaan. Samaa koskee myös layuppeja. Usein pelaajat ottavat avoimella kentällä yhden (ainakin yhden) ylimääräisen askeleen pistämättä palloa esimerkiksi lainkaan maahan. Juostaan vaan korille pallo sylissä. Tätä ei koskaan vihelletä. Johtuuko se siitä, että tuomarilinja vain suosii näyttävää donkkia, johon ajo todennäköisesti päättyy, sääntöjen kustannuksella, vai onko rapakon takana askelvirheitäkin koskien jotenkin eri säännöt käytössä kuin täkäläisittäin?

Tietääkö joku näistä oikeasti jotain?
 
Viestejä
1 689
Samaa olen miettinyt myös koskien askelvirheitä. Tukijalan selvä liikkuminen ja hopstepit kyllä vihelletään NBA-kentillä, Sen sijaan lähtöaskeleita ei käytännössä koskaan. Samaa koskee myös layuppeja. Usein pelaajat ottavat avoimella kentällä yhden (ainakin yhden) ylimääräisen askeleen pistämättä palloa esimerkiksi lainkaan maahan. Juostaan vaan korille pallo sylissä. Tätä ei koskaan vihelletä. Johtuuko se siitä, että tuomarilinja vain suosii näyttävää donkkia, johon ajo todennäköisesti päättyy, sääntöjen kustannuksella, vai onko rapakon takana askelvirheitäkin koskien jotenkin eri säännöt käytössä kuin täkäläisittäin?

Tietääkö joku näistä oikeasti jotain?

Tästähän oli kovasti polemiikkia erityisesti Hardenin takia, koska hän ottaa sen "gather stepin" ja askeleet taaksepäin step back heitossaan. Lokakuussa 2019 tarkennettiin askelsääntöä :

New Language In NBA Rule Book Regarding Traveling Violations

October 1, 2019

See below for more information about new language in the NBA rule book that governs Traveling violations:

The NBA Board of Governors has approved new language in the NBA rule book that governs traveling violations. The revision will not change the substance of the rule but will help eliminate the gap between the rule as written and how it has been applied in NBA games.
The official NBA rule book will now have a section that formally defines the “gather.” The text of the rule will also be revised to provide additional clarity regarding how many steps a player may take after the gather occurs.
The changes to the rule book are below:
Definition of the Gather
The following definition of the gather will be added to the definitions section of the playing rules:

  1. For a player who receives a pass or gains possession of a loose ball, the gather is defined as the point where the player gains enough control of the ball to hold it, change hands, pass, shoot, or cradle it against his body.
  2. For a player who is in control of the ball while dribbling, the gather is defined as the point where a player does any one of the following:
    1. Puts two hands on the ball, or otherwise permits the ball to come to rest, while he is in control of it;
    2. Puts a hand under the ball and brings it to a pause; or
    3. Otherwise gains enough control of the ball to hold it, change hands, pass, shoot, or cradle it against his body.

Incorporating the Gather into the Traveling Rule
The gather will be expressly incorporated into the traveling rule to clarify how many steps a player may take after he receives the ball while progressing or completes his dribble:

  • A player who gathers the ball while progressing may (a) take two steps in coming to a stop, passing or shooting the ball or (b) if he has not yet dribbled, one step prior to releasing the ball to start his dribble.
  • A player who gathers the ball while dribbling may take two steps in coming to a stop, passing or shooting the ball.
  • The first step occurs when a foot, or both feet, touch the floor after the player gathers the ball.

Auttaako tämä mitään tai selittääkö tulkintoja NBA:ssa vai onko tämänkin jälkeen mielestäsi askelsääntö epäselvä ja katsellaanko hommaa läpi sormien? Itse en osaa sanoa. Joku tuomari voisi varmaan ottaa kantaa. Joka tapauksessa askeleiksi väitetty Hardenin step-back muuvi on laillistettu.

Ja vielä asiaa koskeva artikkeli miksi kolmelta askeleelta näyttävä ei olekaan sitä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
484
Wow. Kiitos Juzo. Joo kai, selvensi ehkä. En itse ole tuomari, vain ikivanha entinen pelaaja, enkä ole tutkinut nykyistä koripallon sääntökirjaa, siis edes sitä meillä nykyään käytettävää, vuosikymmeniin. Jotkut sääntöasiat nba-kentillä vain näyttää 'väärältä' – sääntörikkeiltä – omaan pelisilmään, samalla kun kansainvälisten/Europelien kanssa ei ole samaa ongelmaa. Siksi olen miettinyt, onko itse säännöissä tosiasiallisisa eroja.

Ja toden totta viestiisi sisältyneessä otteessa todettiin mm:

.... (b) if he has not yet dribbled, [he may take] one step prior to releasing the ball to start his dribble.

Jos nyt tulkitsen englanninkielistä koripallolakia oikein, niin tämähän tarkoittaa sitä, että molemmat jalat saa panna liikkeelle (one step) ennen kuin pallo täytyy pistää maahan. Kultaisella 80-luvulla meille vielä paukutettiin päähän, että kuljettamaan lähtiessä, yleisimmin syötön jälkeen, pallo täytyy panna maahan, ennen kuin tukijalkan saa irrottaa. Muuten syyllistyy askelrikkeeseen.

Mutta lähettämäsi otteen perusteella lähtöaskeleilta minun mielestäni näyttävä liike, olisi siis ainakin NBAssa täysin sääntöjen mukainen. En ole varma, miten sama asia määritellään Euroopassa tai kansainvälisissä peleissä nykyään. Niin sanottuja lähtöaskeleita siellä kuitenkin vähemmän näkee, ja kun niitä näkee, ne nähdäkseni myös vihelletään.

Mene ja tiedä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös