26-27 kaudella mennään vähän pakostakin 2nd apronin yli heittämällä. Siitä eteenpäin ehkä joustavuutta vähän tulee, mutta onhan tuossa sitten 85+ % capista kiinni joka vuosi sieltä eteenpäin.Varmasti mukava olla jatkossa yksi niistä monista OKC:n pelaajista, jotka kuittaavat kaudesta jotain kolme miljoonaa taalaa samalla, kun joukkueen "Big Threen" soppareissa on kiinni vajaa miljardi.
Tässäpä ne tärkeimmät.Kun kaikki edellä mainitut seikat huomioi, en voi vaan ymmärtää miksi kannattaa tankata. NBA on miljardibisnes ja siellä on paljon laskutaitoisia ihmisiä, eli ehkä heillä on tästä vaan vielä parempi ymmärrys?
Meneekö? SGA+Chet+JDub+Caruso+Dort = 162M$. Siihen päälle 10 "täytepelaajaa" vaikka 6miljoonan keskipalkalla, ollaan n. 220 miljoonassa taalassa. Tän hetken apron 2 arvio on tuolle kaudelle ~222m$.26-27 kaudella mennään vähän pakostakin 2nd apronin yli heittämällä.
Eikä Dort.Ei tuohon rosteriin Hartenstein mahdu
Tää kommentti vähän nauratti.Varmasti mukava olla jatkossa yksi niistä monista OKC:n pelaajista, jotka kuittaavat kaudesta jotain kolme miljoonaa taalaa samalla, kun joukkueen "Big Threen" soppareissa on kiinni vajaa miljardi.
Se $6M ei vaan nyky-NBA:ssa riitä oikein mihinkään. Thomas Sorber (tän kesän #15 varaus) saa $5M tuolloin. Cason Wallacen seuraoptio olisi $7,5M ja tietysti mahdollinen jatkosopimus olisi paljon, paljon enemmän. Ensi kesänä mahdollisesti kolme ykköskierroksen varausta, jotka nekin pitäisi tuolla Sorberin tasoilla sopimuksiin saada - tai jos osuisi vaikka Phillyn varaus lähemmäs kärkipäätä, sitten ollaan lähempänä jo $10M.Meneekö? SGA+Chet+JDub+Caruso+Dort = 162M$. Siihen päälle 10 "täytepelaajaa" vaikka 6miljoonan keskipalkalla, ollaan n. 220 miljoonassa taalassa. Tän hetken apron 2 arvio on tuolle kaudelle ~222m$.
Haluatko tarkentaa?
Totta tämäkin. Ei se helppoa tule OKC:lla olemaan. Vaikka tuon taistellen saisi juuri apron 2 -pintaan. OKC on kuitenkin pieni seura ja markkina. Paha sanoa, mihin seuran tulos painuu tulevilla kausilla, jos palkat pyörii apron 2 -luokassa. Hyvinkin voi olla, että omistaja päättääkin myydä noita roopeankkoja ihan vaan operatiivisen tuloksen takia.Se $6M ei vaan nyky-NBA:ssa riitä oikein mihinkään.
Sorry @Juzo ! Ei saisi spekuloida OKC:n aiheilla sun loman aikanaTulen "paussilta/lomalta" sen verran kuitenkin kommentoimaan
No yksi mestaruus on taskussa, ensi vuonna hyvät mahdollisuudet toistaa. Kaikki omat (plus muiden) varausvuorot taskussa. Sanoisin, että silti melkein kaikkien muiden seurojen näkökulmasta kadehtittava tilanne.Totta tämäkin. Ei se helppoa tule OKC:lla olemaan. Vaikka tuon taistellen saisi juuri apron 2 -pintaan. OKC on kuitenkin pieni seura ja markkina. Paha sanoa, mihin seuran tulos painuu tulevilla kausilla, jos palkat pyörii apron 2 -luokassa. Hyvinkin voi olla, että omistaja päättääkin myydä noita roopeankkoja ihan vaan operatiivisen tuloksen takia.
No ei mulla yksinoikeutta seuraan oleSorry @Juzo ! Ei saisi spekuloida OKC:n aiheilla sun loman aikana![]()
Tulen "paussilta/lomalta" sen verran kuitenkin kommentoimaan että näillä 1- ja 2-aproneilla ei ole juurikaan merkitystä seuroille joiden strategia on ankkuroida 2-3 avainpelaajaa ja sitten korvata näitä pikkuhiljaa arvoaan nostavia roolipalaajia itse varattavilla uusilla roolipelaajilla. Nämä em apronit on tarkoitettu vaikeuttamaan rahakkaimpien huippupelaajia ostavien contendereiden elämää, esim siten etteivät voi kasata joukkoa pelaajia ja vaihtaa näitä yhteen supertähteen tai tehdä sign & tradeja.
OKCllä on nyt ydin kiinnitetty vuosiksi eteenpäin ja ainoa huoli on pysyä kohtuullisissa veroissa (joihin eivät nämä em. apronit vaikuta) ja välttää varsinkin repeater-vero. Näistä aproneista erikseen on luxury tax treshold, joka on 2025 $187.895M ja tämä tulee olemaan OKClle se luku jonka kanssa kamppaillaan jatkossa ja joka määrittää verot. Seuraavalla kaudella jäädään noin 1M alle, . Kaikki liikkeet yhtä 2-suunnan sopimusta taitaa olla tehty ja rosteri kasassa. Presti sanoi kausipressissään että OKC ei joudu maksamaan repeater veroa tämän CBAn aikana. Veroille mennään jatkossa joka tapauksessaja. Joukkueen olemassaolo Oklahomassa on varmistettu vuoteen 2053 ja uusi areena valmistuu 2028 josta lisää tulovirtoja. Itse en ole ollenkaan huolissani. Prestillä (Bennetin tukemana) on ja on ollut ihan selvät suunnitelmat ja sävelet. Paljon liittyy siihen kuinka hyvin OKC draftaa jatkossa ja mikä on omistajien kipuraja palkkojen ja verojen osalta. Edellisen KD-Russ-kauden aikana näitä kyllä makseltiin. Jälki varausten osalta on varsin hyvää ja joka vuoron ei tarvitse onnistua.
Tässä vielä Marksin jostain Las Vegasin porttikongissa nykäisemä video näistä Big-3 jatkojen vaikutuksista
Sitten korkkia kiinni ja poliittista paasausvaihdetta pienemmälle. En tiedä miten päästiin OKC:n näkymistä kotimaiseen tulonjakopolitiiikaan ja kapitalismin siunauksellisuuteen.Tää kommentti vähän nauratti.
Surkutella pelaajia, jotka saavat pelata rakastamaansa lajia koripalloa maailman parhaassa liigassa kirkkaissa valoissa, ykkösmestarikandidaatissa, matkustaa yksityiskoneilla vieraspeleihin, majoittua viiden tähden hotelleissa ja saada siitä vaivanpalkkaa "vain" 3 miljoonaa dollaria per kausi.
Voisin kuvitella, että aika moni maailman koripalloilijoista olisi tuossa kuviossa ihan mielellään.
Mutta ehkä se on sitten ihmisluontoa, että ei siinä mitään vaikka menisi itsellä kuinka hyvin, niin jos kaverilla vieressä menee vielä paremmin, niin johan v***ttaa. Etenkin Suomessa tällaista asennetta näkyy välillä yhteiskuntakeskustelussa esiintyvän melko paljon. Tuloerot ja rikastuminen on kaiken pahan alku, vaikka se todellisuudessa tarkoittaisi varauden ja työpaikkojen luontia koko kansantalouteen. Tai jos joku ahkeruudella ja työnteolla menestyy, niin kyllä siinäkin varmaan on jotain kepulikonsteja käytetty. Kaikille vaan sama palkka. Ainoastaan lottomiljonäärit ovat eettisesti terveellä pohjalla rikastuneita. Siinä ei kadehtijoille tule paha mieli, kun ei tarvitse katsoa peiliin olisiko itse voinut yrittää tehdä asiat omalta osalta paremmin. Heh heh.
Toki noi kalleimmat NBA palkat ovat ihan mielettömiä, mutta edelleen "edullisia" seuroille, jos miettii mitä tulovirtoja kirkkaimmat NBA-tähdet seuroilleen ja liigalle generoivat. Se on markkinataloutta siellä mantereella etenkin ja aika vaikea täältä käsin heitä neuvoa, kun kuitenkin pyörittävät urheiluliigaa melko menestyksellisesti, niin että me täällä Suomessa asti siitä ollaan kiinnostuneita, seurataan ja kirjoitellaankin.
Etenkin Suomessa jäkäjäblaahblaah. Eikö tuota erityisesti esiinny juurikin urheilussa?Sellaisen mielikuvan olen saanut, että siellä vertaillaan jatkuvasti mitä toinen tienaa, ja sitten pikkaisen kismittää jos joku tienaa enemmän.Mutta ehkä se on sitten ihmisluontoa, että ei siinä mitään vaikka menisi itsellä kuinka hyvin, niin jos kaverilla vieressä menee vielä paremmin, niin johan v***ttaa. Etenkin Suomessa tällaista asennetta näkyy