Vs: ToPo 2009-2010
Pyrintö-ToPo-matsin alkuun on tunti aikaa. Tässä välissä voisin poimia pari poimintaa ToPon tilastoriveiltä:
Samuel Haanpää
Kolmoset lokakuussa (9 matsia): 24/71 (33,8%)
Kolmoset marraskuussa (7 matsia): 22/45 (48,9%)
- Kokoonpanon täydentyessä, joukkuehyökkäyksen löytäessä rytminsä ja avainpelaajien tervehtyessä ToPon hyökkäystyöskentely on ollut paljon muuta kuin Obien ja Santun 1-1-pelaamista. Santtu on heittänyt marraskuussa edelleen verrattain paljon, mutta kirkkaasti avauskuukautta paremmalla prosentilla. Pearsonin saapuminen on luonut ToPolle aidon sisäuhkan, josta hyötyvät niin ToPon pitkän pään pelaajat kuin takamiehet. Lokakuun matseissa Santulle ei hirveästi avopaikkoja siunaantunut, mutta marraskuun aikana tilaa kaaren takaa on löytynyt huomattavasti enemmän.
Tyray Pearson
Tilastot 10.11. pelattujen otteluiden jälkeen:
28,6 minuuttia, 16,2 pistettä, 11,4 levypalloa, tehoindeksi 16, kakkoset 33/65 (50,7%)
- Otin tarkoituksella listasta pois Pearsonin kolme ensimmäistä matsia jo siitäkin syystä, että maahan tullessaan kaveri näytti hädin tuskin jaksavan juosta Kisahallin kahviosta vaihtopenkille ja takaisin. Veteraanin jalat eivät edelleen tunnu tottelevan nimeksikään ja vyötäröllä on hieman liikaa Budweiseria, mutta 16,2 pisteen ja 11,4 levypallon keskiarvot 28,6 peliminuutissa ottelua kohden kielivät kokemuksesta. Tyrayn tilastot tuskin tuosta komistuvat, sen takaavat Smithin paluu ja Möttölän kuntoutuminen, mutta kaverille on tiedossa ainakin rutkasti enemmän avopaikkoja.
Obie Trotter
Lokakuu: 25,6 pistettä, 7,4 levypalloa, 3,0 syöttöä, 2,6 riistoa, 3,8 menetystä sekä 16,2 pelitilanneheittoyritystä / ottelu
Marraskuu: 18,7 pistettä, 5,9 levypalloa, 4,4 syöttöä, 3,3 riistoa, 3,7 menetystä sekä 15,1 pelitilanneheittoyritystä / ottelu
- Coach Kaminen ripitti marraskuun alun Honka-voiton jälkeen joukkuettaan siitä, että hyökkäyspeli kuihtuu 1-vs-5-pomputteluksi, kun Obie saa pallon. Tättähäärän peli on kieltämättä muuttunut lokakuun alun jälkeen melko lailla. Heitto lähtee ilmaan edelleen sumeilematta (kuten 50,8% pelitilanneheittäjällä pitääkin lähteä), mutta Obie on myös oppinut luottamaan joukkuetovereihinsa entistä enemmän, mikä näkyy kentällä ja mistä kertoo korisyöttömäärien kasvu.
Michael Pounds
Lokakuu: 15,6 minuuttia, 6,2 pistettä, 0,9 menetystä, pelitilanneheitot 44,7%
Marraskuu: 15,1 minuuttia, 7,9 pistettä, 1,9 menetystä, pelitilanneheitot 63,3%
- ToPon heikkona kohtana on pidetty kakkospelinrakentajan asemaa - Jake Kyllösen ja Ilpo Pehkosen lähdön myötä vastuu on kasautunut Homppa Poundsille, joka on kehittynyt pallonkäsittelyssään, mutta ei ole vieläkään "comfort zonessaan" ollessaan ainoa puhdas takamies kentällä. Puolustuseksperttinä aiemmin tunnettu Homppa on kuitenkin löytänyt tällä kaudella pelistään täysin uusia elementtejä: pyytteetön työnteko on kantanut hedelmää mm. kuudella väh. 11 pisteen ottelulla tällä kaudella. Myös pelitilanneheittotarkkuuden huikea kasvu kahden kuukauden sisällä on hyvä merkki.