Vs: 2011 NBA draft
Alla itseensä pettyneen "mockaajan" tilitys. Ensi kerralla parempi, rehellisempi ja toivottavasti parempaan tulokseen yltävävä lähestymistapa:
(ja tässä kritiikin kohde, pahasti epäonnistunut mockini: http://yliopistokoris.blogspot.com/2011/06/2011-mock-draft.html)
(http://yliopistokoris.blogspot.com/2011/06/draft.html)
No niin, kylla sita taas on tyhma olo - kuten nykyaan aina draftin jalkeen. Kaikki tuntuu niin paljon jarkevammalta kun se on tapahtunut. Corey Joseph oli varmasti hyva picki 1. kierroksella, vaikka itse jatin listaamatta koko mockiini. Shumpert ja Faried ovat myos ykkos-kierroksen matskua, kuten myos Cole ja Butler, vaikka omilla listoillani olivat paljon alempana. Sita on ulkopuolisena niin vaikea haistella NBA-potentiaalia kun ei nae workouteja tai kuule oikeita keskusteluja. Se, miten collegepelaajan vahvuudet ja heikkoudet siirtyvat NBA:han on amatoorille myos todella vaikeaa analysoitavaa. Ja mitas se tarkoittaa jos nuori lupaus osaa tehda jotain asioita jo hyvin? Onko se hyva merkki koska on kova oppimaan? Vai tarkoittaako se, etta jollain muulla on paljon enemman updsidea kun ei osaa viela noitakaan asioita, mutta parjaa silti? Ja mika on vastuksen merkitys? Faried, Cole ja Jenkins eivat ole pelanneet montaa pelia edes NCAA:n huippuja vastaan. Miten kay kun vastaan tulee Nowitzki, Rose ja Bryant? Mika painoarvo pitaa antaa draft leirien mittauksille? Arghhhh!
Yhden liigan seuraaminen on viela jotenkin simppelia. NCAA:ssa pelaajat kehittyvat paljon, ja joukkueet uusiutuvat, mutta pelisysteemit ja vastukset pysyvat melko lailla samanlaisina. Omiin uskomuksiin ja arvioihin perustuva looginen veikkailu on ihan helppoa, ja sita voi tehda kohtalaisella itseluottamuksella. Mutta kun koittaa veikata miten eri sarjoista ja olosuhteista tulevat eri ikaiset ja eri vaiheissa kehityskaariaan olevat pelaajat sopivat NBA:han ja sen eri joukkueeseen, yhtalo menee liian monimutkaiseksi. Jotta omat arviot olisivat edes itselle jarkeenkaypia pitaa yksinkertaistaa asia tasolle jota pystyy kasittelemaan. Nain teinkin ennen. Katsoin collegepeleja, muodostin mielipiteet nakemistani pelaajista kokonaisuutena, laitoin jarjestykseen. Sitten sijoittelin mockiin se mukaan minka pelipaikan pelaajia ja mita erityisavuja joukkueet mielestani tarvitsivat. Euroista en tiennyt mitaan kun en ollut niiden peleja nahnyt, enka muuten ole nahnyt nytkaan. Heidan kohdallaan vaan uskoin muita enka edes yrittanyt sen kummemmin analysoida satunnaisia youtube patkia ja box scoreja. Mockien onnistuminen ei varmasti ollut kummoista, mutta ainakin tiesi mita teki ja uskoi siihen. Nykyaan koitan haukata palaa jota en pysty pureksimaan ja se saa riittaa. Ensi vuonna luvassa uusi ote ja taysin eri tavalla rakennettu mocki.