Hongalla ja EBT:llä oli viimeksi oman seuransa nimellään joukkueet naisten korkeimmalla sarjatasolla kaudella 2003-2004.
Sen jälkeen lyötiin hynttyyt yhteen ja syntyi Espoo Team alkaen kaudesta 2004-2005.
Kehitys johti Espoon naisten toistaiseksi ainoaan Suomen mestaruuteen kaudella 2008-2009. Neljännessä finaalissa Espoo Team kellisti yli tuhannen katsojan hurratessa Catzit ja sinetöi mestaruuden maaliskuussa 2009.
Sen jälkeen taustojen taloustuki ei valitettavasti antanut enää mahdollisuuksia mestaruusjoukkueen rakentamiseen.
Keväällä 2012 tiet erosivat ja yhteisesti omistettu Espoo Team ohjelma pantiin koipussiin.
Espoo Teamin historia on kuitenkin tallennetuna edelleen kaikkien katsottavissa sen Facebook sivuilta valokuvina ja kirjallisina dokumentteina.
EBT ei halunnut enää jatkaa korkeimmalla sarjatasolla. Yhteisellä sopimuksella kumppanuusseurat olivat päättäneet aikanaan pelata liiton sääntöjen edellyttämällä tavalla ja sovittiin käytettäväksi EBT:n sarjalisenssiä. Kun EBT halusi siirtyä divaritasolle, Korisliigapaikka ei mennyt kuitenkaan pesuveden mukana. Liitto päätti myöntää sen Hongalle kumppanuusopimuksen hengen ja kirjaimen sekä reilujen urheilullisten perusteiden mukaisesti.
Alkavalla kaudella molemmat espoolaiseurat jatkavat nyt siis kumpikin omilla joukkueillaan Korisliigassa. Molemmilla on erittäin laaja ja alati kasvava tyttöjunioritoiminta. Se johdattelee jatkuvalla syötöllä nuoria oman seuransa edustusjoukkueeseen. Pitäisin päivänselvänä, että molemmat joukkueet haluavat mukaan myös kokeneempia runkopelaajiksi. Uskon sellaisia löytyvän tarvittavan määrän sekä kotimaasta että mahdollisesti myös ulkomailta. Näin saadaan myös seuran kasvattamille ja kehittämille nuorille parempi kehitysympäristö. Pelien taso nousee ekspotentiaalisesti valikoiduilla kokeneilla runkopelaajilla.
Talousilmasto on nyt sellainen, että pelaajabudjetit on pidettävä kustannustehokkaina. Tämän taloustilanteen uskon henkilökohtaisesti jatkuvan ainankin seuraavat kymmenen vuotta. Laajempi suuren yleisön kiinnostus edellyttää kuitenkin myös naiskoriksessa menestystä. Menestysyhtälö voisi toimia näissä olosuhteissa ainoastaan asiasta innostuneiden yhden tai useamman mesenaatin hyväntahtoisella tuella.
Kahden joukkueen taktiikalla menetetään kustannustehokkuutta, mutta saavutetaan mehevä paikallisjoukkueiden kilpailuasetelma kiinnostusta pönkittämään.
Tämä kahden joukkueen taktiikka on nyt joka tapauksessa tilanne, mitä espoolaisseurat tuntuvat pitävän tavoiteltavana tässä ja nyt. Katsomoiden ylälauteilla meille faneille riittää nyt sis tuplasti mahdollisuuksia nauttia Espoon naiskoripallon ottelutapahtumista. 8]