Kirjoitetaan nyt vielä hieman laajemminkin Pyrsän syyskaudesta, kun vaihtoviikot aloitettiin a: liian myöhään ja b: väärästä jenkistä.
Sopasen mukaan tavoite tälle kaudelle oli "pelata voittavaa koripalloa". Sitä lähdettiin siis hakemaan tutulla suomalaisrungolla, kolmella rookiejenkillä ja viime kauden pelastaneella Ike Smithillä. Kun runkosarjaa on pelaamatta seitsemän peliä on tilanne 7/8. Ei siis erityisen voittavaa tai ylempään jatkosarjaan vievää peliä, mutta paremmin kuin monet odottivat. Paikallislehden toimittajakin hyrisi joulukuussa tyytyväisyyttään Pyrinnön "hyvälle" alkukaudelle. Sijoitus on kuitenkin selvästi alemman jatkosarjan puolella, joten odotukset ovat menneet tosi matalalle.
Suomalaisilta on saatu suunnilleen se mitä oli odotettavissa. Pihlajamäen minuutit ovat huomattavasti nousseet. Samoin on noussut kolmosprossa ja myös pistekeskiarvo roimasti. Eteenpäin on siis menty hyvin. Vielä kun hän saisi vähennettyä sitä pakottamista ja huonojen hyökkäyspään ratkaisujen ottamista.
Jenkeistä silmiinpistävää on ollut kaukoheittotaidon puute. Kukaan ei osaa heittää hyvällä tasolla. Thorpe ja Smith muodostavat heikosti heittävän takakentän, mutta eivät viime aikoina ole juuri samaan aikaan pelanneet, kun Thorpe on aloittanut vaihdosta. Raskasjalkainen Thorpe hakee mielellään syöttöä pelikaverille, mutta go to-liike on lopultakin heitto omasta kuljetuksesta korirautaan.
Smithin tulo muuten varmistui lopulta kovin myöhään. Mielenkiintoista olisi tietää mikä oli Sopasen ajatus ja varasuunnitelma sitten jos Smith ei olisi tullutkaan. Lähteä kauteen neljällä rookiejenkillä? Huh.
Ike Smith on ollut tälläkin kaudella Pyrinnön pisterohmu. Uutena on tullut paikka avausviisikkoon ja kauden edetessä myös pointin vastuuta on sysätty Smithille. Varmaankin ajatuksena on ollut kehittää Smithin pelintekopuolta tulevaa ajatellen, mutta ei tuo nyt kovin erikoisesti ole sujunut. Syöttömäärät ovat kyllä selvästi viime vuodesta parantuneet. Mutu-tuntumalla osa Smithin leipäliikkeistä (mm. floaterit) ovat viime kautta enemmän kolisseet vain raudoissa.
Lawrencen olisin luullut olevan ensimmäinen lähtijä. Harvoin on Pyrinnössä katseltu noin pitkään noin heikoilla hyökkäyspään taidoilla varustettua jenkkiä. Osuu vain vapaista donkeista ja put backeista. Itse ei käytännössä pysty luomaan mitään mistään. Joo, osaa puolustuksessa jotain, mutta jää silti kevyeksi voimakkaampia post-pelaajia vastaan. Kaukana ollaan vaikkapa Brady Skeensin tasosta. Eikä Pyrsällä pitäisi olla tällä rosterilla käyttöä noin kapean roolin jenkkiin.
Toisin kuin Lawrence, Jennings pystyi luomaan itse postista, varsinkin jos pääsee pyörähtämään vasemmalle. Hän osaa myös edes joskus syöttää palloa sieltä ulos. Jennings on osunut kaaren takaa 14 kertaa, Lawrence kokonaista 2 (!) kertaa, mutta kummankaan prosentit eivät päätä huimaa.
Jenningsin tilalle ei voi enää ottaa Lawrencen tapaista roolipelaajaa. Mieluiten vielä Thorpekin luiskaan ja tilalle parempi edunluoja ja skoraava heittotaitoinen takamies Smithin pariksi takakentälle. Näin tuskin kuitenkaan käy.
Runkosarjassa kohdataan vielä Korihait ja Karhu kaksi kertaa. Ukilaisia vastaan P ei suuri suosikki ole ja Karhulta saadaan vain karu käsittely. Lahti on vahvistamassa joukkuettaan. Pudotuspelit on tietenkin vielä mahdollista saavuttaa, mutta jos Pyrinnön joululahja ei ole sieltä parhaasta päästä, niin eiköhän se sijoitus löydy lopulta sijoilta 9-11.
Yleisömäärät ovat vuoden edetessä käyneet kovin pieniksi. Samoin esimerkiksi Aamulehden kiinnostus. Pari kertaa Pyrinnön peli on jäänyt kokoaan ilman pienintäkään raporttia, ja toisella kertaa edes tulos ei mahtunut lehteen. Samana päivänä oli kuitenkin jaksettu kirjoittaa perinteiset ottelurapsat kaikista lähiseudun pikkupaikkojen lentopallojoukkueiden (Orivedeltä, Kangasalta ja Sastamalasta) peleistä. Voi olla, että loppukauden ajan Pyynikillä nähdään erittäin karuja yleisölukemia.