Markkanen muistutti minusta pre-seasonilla ihan tyydyttävästi kaikkia siitä, kuinka monipuolisesti vaarallinen korintekijä hän on (olisi). Pidin erityisesti siitä, että Lauri loi myös itselleen tekopaikkoja suht tyhjästä, eihän Markkasen feidareille tai kääntöhypäreille kukaan edes NBA:ssa tarjoa mitään oikeaa torjuntouhkaa, sitten ne heitot pitää vain laittaa sisään.
Jotenkin on kai pakko arvostaa sitä, miten Sexton on hampaat irvessä yrittänyt karistaa niskastaan sitä itsekkään yksinyrittäjän mainetta. Syöttöjen pakottamisesta on seurannut paljon menetyksiä, mutta kyllä Sexton on myös oikeasti oppinut löytämään ainakin Kessleriä korin alta. Samoin jopa Clarkson, usein toki niiden omien, täyteen umpikujaan ajautuvien korilleajojensa lopuksi. Vaan onhan sekin jotain. Ja vaikka tässä on nyt vasta pelattu harkkapelejä, Kessler näyttää minusta uskomattoman lupaavalta isolta mieheltä 22 varausvuorolla varatuksi pelaajaksi. Erittäin hyvä uutinen Jazzille, ja myös Markkaselle, että korin alla pyörii Kesslerin kaltainan rollaaja, johon puolustuksen on pakko suhtautua ihan vakavasti.
Mutta onhan tämä Jazzin takamieskaarti – Sexton, Clarkson, Beasley, Horton-Tucker, Alexander-Walker – aikamoinen... porukka. Joka äijä näyttää lähtevän hyökkäämään ajatuksella, että jaahas; millähän viisiin minä yrittäisin tehdä korin tässä hyökkäyksessä. Oiskos se tällä kertaa joku mieletön ajo vai vetäiskö kuitenkin kolkin? Tässä suhteessa yksikään heistä ei ole oikea pelinrakentaja. Oikea pelintekijä miettii, miten joukkueemmme voisi seuraavassa hyökkäyksessä skorata kaikkein helpoimmin ja varmimmin. Usein oikea ratkaisu olisi etsiä katseella missä Markkanen on ja toimittaa pallo sille. Tässä jengissä Markkanen on tiukan paikan tullen ilmeisin skoraaja. Ne 13 heittoa, mitkä Lauri on ottanut parissa viime matsissa ovat minusta ihan äärimmäinen ottelukohtainen minimi, mieluiten näkisin että Lauri ottaa ainakin sen 15 heittoa joka matsissa. Tälläkin ottelukohtaisten heittoyritysten määrällä olisi viime vuonna ollut liigassa vasta sijalla 42.
Toistaiseksi Conley on joukkueen ainoa takamies, jolla näyttää olevan minkään sortin käsitystä pelinrakentamisesta. Mutta on vaikea sanoa mistä Conleykin tulevalla kaudella varsinaisesti pelaa, jos voittamisen kanssa ei olisi niin väliä, ja oma nimi pyörii kokoajan treidihuhuissa.
Utahin takakentän pelaajisto ovat sitä suurempi huolenaihe – mitä enemmän uskoo siihen, mitä Utahin untuvikko valmentaja Hardy on höpötellyt julkisuudessa. Nämä puheet – mihin HugiMkin jo viittasi – siitä miten pelaajien annetaan nyt ratkoa asiat keskenään. Tällaisessa 'valmennusfilosofiassa' voisi kai olla jotain järkeä, jos omassa joukkueessa pelaisi Lebukka tai Chris Paul, ei silloin kun peliä pyörittävät esim. Colin Sexton ja Talon Horton-Tucker.
Ymmärrän tietenkin, että romahtaminen liigan huonoimpien joukkueiden joukkoon ei alkavalla kaudella varmaan huoleta seurajohtoa, jotka miettivät suu kuolassa ensi vuoden draftia. Mutta pitäähän kai tämän UTAH-tuotteenkin edes suurinpiirtein muistuttaa koripalloa, jotta sitä pystyy kukaan fani seuraamaan.