Koripallo.com

Suomen Kovatasoisin NBA FANTASY 2018 - 2019: "Vielä kerran pojat!"

Viestejä
9 123
Täällä taistellaan tuulimyllyjä vastaan. Jatkuvia injureita, alisuoriutumista ja waiveroperointia marginaalien rajoilla. Kovaa työtä pitää jengi 90 fapo kurssissa viikosta toiseen.
 
Viestejä
9 123
Matt-Dillon-defends-Lars-von-Trier-22He-isnt-evil-The-House-That-Jack-Built-is-work-of-art22.jpg

Kik Jams ja Ossi menos finaaleihin kuin 4 marjaa.
 
Viestejä
9 123
Huikeat välierät menossa kyllä. spudi sinnittelee Ossia vs uskomattomasti ilman Oubrea ja Giannista 91 fapo keskiarvolla. Ossi on kyntänyt alkuviikon 85 fapo ka. ja etsii epätoivoisesti ratkaisuja tilanteeseen. Harmillisesti spudi on saamassa kasaan tällä viikolla noin 31-33 peliä ilman waivereita eli eiköhän unelma kuitenkin ole ohitse.

Kottii ja Kik ovat aloittaneet viikon väännön tasaisissa merkeissä. Kottii on merkannut kaksi ekaa päivää nimiinsä, mutta ero on hyvin marginaalinen. Tasaisen vauhdin taulukolla Kottii olisi voittamassa matchupia 120 pisteellä eli käytännössä grindanttuna on 1 ja 1/3 pelin ero.

Molemmat jengit kärsivät loukkaantumisista, mutta Kikillä pelit tulevat täyteen vaikka takaperin. Viimeiset 31 peliä ovat suunnitelmissa täyttää seuraavasti:

Dunn x2
Caruso x2
Lou Will x2
Beal x3
Sato x3
Butler x2
Jösse x2
Harrell x2
Randle x2
Poeltl x2
Cousins x2
Miro x3
Collison x1
Drummond x3

Kleber DONE FOR THE WEEK
Collison ulkona seuraavan pelin, mutta kuntoutuu sunnuntaille
Cousins out 2 peliä jäljellä olevasta neljästä

= 2530 fapo loppuviikolta. Yhteensä 3616,02 fapoa.

Kottii

Wright x2
Doncic x3
Ingles x3
Kawhi x3
Davis x2
Powell x2
Adams x2
Rudy x3
Murray x3
Blake x3
Bev x2
Rondo x2

Porter WAIVER, Waiverilta kolme peliä tilalle = 43 peliä.

Ennen waiveria Kottiilla kasassa 2770 fapo loppuviikolta. Kokonaissaldo 3609.55 fapo.

Kottii tarvitsee kolmelta waiverpeliltä yhteensä vajaan 7 fapoa eli keskimäärin vähän reilua 2 fapoa per peli.

Kottii etenee finaaliin ja voittaa siellä helposti Ossin. Kottii mestari 2018-2019. Onnittelut.

Kik Jams vetäytyy sairauslomalle.
 
Viestejä
2 336
Rookien vuosiraportti

Olisi helppo sanoa, että Keskupuiston Pussihousujen Rookiekausi oli yksi yhteen AD:n kauden kanssa. Koripallojumalilta saatu kakkospickin lahja draftissa toi AD:n suoraan rookiemanagerin syliin ja tuon miehen voimalla KP nousi huikeaan lentoon yli kauden puolenvälin vain polttaakseen siipensä kuin Ikaros joka tavoitteli liiallisia korkeuksia AD:n omien korkeiden ambitioiden ja LeBronin & agentuurinsa juonittelujen seurauksena.

Omaksi kunniakseni on toki samantien sanottava, etten missään vaiheessa kuvitellut olevani sen enempää todennäköinen runkosarjan voittaja saati lopullinen mestarikandidaatti. Sen verran sitä eläessään on oppinut, että osaa kunnioittaa muinaisten kreikkalaisten viisautta näiden sanoessa, että hybristä seuraa aina nemesis. Mutta se alkukauden lento ylös korkeuksiin oli kyllä hieno kokemus.

Ilman kohtuu kovaa supporting castia AD ei olisi ikinä hinannut Pussihousuja sinne minne joukkueen lento parhaillaan ylsi – eikä ilman näiden ikävällä tavalla yhtäaikaista feidaamista pudotuskaan olisi ollut niin kova. Discordissa useakin manageri on julistautunut omalla vuorollaan epäonnisimmaksi manageriksi ikinä. Ihan en haastamatta luovu tuon tittelin tavoittelusta: sen verran totaalinen oli koko Pussihousujen rosterin mitä erilaisimmista syistä johtunut romahdus kauden loppukolmanneksella.

Katsotaan siis vielä pelaajakohtaisesti, miten KP:n ydinjengi klaarasi ja jäikö jossiteltavaa. Lähtökohta draftiinhan mulla oli, että suhteellisesti kovinta talenttia pöytään. Luotettavuuskysymykset olivat tuolloin vielä aika vieraita – siinä missä yleinen ymmärrys kauden mittaisen kampanjan dynamiikasta ylipäänsä. No, oppia ikä kaikki.

anthony-davis-3.jpg


Loppukaudesta kaupatut / pudotetut draft-sankarit

Anthony Davisin (pick 1.) tarinaa seurasivat varmaan kaikki. Tosin muut kuin omistaja eivät näyttäneet huomaavan, että se oli game over jo silloin välittömien siirtomahdollisuuksien, eli Lakersin all in –tarjouksen, rauetessa. Tuon hetken jälkeen AD oli jonkinlainen ”lame duck” jonka fapo-keskiarvot tulisivat vähintäänkin puolittumaan, elleivät laskemaan vielä alemmas. Siksi yritinkin myydä miestä pois ja harmistuin kun se ensi alkuun kiellettiin.

Tällä hetkellä AD:n tilanne näyttä vakiintuneen jonnekin 170-180 fapo / 3 peliä (joista istuu siis yhden aina penkillä). Että sellainen joka pelin pelaavan 60fp / peli Waiver-kaverin tasoa (näytti aiemmin vielä pahemmalta). Tämän näin jo silloin. Pakko oli lopulta veivata pihalle kun ei kaupatakaan saanut. Good Riddance siis: tällä hetkellä AD:n paikalla operoi(si) joukkueessani RoLo jonka viimeiset 30 päivää ka. on 82,04, eli noin +20 fp parempi kuin AD. Väliin toki mahtui pari lyhytaikaista kehnompaa riskisijoitusta (Ed Davis, Henry Ellenson).


Zach LaVinen (pick 6.) valinta oli yksi parhaista draftauksistani. Mies kantoi ennakoimani mukaan Bullsia aikalailla yksinään koko alkukauden tuottaen keskiarvonakin yli 90fp pelejä pitkälle talveen ja pienen slumpin & sairastelun jälkeen alkoi taas kukoistaa Porterin & Markkasen kanssa (100+). LaVinen kauppaaminen Pascal Siakamiin trade deadlinen aikaan oli jälkikäteen ajatellen ”mixed bag”.

Pidin itsestäänselvänä, että Bulls tulee jollakin tasolla tankkaamaan loppukauden kun peli alkoi yhtäkkiä kulkea pelottavan hyvin ja LaVine oli selvä ykköstarget koska oli jo kauden näyttönsä antanut + loukkaantumishistoria jne. Harmikseni Bulls antoi LaVinen jatkaa tuota 100+ pistetehtailuaan vielä pari viikkoa kauppaamisen jälkeen jolloin Siakamin ”vain” 90+ keskiarvot näytti huonolta vaihtokaupalta. Toisaalta nyt LaVine istuu tiukasti telakalla ja on viimeiseen kahteen viikkoon kerännyt yhteensä 270fapo / 6 peliä eli tosiasiallisella 45fp ka (on toki pelannut noista vain kolmessa).

Jos olisin pitänyt LaVinen, olisin saattanut selvitä parempaan tilanteeseen pleijarien alussa, mutta toisaalta olisin nyt nesteessä (vrt. Siakam pelaa hyvää vaihetta juuri nyt: tällä viikolla 330fp / 3 peliä).


Blake Griffin (pick 4.) oli toinen loistohuuto draftissa. Call it gut feeling. Griffinillä oli osoitettua osaamista, vastoinkäymisiä, kaupatuksi tulemista… jokin siinä sanoi, että miehen näyttämisenhalu ja uusi ympäristö on yhdessä hyvä idea. Ja kylläpä mies teki tulosta!

Griffinin myyntiä harmittelin itse ehkä eniten sen tehtyäni, mutta jälkikäteen katsellen tämäkään kauppa ei ollut niin huono. Pelkäsin näet, että keskiarvot vain alkaa kauden edetessä laskea ja siitä oli erilaisia merkkejä ilmassa pitkin alkuvuotta: yksittäisiä pelien väliin jäämisiä, useammin esiintyviä matsin-kahden heikkoja esityksiä, virhevaikeuksia… Mitään selvää laskua ei kuitenkaan ilmennyt heti kaupat tehtyäni, vaan Griffin veti pari viikkoa aika kovaa tulosta. Nyt tilanne onkin sitten jo toinen: Griffinin viimeisen 30 päivän keskiarvo on 83,7fp kun vaihdettu Jusuf Nurkic on tehtaillut samaan aikana 91,54.

Eli vähän sama kuin LaVinen kohdalla: lyhyellä tähtäimellä kaupan tekemättä jättäminen olisi saattanut jeesata pleijariasetelmissa, mutta sittemmin olisi kyllä tullut turpiin.


Sen sijaan tällä hetkellä harmittaa eniten Griffin-kaupan kytkykauppa jossa annoin Brook Lopezin (pick 10.) Jae Crowderista. Kaupan jälkeen tehdyissä pisteissä miehet lie kohtuu tasoissa, mutta Lopez on kyllä ottanut kovan otteen peliin nimenomaan viime aikoina. Nyt Lopezilla viimeiset neljä peliä ka 103,12, kun Crowder pyörii siellä 85 tasolla.

Mutta enemmän kuin tuosta, kysymys lie rookie-valmentajan pehmytsydämisyydestä. Minä uskoin Brook Lopeziin ja Lopez vastavuoroisesti delivered läpi kauden. Oli pari hankalampaa jaksoakin, mutta sitten tuli niitä 120fp –pelien putkiakin takaisin. Ja kaikki koska ajattelin Lopezin aseman olevan taattu, sisäisen kilpailun ulkopuolella, kovassa jengissä ja siten luotin pisteiden tulemiseen – ja olin oikeassa koko ajan siinä missä muut managerit näytti ohittavan Lopezin potentiaalin kokonaan.

Ja siis päästin irti omasta special-löydöstäni johon olin luottanut koko kauden – ja selvästi olisi kannattanut loppuun saakka. Se tässä jurppii.


Enes Kanterin (pick 5.) kausi on sitten ihan luku sinänsä. Tavallaan Kanterin haku oli vähän samankaltaisen ajatusprosessin tulos kuin Brook Lopez: kumpikin oli omassa jengissään erityisen hyvässä asemassa ja aliarvostettuja pelaajia kykyihinsä nähden. Molemmat näyttivät erinomaisilta Fantasy-optioilta – ja sitä molemmat olivatkin.

Paitsi että Kanter pelasi Fizdalen Knicksissä, mikä sitten tietenkin muutti kaiken.

Alkukaudesta Kanter tykitteli yli 100 pinnaa peliä kohden lähes joka ilta. Välillä Fizdale istutti Kanteria penkillä pidempiä toveja yksittäisissä otteluissa, mutta vielä alkukaudesta turkkilainen nousi aina kahta ehompana seuraavaan peliin. Sitten Kanter meni valittamaan tilanteestaan joukkueenjohdolle ja alamäki alkoi. Kun kauden edetessä entistä ennakoimattomammaksi muuttuneeseen peluutukseen liitetään valmentajan selvästi henkilökohtainen dissaus, oli selvää, että Kanterin minuutit laskivat jopa random-määrää pienemmiksi.

Tilanteen teki tietenkin managerin kannalta hankalaksi se, että jos ja kun Knicks lopulta päästi Kanterin vapaaksi, oli olemassa ihan uskottava mahdollisuus, että Kanter saattaisi olla merkittävästi Waiveria parempi pisteentekijä. Sopimuksettomien päivien limbo alkoi jossakin välissä tuntua kohtuuttoman pitkältä, mutta se oli käytännössä pakko katsoa vierestä vaikka iso osa jengistä oli samaan aikaan saikulla ja pelejä hävittiin. Vaihtoehtona kun oli ottaa joku 60fp. janari sisään ja menettää potentiaalinen 100fp kaveri koko loppukaudeksi.

Kanterin päätyminen Portlandiin mun joukkueessa jo olleen Nurkicin peliajan jakajaksi ei tietenkään ollut mikään optimaalinen päätös mun kannalta. Ennemmminkin disaster.

Mutta kyllä Erdoganin diktatuurihallinnon hampaissa olevan korispelurin kaudelle olisi toivonut muutenkin parempaa loppua.

enes-kanter-portland-trail-blazers_4586015.jpg



Koko kauden janarit

CP3:n (pick 2.) ja Kyrien (pick 3.) egot sietäköön nyt yhteisen käsittelyn. Kumpikin hoiti oman osansa alkukaudesta tyylikkäästi tuottaen kohtuu tasaisesti reilun sadan pinnan pelitahtia. Hiukan tasoituttuaankin CP3:n ka. vakiintui talvella sinne 90-95 tienoille ja Kyrien 100-105 tienoille.

Sitten iski tietenkin loukkaantumisriski. Tällä kaudella se oli ensisijaisesti CP3:n ongelma (pelannut 50 peliä). Vaikka miehen pistekeskiarvo on kunniotettava 95,86, niin kokonaispisteissä CP3 on kaukana-kaukana sarjan kärjen takana. Yhden tyypin sairastelunhan hyvän jengin täytyy kestää, mutta kun CP3 ei ollut ainoa jolta jäi pelejä pelaamatta urakalla.

Kyriekin on ottanut osansa sairastuvalla, mutta on pelannut kuitenkin 61 peliä – ja kun koko kauden keskiarvo on 104,23 (viimeiset kaksi viikkoa 125!), niin eipä siinä ole managerilla valittamista, vaikka pelaaja olisi kuinka ärsyttävä siviilissä ja kuuluisi Flat Earth –societyyn.

Jälkiviisaana voisi siis sanoa, että kenties CP3:n sijaan olisi voinut toisella pickillään valita jonkun muunkin, mutta Kyrie oli kyllä erinomainen valinta. En kadu.


Danilo Gallinari (pick 7.) kuuluu myös sarjaan valinnat joista olen edelleen iloinen. Mieleen on jäänyt pysyväisesti kommentti, jonka joku (en muista kuka) heitti draft-chatissa kun olin nostanut Gallinarin, että ”eikö se olekaan vielä eläkkeellä?” Yleisesti ilmassa oli kevyttä naureskelua, että nyt veti kyllä rookie vesiperän. No en todellakaan vetänyt: pelejä 61, ka. 82,06 (viimeiset 4 peliä 96,3).

Lou Will ja Monster Harrell lie useimpien huulilla kun puhutaan Clippersin hienosta kaudesta, mutta Gallo on ollut joukkueen kivijalka. Pussihousut mukautuu fantasyn puhetapaan: mukawa omistaa.


Joukkueessa pitkään pelanneet / sen identiteettiin kuuluvat

Noah Vonleh tuli jengiin mukaan toisen viikon waiverilla ja pelasi jengissä suuren osan kautta. Syksy Knicksissä olikin huikeata aikaa kun herra tehtaili 100 pisteen iltoja yhden toisensa jälkeen hämmästyttävän monipuolisella pelillä (ei vain levyjä vaan myös kolmosia, blokkeja, syöttöjä jne.). Mutta kauden edetessä Fizdalen random-koirankoppi kutsui Vonlehiakin. Lopulta kävi ilmeiseksi, ettei Knicksistä ole järkevää pitää yhtään ketään joukkueessaan koska koskaan ei voi tietää kuka pelaa ja kuka ei tai kuinka paljon. Vonlehista luopuminen oli harmillista, mutta väistämätöntä. Myöhemmät tilastot osoittavat myös, että se oli järkevää.

image.jpg


Malcolm Brogdon tuli jengiin joulukuisessa treidissä Kottiin kanssa jossa toisen suuntaan matkusti Jaren Jackson Jr. Vaikka Brogdoninkin produktio hiukan laski kevättä kohden, on musta selvää, että Pussihousut voitti tuon kaupan ja Brogdonista kasvoi kauden aikana Pussihousuille selkeä kahden paikan luottotakamies.

Derrick White puolestaan liittyi porukkaan waiverilla joulukuun lopussa ja vaikka viettikin turhan pitkiä aikoja saikulla, oli mielestäni waiver-satsauksen arvoinen takamies-back up CP3:n ja Kyrien takana – ja teki ratkaisevassa säälipliejarissa Pejtonia vastaan 275 pistettä (kolme peliä) varmistaen osaltaan Pussihousuille yhden kierroksen oikeita pleijareita.

Myös Andre Iguodala tuli mukaan joulukuun lopussa. Tulos on ollut kohtuu tasaista keskiverto-waiveria varmempaa muttei merkittävästi parempaa.

Tammikuun alussa jengi täydentyi myös Jaylen Brownilla ihan waiver-pohjalta. Ja nuori mies on hoitanut tonttinsa mallikkaasti kun katsoo, millaisia kahden pelipaikan SF/SG pelaajia waivereilla oli loppukaudesta muuten tarjolla.



Muutama lyhyempi ura

Draftissa Pussihousuihin signautui mm. rookie Shai Gilgeous-Alexander (pick 15.) jonka näin jälkiviisaana olisin voinut ihan hyvin pitää mukana jengissä koko kaudenkin. Hiukan tarkemmin katsoen, annoin kuitenkin SGA:n pois ihan järkevään aikaan, eikä hän pelin hiukan loppukaudesta taas parannuttua olisi ollut kaupanteon arvoinen. Myös Jaren Jackson Jr. oli mukana Pussihousuissa joulukuulle saakka. Molemmilla lienee parempi kausi edessä ensi vuonna.

Pahin draft-huti oli kierroksen 8. Rodney Hood, josta onneksi älysin hankkiutua eroon varsin nopeasti.

Evan Turner sekä Dorian Finney-Smith pelasivat myös joukkueessa useamman viikon jättämättä merkittävää jälkeä. Kenties olisi voinut löytää heidän tilalleen parempiakin pelaajia. Yksittäisiä lyhytvierailuja en tässä enää lähde kommentoimaan.

Loppukauden treideissä jengi sai uutta verta hiukan kovemman luokan pelimiehistä joihin onkin jo ylempänä viitattu. Yksikään kolmesta isommasta treidi-pelaajasta ei ole ollut pettymys. Jusuf Nurkic on ollut viime aikoina Griffiniä vahvempi ja Pascal Siakam LaVinea tehokkaampi. Jae Crowder on jäänyt viime peleissä Brook Lopezille, mutta on kokonaisuudessaan ollut kaupan jälkeen aika samaa tasoa.

gettyimages-1051929730.jpg



Yhteenvetoa

Mitä rookiekausi sitten opetti?

No ensinnäkin, että tämä on törkeän hauskaa ja toden totta tekee ihmeitä NBA:n seuraamiselle.

Mun ekat muistot NBA:sta on lapsuuden / nuoruuden videopätkät Kareem Abdul Jabbarin (ja Magic Johnsonin) Lakersista sekä Larry Birdin Celticsistä – ja sittemmin toki elämän ruuhkavuosillakin oli välillä aikaa ihailla Jordanin ja Pippenin Bullsia. 90-luvun jälkeen oon seuraillut NBA:ta vaihtelevalla innokkuudella – useimmiten aika ohuella sellaisella, mutta viimeiset vajaat kymmenen vuotta oon taas ollut palaamassa amerikkalaisen koriksen seuraajaksi (ensin enemmän NCAA:ta ja sittemmin lisää myös NBA:ta). Markkasen siirtyminen Ameriikan raitille toki sitten sai mutkin palaamaan takaisin NBA:n – tai ainakin Bullsin – ääreen jotenkin isommin.

Nyt tää fantasy sitten pakotti ottamaan hanskaan ensimmäistä kertaa elämässäni ihan koko sarjan. Tokihan kohtuullinen osa sarjan pelaajista oli kauden alussa mulle jossakin määrin tuttuja, mutta kyllä fantasyn pelaaminen vaatii ihan toisenlaista perehtymistä ja pelien seuraamista kuin yksittäisen pelaajan tai joukkueen seuraaminen. Luulen myös oppineeni koriksesta lajina tänä vuonna enemmän kuin ehkä koskaan aiemmin yhtenä vuonna.

Jossakin määrin olen tyytyväinen siihen, etten tehnyt ihan järkyttävää määrää rookie-virheitä. Ehkä jäi jokunen hyväkin kauppa tekemättä alkukaudesta kun pelkäsi koko ajan, että jokainen kauppatarjous on rookie-testi jossa kokeneemmat koettaa, kuka onnistuu uunottamaan nyyppää pahiten.

Itse asiassa JJJ:n kauppaaminen Malcolm Brogdoniin oli varsin hyvä diili mulle. LaVine <-> Siakam, ekä Griffin, Lopez <-> Nurkic, Crowder on olleet kumpikin jonkinlanen mixed bag, eli kauppojen välitön seuraus ei ollut positiivinen (mitä tse asiassa en odottanutkaan, koska möin LaVinen & Griffinin nimeomaan loppukauden epävarmuuden vuoksi, silti harmitti, että kaverit pelasivat niin hyvin sen pari viikkoa kaupan jälkeen), mutta kun katsotaan sitten pleijariviikkojen produktiota, niin kaupat oli mun näkökulmasta ihan hyviä. Jossiteltavaa jää siitä, olisinko päässyt selkeästi parempaan asemaan pleijareissa myymättä näitä herroja ja olisiko se lopulta nostanut osakkeitani?


”Buy low, sell high” on sinänsä helppo prinsiippi ymmärtää, mutta tän verran kovassa seurassa sen toteuttaminen on haastavaa. Omalla kohdallani myös eritoten Waiver-arvojen arvioiminen osoittautui selkeäksi ongelmaksi: ilman kokemusta siitä, mitä minkäkinlaisesta pelaajasta missäkin tilanteessa kannattaa tarjota, menin monesti tarjoamaan ihan liian isoja hintoja ja kulutin budjettini pahasti loppuun aivan liian aikaisin voidakseni operoida loppuviikoilla yhtään mitään merkityksellistä. Myös satunnaisten hyvien putkien erottaminen mahdollisesta pidemmän aikavälin tasonnoususta oli hankalia hahmottaa.

Nälkää jäi ensi kauteen. Nyt kun on jokin yleinen käsitys siitä, miten kausi kulkee, miten tärkeitä alussa hankitut hyvät pelaajat on, miten tiukassa hyvät optiot voi loppukaudesta olla, mitä rahalla saa ja mitä ei jne. niin odotan innolla ensi kautta jolloin tätä kevyttä amatöörinymmärrystään pääsee kokeilemaan käytännössä.
 
Viestejä
9 123
Ihan hyvää anal yysia siinä Vitalilta. Hieno lisäys kp.com nba fantasyn joukkoon ja on omalla panoksellaan tehnyt tästä kaudesta Kaikkien Aikojen Kovimman Fantasykauden.

Kiitokset myös Kottiille hyvästä vastuksesta välierissä. Kyllä sai toden teolla tehdä töitä tuon voiton eteen ja 192 pisteen ero olisi voinut kääntyä helposti tappioksi, jos en olisi clutchannut sisään Tyus Jonesia ja JaVale McGoatia. Jones operoi 82 ja 92 fapo, McGee sitten jotain ihan huikeita lukemia. Mutta tuuriahan tämä ei ole, vaan asiantunteva manageri tekee oman onnensa. CLUTCH CLUTCH CLUTCH!!!

Sitten kohti Ossia.

"4 Years In The Making" eli neljän vuoden taival huipentuu tähän viikkoon. Aikanaan Ossin kanssa tutustuessani en olisi uskonut minkälainen PETO harmittoman ulkokuoren taakse kätkeytyy. Olen opettanut Ossille kaiken näiden vuosien aikana ja Ossi bonafide gamerina on ottanut sen kaiken sisäänsä jalostaen saamastaan tiedosta itselleen ennätysajassa aihion jolla nyt haetaan G.O.A.T. statusta Suomen Kovatasoisimmassa Fantasysarjassa.

img.jpg

"Kik ja Ossi walmiina finalseja warten"

Ossi toden totta on pelimiesten pelimies. Oli kyseessä sitten mikä tahansa peli, ei Ossi kumartele kuvia vaan armottomaan tyyliinsä lähtee etsimään tehokkainta tietä voittoon. Turhaan ei kaveri ole esim. Fortnitessa Suomen Top3 pelaaja. Ei uskomattomalla briljeerauksella tai luovavalla pelityylillään, mutta brutaalilla yksinkertaisuudella, tehokkuudella sekä nihilistisellä suhtautumistavallaan hän on dissektoinut tiensä huipulle pelistä riippumatta. Ja niin on käynyt myös Maku Brewing NBA Fantasyssa.

Siinä missä Kik Jams perustaa aina pelinsä tyyliin, riskinottoon ja marginaaleissa operointiin, ei Ossi välitä tällaisista riskeistä. Hän menee sieltä missä aita on matalin, sieltä missä porsaanreikä on levein ja sieltä missä käytetty effort on suhteutettu maksimaalisesti vaadittuun lopputulokseen. Ei ylimääräistä liikettä, ei ylimääräistä luovuutta, ei mitään turhaa kikkailua. Vain robottimaista ja tunteetonta suorittamista. Ossi onkin lopulta pelityyliltään kuin edesmennyt nemesikseni, Keyser Söze, joka omasi samanlaisia predatoraalisia saalistajan vaistoja. Hän haistoi heikkouden ja iski siihen 2-for-1 oppikirjan mukaisesti säälimättä ja ankarasti. Samaa tekee myös Ossi ja jos Ossilta ei puuttuisi "La Bambasille" tyypillisiä karismaattisen sosiopaatin piirteitä, väittäisinkin Ossin olevan "Ossi" eli vain La Bambasin masinoima kakkosnikki.

Ossin harmittomaan persoonaan piiloutuukin ehkä hänen suurin huijauksensa. Harmittoman ja sympaattisen oloinen Ossi on ehkä loppupeleissä karismaattista Sözeä vaarallisempi lajinsa edustaja. Siinä missä Sözen tekemiset olivat jatkuvasti päivänvalossa arvioitavissa, toimii Ossi harmittoman kuorensa takaa ikään kuin varjoissa. Pahaa aavistamaton saalis ei tälläkään kaudella ehtinyt edes tajuta mitä tapahtui ennen kuin oli liian myöhäistä. Kunnes lopulta Kik Jams joutui astumaan esiin vastuunkantajan roolissaan ja asettamaan rajat hyväksikäytölle.

Tämän takia suuri yleisö voikin olla väärinymmärryksessä tämän otteluparin todellisesta luonteesta. Kik Jams LM:nä voi joillekin edustaa valta-asemasta operoivaa "pahaa ihmistä". Kik on helppo maalata persumaisesti pahuuden edustajaksi velvollisuuksiensa ja vastuidensa johdosta. Mutta syvällisemmin ihmisyyttä ymmärtävä näkee tuon roolin ja koko kuvion taakse. Loppujen lopuksi Kik Jams on se sankari, jonka suomalainen fantasyskene tarvitsee ja jonka se ansaitsee. Väsymätön sisällöntuottaja, luova dynamo, jonka vaikutus ja inspiraatio ovat siunanneet viimeisen vajaan kahdenkymmenen vuoden aikana satoja ja tuhansia fantasypelaajia lajirajoista riippumatta. Kik Jams on fantasylle sitä mitä LeBron James on NBA-koripallolle. Uraa uurtava visionääri ja oman etunsa fantasyn alttarille uhraava "legenda jo eläessään".

Toden totta, kyseessä on kuin onkin tarinoista se vanhoin. Taistelu hyvän ja pahan välillä. Taistelu valon ja pimeyden välillä. Taistelu toivon ja tuhon välillä. Lopullinen kohtaaminen, jossa ei määritellä pelkästään NBA Fantasyn mestaria vaan myös moraalinen suunta tuleville fantasysukupolville.

"Hyville ihmisille hyviä asioita, pahoille pahoja jne." - Kik Jams

(Lisätty äänestys softan etusivulle, Ossi vs. Kik Jams - Kenen joukoissa seisot)

Final Week Breakdown

Kävin pelimäärät jne. läpi ja vertailin samoilla pelimäärillä olevien pelejä keskenään laittaen pelaajat paremmuusjärjestykseen. En tuota jaksa tähän erikseen pistää enää, mutta lopputulos oli hämmentävä. Molempien joukkueiden parhaat pelaajat toivat yhteensä 35 peliä ja niiden pelien jälkeen ero oli 15 fantasypistettä Kik Jamsille! Näin pienistä marginaaleista siis puhutaan.

Kärkipelaajien osalta isoja kysymyksiä ovat se kuinka hyvin Drummond kykenee taistelemaan Hardenia vastaan tällä viikolla, pystyykö Bradley Beal taistelemaan tasurinCJ McCollumia vastaan , tekeekö Simmons General Sorenessista täyttä hakkelusta ja kumpi senttereistä, Capela vai Cousins, vie keskinäisen vertailun himaan. Kärkipään pelaajien vertailun jälkeen Ossi on hieman edellä, mutta seuraavat pelaajat kääntävät kelkan lopulta tuon 15 pistettä Kikille etukäteisarvioiden perusteella. Koko paska voikin siis ratketa jäljellä olevaan kahdeksaan peliin. Perehdytäänpä niihin tarkemmin.

FLEX: 3 peliä; Kik Miles Bridges / Ossi Ish Smith

Ossi lähti hakemaan varmaa tuottoa. Tiedät mitä saat Ishiltä. Sen 75 fapo per peli lähtökohtaisesti voi toivoa. Kik Jams näki Bridgesin saaneen uutta isompaa roolia viime peleissä jotka Charlotte on myös voittanut -> no brainer uskoa roolin olevan loppukauden osalta pysyvä.

Tunnen oloni tästä vertailusta hyvältä. Ossi olisi voinut iskeä myös moniin muihin kohteisiin eikä Ishiä omalta listaltani löytynyt lainkaan.

Ossi haluaisi varmasti viimeisistä 5 pelistä mahdollisimman monta täysikuntoiselta Trevor Arizalta. Kik Jams pallottelee ottaako pelejä Dunnilta, Kenrichiltä vai Collisonilta. Vai haetaanko waiverilta vielä täsmäiskudollarilla loppuviikolle 2-3 peliä riskikertoimalle 100? Sanomattakin taitaa olla selvä mikä tähän kysymykseen on vastaus... En aivan varmaksi muista kenet laskin Arizan kaveriksi tälle osastolle tai hänen korvaajakseen, mutta se oli jompi kumpi Maxi Kleber tai Nemanja Bjelica. Näiltä pelaajilta Ossin kannattaa odottaa kuitenkin kädet ristissä isoja onnistumisia, koska toinen heistä laskettiin sinne parempien pelaajien kastiin... Marvin Williamsia ja Nic "Paska" Batumia Ossi tuskin kovin paljoa haluaa peluuttaa.

Bottom line vertailussa on se, että ratkaisut voivat mennä täysin marginaalisiin seikkoihin. Oikeiden pelien valitsemiseen, loukkaantumisiin kesken viikon, flex-pelaajien onnistumisiin ja Kikin viimeisen noston tasoon. Jopa McGeemäinen suonenweto jollekin Thomppa Bryantille voi olla decisive. Minulla itselläni on vain yksi toive - kunhan pelimäärät tulisivat molemmilla täyteen. Finaalit ansaitsevat sen ilman jossitteluita.

Luvassa on huikea viikko fantasykoripalloa! Laittakaa turvavyönne kiinni ja painakaa talla pohjaan! NYT MENNÄÄN!

 
Viestejä
9 123
Eka yö takana ja heti saatiin ISOA draamaa. Ossilla jäi Ben Simmonsin kuti piippuun, joka on tietenkin kaikista näkökulmista katsottuna väkisinkin iso takaisku. Toisaalta Portlandin tuplajatkoaikapeli toi Lillardille sen verran lisäboostia, että 148 faposta voidaan korvamerkitä osa "Simmonsin paikkaajan" eli esim. Marvinin saldoon. Lopulta siis ennakkoarvioihin nähtynä Ossi ei pisteitä menettänyt paljoakaan, 110+115 = 225 vrt. 148 + 70 = 218. Kikki veti 10 pistettä alle budjetoidun Butlerin jäätyä 85 fapoon.

Toki isompi huoli voi olla pelien täyteen saaminen, kun Simmonsin lisäksi epävarmuutta on niin Arizan kuin Batuminkin pelikunnosta. Ossin valinta käyttää viimeinen bullet jo sunnuntaina Maxi Kleberiin ja vielä terveen Cory Josephin kustannuksella oli todellinen kontroversi move. Lieneekö Ossilla ollut taka-ajatuksena pelko Maxin menettämisestä, jos olisi jättänyt flexi-huutokauppaan asti tämän ratkaisun? Hyvin todennäköistä olisi toki ollut, että Maxi olisi silloin minulle matkannut, ei siinä mitään. Nyt vaan pahimmassa tapauksessa Ossi voi jäädä vaille täyttä kattausta tältä viikolta, kun tiputtamalla Batum/Ariza kaksikosta toisen vasta keskiviikkona olisi pelimäärään voinut vaikuttaa enemmän... Nähtäväksi jää miten miehen käy.

Ensi yönä mennään sitten isolla kädellä molemmin puolin. Kikki marssittaa 9+1 miehistön kehiin jättäen Dunnin ja Kenrichin penkille mätänemään. Ossilla on penkillä ylimääräisiä, mutta SF/PF/C-voittoisuus jättää heidät pois pelistä. Guardeja kaipaisi Dimes tähän väliin hieman enemmän peleille. Riippuen Batumin pelikyvystä on Ossilla heittää peliin joko 8 tai 9 + 1 pelaajaa.

Jammu vs. Dre = Jammu teken over tiukassa matsissa Buxia vs, joten annetaan tähän 40 fapo Ossille.

Wade vs. Jösse = EVEN

Clint vs. Julle = EVEN

Dedmon vs. McGee = EVEN

Millsap vs. Monster = 10 fapo Kik.

Jabari vs. Beal = pitäisi tulla 20 fapo kotiin Kikille.

Kleber vs. Sato = EVEN, kun Doncic out.

Bjelica vs. Tyus = Tyus tuntuu seiftimmältä betiltä, mutta Bjelicalla jytkypotentiaali. Sanotaan nyt EVEN kuitenkin.

ISH vs. Bridges = ??? ehkä EVEN.

Lou Will jää yli tai kohtaa Batumin. Siitä Kikille 90 fapo tai 20 fapo riippuen Batumin pelaamisesta.

Eli 10 fapo Kikille, jos kaikki pelaavat ja 100 fapo jos Batum ei pelaa. Katsotaan miten menee.
 
Viestejä
9 123
Kik sai ison voiton fantasypisteissä viime yönä odotusarvoihin nähden, mutta miten pelaajakohtaisissa vertailuissa mennään?

Kahden yön jälkeinen "pelaajakohtainen" vertailu:

Big GUNS:

Harden vs. Drummond +17 Dre, ennakkoarvioon nähden +32 (15 fapo per peli ennakko Hardenille)

Lillard vs. Beal +53 Dame Dolla, ennakkoarvioon nähden +53 (EVEN)

Simmons Vs. Butler +85 Buntler, ennakkoarvioon nähden +105 (20 fapo per peli Simmons)

Capela vs. Cousins +110 Capela / Cousins ei ole pelannut, ennakkoarvio +5 fapo per peli Capela

Benskun menetys yhdeksi peliksi oli iso takaisku Ossille ja nimenomaan koska pelit ovat vaarassa jäädä alle. Harden hieman petti ekassa matsissa, ei tullut ns. isoa jytkyä. Toisaalta Dame Dolla otti ison erävoiton Bealista. Cousinsilla myös paljon tekemistä päästä lähelle Capelan statseja. Ossilta loppuviimein hyvä aloitus tällä osastolla, vaikka Jammu ei onnistunutkaan.

Keskikasti:

Jabari vs. Monster, +8 Monster, ennakkoarvioon nähden +2 Jabari (10 Monsterille)

Millsap vs. Lou Will +15 Millsap, ennakkoarvioon nähden +25 Millsap (10 Lou Will)

Clipsujen kaksikko petti omiin vertailupareihinsa nähden.

Dedmon vs. Julle R. +12 Julle, ennakkoarvioon nähden +3 Dedmon (+15 Kik)

Wade vs. J-Rich +15 Wade, ennakkoarvioon nähden +15 (EVEN)

Kleber vs. Tyus +13 KLEBER, ennakkoarvioon nähden +13 (EVEN)

Bjelica vs. Sato +20 Sato, ennakkoarvioon nähden +10 Sato (Sato +10)

Kyllä hyvät uutiset jatkuvat tälläkin sektorilla, tosin Kikin materiaalin laajuus alkaa Saton myötä näkymään tästä eteenpäin. Ossi voi olla tyytyväinen "Keskikastin taistoon".

Jämät + FLEX:

Ish vs. Bridges +35 Bridges, ennakkoarvioon nähden +35 (EVEN)

Flexillä tuli iso ero ekana yönä Kikin hyväksi, kuten hieman uumoilin voivan tapahtua tässä parissa.

"Jämät" tarkoittaa Ossilla käytännössä nyt ei ketään, koska Batum ei pelannut ja Ariza/Marvin/Bryant eivät mahtuneet kentälle. Kik siis sai omilta jämiltään McGee/Collison/Dunn ison jytkyn Javalen pudottaessa kasuaalit 141 fapo viime yölle.

Kaikki tähän astiset laskettuna Kikki johtaa 82 pistettä Ossia vertailuissa. Suuri kiitos tästä lankeaa sille, ettei Ossilla ole tullut pelejä täyteen ja tätä myötä ei koskaan tulekaan. Käytännössä Ossin siis pitäisi jatkaa ym. hyvää alkuaan loppuviikkoon kasvattaen keskiarvoissa näkyvää eroa entisestään. Huolestuttavaa tuosta tekee sen, että Ossin erinomainen alku ei loppujen lopuksi tuonut hänelle kuin 0.5 pistettä ekaan reiluun kymmeneen peliin eroa. 2.5 pisteen ero pelaajakohtaisessa keskiarvossa tarkottaisi 40 ottelun jälkeen 100 fapoa eroa Ossin hyväksi. Tämä jättäisi ottelumäärätilanteess 40-43 Kikille kolme peliä "hyvää" Ossia vastaan saada tuo sata fapoa kasaan. 6 pisteen ero, esim Ossi 96 ja Kik 90 olisi sitten jo mielenkiintoinen ero kolmelle pelille.

Ossin pitää toivoa seuraavia asioita:

Ariza antaisi hänelle pelin perjantaina. Sunnuntain peliä hän ei tarvitse. Tänään ei varmasti pelaa, kun loukkaantui viime yönä.

Batum antaisi Ossille pelit perjantaina ja sunnuntaina.

Simmons palaisi viimeiseen kahteen peliin.

Kukaan muu ei loukkaannu.

Silloin Ossi saisi tasan 43 peliä kasaan.

Batumin paluu toisi 42 peliä ja yhden pelin takkiin Kikiä vs. Silloin n. 2 pisteen ero keskiarvoissa Ossin hyväksi voisi riittää voittoon. Ossin kannalta huono juttu on se, että hänen pitää saada pidettyä keskiarvo korkeana Thomas Bryantin, Marvin Williamsin ja Batumin voimin. Jos he laittavat McGeelle kampoihin, nykyiset taisteluparit (mm. vs. Clipsujen duo) pysyisivät Ossille suotuisina ja Ish Shit parantaa loppuviikolla flexien taistelussa => Ossi has a chance.
 
Viestejä
9 123
Kesäkuu 2015, Koulukadun Pyhättö:

hae_kuva.aspx


27 selssiusta kuuma iltapäivä oli vasta alussaan, mutta jo nyt Kik Jams ja Trancey olivat tehneet selvää jälkeä 2v2 peleissä niin Ilveksen jääkiekkojoukkueen kapteenin kaveriporukasta kuin kahdesta ylimielisestä Pyrinnön junnusta. Pelkissä boxereissa päivän kolmatta redbulsua nauttinut Kik antoi hikipisaroidensa valua ja viipyillä veistoksellisen vartalon nihkeimmissä sopukoissa. Samaan aikaan Trancey teki puhelimensa välityksellä osakekauppoja vaihtopenkin puolella.

Trancey: "Helppo 2k taas, tänään syödään sisäfilettä Stefans Steakhousessa, piffaan talon parhaat pihvit."

Kik: "Marmorin mejninki. Kyytipojaksi toki Maku Brewingin panimotuotteita. Niin täyteläistä ja hienostunutta, kelpaa parempiinkin suihin."

Leppoisan keskustelun keskeyttivät polttavasta horisontista kenttää kohti päämäärätietoisesti astelevat kaksi hahmoa, toinen toistaan pyöreämpää. Miehistä lyhyemmällä oli päällään kauhtunut Derrick Rosen t-paita ja paskaiset vihreät nilkkoihin asti ulottuvat shortsit. Toinen, miehistä geneerisempi, oli kuin suoraan Vehmaisten banditos-kerholta repäisty moottoripyöräjengiläinen pujopartoineen ja tatuointeineen.

Myöhemmin itsensä Ossiksi esitellyt kaksikon lyhyempi osapuoli ei käyttänyt turhaa aikaa small talkiin vaan esitti koko kentän ilmapiirin painostavammaksi tehneen vaatimuksen:

"We got next."

5 minuuttia myöhemmin Kik&Trancey kaksikon 7-0 päättyneen pelin jälkeen Kik kävelee pois kentältä hekotellen
tenor.gif


Ossi: "Uudestaan."

giphy.gif


7-0.

Ossi: "Uudestaan."

tumblr_ms2q9gAeuJ1s80ppfo5_250.gif


7-1.

Ossi: "Uudestaan."

giphy.gif


7-3.

Ossi: "Uudestaan."

philip_seymour_hoffman_along_came_polly_gif.gif


10-8.

Ossi: "Uud..."

Kik: "No way. I'm done."
Trancey: "Jepb. Ei polvi kestä enempää. Kiitos peleistä."

Ossi ja "Jori" eivät voittaneet sinä päivänä peliäkään, mutta sinnikkyydellään ja periksiantamattomuudellaan he saivat ajettua kentän kuninkaat pois paikan päältä. Samalla tuli luoduksi myös Ossin ja Kikin välinen keskinäinen kunnioitus, joka on kantanut vahvana näihin päiviin saakka.

Alkuvuosi 2016



So it rained that day
The day I gave it all away
And I never thought it would
When the morning looked so good
It seems you never know
Which direction life will blow
You never know what someone's thinking
Until they're just about to go


KP.Com NBA Fantasy Treidichat

Online:

Kik Jams
--------------------------

Kik Jamsin yksiön hiekkainen parketti, väriltään haalistunut ja uurteiltaan syvä, imee sisäänsä katkeruuden kyyneleet joita Kik vuodattaa taistelun päätyttyä. Suomen Kaikkien Aikojen Kovatasoisin Fantasyliiga on iskenyt karille lopullisen tuntuisesti. Vuosia patoutuneet tunteet ja sanomatta jätetyt pahan mielen ilmaisut ovat lopultakin läikkyneet yli. Täysin käsistä spiraalisoitunut riita Ben Simmonsin ympärillä on johtanut säröjen murtautumisesta halkeamiksi ja halkeamien särkymisestä vuolaaksi virraksi vailla minkäänlaisia estoja. Manageri toisensa jälkeen on päättänyt kävellä ovesta ulos tai vähintäänkin vetäytyä syrjään kaikesta toiminnasta. Monivuotinen uurastus on valunut yhdessä yössä hukkaan ja kaikki on menetetty.

Silloin tuttu Facebook Messengerin äänimerkki helähtää ja havahduttaa Kikin itsesäälin keskeltä tähän maailmaan. Viesti tulee hiljalleen tutummaksi ja tutummaksi käyneeltä henkilöltä, jonka kanssa Kik on törmäillyt koripallon merkeissä menneiden kuukausien aikana. Viesti on Ossilta ja yksinkertaisuudessaan se lukee näin:

"Olen kiinnostunut KP.Com NBA Fantasysta. Pääseekö mukaan?"

Kik Jams pyyhkii kyyneleensä ja vastaa värisevin käsin.

"Tietenkin, nyt onkin tilausta uudelle verelle. Mistä sait tietää liigasta?"

Ossi: "Olen...nimimerkki Salimarkku."

Kik: "Kuka wittu?"

Tuosta päivästä eteenpäin Kik Jams keskitti kaiken tarmonsa ja ylimääräisen aikansa Ossin koulimiseksi seuraavaksi supermanageriksi. Tuloksia ei tarvinnut odottaa kauaa. Jo samalla poikkeuskaudella Ossi luotsasi La Bambasin joukkueen mestariksi ja otti ensimmäisen aidon mestaruudensa vain kaksi kautta myöhemmin. Samalla Ossi ja Kik ovat olleet keskeisessä roolissa muodostamassa Koulukadun koriskentän ympärille nivoutuvaa hengenheimolaisporukkaa, jonka ytimessä he toimivat kiistattomina legendoina ja johtohahmoina. Keskinäinen ystävyys ja yhteisymmärrys on myös syventynyt vuosi vuodelta. Kukapa olisi uskonut, että kesäkuinen päivä Koulukadulla olisi voinut johtaa johonkin näin hienoon?

Mutta.

"There can only be one."

Niin väkevää kuin ystävyys vain voi olla, on kilpailu absoluuttisesta paremmuudesta ollut aina väkevämpää. Ossin noustua esiin Kikin varjoista omilla jaloillaan seisovaksi G.O.A.T. tason manageriksi ovat välit ystävien välillä kuukaudesta toiseen kiristyneet kiristymistään. Lakipiste saavutettiin DeRozan treidin aikaan, jolloin tavallisesti aina niin rauhallisen Ossin kuppi läikkyi lopullisesti yli. Kuin Kwai-joen silta tuhoutui suuri osa vajaan neljän vuoden aikana rakentuneesta ystävyydestä siihen hetkeen. Raunioista on jälleen rakennettu yhteisymmärrystä, mutta kuin + ja - navat konsanaan, ovat Ossin ja Kikin tiet jälleen kohdanneet vääjäämättömästi - tällä kertaa Maku Brewing NBA Fantasy Finalsien merkeissä.

4 Years In The Making.

Kaikki sai alkunsa Koulukadulla Ossin päätettyä, ettei hän missään olosuhteissa hyväksyisi tappiota lopputuloksena tästä henkien taistosta. Ja nyt kaikki päättyy Ossin ja Kikin eeppiseen kohtaamiseen KP.Com NBA Fantasyn Kaikkien Aikojen Kovatasoisimman Kauden finaaleissa. Mestari ja oppipoika. Tuoko tämä välienselvittely lopullisen rauhan kaksikon välille, joko viimeisenä naulana ystävyyden arkkuun...

quote.jpg


Tai Katarsiksena, jonka jälkeen miehet voivat jatkaa eteenpäin vailla jännitettä ja keskinäisen kilpailun taakkaa. Erottamattomina ystävyksinä.

lebron-james-derrick-rose.jpg


Neljä päivää aikaa.

That's a friendship for you gentlemen.

And either we heal now, as friends, or we will die as individuals.

That's fantasy basketball guys.

Now, whattaya gonna do?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
9 123
Laskin uudestaan parit alusta alkaen "realistisilla" arvioilla, joka antoi Kikille 65 fapoa 39 peliin etumatkaa ennen "jämäpelejä". Katsotaanpa miltä näyttää ekan kolmen päivän jälkeen.

Championships tilanneseurantaa pelaajapareittain:

Harden vs. Drummond: 3 peliä, +15 per peli Jammu
103 121 : +33 Dre

Lillard vs. Beal: 4 peliä, EVEN
149 95
70 101 : +23 Dame

Simmons vs. Butler: 2 peliä (Butlerin kolmas peli siirretty ylijäämiin), +20 per peli Bensku
-

Capela vs. Cousins: 3 peliä, +5 per peli Capela
110 115: +10 Boogie

Jabari vs. Sato: 4 peliä, EVEN
84 88
135 78: +53 Jabari

Millsap vs. Lou Will: 4 peliä, +10 Lou Will
102 87: +25 Pauli

Dedmon vs. Julle Randle: 3 peliä, +15 Julle
82 94: +3 Dedmon

Kleber vs. Tyus: 3 peliä EVEN
100 77: +23 Kleber

Bjelica vs. Monster: 4 peliä, +20 per peli Monster
68 88: 0

Ish Smith vs. Bridges: 3 peliä, EVEN
50 85: +35 Bridges

Bryant vs. McGee: 3 peliä (Bryant ei kokoonpanossa 1. matsi / Mcgee ylimääräinen peli ohjattu ylijäämiin), EVEN
130 141: +11 McGee

Wade vs. J-Rich: 3 peliä EVEN
116 91: +25 D-Wade

Yhteensä 39 peliä, jää yli: 4 peliä.

Odotusarvo: Kik voittaa 65 pistettä 39 pelin sarjassa.

Tilanne kun pelattu 13 peliä: +63 Ossi

Ylijäämäosasto:

Ariza, Marvin, Batum: 0 peliä, 0 pistettä

Curry (1), Collison, Kenrich, Mcgee (1), Butler (1): 3 peliä 97, 85, 82 pistettä = yht. 264 pistettä.

Eli Ossi on pelaajakohtaisten vertailujen osalta tehnyt ISOLLA kädellä pilkkaa etukäteisarvioista. Siellä on useampi pari, jossa Kikin pitäisi dominoida, mutta Ossi on ottanut tiukkaa niskalenkkiä. Tasaisen vauhdin taulukolla Ossi iskisi tauluun 39 pelin jälkeen 189 fapon eron. Toki tähän mennessä voidaan myös sanoa, että Ossin joukkue on ylisuorittanut "hieman" Kikin joukkuetta enemmän vaikka hyvin on Kikilläkin mennyt. Regressiota mediaania kohtaan odotellessa.

Toki nykyinenkin kehitys jättää vielä ne neljä peliä jäljelle, joista Kik on saanut jo kirjauttaa ylös "ylijäämäosastolle" Butlerin 85, Curryn 82 ja McGeen heikomman pelin Bryantin istuttua viikon ekan matsin. Näiden pelien keskiarvo on melkein 90 fapo, joten tiukkaa tekisi Ossilla pysyä tahdissa mukana hänen käytössä olevalla kolmikollaan... Marvin antaa Ossille varmuudella yhden pelin, mutta Arizasta ja Batumista ei ole mitään takeita. Pystyykö Ossi repimään 39 pelillä riittävästi eroa, jotta saa Kikin näillä näkymin lähellä 300 fapoa (4 peliä miinus Marvin 1 peli) olevan pelietumatkan kiinni? Jokainen Batumin tai Arizan peli antaisi lisää pelivaraa. Pelkällä Marvinilla tuo 189 + Marvin ero ei taida ihan riittää Kikin 264 + 1 peli settiin. Ei välttämättä riitä edes yhdellä Batumin pelilläkään...

Toki tilanteet voivat muuttua päälaelleen koska tahansa ja onhan nytkin J-Richiltä menossa peli pois, jonka myötä Wadelta saataisiin kirjattua yksi peli ylijäämäpuolelle ja muiden pelien saldo tippuisi 38... Seurataan jännityksellä mitä seuraava yö tuo tullessaan!

Odotusarvot (kuntopuntarin mukaiset ajantasaiset arviot):

Ossi 760 fapo 8 peliä 95 fapo ka.

Kik 555 fapo, 6 peliä 92,5 fapo ka.

Eli Ossin voittokulku jatkuisi jälleen...
 
Viestejä
19 572
Minäkin lukisin mielelläni näitä Kingin kirjoituksia, mutta kun ne on aina niin pitkiä ja toisekseen en tajua yhtään, mistä on kysymys ja minua alkaa sitten kovasti kismittämään.
 
Viestejä
9 123
Regressiota mediaania kohti oli yön teema kuten hieman jo etukäteen povailtiin. Ossi ei pystynyt pitämään momentumia yllä neljättä yötä putkeen vaan nyt tultiin aika rumastikin kohti 60 fapon keskiarvoa. Ossin miehistöä katsellessa tämä toki oli odotettavissakin, sen verran kapealla materiaalilla Ossi operoi.

Kik Jamsin yö oli keskiarvojen puitteissa massiivinen menestys, lähes 100 fapo keskiarvolla. Lunta tuli kuitenkin tupaan J-Rich ja Lou Will poissaolojen myötä. Onneksi Kik oli kaukaa viisas ja varmisteli pelimääriä laittamalla Kenrichin kehiin. Tehdäänkin nyt niin, että Kenrich ja Collison tulevat kuittaamaan poissaolijoiden pelejä heidän ottelupareihinsa...

Harden vs. DRE
123 163: +55 Dre. Auts! Tämä mahtaa pistää Ossia pahasti, kun kiistaton ykköskoira häviää first roundereiden matchupin täysin PYSTYYN.

Millsap vs. Lou Will (Collison paikkaa lauantain pelillä)
47 ???: Ei pitäisi olla liian vaikeaa saavuttaa Millsapin DUDia.

Wade vs. J-Rich (Kenrich paikkaa)
83 68: +15 D-Wade. Ihan decent paikko.

Kleber vs. Tyus
67 ???: Helppo targetti Tyusille. Alta 19 minuuttia peliaikaa Maxille, mutta riskit olivat tiedossa etukäteen.

Capela vs. Boogie
106 ???: Clintti jatkaa kovalla tasolla. Ensi yönä nähdään miten BOOGIE vastaa.

Ish vs. Bridges
84 ???: Ish strikes back. Nyt tuli se odotettu onnistuminen Flexiltä Ossille, toki Bridgesille riittää 50 fapo tasuriin.

Bjelica vs. Monster
9 61: AIJAIJAI! Siinä oli Ossin paikka laukoa, mutta tuhnuksi jäi + onkohan Bjelica nuhan takia OUT rest of the week. Saattoi ratkaista myös koko fantasyn mestaruuden. 9 fapon peleihin ei yksinkertaisesti ole varaa. +32 Monster.

DEDmon vs. Julle
??? 109: Julle ryynäsi sen mitä mieheltä on odotettukin. Paljon on DD:llä tekemistä päästä samalle tasolle.

Bensku vs. Buntler
89 94: Huono piffe kostautui Benskulle, ei ollu ruokamyrkytyksen jälkeen voimat vielä bäkissä. +25 Jimmylle.

Hekotuttaa.
 
Viestejä
9 123
Harden vs. DRE 2/3 peliä +88 Dre. Hekotuttaa.

Dame Dolla vs. Brädli Beal 3/4 +19 Dame.
111 115: +4 Beal

Millsap vs. Lou Will 1/4 peliä +25 Myllysäppi
47 ???:
65 ???: Ej oikein ole lähtenyt Milzäpillä viikon seuraavat matsit. Collin ja Loun pelit tulee lauantailta tähän.

Wade vs. J-Rich 2/2 +40 (Kenrich paikannut yhden pelin. Viimeinen menee ylijäämäpeleihin, koska J-Rich fuken done.)

Kleber vs. Tyus 2/3 +38 Kleber
67 52: +15 Kleber. "Helppo target." Ok!

Capela vs. Boogie 2/3 +24 Clintti
106 67: +34 Capela

tenor.gif


Bjelica vs. Monster 2/2 +32 Monster. Loput Monsterin pelit menee ylijäämään näillä näkymin. Bjelica on DONE.

DEDmon vs. Julle 2/3 +33 Julle.
58 109: +36 Jullelle.

rdlol.gif


Bensku vs. Buntler 1/2 +25 Butler.

Jabari vs. SATO 3/4 +69 Jabari. Ryöpytystä.
90 74: +16

Ish vs. Bridges 2/3 +44 Bridges
84 93: +9

FLEXien taistossa Kik Jams on ottanut selkeääkin selkeämmän niskalenkin, "Flexin mestari". Hyvinhän se on tällä kaudella mennyt.

Bryant vs. McGee 2/3 +9 Javale
81 79: +2 Tomppa.

Yhteensä 24/36 peliä kasassa, jonka lisäksi Millsapin kaksi peliä odottavat vastineitaan. Kik Jams johtaa 85 pistettä ja luultavasti Millsag Games tuovat hieman eroa lisää. Eli kokonaisuudessaan homma on Kikillä vahvasti hanskassa tässäkin vertailussa ennen "ylijäämäpelejä".

Dre vs. Harden on lyönyt tahdit meiningeille. Ossi ei varmasti odottanut tätä ennen viikon alkua, mutta niin vain on Dre hoitanut leiviskänsä kotiin tyylipuhtaasti luoden 88 pisteen tyynyn Kikille. Toiseen suuntaan Jabari on ollut se viikon vastuunkantaja Ossin riveissä. Mutta lopulta Flex-tappio ja materiaalin leveys Kikin hyväksi ovat olleet liikaa.

Ylijäämäpelit:

Ossi: Marvin 82, 1 peli 82 pistettä.

Kik: Curry (2), Mcgee (1), Butler (1): 3 peliä 97, 85, 82, 64 pistettä = 4 peliä 328 pistettä.

Waden peli hörpähtää vielä tänne tuomaan Ossille yhden lisäpelin, mutta ei waan wittu riitä ja 38 peliin jää kokonaissaldo Batumin, Bjelican ja Arizan poissaolojen myötä. Hyvällä tuurilla 40, jos Bat ja Bje palaavat viimeisiin peleihin. Kikiltä napsahtaa vielä Curryn matsi ja pari matsia Monsterilta Bjelican levätessä jäljellä olevat = 43 peliä. Ja pakasta löytyy vielä Kenrich tarpeen vaatiessa.

"There is no God" sanoisi Ossi, mutta Kikin olotilakartoitus...

qUNSF0d.gif


Mestaruus.
 
Viestejä
9 123
Ossi otti isot tykit käyttöön lauantaina ja iski yli 100 fapo keskiarvon, mutta ei vaan auttanut kun Kikillä oli myös riittävän hyvä yö. Consistency.

Harden jytkäytti lopulta sen ison pelin 50 pisteen triplatuplalla, mutta siihenkin Drellä oli heittää miltei samat fapot oman jytkynsä kautta. Dre Top1 1. kierroksen pelaaja finaaliviikolla ja Hardenin kanssa paras pelaaja poffseissa kokonaisuudessaan. Embiid toki vedellyt kovempia keskiarvoja pari viime viikkoa, mutta pelejä jäänyt välistä joten ei tietenkään ole parempi.

Ossin muukin jengi suoritti korkealla tasolla paitsi FLEX-pelaaja Ish Smith, joka pieraisi housuun urakalla 30 fapon jöötin. Flex-pelaajan valinta on taitolaji ja tullut jäädäkseen Suomen Kovimpaan. Ensi kaudelle toki yhdistetään budjetit, jotta ei tule samanlaisia "väärinkäsityksiä" budjettien käytöstä.

Kik sai odotusarvojen mukaisesti Collisonilta ison pelin Orlandoa vastaan. Täydellistä suunnittelua. Tyus toisena pointtina ei onnistunut tällä viikolla kuin yhdessä pelissä ja se oli joukkueen iso pettymys.

Seth Curry waiver pickiksi decent wajaa 80 ja Lou Will wähän päälle 80. Loulta olisi toivonut ainakin yhtä isoa peliä tälle viikolle, tosin sellainen voi vielä tänään tulla? Jimmy Buckets counteroi Ben Simmonsin tällä viikolla tyystin ja tästä Minnesota-pelistä sitä odotettiinkin. Täydellistä suunnittelua.

Harrell täydensi yön 93 pisteen suoritusellaan, joka on testamentti Kikin joukkueen laajuudelle.

Viimeinen yö tänään ja Ossin mahdollisuudet Dedmonin loukin myötä romahtivat käytännössä nollaan. Jännitettävää riittää vielä siinä nouseeko Ossi keskiarvoissa ohi Kikin ja näin "moraaliseksi mestariksi" sekä pystyykö Trancey tai Kottii pitämään kokonaispistesaldonsa Kikiä parempana ja pääsisivät näin "jossittelun mestariksi."

Huomenna vielä viimeisen yön yhteenvetoa ja joku päivä myöhemmin kiitospuhe + katseet tulevaisuuteen eli epilogi.
 
Viestejä
9 123
Ja niin tuli kotiin Kikin toinen mestaruus Maku Brewing NBA Fantasyn 10. kauden eli juhlakauden kunniaksi. Ja minkälainen kausi se olikaan! Monta kovaa seasonkia ollaan tässä liigassa vuosien saatossa väännetty, mutta tämä oli omissa kirjoissani kovin kaikista.

Wanhoista ketuista Kottii oli yhtä kovassa tikissä kuin tutuksi on tullut ja spudin vuosi oli todellinen renesanssi. Kauhtuneesta veteraanista kuoriutui vaarallinen operaattori. Hommaan oli selvästi panostettu enemmän kuin ehkä koskaan aiemmin.

Trancey on nyt myös oppirahansa maksanut ja tykitteli todella korkealla tasolla aina draftista lähtien. Samaan syssyyn voidaan tietenkin heittää Ossi, joka ei aivan yhtä montaa vuotta tarvinnut "learning curveen" tullakseen timantinkovaksi manageriksi. Ihan Ossin kintereillä tulee myös kannuksensa jo ansainnut Nintto, jonka mestaruus ei ole mahdollisuus vaan fakta mikäli hiileen painaminen vielä kauden tai pari jatkuu samalla tekemisen tasolla.

Uudet tulokkaat Lätkä-Antti ja Vitali olivat molemmat asenteeltaan erinomaisia lisäyksiä liigaan. Vitalissa on selkeää "generational talent" vikaa ja Lätkä-Antti imee oppeja managereista parhaimmilta - Kikiltä ja Ossilta.

Hompalta nähtiin hänen paras ja ehyin kautensa fantasyssa. Samanlainen askel vielä ensi kaudella ja saatamme keskustella contender-manttelista myös Hompan osalta. Tietopuolesta homma ei ole missään vaiheessa ollut kiinni. Pejtonille sattui tällä kaudella pieni hupsis, mutta potentiaalia on olla muutakin kuin pelkkä pakansekoittaja. Se nähtiin epäonnisella viime kaudella. Hoetje on edelleen "gate keeper" eli vahva keskikastin mittatikku kaikille managereille. En näe mestaruuksia tämän salimarkun tulevaisuudessa, mutta NBA Fantasy toiminee änärijanarille hyvänä treeniä kendokisoja ajatellen. Mistäs muualta Hoetje olisi ammentanut osaamisensa NHL Fantasyn kärkikahinoihin kuin Euroopan Kovimmasta?

Killekselle tarjoamme kiitokset näistä vuosista. Kaikki palaset ovat aina olleet siellä, mutta tässä lajissa ne eivät materialisoituneet lopullisena läpimurtona. We wish you all the best in your future endeavors.

Katsoin hieman niitä aiempia kausia taas omalta osaltani. Edellisestä mestaruuskiitosviestistä löysin alla olevan tiivistelmän alkupään kausista:

09-10: 1. Söze 2. Sampsu (Kik tippui välierissä Sözelle tehtyään väärän pelaajavalinnan viimeiselle päivälle)
10-11: 1. PoorMansMailman 2. Sampsu (Kik tippui välierissä PoorMansin suonenwedolle, finaaliviikolla Kikillä selvästi parhaat pisteet)
11-12: 1. Kotti 2. Legy (Kik dominoi runkosarjan, mutta loukkaantumiset kaatoivat välierässä Legyä vs. Bargnani!)
12-13: 1. Söze 2. Sampsu (Kevin Loven + muun joukkueen lahoamiseen poffsien kynnyksellä kaatui Kikillä)
13-14: 1. Kotti 2. Söze (tankkauskausi)

14-15: Napsahti mestaruus.
15-16: Mestaruutta seuraava kausi oli "fiaskokausi", jolloin Sözellä ja Kikillä oli ylivertaiset rosterit muihin verrattuna.
16-17: Trancey oli tällä kaudella todella kovassa tikissä, mutta Kottii pystyi käsittämättömällä tavalla hoitelemaan Tranceyn. Finaalissa kaatui Nintto. Kik teki tuolla kaudella virheitä kuten GOBERTIN treidaaminen pois (lisäksi mestaruuskaudella myin GOBERTIN pois ja taisin vielä WAIVEROIDAKIN hänet jossain vaiheessa) ja MIROTICiin luottaminen. Kikin tie päättyi puolivälieriin useiden tekosyiden kera.
17-18: Kik taisteli finaaliin, jossa Ossi oli selkeästi parempi. Onko tässä uusi Boston - Lakers tai Heat - Spurs? Warriors - Cavs? Ossi ja Kik keväällä tukkanuottasilla vuodesta toiseen.

Eli aika lailla hyvissä ollaan oltu kaudesta toiseen ellei HUONO TUURI ole iskenyt mukaan peliin. Tällä kaudella huonolle tuurille ei annettu tilaa. Treidejä tehtiin kärsivällisemmin, waivereilta operoitiin hieman maltillisemmin ja drafti oli totuttuun tapaan decent. Tämän kauden spesialiteetti oli jäätävän kova suorittaminen pudotuspeleissä, jossa pelit tulivat viikosta toiseen täyteen ja waivereita operoitiin erinomaisesti. Kokonaisuudessaan tasaisin kauteni managerina joskaan ei paras ja pudotuspeleissä suoritettiin omalla absoluuttisella huipputasolla.

Edellisen mestaruuden aikoihin elämäni oli noin muuten hyvin erinnäköistä. Silloin fantasyn merkitys oli erilainen kuin nyt. Tuolloin paljon vanhaa oli revitty elämässä alas ja oli aika rakentaa jotain uutta. En edes muista mestaruuskeväästä montaa asiaa. Fantasyn sujumisen, kaveriporukan kovatasoisen Fifa-turnauksen voitto monen vuoden jahtaamisen jälkeen ja paljon synkkiä päiviä... Nyt meininki oli erilaista, vapautuneempaa. Fantasy oli enemmän side show, mutta hyvin mieluinen sellainen. Vapautunut tunnelma näkyi omassa tekemisessä luovuutena, jota tuli tähänkin topiciin vuodatettua kauden aikana. Kauden vastaiskut otettiin vastaan tyynemmin kuin koskaan ja fokus tekemiseen oli parempaa. Homma on helppoa silloin, kun muut asiat elämässä ovat kohdallaan ja fantasysta saa nauttia muiden toimivien asioiden lomassa.

Nyt on taas aika lewähtää. Kesä tuo mukanaan uusia seikkailuita ja etappeja elämässä. Fantasyliigan jatkosta ei virallisesti ole päätetty, mutta vanha sananlasku menee näin:

"Fantasy voi lähteä Kik Jamsista, mutta Kik Jams ei lähde koskaan Fantasysta."

Miettikääpä sitä.


giphy.gif


PS. Spudille vielä kiitokset, kun laittaa pöytää koreaksi ja "Suut makeaksi" kärkikolmikolle. Jo majstuu huulilla niin hywä nektariini!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
9 123
IMAG0732.jpg

Seagulls Kolkki ja muut Maku Brewingin tuotteet on nyt voittajien kesken jaettu.

Pientä kontroversiä aiheutui kahden mystisesti Ossin palkintosäkistä kadonneen tölkin kohtalosta. Tutkintayksikkö Lätkä-Antin johdolla on nimitetty selvittämään tapausta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös