Italia upotti kolmosen, kun ekaa erää oli kolmannes pelaamatta. Italia siirtyi 9-12 johtoon. Siitä lähtien Italia sai ottelun hallintaansa, koska he saivat puolustamalla Suomen hyökkäyspelin tukkoon. Ainoa mitä Italia Suomelle antoi oli 1vs1 ajot. Aarnisalo onnistui yhdessä, mutta Italia upotti vielä pari kolmosta sisään ja siirtyi jo 11-18 johtoon. Valitettavasti Italia onnistui vielä layup-ajossa korille summerin soidessa, jolloin Suomi oli jo 11-20 tappiolla.
Italia on valinnut erittäin tehokkaan tavan puolustaa Suomea vastaan eikä Suomi saa mitään ilmaiseksi. Suomi joutuu tekemään korin eteen valtavasti töitä. Suomi ottaa aikalisän 6min ennen toisen erän päättymistä. Italia on jo karannut 15-27 johtoasemaan.
Suomi tuli takaisin, mutta taas Italia oli Suomea vahvempi erän lopussa. Italia painosti Suomen pallollista pelaajaa aggressiivisesti hyökkäysalueella ja pakotti Suomen pallonmenetyksiin. Suomi on puoliajalla 31-37 tappiolla. Italia on taktisesti Suomea parempi, mutta Suomi yrittää kovistella Italiaa...
Suomi alkoi kolmannessa erässä pelaamaan 90-luvun koripalloa ja jotain Stockton-Malone pelejä. Yllättävää, että päävalmentaja Laakso löysi penkiltään sopivat pelaajat toteuttamaan niitä pelejä. Italia rikkoo, mutta Suomen vapaaheitot eivät uppoa tänään riittävän tarkasti.
Italia karkasi Suomelta hyvillä kolmosheitoillaan. Suomi otti aikalisän kolmannen erän puolessa välissä Italian johtaessa jo 39-50. Suomi jatkaa ysärikorista ainoastaan "Malone" korin alla vaihtuu...
Italialta nähtiin korin alla "throw baby out with bathwater" -liike. Suomelle siitä pallonhallinta. Näemmä Italiakin tekee virheitä. Italia lähtee hanakasti nopeisiin hyökkäyksiin ja Suomella ei toimi puolustukseen paluu riittävän hyvin. Tässä saattaa olla ratkaiseva ero tänään Italian hyväksi!
Italia lopetti jälleen kerran erän vahvasti ja sai venytettyä eron lukemiin 45-58. Aarnisalo kavensi vapaaheittoviivalta 47-58.
Viimeisen erän puolivälissä Suomi alkaa olemaan epätoivoinen! Italia johtaa jo 53-67. Suomi ei pysy enää pelisuunnitelmassa. Suomi yrittää epätoivoisesti päästä peliin takaisin mukaan kolmosilla, mutta ne kolisevat rautoihin.
Italia ottaa aikalisän 4min ennen ottelun päättymistä tilanteessa 58-67. Sitä edelsi Aarnisalon vapaaheitto tilanne, josta Hellsten otti levarin ja syötti Lemmilälle helpon noston.
2min ennen ottelun päättymistä Suomi joutuu jo rikkomaan pysäyttääkseen kellon. Italia johtaa 60-71. Ero kasvaa, kun Suomi rikkoo ja Italia laittaa vapaaheitot sisään. Italia voitti 61-75!
Suomi olisi tarvinnut tänään tarkemman heittotarkkuuden kolmosissa ja vapareissa. Espanja ja Italia peleissä oli hyvää, että Suomi pystyi haastamaan molemmat maat. Ajattelin etukäteen Suomen mahdollisuuksien olleen 1/20 Espanjaa vastaan ja 1/10 Italiaa vastaan.
Minun mielestä tämä Italia-peli oli parempi kuin se Espanja-peli. Suomi häviää näille maille taktisessa osaamisessa. Se on kulttuurikysymys eikä sitä ero pysty kuromaan umpeen kuin vuosien kuluessa. Terävimmällä huipulla alkaa jo pienillä asioilla olla väliä. Absoluuttisella huipulla ei tunneta mitään itsepetossääntöä nimeltä 80/20!
Toisessa ketjussa ihmeteltiin miksi tällä joukkueella meni tämä turnaus näin hyvin, mutta pojilla paljon huonommin. Nuorilla naisilla oli samalla tavalla tähtipelaajia Aarnisalo/Lemmilä kuin pojilla. Erona oli penkkipelaajien hyödyntäminen.
Kanervalla oli tässä joukkueessa avustava rooli Aarnisalon ollessa joukkueen tähtipelinrakentaja. Turnauksen tärkeimmässä ottelussa Kanervan panos oli 21 pistettä. Sylan tehtävä oli lepuuttaa tähtisentteri Lemmilää. Syla pelasi hyvät ottelut Espanjaa ja Ranskaa vastaan.
Hakkarainen ja Williams vastasivat pelinrakentelusta, kun Aarnisalo ja Kanerva olivat joko virhevaikeuksissa tai levon tarpeessa. He varmistivat, että Suomen peli ei romahtanut kovan paineen alla.
Haddad on pelaaja, jolla on rikkinäinen heitto. Hänellä on potenttiaalia olla hyvä heittäjä, mutta se vaatii heittotekniikkaan muutoksia. Haddad tuo aivan valtavan määrän energiaa peliin.
Hellsten on Haddadin tavoin energiapelaaja! Hellsten oli yksi tämän joukkueen tukipilareista. Hän tuuttaa täysillä menemään ja välillä tuloksena on upea kori, mutta tänään tuli nopeasta hyökkäyksestä yksi hyökkääjän virhe.
Tuomi oli kentän näkyvin pelaaja! Häneltä jäi tilaston kärkipaikka saamatta. Ei se kaukana ollut... Virhetilaston kärkipaikan saa luultavasti 25 virheellä. Tuomella niitä on ainoastaan 19kpl. Valmentaja Klinga sanoi joskus, että et ole puolustanut tarpeeksi kovaa, jos et ole saanut neljää virhettä! Tuomi on todellakin ollut riittävän lähellä puolustamiaan pelaajia!
Savioja on samankaltainen HBA-peluri kuin Hellsten, mutta puolet pienemmällä peliajalla. Merivirran sekoitin koko ajan Meri Kanervaan. Mujusen otteet jäivät minulta vähäiselle huomiolle.
Valmentaja Laakso oli valmistavissa Belgia-otteluissa kiukkuinen. Hän rentoutui Liettua-ottelun aikana tyylikkääksi päävalmentajaksi. Apuvalmentaja Hänninen on todella äänekäs ja puhuu aivan liikaa otteluiden aikana. Hän oli myös rauhallisin versio itsestään turnauksen edetessä.
En osaa sanoa mitään valmentaja Laitisesta. Ei olisi pitänyt sanoa mitään kenestäkään muusta.... Tuli nyt sentään vähän sisältöä "litteroitua".
Tämä palsta ei ole ainoa palsta, johon kirjoitan. Minulla on myös muita "purkautumiskanavia" tämän palstan lisäksi. Tämä on tosin niitä harvoja paikkoja, johon saa kirjoittaa Suomikoriksesta. Muualla puhutaan vaan yleisellä tasolla koripallovalmentamisesta.
Suomalaisen naiskoripalloviihteen kuluttajana minulla oli äärimmäisen hauskaa seurata tätä EM-turnausta. Suomi pelaa jännittävää koripalloa, jota on hieno seurata. Toivottavasti kukaan joukkueen pelaajista ei lopeta koripallon pelaamista tähän turnaukseen. Suomi tarvitsee koripallotähtiään.
Odotan näkeväni joukkueen pelaajia tositoimissa seuraavan kerran kotimaan valtakunnallisissa sarjoissa tai viimeistään WU20-joukkueen peleissä tulevaisuudessa.