Vs: 2012 NBA draft
Tässä nopeasti kyhätty mockini. NBA:n liian vähäinen seuraaminen ja best player available-mentaliteetti ovat jättäneet joukkueiden tarpeet varmaankin liian vähälle huomiolle. Intensiivisemmin NBA:ta seuraavilla on varmasti - ja syystä - eriäviä mielipiteitä siitä kenen mihinkin kuuluisi mennä. En myöskaan siis missään nimessa ole pyrkinyt veikkaamaan miten draftissa oikeasti käy vaan seuraava edustaa omaa näkemystäni pelaajista.
1 NO: Anthony Davis, Kentucky, pf
Davisista voi tulla jotain erityistä. Blokkikeskiarvo, clutch pelaaminen tai edes fyysiset mitat eivät ole mitään sen kaverista aistittavan, jonkun sanoin kuvaamattoman rinnalla.
2 CHA: Andre Drummond, Connecticut, c
Ei mene varmaan tällä paikalla, mutta syytä olisi, sillä Drummondin potentiaali ajaa minun silmissäni Robinsonien, Kidd-Gilchristien ja muiden ohi. 18 vuotta, 7-jalkaa (tai no, 6'11.75 kengillä, mutta se on koriksessa 7 jalkaa), 280 paunaa, ja hirmuinen atleetti. Osaa jo pelata. Lojuu kuitenkin mockeissa lotteryn puolessa välissa. En tajua miksi? Ilman NBA:n ikärajasääntöä Drummond olisi suoraan high schoolista no brainer #1 picki lähes draftissa kuin draftissa. Charlottena tavoittelisin jack pottia riskillä tällä paikalla.
3. WAS: Harrison Barnes, North Carolina, sf
Arizan ja Okaforin hankkiminen sotkee monen mockeja. Ei kuitenkaan minun mockiani. Barnes on paras prospekti jäljellä eikä tässä nyt mitään Trevor Arizoja mietitä.
4. CLE: Austin Rivers, Duke, sg
Beal on tällä paikalla - tai jopa ylempänä - monella listalla. Ehkä olen katsellut aivan eri peleja kuin kaikki muut, sillä minun mielestäni kooltaan identtinen, mutta monipuolisempi, räjähtävampi ja jotenkin vaan kovempi jätkä - siis Rivers - on parempi prospekti vaikka onkin 10 kuukautta vanhempi ja pomppasi testeissä tuuman vahemman.
5. SAC: Thomas Robinson, Kansas, pf
Tuntuu pahalta pudottaa Robinson näin alas. Aivan erinomainen collegepelaaja, mutta onko sittenkään todennaköinen stara NBA:ssa? Tuolla varrella ja asenteella mennään kyllä varmasti pitkälle, mutta ei niin pitkälle kuin mihin edella mainituilla on mahdollisuudet. Pelaajaa ei saisi sakottaa edeltajiensä flopeista, mutta ihan oikeasti, koska iso mies Kansasista viimeksi onnistui? Danny Manningia (joka nyt ei varsinaisesti onnistunut hänkään) ovat seuranneet Raef LaFrentz (#3!), Wayne Simien, Nick Collison (#12), Drew Gooden (#4!), Darrell Arthur, Cole Aldrich (#11) ja Marcus Morris.
6. POR: Tyler Zeller, North Carolina, c
Zeller on isompi ja pahempi kuin miltä näyttää. Ehkä jopa aliarvostettu puolustuksessa ja levypallopelissa. Mahdollisuudet aivan NBA:n karkipään sentteriksi. Juoksuvoimansa ja taitotasonsa ansiosta pystyy tarjoamaan kaikenlaista mihin normisentteri ei pysty.
7. GS: Michael Kidd-Gilchrist, Kentucky, sf
Ei voi olla pitämättä. Tuolla fysiikalla ja asenteella kävellään aloitusviisikkoon joukkueessa kuin joukkueessa vaikka kyseessä onkin draftin nuorin pelaaja. Heitto ja yleinen taitotaso ovat kuitenkin NBA small forwardille heikkoja ja kysymykset naiden asioiden parantamisen helppoudesta pitävat jannun näinkin "alhaalla".
8. TOR: Jeremy Lamb, Connecticut, sg
Kyllä, toinenkin shooting guard ennen Bealia. Katsokaas kun siinä missä Beal ei osunut Floridan muiden takamiesten luomista vapaista paikoista tyyliin ladon seinään, Lamb pussitti pitkät hypärit 61% tarkkuudella - paras prossa kellekään NBA-potentiaalia omaavalle shooting guardille ainakaan 10 vuoteen (draftexpressin histroriatilaston ykkönen) -puolustus iholla ja luoden suuren osan paikoistaan itse. Ja Lambhan ei ole pelkkä heittäjä, vaan menee helposti korille ja osaa ratkaista sielä.
9. DET: John Henson, North Carolina, pf
Hieman laiha kyllä NBA power forwardiksi, mutta ainakin melkein kaikki palaset ovat olemassa erinomaiseksi ammattilais-sisäpelaajaksi. Henson ei todellakaan ole mikään pelkkä puolustaja, vaan osaa heittaa, on erittäin nopea ja omaa hyvät kädet.
10. NO: Bradley Beal, Florida, sg
Ei pidä ymmärtää väärin, minulla ei ole mitaan Bealia vastaan, en vaan ymmärrä miten jonkun mielestä hän on parempi kuin Rivers tai Lamb. NCAA korista katsomalla tämä ei auennut. Ehkä en osaa NBA scouttien hommaa paremmin kuin he itse ja osoittaudun olemaan väärässa, mutta ennen kuin toisin todistetaan, pidän kannastani kiinni ja Beal on korkeintaan draftin kolmanneksi paras sg.
11. POR: Dion Waiters, Syracuse, sg
...ja paino sanalla korkeintaa, sillä Waiters voi aivan hyvin olla parempi. Waitersilta löytyy atletiikkaa, taitoa ja asennetta vaikka mihin. Jotenkin tuntuu että tässä saattaa haista mahdollinen mega-steal.
12. MIL: Royce White, Iowa State, pf
Whitesta voi ihan oikeasti tulla huippuluokan NBA pelaaja. Ahdistusjuttujen tai lentopelon vaikutusta on paha lähteä ottamaan huomioon, joten en niistä välitä. Ja kun katsotaan esityksiä kentillä ja faktoja paperilla - siis muita kun sairaskertomuksia tai kentän ulkopuolisia sotkuja - ei Whitea yksinkertaisesti voi pudottaa lotteryn ulkopuolelle.
13. PHO: Kendall Marshall, North Carolina, pg
Marshallin pelaamisessa on jotain erityistä. Kyynikko sanoisi että helppohan se on johtaa pelia kun ympärillä hääräävat Barners, Zeller ja Henson, mutta ei se niin helppoa ole. Kysy vaikka Larry Drewlta. Marshall oli Carolinan tärkein pelaaja ja hyökkäyksen dynamo viime ja toissa kaudella. Aliarvostetusta skoraajasta voi povata Andre Millerin toista tulemista.
14. HOU: Terrence Jones, Kentucky, sf/pf
Tekisi mieli listata ylemmäs, mutta jo kahdella kaudella putkeen Jonesin paletti on ollut sekaisin kun joukkueessa on ollut parempia pelaajia (toissa kauden lopussa kun Knightista tuli sellainen, koko viime kauden kun Davis oli sellainen). Tälläisiä avuja ei kuitenkaan ole joka jannulle jaettu, ja toivon kovasti että Jones saa otettua potentiaalistaan täydet tehot irti.
15. PHI: Jared Sullinger, Ohio State, pf/c
Sullinger onnistui tuhoamaan draft stockiaan melkoisesti tekemällä itsestään toissakaudella NCAA:n tarkimmin vartioidun pelaajan, koittamalla olla jotain mitä ei oikeasti ole ja laihduttamalla kropastaan pois pelilleen tärkeitä kiloja. Sullinger ei kohtaa NBA:ssa triplatiimeja, ja älykkäänä, taitavana pelaajana osaa varmasti käyttää tilaisuutensa hyväksi. Tähteä hänesta on kuitenkaan paha enää ennustaa nähtyään miehen säälittavää räpiköintiä NCAA:n parhaita puolustuksia vastaan. Olis kantsinu lahtea viime kesan draftiin.
16. HOU: Damian Lillard, Weber State, pg
Hieman alhaalla moneen muuhun mockiin verratuna, mutta kanssa-skeptikkoni ymmärtävät yskän. Kombinaatio "kova skoraaja pikkukoulussa/point guardin pituinen mutta ei oikea point guard/ei pelannut koskaan juuri ketään vastaan" on paha pala purtavaksi astetta optimistisemmallekin draftifanille. Varsinkin kun Lillard oli täysin avuton kohdatessaan ainoan NBA-tasoisen puolustajansa viime kaudella (Californian Jorge Gutierresin).
17: DAL: Terrence Ross, Washington, sg/sf
Niitä kavereita jotka vain nayttävät NBA pelaajilta. Ross on hurja atleetti, mutta samalla taitava pallonkäsittelijä, kova puolustaja ja ihan hyvä skoraaja. Miinuksina kovin heikot heittoprossat ja toisaalta kyvyttömyys ratkaista laheltä. Siis periaatteessa skoraaja ilman skoraajan ominaisuuksia (siksi näin alhaalla), mutta kovalla potentiaalilla varustettu (siksi näin korkealla).
18: HOU (from MIN): Perry Jones, Baylor, pf
Oli Jonesin NCAA esityksiin miten pettynyt tahansa, tämän alemmas ei miestä voi pudottaa. NBA-staran raamit, joihin kasvamisen todennäköisyys vaan tuntuu pienenevän kuukausi kuukaudelta.
19: ORL: Quincy Miller, Baylor, sf
Kuten joukkuetoverinsa, Miller on mega-lahjakkuus. Freshmankausi vaikutti minun mielestäni siltä, että Milleriltä nähtiin paljon sellaista jota scouting reportti kaipasi, mutta toisaalta, sitä millainen Millerin piti olla (point guard power forwardin varrella) ei oikein ollut havaittavissa.
20: DEN: Arnett Moultrie, Mississippi State, pf
Potentiaalia erinomaiseksi skoraajaksi riittää. Pysyykö kenällä ja paaseekö kehittymään riippuu paljolti siitä pystyykö puolustamaan NBA:ssa.
21: BOS: Fab Melo, Syracuse, c
Erinomainen puolustaja, jolle on kayttöä joukueessa kuin joukkueessa. Sopiva valinta siis Bostonille, joka saattaa syksyllä näyttää ihan miltä tahansa.
22: BOS: Jared Cunningham, Oregon State, sg
Draftin sleeper - ainakin minun mielestäni. Superatleetti ja skoraaja joukkuepelaajan ja puolustajan mentaliteetilla varustettuna. Ei minun silmissäni paljoakaan - jos lainkaan - Bealin ja Waitersin alapuolella, mutta muiden mockien jatkuva tutkiskelu tappaa omat mielipiteteet vaikka miten potkisi vastaan. Tämän alemmas en kuitenkaan pudota. Jos draft-sija on torstaina huonompi, se on NBA seurojen ei minun häpeäni.
23: ATL: Moe Harkless, St John's, sf
Lahjakas small forward sopii lahjakasta small forwardia kaipaavaan joukkueeseen. Samalla Best Player Available joten aika lailla no brainer.
24: CLE: Myers Leonard, Illinois, c
Leonardin potentiaalia ihailleena ihmetyttää että pudotin miehen näinkin alas. Vaikka kokoa, taitoa ja paljon muuta löytyykin, hienoinen pehmeys ja "juniorimaisuus" huolestuttavat.
25: MEM: Will Barton, Memphis, sg
Bartonin NCAA ura ei mennyt ihan kuin oli käsikirjoitettu, mutta potentiaaliltaan mies on taman draftin kermaa. Ja itse asiassa paljon valmiimpi pelaaja kun annetaan joissan yheteyksissä ymmärtää. Oman kylan poika sopii myos avuiltaan Grizzliesin rosteriin.
26: IND: Kyle O'Quinn, Norfolk State, pf
NCAA Tournamentin sankari ja Portsmouthin leirin MVP on mielestani jopa aliarvostettu. Olisiko pitänyt uskaltaa hilata vielä ylemmäs?
27: MIA: Henry Sims, Georgetown, c
En myonnä että ujuttaisin väkisin suosikkijoukkueeni pelaajan 1. kierrokselle. Sims on ihan oikeasti hyvä sentteri, jonka taidoilla ja koolla voidaan pelata isoja minuutteja NBA:ssakin. Pelinlukutaito ja hyvä mid range jumpperi sopivat Miami-sentterin muottiin. 7'4 wingspan ja blokkikarkelot Portsmouthin leirillä eivät haittaa myöskään. Sims on (ei välttämättä edes niin kovin) köyhän miehen Roy Hibbert, jonka aliarvostusta en yksinkertaisesti ymmärrä.
28: OKC: Darius Johnson-Odom, Marquette, sg
Se, että Johnson-Odom on vain 6'2 pitkä ei kiinnosta minua pätkääkään. Ensinnäkin, kuten draft combine todisti, hän on koko draft-vuosikerran hirmuisin atleetti. Ja se minkä viime kausi Big Eastissa todisti, hän oli ehkä koko yliopistokoriksen kovin jätkä. 6'7 wingspan ja 8'2 reach kombensoivat lyhyyttä; asenne kaikkea muita vajaavaisuuksia.
29: CHI: Orlando Johnson, UC Santa Barbara, sg
Mikä Johnsonissa ilahdutti oli - monista pikkukoulustaroista poiketen - erinomaiset esitykset kovia vastuksia vastaan. En ihmettele jos varataan vieläkin korkeammalla.
30: GS: Marquis Teague, Kentucky, pg
Voi osoittautua melkoiseksi stealiksi jos näin kauas putoaa. Vaikka Teague demonstroikin ikäiselleen pelaajalle erinomaista kypsyyttä ja teki työtä käskettyä Wildcatsin mestaruusryhmässä, samalla jäi antamatta näytöt henkilökohtaisista avuista. Vuosi lisää collegepalloa olsi voinut nostaa stockin vaikka mihin - toisaalta en olisi yllättynyt jos se nousisi nytkin aina lotteryyn asti. Omat havainnot eivät vaan saa nostamaan tätä korkeammalle.
31: CHA: Tyshawn Taylor, Kansas, pg
Hieman tweenerin vikaa, mutta Taylor on freshman-kaudestaan asti näyttänyt NBA-lahjakkuudelta - olisi hän sitten pg tai sg. Monien vaiheiden jälkeen pointti-taidotkin ovat kehittyneet, ja fysiikaltaan erinomaiselle Taylorille voi hyvin povata pitkää ja menestyksekästä uraa vähintään back uppina.
32: WAS: Andrew Nicholson, St. Bonaventure, pf
Erinomainen skoraava iso mies voi toisaalta olla näillä numeroilla steali. Ei niin atleettisen, eikä niin kehittyneen, mutta ei myöskään enää kovin nuorenkaan prospektin rahkeet eivät kuitenkaan välttamättä riitä pitkälle.
33: CLE: Tony Wroten, Washington, pg/sg
Atletiikka ja kyky käyttää sitä kunnossa. Voi kehittyä vaikka kuinka pitkälle, mutta toistaiseksi point guard pelaamisessa rutkasti petrattavaa. Heittotaidottomana toisaalta vaikeaa sovitaa sg tontillekaan.
34. CLE: Yancy Gates, Cincinnati, pf
Ei mene minulle jakeluun miksi Gatesin nimi loistaa poissaolollaan draft spekulaatioissa. Katsoiko kukaan Big East Tournamentia? Gates on ehkä hitusen lyhyt NBA-sisäpelaajaksi, mutta 7'3 wingspan on kelpo mitta.
35. GS: Festus Ezeli, Vanderbilt, c
Erinomainen puolustaja jo nyt, hyökkäyspotentiaali kuitenkin rajallinen.
36. SAC: Evan Fournier, France, sg
Ilmeisesti draftin paras euro.
37. TOR: Darius Miller, Kentucky, sf
Mestaruusjoukkueen lopulta ehkä monipuolisin pelaaja ja ehdottomasti yksi draftin mustia hevosia.
38. DEN: Jeffery Taylor, Vanderbilt, sf
NBA pelaajan raamit, mutta jotain puuttuu.
39. DET: Bernard James, Florida State, c
27 vuotiasta, ei niin hyvin korista pelaavaa alimittaista sentteriä ei kovin usein NBA:han varata, mutta Jamesilla on avuja jotka tekevät hänestä lähestulkoon pomminvarman rotaatiosentterin - jos vaan saa mahdollisuuden näyttää.
40. POR: John Jenkins, Vanderbilt, sg
Kaunis, tarkka heitto, mutta onko muuta annettavaa NBA:ssa?
41. POR: Draymond Green, Michigan State, pf
Taitava, monipuolinen taistelija. Vaikea kuitenkaan uskoa rahkeiden riittävän 1. kierroksen pickin tasolle NBA:ssa.
42. MIL: Doron Lamb, Kentucky, sg
Jäi liikaa superlahjakkuuksien varjoon Kentuckyssa näyttääkseen onko muutakin kuin heittaja. Tulee kuitenkin jo pelkkanä hyvänkokoisena, ihan ok atleettisena heittäjänä varatuksi.
43. ATL: Miles Plumlee, Duke, c
Osoitti draft combinen testeissa olevansa harvinaislaatuinen atleetti (kevyesti paras ison pelaajan pomppu testien historiassa). Ei juurikaan hyökkäyspään potentiaalia, mutta ainesta kelpo puolustajaksi ja levypallo-taistelijaksi.
44. DET: Tornike Shengelia, Georgia (maa ei koulu), sf
Lyhyen netti-scouttauksen perusteella mielestäni parhaalta kuulostavia euroja tässä draftissa. Olisko jopa 1-kierroksen kamaa?
45: PHI: William Buford, Ohio State, sg
Näytti jossain vaiheessa uraansa 1.kierroksen pickilta. Ei kuitenkaan ole niin kamalan urheilullinen, ja jäänee NBA:ssa pelkän penkkiheittäjän rooliin.
46: NO: Quincy Acy, Baylor, pf
Hieman pieni NBA power forwardiksi, mutta atletiikkaa ja asennetta yllin kyllin.
47. UTA: Dee Bost, Mississippi State, pg
Erinomainen skoraava pointti. Kokoakin NBA:han tarpeeksi. Taas niitä kavereita joita tekisi mieli listata korkeammalle. Mutta kun Bostin nimeä ei näy missään muussa mockissa, ei vaan viitsi. Rajansa omapäisyydelläkin.
48. NY: Jae Crowder, Marquette, sf/pf
Tämän draftin "hyvä collegepelaaja, vaikea kuvitella pystyvän tekemään samoja asioita NBA:ssa vaikka miten toivoisi" v1.
49. ORL: Jordan Taylor, Wisconsin, pg
Tämän draftin "hyvä collegepelaaja, vaikea kuvitella pystyvän tekemään samoja asioita NBA:ssa vaikka miten toivoisi" v2.
50. DEN: Kevin Jones, West Virginia, pf
Tämän draftin "hyvä collegepelaaja, vaikea kuvitella pystyvän tekemään samoja asioita NBA:ssa vaikka miten toivoisi" v3.
51. BOS: JaMychal Green, Alabama, pf
Suurimpia pettymyksiä minulle NCAA:ssa viime kaudella. Ei siksi että olisi sinänsä huonosti pelannut, vaan siksi, että minä odotin Greenilta todellista harppausta yhdeksi yliopistokoriksen parhaista pelaajista ja lottery-pickiksi. On edellleen vaan "periaatteessa ihan ok kaikessa, ei niin hyvä missään" tapaus.
52. GS: Tomas Satoransky, Czech Republic, pg/sg
Näkemättä mieheltä peliäkään, googlaksen pohjalta mielestäni draftin potentiaalisimpia euroja
53. LAC: Jorge Gutierrez, California, pg/sg
Gutierrez on A-luokan puolustaja ja riitävän kookas kiusaamaan NBA point guardeja.
54. PHI: Robert Sacre, Gonzaga c
Collegeura oli lupaavaan alkuun nähden hienoinen pettymys, mutta ei näin taitavia 7-jalkaisia jäteta varaamatta.
55. DAL: Kostas Papanikolau, Greece, sf
Osaa heittää ja kokoa riittää small forward tontille NBA:hankin.
56. TOR: Khris Middleton, Texas A&M, sf
Tuntuu, että paljon enempaankin olisi ollut ainesta. Texas A&M on kuitenkin ollut kaikenlaisissa vaikeuksissa ja Middleton itse karsinyt loukkaantumisista. 6'8 pitkä monipuolinen pikkulaituri on kuitenkin varaamisen arvoinen.
57. BRO: Kim English, Missouri, sg
English teki NCAA urallaan aina sitä mitä joukkue hänelta tarvitsi, ja jäi hieman auki millaiset saumat hänella on pelata luontaista NBA-paikkaansa, joka hänen kokoiselleen (6'3 ja risat ilman kenkiä) kaverille on kuitenkin shooting guard.
58. MIN: Furkan Aldemir, Turkey, pf
Peliaikaa Euroliigassa kaksikymppisena on hyvä merkki CV:ssa. Käsittääkseni pelkkä korinalusjyra, mutta ei välttämätta NBA:ssa enää fyysistä eliittiä.
59. SA: Drew Gordon, New Mexico, pf
Erinomainen NCAA-pelaaja saisi olla NBA:ta ajatellen joko hieman kookkaampi tai taitavampi.
60. LAL: Mike Scott, Virginia, pf
Fysiikka ei välttamättä NBA-tasoa, mutta aivan erinomaisen hyvä korispelaaja pf-tontilla.