Palotie vois pysyä siellä selostuskopissa ja rakastella mielessään amerikkalaispelaajia.
Millä tavalla neljän jenkin kiintiö vie sarjaa eteenpäin?
Palotiellä tuntuu olevan vahvaa Gulls-fanitusta tällä hetkellä ja Suomikoriksen eteenpäin menoa perustellaan Gullsilla, mutta tosiasia on se, että miljoonan (?) ihmisen talousalueen ykkösseuraa kävi viime kaudella katsomassa keskimäärin 959 henkilöä per matsi ja se teki viime vuonna enemmän tappiota kuin koko liikevaihtonsa. Eteenpäin menosta on hieman kyseenalaista puhua myös, jos 23 vuotta sitten kaudella 97-98 kahden jenkin ToPoa kävi katsomassa 1350 henkeä per matsi ja silloin liigassa oli myös HNMKY, PuHu ja Honka.
-treenien/matsien laatu laskee
-laadukkaiden suomipelaajien määrä ei riitä
-kotimaiset ovat kalliimpia kuin jenkit
Millä tavalla neljän jenkin kiintiö vie sarjaa eteenpäin? Mitä kehitysaskeleita tässä on viime vuosina otettu? Miten nämä sekundajenkit vievät sarjaa ja joukkueita eteenpäin? Sori, mutta mä en oo nähnyt mitään merkkejä mistään tällaisesta vaikka oon seurannut pääsarjakorista erityisen tarkasti kohta 30 vuotta.
Pelin taso on korkeampi. Jollekin sillä ei ole merkitystä, useammille on.Millä tavalla neljän jenkin kiintiö vie sarjaa eteenpäin? Mitä kehitysaskeleita tässä on viime vuosina otettu? Miten nämä sekundajenkit vievät sarjaa ja joukkueita eteenpäin? Sori, mutta mä en oo nähnyt mitään merkkejä mistään tällaisesta vaikka oon seurannut pääsarjakorista erityisen tarkasti kohta 30 vuotta.
Katsojamäärät ovat järkyttävän huonolla tasolla useimmilla paikkakunnilla. Jenkkien taso on varsin keskinkertainen. Suomalaispelaajilla (kuten tällä kaudella on nähty!) ei ole minkäänlaisia vaikeuksia mätsätä ulkomaalaisia vastaan.
Ei sinne museoon mahdu nykyisellään ja kuppipenkeillä juuri tuon enempää väkeä. Tuolloin esihistoriassa ihmisten odotukset olivat toisenlaiset. Riitti jos oli lauteilla juuri ja juuri oman takapuolen kokoinen paikka ja näki edes puolet kentästä. Näin 2021 ihmiset haluavat enemmän - eivätkä lähde niin koripallomatsiin kuin muuallekaan, jos tarjolla on sitä mitä Kisiksen loppuunmyydyissä peleissä on.Palotiellä tuntuu olevan vahvaa Gulls-fanitusta tällä hetkellä ja Suomikoriksen eteenpäin menoa perustellaan Gullsilla, mutta tosiasia on se, että miljoonan (?) ihmisen talousalueen ykkösseuraa kävi viime kaudella katsomassa keskimäärin 959 henkilöä per matsi ja se teki viime vuonna enemmän tappiota kuin koko liikevaihtonsa. Eteenpäin menosta on hieman kyseenalaista puhua myös, jos 23 vuotta sitten kaudella 97-98 kahden jenkin ToPoa kävi katsomassa 1350 henkeä per matsi ja silloin liigassa oli myös HNMKY, PuHu ja Honka.
Vaikka itsekin olen kolmen jenkin kannalla, niin mielestäni nämä vasta-argumentit ovat ihan valideja. Turha noita on alkaa kiistämään. Se vaan yleensä menee markkinataloudessa niin, että kun kysyntä kasvaa mutta tarjonta ei, niin hinnat nousevat.
Joten vertailut 1350 hengen keskiarvoihin ovat aika turhia, kun museoon ei saa ottaa edes sellaista määrää sisään. Monella muullakin seuralla viralliseen kapasiteettiin nähden yleisömäärät ovat huidelleet ~90 % tienoilla.
Ei niitä varmasti ole yhtäkään - jos se jotenkin pitää todistaa, kun se on mahdotonta.On ja sitten taas on Kobria sun muita, joilla on 250 henkeä katsomossa ja mutta basket.fi ilmoittaa yleisömääräksi 500. Mikä nyt ei sinänsä liity asiaan, mutta olisi silti mielenkiintoista tietää kuinka paljon Suomessa on joukkueita, joiden katsojamäärässä olisi tapahtunut jotain radikaalia koilliseen suuntaavaa parannusta, minkä voidaan osoittaa johtuvan ulkomaalaisvahvistusten määrän noususta. En usko, että sellaistakaan löytyy.
Kolmee itse kannattaisin. Vapautuisi vähän lisää peliminuutteja suomalaisille ja ehkäpä sitä rahaakin säästyisi.
Monella muullakin seuralla viralliseen kapasiteettiin nähden yleisömäärät ovat huidelleet ~90 % tienoilla.
Löytyykö tästä jotain lähdettä?
Kun asiasta joku vuosi sitten täällä kirjoiteltiin, muistan nähneeni mielenkiintoisen laskelman. Siinä näytettiin että muutos kolmesta jenkistä neljään jenkkiin nosti ulkomaalaisten minuutit / peli joukkueittain noin 100 minuutista noin 110 minuuttiin. Eli n 50%sta 55%:een. (Eli ulkomaalaispelaajien pelaajakohtainen minuuttimäärä putosi 33:sta n 27:ään).
Joku vuosi..
@Omistajan ääni puhuu mystisesti Salon räjähtäneistä katsojamääristä, vaikka Salon katsojamäärät laskivat jo ennen koronaa 300 katsojalla.
Mutta kuten jo aikaisemmin kirjoitin, noista katsojamäärien kehityksestä jokainen löytää omaan agendaansa sopivan esimerkin.
En nyt tähän hätään enempää jaksa kaivaa, mutta tässä ainakin prosentteja muutaman vuoden takaa. Noita voi sitten verrata uudempien vuosien keskiarvoihin.Löytyykö tästä jotain lähdettä?
Eivät tietystikään ole. Ja seuroilla on ollut eri tapoja ilmoittaa yleisömääriä. Kaikki niistä tavoista ovat kuitenkin pätevämpiä kuin "katsoin yhden fanikamerastriimin ja laskin itse".Uskoakseni yleisömäärät eivät ole eri joukkueiden kesken edes täysin vertailukelpoisia?
@Omistajan ääni puhuu mystisesti Salon räjähtäneistä katsojamääristä, vaikka Salon katsojamäärät laskivat jo ennen koronaa 300 katsojalla.
Näistä katsojamääristä tietysti jokainen löytää omaan agendaansa sopivan esimerkin. Korisliigassa tehtiin päätös neljästä jenkistä kesällä 2015. Tuon jälkeen on kahtena peräkkäisenä kautena tehty korisliigan historian katsojamäärän kausiennätys. Mutta toki näihinkin katsojaennätyksiin vaikuttaa ihan muut syyt kuin jenkkien määrä eli ei ehkä kannata alkaa perustelemaan jenkkien "oikeaa" määrää millään katsojamäärillä.
Vaikka itsekin olen kolmen jenkin kannalla, niin mielestäni nämä vasta-argumentit ovat ihan valideja. Turha noita on alkaa kiistämään. Se vaan yleensä menee markkinataloudessa niin, että kun kysyntä kasvaa mutta tarjonta ei, niin hinnat nousevat.
Myös tällaisiin kysymyksiin on jotenkin hölmöä alkaa etsimään vastausta jenkkien määrästä, kun "sarjan eteenpäin menemiseen" tai "sarjan kehittymiseen" vaikuttaa lukuisat eri asiat. Joten jenkkien määrän vaikutusta kehitykseen (tai taaksepäin menemiseen) ei pysty mitenkään erittelemään muista muuttuneista asioista.
Ihan yhtä hyvin voisin lonkalta heittää sellaisen asian, että maajoukkue oli paska kun oli vähän jenkkejä. Ja silloin kun oli "täynnä tarmoa -aika", maajoukkue otti suurimpia kehitysaskeleita ja silloin kehittyi Sasu Salinit ja Petteri Koposet.
Mutta tuo laskelma ei ottanut sitä huomioon mitenkään, että nykyään pelaajat pelaavat yleensäkin pienempiä peliminuutteja kuin takavuosina. Ja nykyään pelataan laajemmalla rotaatiolla, kun tempo on korkeampi. Eli vaikka nyt olisi vain kaksi jenkkiä, niin ne tuskin pelaisivat niin isoja minuutteja kuin vuonna 2000.
Tässä korisliigan suurimmat peliminuutit (per peli) muutamilta kausilta.
2021: Zeigler 34:11
2015: Rowland 36:43
2010: Hamm 37:51
2005: Kisner 38:41
2000: Grant 38:17