- Viestejä
- 7 519
Vs: Olympialaisten koripallo ja karsinnat (25.6-8.7 & 28.7-12.8)
Hakemasi sana on subadditiivisuus: jenkkien pelityylillä joukkueen kokonaistaso on vähemmän kuin osiensa summa. Tai sitten kääntäen voidaan ajatella, että Espanjan joukkue on enemmän kuin pelkästään osiensa summa (hifistelijät käyttäisivät sanaa "superadditiivisuus").Mokeski sanoi:Se oli nimenomaan Espanjan joukkuepeli, joka piti tämän ottelun tasaisena. Jos Espanja olisi lähtenyt samanlaiseen 1vs1-hinkkailuun mukaan kuin USA, ei olisi epäilystääkään, etteikö USA olisi voittanut reilusti enemmän kuin nyt. Jos taas USA olisi pystynyt yhtä luovaan hyökkäyspeliin kuin Espanja, ei olisi epäilystäkään, etteikö USA olisi voittanut reilusti enemmän kuin nyt.
Loppujen lopuksi USA kuitenkin voitti, johtuen ylivertaisista yksilöistään. Mutta niinhän se on aina ollut kaikissa joukkuelajeissa - jos toisella joukkueella on noin ylivoimainen yksilötaito, on loppujen lopuksi aika sama millä konsepteilla siellä pelataan. Taas jos kaksi yksilöosaamiseltaan suht samantasoista ryhmää kohtaa, parempaa joukkuepeliä pelaava voittaa. Eli joukkue on sitä parempi, mitä paremmin se pelaa joukkueena. En matematiikkaa kovin hyvin osaa, mutta edellisistä virkkeistä voidaan silti johtaa yhtälö: ryhmä yksilöitä < joukkue.
Tähän vahva ja vankka "sama". (Oikeastaan tämä kanta pätee kaikkeen, mitä "Mokeski" näppiksestään päästelee.)Mokeski sanoi:Sivuhuomiona todettakoon vielä, että nämä kisat avasivat ainakin omia silmiäni siitä, kuinka paljon hienompaa koripallo on, kun sitä pelataan "eurooppalaisittain" vahvaan yhdessätekemiseen luottaen. Euroliigaa ja muita Euroopan sarjoja on kyllä tullut seurailtua ennenkin, mutta tällä kaudella olisi tarkoituksena ottaa nämä liigat huomattavasti tarkempaan seuraukseen. NBA:n runkosarja jääköön vähemmälle muiden paitsi Sunsin ja Fantasyn osalta.