Koripallo.com

Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Viestejä
308
Viestejä
965
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Vietän uutta vuotta rajusti. Tässä Toronto Raptorsin itse kalkuloimaani statistiikkaa, tällä kertaa kiikarin alla pelintekijät:


Koodi:
Jose Calderon as a starter (31 min/game): 12.1 pts / 2.3 reb / 6.4 ast / 0.8 stl (FG 52% 3PFG 41% FT 79%)

Jarrett Jack as a starter (30 min/game): 12.5 pts / 3.5 reb / 5.9 ast / 1.3 stl (FG 53% 3PFG 35% FT 82%)


Yllä olevien tilastojen ja katsomieni pelien pohjalta uskallan sanoa, että Jarrett Jack on Jose Calderonia parempi (tai vähintäänkin yhtä hyvä) pelaaja. Lieneekö sattumaa, että Toronto on viiden ottelun voittoputkessa ja noussut Idän kuudennelle paikalle vain viikko-pari Calderonin loukkaantumisen jälkeen? Ei, vaan Jack on yksinkertaisesti parempi fit Toronton joukkueeseen. Vaikka herrojen tilastosarakkeet näyttävät lähes identtisiltä, ovat he täysin erilaisia pelaajia. Jack on DeRozanin (ja Belinellin) lisäksi joukkueen ainoa, jolla on munaa ajaa korille. Hän myös johtaa agressiivisuutensa ansiosta joukkueen nopeita hyökkäyksiä Calderonia tehokkaammin. Jack tuo joukkueen hyökkäyspeliin eräänlaista tasapainoa ajoillaan, kun hän yhdessä DDn kanssa ajaa korille ja möhömahat Turkoglu ja Bargnani stondaavat kaarella odottaen heittopaikkoja.

Hyökkäyksellisten erojen lisäksi Jack on myös Calderonia parempi puolustaja, vaikkei siihen paljoa vaaditakaan.

Tähän alle vielä toinen tilastopommi herroista, lähinnä koska ehdin nuokin rivit jo laskea enkä viitsi heittää rankkaa työtäni hukkaan:


Koodi:
Jose Calderon as a starter/48 minutes: 18.7 pts / 3.6 rebs / 9.9 ast / 1.2 stl

Jarrett Jack as a starter/48 minutes: 20.0 pts / 5.6 rebs / 9.4 ast / 2.1 stl


Näin, sori.

EDIT: Toronton record kun Jack aloittaa pointin paikalla on 7-4 ja Calderonin aloittaessa taas 9-13.
 
Viestejä
34
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!


Täytyy muista, että Calderonin loukkaantuessa tehtiin paljon muitakin muutoksia peluutuksiin. Turkille on annettu paljon enemmän vastuuta hyökkäyspäässä ja voittosarake on parantunut myös tästä syystä. Turkoglu on syöttellyt viime aikoina tehokkaasti. Detroitia vastaan 6 ast. ja 11 ast. peräkkäisissä peleissä. Hornetsia vastaan 7 ast. ja Netsejä vastaan 7 ast. Kaikki nämä pelit on voitettu.

Kanki-Nesterovic parkkeerattiin penkille ja Amir Johnsonin minuutteja reivattiin ylös. Samoin lisäpeliaikaa saivat Sonny Weems, Antoine Wright ja Marcus Banks. Belinellin ja DeRozanin minuutit ovat supistuneet myös viime aikoina.

Täytyy myöntää, että Jackin pelaaminen näyttää hyvältä. Kaveri taistelee joka pallosta eikä ole itsekäs heittojen suhteen. Trianolla tulossa vaikea valinta kun Calderon palaa.

Alkukautta on heikentänyt myös DeRozanin pakkominuutit. Vaikka kaveri olisi miten heikolla hapella pelissä mukana minuutteja on annettu runsaalla kädellä.
 
Viestejä
1 228
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Ensi viikolla sarjassa Cousin Salin askelmerkit menestykseen: Toronto Raptors ja Sacramento Kings.
 
Viestejä
1 228
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Kun valmistui etuajassa, niin lykätään nyt sitten eetteriin...

COUSIN SALIN ASKELMERKIT MENESTYKSEEN, OSA 5: TORONTO RAPTORS

Toronton pelaajistoa on pidetty viime vuosina liigan aneemisimpana, joka ei suuria ilon aiheita faneille lupaile. Toivoa on kuitenkin tuonut muassaan varsinkin Kyle Lowryn, Terrence Rossin ja Jonas Valanciunaksen saapuminen, jonka seurauksena Torontolla on ensimmäistä kertaa sitten Vince Carterin nuoruusvuosien käsissään nuori ja lupaava pelaajarunko.

Pieni kömmähdys sattui kuitenkin tänä kesänä, kun Steve Nashia tavoitellessaan Raptors päätti kampittaa New York Knicksiä tarjoamalle kahlehditulle vapaaherralle Landry Fieldsille liki 25 miljoonan sopimusta. Nash valitsi Los Angelesin, Knicks jätti täsmäämättä ja Torontolle jäi luu käteen.

Rakennuspalikat:
  • Kyle Lowry. Tankkimainen pointti, joka kaapattiin Houstonista kuin varkain. Nuori, kohtuuhintainen ja kehittynyt kaikessa hiljaisuudessa paremman keskitason aloittavaksi takamieheksi.
  • Terrence Ross. Isokokoinen ja fyysinen kakkospaikan pelaaja, joka heittää hyvin kaukaa. Nousi ennen varaustilaisuutta hurjaa vauhtia prospektoreiden listoilla ja oli Torontolta jonkinmoinen haku.
  • Andrea Bargnani. Ollut pettymys ykkösvaraukseksi, mutta silti liigan tehokkaimpia kaarinelosia Nowitzkin jälkeen. Kohtuuhintainen, vielä nuori pelaaja, joka sopii hyvin alla olevien nuorten isojen miesten rinnalle. Hollinger: ”Softest thing from Italy since gelato”.
  • Ed Davis. Urheilullinen, mutta raaka iso pelaaja, joka väläytellyt osaamistaan kahdella ensimmäisellä pelikaudellaan. Kehityspotentiaali kuitenkin vielä kysymysmerkki.
  • Jonas Valanciunas. Nuori liettualainen on todellinen sentteri, joka viihtyy korinaluspaineissa. Miten ja kuinka nopeasti sopeutuu NBA-palloon?

Täkyt:
  • Jose Calderon. Paremman keskitason aloittava takamies NBA:ssa, mutta valitettavan ylipalkattu. Sopimus päättyy ensi kesänä.
  • Alan Anderson, John Lucas III ja Aaron Gray. Halpoja ja luotettavia penkkipelaajia.
  • DeMar DeRozan. Terrence Rossin varaus oli selvä merkki siitä, että DeRozan ei ole vastaus kakkospaikalle. Atleettinen, ei kaukoheittouhkaa ja tulokassopimusta vielä 1+1 vuotta jäljellä.
  • Landry Fields, Amir Johnson, Linas Kleiza. Käyttökelpoisia, mutta ylipalkattuja roolipelaajia.
  • Todennäköisesti ei varauksia 2013 varaustilaisuudessa (on Houstonille velkaa ykköskierroksen varauksen joka on sekä top 3 että 15-30 suojattu).

Tarpeet:
  • Aloittava kolmospaikan pelaaja. Mieluiten urheilullinen korin läheisyydestä viimeistelevä pelaaja heittäjien Bargnani ja Ross väliin. Siis kuin DeRozan, mutta parempi.
  • Varapointti ja varasentteri. Ovatko Lucas ja Gray riittävän hyviä? Pystytäänkö pitämään Calderon nykyistä halvemmalla? Riippuen Valanciunaksen kehityksestä voi varasentterille olla tarjolla reilustikin peliaikaa.
  • Tulivoimaa takakentälle. Kokoonpanossa olisi varsinki sellainen mikroaaltouunin (äkkilämmin heittäjä) mentävä aukko.

Ullakkotila nyt: Aaron Grayn numerot ei ole vielä julkisuudessa, mutta täyttää käsittääkseni lopun ullakkotilan.

Ullakkotila tulevaisuudessa: Terassikaudella 2013 on käytössä vähintään 10 miljoonaa, eikä kenenkään jatkosopimus ole vielä puskemassa päälle. Hankkiutumalla eroon Johnsonista, Fieldistä, Kleizasta ja DeRozanista raivataan tilaa jopa 32 miljoonaa.

Mitä sitten?: Tärkeintä on ensin katsoa rauhassa minkälaisia rakennuspalikoita Raptorsilla on Valanciunaksessa, Davisissa ja Rossissa. Jos kaverit osoittautuvat odotusten mukaisiksi, on hyvä jatkaa eteenpäin. Jos taas eivät, pitää homma jälleen kerran räjäyttää palasiksi.

Toronton on mahdollista raivata ullakolleen rutkasti tilaa ensi terassikaudeksi. Mielestäni tähän ei kuitenkaan kannata ryhtyä kahdesta syystä: Toronto ei ole houkutteleva lokaatio vapaaherroille ja vapaaherramarkkinoilla ei oikein ole sellaisia nimiä, jotka kävisivät järkeen. Yrittäisin siis ennemmin täyttää aukot Calderonin erääntyvän sopimuksen ympärille rakennetulla kaupalla.

Tässä muutamia mahdollisia tarjouksia joukkueille, jotka yrittävät karsia kuluja: Calderon ja DeRozan Chicagoon, Luol Deng Torontoon; Calderon, DeRozan ja Kleiza Memphisiin, Rudy Gay ja Quincy Pondexter Torontoon, tai jopa Calderon ja DeRozan Philadelphiaan, Iguodala Torontoon. Viimeinen ei todennäköisesti ole enää realistinen, koska Brandin heivaamisen jälkeen Sixersillä on tuskin enää tarvetta päästä Iguodalasta eroon.

Henkilökohtainen suosikkini kaupoista, ja jossa on myös pelillistä järkeä molempien joukkueiden näkökulmasta: Calderon Sacramentoon, vaihdossa Torontoon Tyreke Evans ja Jimmer Fredette. Sacramento tarvitsee kipeästi puhdasta pelinjohtajaa ja Calderon on juuri sellainen. Evansin peluuttaminen ykköspaikalla osoittautui katastrofiksi, mutta koko ja fyysiset ominaisuudet olisivat kuin kotonaan kolmospaikalla. Ainakin kokeilemisen arvoista ja Evansinkin sopimus päättyy ensi kesänä, joten riskit ovat pienet. Fredette puolestaan voisi olla omiaan pelaamaan äkkilämpimän penkkiheittäjän roolia, mikäli vain alkaa laittaa heittojaan koriin.

Linas Kleizan yrittäisin vaihtaa päättyviin sopimuksiin. Miehestä saattaisi olla iloa vaikkapa pudotuspelijoukkueille, joiden kolmospaikka kärsii loukkaantumisista tai luonneviasta. Mieleen tulee vaikkapa Los Angelesin joukkueet: Kleiza, DeRozan <-> Lamar Odom tai Kleiza <-> Josh McRoberts, Andrew Goudelock.

Amir Johnsonille en löytänyt ottajaa kovalla yrittämiselläkään, joten hän jatkaa sopimuksensa loppuun Raptorsin isojen miesten rotaatiossa. Ihan hyvä palanen, mutta valitettavan ylipalkattu.

Jos Raptors vielä puristaa itsensä pudotuspeleihin ensi kaudella, saa se pitää varausvuoronsa. Johonkin viidennentoista ja kahdennenkymmenennen väliin asettuvalla varauksella voitaisiin hankkia paras mahdollinen kakkos-kolmospaikan pelaaja (UCLAn Kyle Anderson, Chad Ford top 100/15., Kentuckyn Archie Goodwin, CF/17. tai Syracusen Michael Carter-Williams, CF/20.) tai vaikkapa nuori ykköspaikan pelaaja Lowryn taakse kasvamaan (Texasin Myck Kabongo, CF/14. tai Providencen Ricardo Ledo, CF/16.).

Terassikaudella 2013 olisi näiden liikkeiden jälkeen ullakolla tilaa noin 10 miljoonaa, jolla voitaisiin tehdä vaikkapa seuraavanlaisia liikkeitä.
  • Pointin paikalle noin 5-6 miljoonalla Devin Harris, D.J. Augustin tai Mo Williams, jos varaustilaisuudesta ei haeta ykköspaikan pelaajaa.
  • Jos taas on varattu pointti, sama raha voidaan käyttää Tony Alleniin, J.R. Smithiin tai Brandon Rushiin.
  • Sentterin paikalle 4-5 miljoonalla Samuel Dalembert, Chris Kaman tai Zaza Pachulia (tai jos sentterimarkkina kuumenee liikaa, niin nelospaikan pelaaja, kuten J.J. Hickson, Carl Landry tai Brandan Wright)

Kokoonpano kaudelle 2013-2014 lähdettäessä
Aloitus: Kyle Lowry, Terrence Ross, Tyreke Evans, Andrea Bargnani, Jonas Valanciunas
Penkki: Devin Harris, John Lucas III, Jimmer Fredette, Landry Fields, Quincy Acy, Kyle Anderson, Amir Johnson, Ed Davis, Sam Dalembert, Aaron Gray.

Arvio: Kuten monilla muillakin heikomman pään joukkueilla, Torontonkin tuleva menestys on pitkälti kiinni nuorten pelaajien – Rossin, Davisin ja Valanciunaksen – kehittymisestä. Yllä mainittu kauppa Sacramenton kanssa on Torontolle mahdollinen läpilyönti, jos vain maiseman vaihdos saa Tyreke Evansista ja Jimmeristä potentiaalin esille. Ensi kesänä on vielä mahdollisuus lisätä kokoonpanoon laatua ja leveyttä, jonka jälkeen voidaankin jo taistella pudotuspelien kotiedusta.

Tärkeintä kuitenkin on, että saadaan palautettua Raptorsin uskottavuus, kun se on ollut Vince Carterin ja Chris Boshin liukenemisten jälkeen koetuksella.
 
Viestejä
7 523
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Käsittääkseni Toronton nelospaikan tukkisuma (engl. "log jam") ei ole vieläkään ratkennut ja ainakin 54:stä anonyymistä internetin Raptors-keskustelun osallistujasta 34 luopuisi mieluiten Amir Johnsonista, jolla on turhan rahakas kolmivuotinen soppari ja vähän koripalloälliä.

Toisaalta NBA:n pointtiruletti taisi pysähtyä ennen kuin TOR pääsi tekemään Calderonista kauppoja.

Mitenköhän joukkue saisi noita kavereita kimpassa liikkeelle, jotta saataisiin taas vähän treidi-actioniä?!?
 
Viestejä
1 228
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

hamahakkimies sanoi:
Käsittääkseni Toronton nelospaikan tukkisuma (engl. "log jam") ei ole vieläkään ratkennut ja ainakin 54:stä anonyymistä internetin Raptors-keskustelun osallistujasta 34 luopuisi mieluiten Amir Johnsonista, jolla on turhan rahakas kolmivuotinen soppari ja vähän koripalloälliä.
Totta kai luopuisi, mutta 3 vuotta ja vajaat 18 miljoonaa on aikamoinen palanen kenellekään nieltäväksi.

hamahakkimies sanoi:
Toisaalta NBA:n pointtiruletti taisi pysähtyä ennen kuin TOR pääsi tekemään Calderonista kauppoja.
Paras toivo lienee odottaa, kunnes jonkun mestaruushaihattelijan pointtitilanne kokee loukkaantumisen. Calderon osaa kuitenkin pelata ja sopimus päättyy ensi kesänä.

hamahakkimies sanoi:
Mitenköhän joukkue saisi noita kavereita kimpassa liikkeelle, jotta saataisiin taas vähän treidi-actioniä?!?
Kiva että kysyit!

Rahakkaiden sopimusten ja Johnsonin vähäisen pelillisen arvon vuoksi, olisi todennäköisin kimppadiili tyyppiä kaatokauppa, jossa rajan pohjoispuolelle matkaa pelkkää rosollia.

Jos etsitään kuitenkin sellaista kauppaa, jossa on taustalla jotain logiikka (siis, edes jotain), olisi kohteena todennäköisimmin sellainen joukkue, jolla on tarvetta vahvistaa pointti- ja torjuntaosastoa lyhyellä tähtäimellä. Katsotaanpa:
  • Calderon ja Johnson Miamiin, Torontoon Mario Chalmers, Joel Anthony sekä eläköityvä Mike Miller. Miami parantaa pointtiosastoa ja saa urheilullisen heitontorjujan. Toronto saa kohtuuhintaisen kakkospointin ja -sentterin sekä säästää ison tukun rahaa.
  • Calderon, Johnson ja DeRozan New Yorkiin, Knicks pistää vaihdossa tulemaan Amare Stoudemiren. En tiedä miksi Toronto tällaiseen ryhtyisi, mutta Knicks suostuisi millisekunnissa.
  • Calderon ja Johnson Philadelphiaan, Spencer Hawes ja Jason Richardson/Nick Young Raptorsiin. Hawes on uhrattavissa jos Bynum pysyy terveenä, Jrue Holidayn takana ei ole yhtään ketään. Torontossa Hawes ottaisi paineita pois Valanciunasilta ja Richardson/Young toisi tulivoimaa penkille.
  • Calderon ja Johnson Clippersiin, DeAndre Jordan ja Chauncey Billups Torontoon. Jos Billups loukkaantuu, kaatuu Chris Paulin niskaan valtava urakka. Clippers pääsee eroon Jordanin älyttömästä sopimuksesta ja Toronto saa - no - Jordanin älyttömän sopimuksen.
  • Calderon ja Johnson Memphisiin, josta tilalle Rudy Gay. Toronto tarvitsee aloittavan kolmospaikan pelaajan, joten tämä olisi toiveena. Memphis tuskin luopuu Gaysta näin halvalla, vaikka pointtiosasto onkin Mike Conleyn takana kapea.

Eiköhän molemmat herrat siis palloile dinosaurus rinnassaan vielä tulevankin kauden...
 
Viestejä
1 765
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

[quote author=Sal-Serkku]DeMar DeRozan. Terrence Rossin varaus oli selvä merkki siitä, että DeRozan ei ole vastaus kakkospaikalle. Atleettinen, ei kaukoheittouhkaa ja tulokassopimusta vielä 1+1 vuotta jäljellä.[/quote]

Ilmeisesti Raps näki DeRozanin kuitenkin jonain vastauksena kakkospaikalle tarjotessaan kaverille 4 vuoden ja 40 miljoonan jatkosopparin. Aika brutaalisti liikaa rahaa, jos minulta kysytään. DeRozan ei todellakaan osaa heittää, eikä syöttää, eikä luoda paikkoja muillekaan. Repertuaarista löytyy ainoastaan aggressiivisen näköisiä ajoja korille, jotka kuitenkin yleensä päättyvät koriin varsin heikolla tarkkuudella. Ja samalle paikalla on tosiaan jo rookie-Ross ja Laundry Fieds, niin aikamoista kummastusta aiheuttaa tämä kiinnitys.

Simmons toteaisi varmaan tässä, että "But hey, if you have a chance to pay Landry Fields and DeMar DeRozan $80M combined, I think you gotta do it."

Onneksi sentään Lowry ja Valanciunas olivat vakuuttavia ensimmäisessä ottelussa.
 
Viestejä
1 228
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Mokeski sanoi:
Ilmeisesti Raps näki DeRozanin kuitenkin jonain vastauksena kakkospaikalle tarjotessaan kaverille 4 vuoden ja 40 miljoonan jatkosopparin. Aika brutaalisti liikaa rahaa, jos minulta kysytään. DeRozan ei todellakaan osaa heittää, eikä syöttää, eikä luoda paikkoja muillekaan. Repertuaarista löytyy ainoastaan aggressiivisen näköisiä ajoja korille, jotka kuitenkin yleensä päättyvät koriin varsin heikolla tarkkuudella. Ja samalle paikalla on tosiaan jo rookie-Ross ja Laundry Fieds, niin aikamoista kummastusta aiheuttaa tämä kiinnitys.

Simmons toteaisi varmaan tässä, että "But hey, if you have a chance to pay Landry Fields and DeMar DeRozan $80M combined, I think you gotta do it."

Onneksi sentään Lowry ja Valanciunas olivat vakuuttavia ensimmäisessä ottelussa.

Colangelo ilmeisesti kärsii kroonisesta lyhytjänteisyydestä, minkä johdosta miehen on vaikea tehdä liikkeitä, jotka auttavat pidemmällä aikajänteellä. Vaikea tosin nähdä, mitä iloa tästä on lyhyelläkään aikajänteellä.

Kuvaavaa on, että kun näin otsikon, jonka mukaan Toronto oli antanut 40 miljoonan jatkosopimuksen, minulla ei ollut aavistustakaan kuka pelaajista olisi voinut olla sen arvoinen...
 
Viestejä
9 123
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Rudy Gay 20 Points (Raptors Debut) Full Highlights (2/1/2013)

Rudy Gay tekin over.

Pakko myöntää, että Torontosta tuli kertaheitolla kiinnostavampi porukka, ja todennäköisesti myös parempi koripallojoukkue, Rudy Gayn siirron myötä.

Joukkueen kolme parasta pelaajaa ovat kaikki huikeita yksilötason pelaajia, joista DeRozanilla ja Gaylla on taipumusta/kykyä isolaatiopelaamiseen sekä 1v1 (1v5) koripalloon. Lowry on huikeasti parempi koripalloilija kuin Calderon, ja sopii loistavasti DeGay-kaksikon vierelle järjestelemään peliä scoring point guardin muodossa.

Toronton ei tarvitse enää kuin laittaa koko etukenttänsä uusiksi ja parannella penkkiä parin pelaajan voimin, niin tässähän on yksilövetoinen contender käsissä!
 
Viestejä
257
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Jotain pientä atleettisuutta havaittavissa takakentällä. DeRozan, Gay, Fields ja Ross :eek: Jokainen voisi ottaa osaa donkkiskabaan.
 
Viestejä
1 765
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Rudy Gayn hankinnasta on nyt kulunut reilu kuukausi, joten jonkinlaisia johtopäätöksiä treidin hyvyydestä/huonoudesta voi jo tehdä.

Gayn tilastot Toronton paidassa:

19,6 pistettä / 6,5 levypalloa / 2,8 syöttöä / 2,3 riistoa / 0,8 blokkia / 3,1 menetystä / 38% FG / 24% 3P (4 yritystä per peli) / 7 voittoa 9 tappiota

Eipä se sitten loppujen lopuksi ole mennyt kuin Strömsössä. Alun kuherruskuukausi oli toki ihan hauskaa katsottavaa, kun 7 pelin sisään kaatuivat Clippers, Denver, Knicks ja Indiana. Sittemmin homma ei ole kuitenkaan oikein rullannut - edellisestä 7 ottelusta voitto ainoastaan surkeasta Phoenixista.

Näyttää kovasti siltä, että Gaysta ei ole todellakaan menestyvän playoffjoukkueen ykkösoptioksi. Heittoprosentit ovat varsin katastrofaaliset, ja 23% tarkkuus kolmosissa onkin ylivoimaisesti liigan huonoin yli 4 vetoa per peli heittävistä.

Luulin, että Gay pystyisi nyt ajamaan korille tehokkaammin, kun alla ei ole kahta isoa miestä tukkimassa, mutta Gejn peli perustuu edelleen lähinnä pitkiin kakkosiin ja kolmosiin omasta kuljetuksesta tai nopeisiin hyökkäyksiin. Tilastotkin tukevat tätä: Raptor-Gay vetää 4.2 heittoa per matsi 16-23 jalasta (pitkiä kakkosia), joista vain joka neljäs menee koriin ja 82% noista heitoista tulee omasta kuljetuksesta. Saman verran heittoja noilta etäisyyksiltä ottavista ainoastaan JR Smith vetää saman verran omasta kuljetuksesta, mutta Smith saa sentään 40% heitoistaan sisään. Ja Smith ei tienaa 17 miljoonaa kaudessa.

Pitkät kakkoset on yleisesti tuomittu koripallon huonoimmiksi heitoiksi tilastollisessa mielessä, ja Toronton faneja varmasti hekotuttaa kun Gayn heittomäärä tuolta alueelta on liigan 27. suurin ja DeMar DeRozanin kolmanneksi suurin. Nerokkaasti kasattu joukkue siis, kun ykköskorinteko-optiot ovat molemmat oikeastaan kolmospaikan pelaajia, kumpikaan ei osaa heittää ja kumpikaan ei ole ykköskorinteko-optio.

Ullakkotila on tapissaan ja Gaylle ollaan kuulemma sorvaamassa jo jatkosopparia kesälle. Onnea Torontolle keskinkertaisuuden juoksupyörään seuraavaksi puoleksi vuosikymmeneksi!
 
Viestejä
1 228
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Mokeski sanoi:
Rudy Gayn hankinnasta on nyt kulunut reilu kuukausi, joten jonkinlaisia johtopäätöksiä treidin hyvyydestä/huonoudesta voi jo tehdä.

Hyvä analyysi! Toronto toivoi saavansa tähtipelaajan, mutta Gay on yllättäen osoittautunut juuri sellaiseksi pelaajaksi, jollainen on ollut koko tähänastisen NBA-uransa.

Ihan eri kysymys on se, onko "toivominen" niin sanotusti hyvää bisnestä NBA:ssa - tai missään muuallakaan?
 
Viestejä
9
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Ei ole tosiaan Gayn hankinta hirveän hyvältä näyttänyt alun jälkeen. Ekoihin matseihin tuli pari game winneriä ja fanit oli filareissa, koska tiukkojen matsien häviäminen on ollut iso syy Toronton odotettua pienempään voittomäärään. Viime aikoina Gayn peli on kuitenkin ollut hyvinkin tehotonta eikä Lakerssiä vastaan saanut edes niitä clutchheittoja sisään. Taisi olla kaverilla mahdollisuus voittoheittoon ja vielä jatkoajalla tasoittaa tilanne lopussa ja molemmat heitot ohi. Huolestuttavaa, kun kaveri ottaa enemmän heittoja kuin Kobe, mutta tekee yli 20 pinnaa vähemmän. Lisäksi vielä 6 menetystä päälle.

Torontoa pitkään seuranneena ja nytkin kaikki matsit kattoneena voisi sanoa, että tähtistatuksen puutetta lukuunottamatta Derozan on itse asiassa parempi pelaaja kuin Gay. Saman tyyppinen kaveri, mutta ottaa paljon vähemmän huonoja heittoja ja menetyksiä ja pisteitä tulee kuitenkin saman verran. Gay on ehkä puolustuspäässä hieman parempi, mutta käsittämättömiä unohduksia hänellekin sattuu eikä ole mikään lock-down defender.

Torontossa positiivisia tulevaisuuden toiveita herättävät lähinnä Amir Johnsonin ja Derozanin kehittyminen sekä Jonas Valanciunas, joka ei vielä tällä kaudella ollut ihan valmis, mutta osoitti kyllä loistavaa potentiaalia. Jonaksella on kaikki edellytykset tulla todella hyväksi isoksi. Osaa puolustaa (lähinnä toistaiseksi ongelma on virhevaikeudet, jotka johtuvat mielestäni pitkälti kokemuksen puutteesta), on erittäin aktiivinen levareissa ja hyökkäyksessä osaa jonkin verran sekä post-peliä että heittää lyhyitä hypäreitä.

Saa nähdä saako Toronto kesällä kaupattua Bargnanin johonkin käyttökelpoiseen.
 
Viestejä
7 523
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Herätelläänpä Raptorsinkin topikkia tällä Sports Illustratedin näkemyksellä siitä, että Jonas Valanciunas oli Las Vegasin kesäliigan MVP:

http://nba.si.com/2013/07/19/jonas-valanciunas-summer-league-toronto-raptors-dwane-casey/?sct=hp_wr_a5&eref=sihp

Jonas Valanciunas vs Denver Nuggets Summer League (7.18.2013)

Jonas Valanciunas vs Kings Summer League (6.17.13)

Raptors vs. Spurs game highlights (Summer league 2013)

"Kyllähän tuo aikamoiselta möröltä näyttää noita kesähessuja vastaan."
 
Viestejä
402
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

http://www.thestar.com/sports/raptors/2013/10/30/raptors_cue_the_teardown_if_team_doesnt_take_flight_kelly.html

“7-Eleven,” one source said. “That’s where you get diabetes.”

:D

(tässä puhuttiin siis konferenssisijoituksesta)

“Since the first day I got (the schedule), I don’t think I’ve looked at it again,” GM Masai Ujiri laughed ruefully.

To identify the warning signs, you have to parse his comments.

Ujiri on the early going: “It’s clear that when you have a schedule like that you have to do well, at least up to a certain extent, in order to survive the season.”

Aika suoraa puhetta GM:ltä.

Artikkelin pointti tiivistettynä:

If the team does not appear viable by mid-December, they will begin to dismantle it ahead of the most promising draft class in a decade.
 
Viestejä
234
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Striimiltä tullut nyt katsottua tämän kauden ensimmäinen puoliaika Toronton palloiluja ja pakko sanoa, että Valanciunas todella pätevältä NBA-sentteriltä. Puoliajalla Portlandia vastaan 13/5/1blk ja tukku hyviä suorituksia pakkipäässä.

Syksyn EM-kisoihin verrattuna sijoittuminen on parempaa (lieneekö tähän syynä hitaampi pallon liike jenkkikoriksessa ja puolenvaihtojen vähyys) ja haastaa korilleajot hyvin ponnistamalla pystysuorassa ja kädet ojennettuina. Lisäksi on niitä harvoja pelureita, jotka oikeasti sulkevat, kun heitto lähtee ilmaan. Syksyllä peliä vaivannut virheherkkyys on loistanut poissaolollaan. Otoskoko tosin on tosiaan yksi puoliaika.

Pick'n'roll tilanteet on pelattu joko niin, että Jonas jää suojelemaan korinalustaa tai vaihtaa puolustamaan takamiestä. Tässä tehtävässä hän on onnistunut enemmän kuin kohtuullisesti: takamiesten ajot ovat päättyneet kick outiin kaarelle, kun Jonas on liikuttanut hyvin jalkojaan, pysynyt edessä ja malttanut olla rikkomatta. Ei kuitenkaan ole tällä saralla LARRY SANDERS!:n tai nuoremman KG:n tasolla, ainakaan vielä.

Hyökkäyspäässä JV on käyttänyt tehokkaasti ne vähäiset tilanteet, mitä tälle on siunaantunut kiitos Gayn ja Derozanin heittohakuisuuden. Levypalloissa tippailee palloa aktiivisesti ja juoksee hyvin kenttää.

Parempia senttereita tällä hetkellä ovat Howard (puolustus), M. Gasol (monipuolisuus), Lopez (hyökkäysarsenaali), ja Hibbert (tuleva DPOY). Valanciunas on heti tämän porukan alapuolella. Suuremmalla hyökkäyspään roolilla ja liikkeiden hiomisella (kaverilla on uskottava heittofeikki sekä terävä ajo, ja puostissa rouhii ihan mukavasti) kaveri ponnistaa sentteriosaston kermaan jo kenties ensi kaudella.
 
Viestejä
2 656
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

Huikea kauden avaus Torontolta! Tällä hetkellä idän neljäntenä!

http://sports.yahoo.com/nba/standings/?alias=conference

Tai sitten ei. Muut ovat olleet vaan vielä huonompia.. Onkos muuten divisioonan voittaja aina neljäntenä (eli pääsee playoffeihin), vaikka voittosuhde ei edellyttäisi edes playoffeihin pääsyä? Tämä ihan vaan teoreettisena kysymyksenä.

Jotenkin on tuntunut, että Minnesotan kauden avaus on ollut tosi hyvä. Kuitenkin se on vasta 12. lännen puolella.. Tänä vuonna tullaan näkemään todennäköisesti melkoinen taistelu lännen viimeisistä playoff-paikoista.
 
Viestejä
953
Vs: Toronto Raptors - Pleijarit kutsuu!

shaqtin a fool sanoi:
Huikea kauden avaus Torontolta! Tällä hetkellä idän neljäntenä!

http://sports.yahoo.com/nba/standings/?alias=conference

Tai sitten ei. Muut ovat olleet vaan vielä huonompia.. Onkos muuten divisioonan voittaja aina neljäntenä (eli pääsee playoffeihin), vaikka voittosuhde ei edellyttäisi edes playoffeihin pääsyä? Tämä ihan vaan teoreettisena kysymyksenä.

Jotenkin on tuntunut, että Minnesotan kauden avaus on ollut tosi hyvä. Kuitenkin se on vasta 12. lännen puolella.. Tänä vuonna tullaan näkemään todennäköisesti melkoinen taistelu lännen viimeisistä playoff-paikoista.

Divisioonien voittajat sijoitetaan sijoille 1-4. Eli Toronto olisi tällä hetkellä neljäntenä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös