NBA sopimukset ovat kyllä erittäin suuria nykyään. Toisaalta ei Brown saa nauttia kuin vuoden tuosta NBA:n suurimmasta sopimuksesta ja ensi kesänä ainakin Tatum menee ohi. Kyllähän se vähän kuullostaa epäreilulta, että NBA:n 30 paras pelaaja ansaitsee saman kuin sarjan paras pelaaja. Samalla nyt tarkoitan sitä, että saa sen 35% palkkakatosta enkä suoria summia, koska nuo taasen riippuu siitä minä vuonna sopimus on tehty. Käytännössähän jokainen top30 pelaaja, joka täyttää ehdot saa sen max sopparin. Sillain vain NBA toimii. Vähän outoahan se on, mutta joukkueilla ei ole varaa menettää näitä pelaajia niin joukkueet ei oikein uskalla taistella vastaan. Omistajat eivät ole niin yhdistyneitä kuin pelaajat, jos sinä et tarjoa niin joku tarjoaa.
Enemmänkin kysymyksiä herättää se, että mitä Boston aikoo tehdä, koska he Tatumin sopimuksen kanssa menevät todennäköisesti yli sen second apron rajan yli. Tuohan ei sinänsä estä joukkuetta pelaamasta, mutta tekee vain joukkueen parantamisen vaikeammaksi (voivat tehdä vain minimisopimuksia). Ehkäpä Boston luottaa siihen, että Porzingis on se viimeinen palanen jota he tarvitsevat, joten heidän ei tarvitse parantaa joukkuetta. Tai jotain... mielenkiinnolla katsellaan miten joukkueet tulevat toimimaan tuon second apronin kanssa. Tulevatko kaikki tähtipelaajien kaupat tapahtumaan vain kesäisin ja kausi sitten jyrätään niillä pelaajilla jotka ovat syksyllä rosterissa, koska kauppoja ei voi tehdä.
VanFleetin sopimushan oli myös liian suuri, mutta VanFleet oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Houstonin pitää päästä siihen palkkaminimiin (90% palkkakatosta muistaakseni), joten jollekin ne rahat pitää laittaa. Samalla joukkue tarvitsisi takamiestä vähän ohjaamaan nuorukaisia oikeaan suuntaan, joten joukkueen johto ajatteli, että VanFleet oli paras optio. NBA:ssa supertähdet eivät enää liiku vapaina agentteina vaan tämä trade demant suunta on heidän suosiossa. Ensiksi vaaditaan uusi max sopimus vanhalta seuralta ja sitten heti kun kauppaaminen on mahdollista (eli vuosi sopimuksen teon jälkeen) niin aletaan vaatia kauppaamista. Joten joukkueet jotka ovat reilusti alle palkkakaton niin heidän pitää päästä tuohon minimirajaan ja koska niitä tähtiä ei ole vapaina agentteina niin ainoa optio on tarjota noita suuria sopimuksia siihen seuraavaan tasoon kuuluville pelaajille eli aloituistason pelaajiin tai 6:th man of the year -tason pelaajille. Myöskään Houstonin nuorien rookie sopimukset lakkaavat vasta parin vuoden päästä, joten kun VanFleetin sopimus lakkaa ennen kuin noita sopimuksia aletaan kirjoittamaan niin sitä parempi.