Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
2 447
Hyvää analyysia @Juzo lta. 10/30 kolkit ei riitä alkuunsakaan, varsinkaan kun se 3s alue on aivan tukossa, eikä sinne oikein edes yritetä.

Matsissa heitettiin yhteensä 23 vaparia ja niistäkin kolmasosa ihan lopussa, kun OKC rikkoi tahallaan. Ei ollut nyt ihan ne vankilasäännöt, mutta linja oli aika salliva + OKC tosiaan sieltä alueelta pysytteli poissa, missä virheitä vihelletään.

"onko Mavsin vuoro?" (ei tarvitse vastata enää, Susi).
Ei ole :)

Rehellisyyden nimissä todettava että Mavs näistä on se joka (ehkä) pystyy haastamaan Nuggetsin.
Näistä kahdesta samaa mieltä, että Mavs olisi kovempi vastus Nuggetsille. Haastamisen kanssa sitten eri juttu, kun Jokic on päättänyt homman hoitaa.
 
Viestejä
32
En katsonut peliä, mutta silmään pistään Jokicin ”alhainen” tilastorivi. Vain 2 koriin johtanutta syöttöä.
 
Viestejä
265
Emmä tiiä. Mikään ei uponnut ja sit vähän pintakaasulla kokeiltiin, että saisko jotain runin poikasta ja sit alettiin keskittyä seiskapeliin.

Tai siis kaveri halus voittaa enemmän.
 
Viestejä
1 520
"Everyone has a plan 'till they get punched in the mouth", tuntuu monien 2. kierroksen pelien teemalta. Kovin usein ei näistä alkuvaiheen ryöpyistä ole tultu takaisin.

Pienen alkuveltostelun jälkeen TWolves iski 20-0 runin josta Nuggets ei toipunut ikinä. Pääsyy huonoihin Jokicin syöttölukuihin on se että kun niistä syötöistä ei kukaan saanut sisään, no 2 on tietty vähän. Twolves sai pelinsä kuntoon kovalla puolustamisella ja Antin huimalla esityksellä pelin alkuvaiheessa. Osasyy huonoon heittopäivään oli juuri tuossa pakissa, mutta esim Murrray oli ihan poffien alkuaikojen vedossa, kaikki menee ohi (4/18). Penkki teki ensimmäiset pisteensä 4. erän alussa jos oikein muistan. Nuggetsin kolmos% alle 20. Pelaile sitten siinä. Malone otti avauksen pois jo 4. erän alkuvaiheessa lepäilemään seuraavaa varten.

TWolves puolestaan huolestuttavannäköisen (ihme lönköttelyä puolustukseen-> 2-4 tilanteita jne) alun ja aikalisän jälkeen oli todella tiukka ja Ant alun Denverissä pelattujen matsien vireessä. McDaniels erinomainen vaihteeksi ja vieläpä molempiin päihin. Ja Conley: mukaantulo rauhoitti koko TWolvesin pelin. Oman pään levyreissä eroa +18 (toinen heitti ohi, toinen sisään). TWolvesin 3-% ei ollut mikään erityisen kova, joten normipäivä sillä osastolla riitti 45 pinnan voittoon. Gobert näyttää vieläkin vaisulle ja kulmikkaalle eikä pallo tahdo pysyä näpeissä, levyrit kaapi, toki Reid ja KAT meilkein saman verran.

Kuka näistä osaa sanoa ja ennustaa? Miten voi Nuggets täysin hallitsevan voiton jälkeen olla näin lapanen? Tätä on tässä sarjassa suuntaan jos toiseen nähty aiemminkin. Kyllä se Nuggets tämän kuitenkin taitaa kotonaan ja pitkäaikainen korkeuteen tottuminen puolellaan viedä. Jos Ant on tuossa vireessä ja joukkueen ote yhtä tiukka niin hyvin saa Nuggetskin pelata.
 
Viestejä
7 520
Olin kuullut huhuja, että tässä sarjassa pelataan huippukorista ja sopivasti saikulla ajattelin katella täsmäiskuna tämän pelin yöllä (ensimmäinen nähty pudotuspelipeli). Aivan karmea paskaahan se oli. Alun jälkeen, kun hukkasudet alkoi repimään 20-0 runiaan, niin jo 10-0 kohdalla viimeistään Denverillä lörähti löysät housuun ja alettiin pelaamaan, kun c-junnut viimeisellä neljänneksellä pienessä tappioasemassa. Hätäilyä, höntyilyä ja silloin kun saadaan täysin vapaa vastapallokolkki, niin rautoihin tietty. kolmosetkin meni varmaan tossa alkuun jotain 3-24 tai jotain ja eihän ne pelin lopussakaan näköjään kohentuneet. Kun kolmoset ei osunut, niin sitte laitettiin kyllä melko helppoja nostojakin ihan Jokicin toimestakin ohi korin läheltä. En mä kyllä mitään rautasta puolustusta missään nähnyt, ihan ok heittoihin pääsi nugetit, mutta suoritteessa näkyi usein semmonen kiirehditty suonenvetofiilis, vaikkei kiireeseen olisi ollutkaan syytä. Puoliaikaan mennessä olinkin sitten nukahtanut sohvalle, kun ei tuo nyt oikein shakilta näyttänyt... Loppuhuomiona T ihmetyttää ero eurokoriksen ja nba:n välillä. Eurossa kun alkoi näkyä paniikin elkeitä, niin aikalisä olisi todennäköisesti otettu jo viimeistään 6-0 vedon kohdalla, mutta NBA:ssa näköjään annetaan pitempään pelaajien itse ratkoa ongelmiaan ja annetaan vastustajalle samalla hyvää nostetta ja aikalisä otettiin vasta jossain 10-0 runin kohdalla vai oliko vasta myöhemminkin.

Loppuun vaikka pari linkkiä, ei nää nyt rautasen puolustuksen tuomia menetyksiäkään ihan olleet, mut kaikki ei osaa syöttää kuin Jokic:

Sitten kun alkaa olemaan löröt housussa, niin hyvä kuljettaa vastustajan jalkaan.

Lisätään vielä loppuun, ei ne nyt niin helppoja ne Jokicin heitot olleet, mutta semmosia kuitenkin mitä vielä edellisen pelin highlihteissa laitettiin sisään. Kuitenkin tämä oli oikeasti helppo missi Video and Shotcharts | Stats | NBA.com
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
426
Kuka näistä osaa sanoa ja ennustaa? Miten voi Nuggets täysin hallitsevan voiton jälkeen olla näin lapanen?
... oookay. Just katoin matsin... Mitäs nyt tapahtu? Koris on ihme laji. Ja siinä tietysti iso osa sen – ja näiden pitkien playoff-yhteenottojen – viehätystä. Ja silti. Ohhoh. Jotenkin toivon Minnesotan jatkoon pääsyä, mutta Nuggets on kyllä tällasen turpakeikan jälkeen varmaan aika tulta ja tappuraa. Tulee varmaan hyvä matsi, ei aavistustakaan, mitä siinä käy.
 
Viestejä
2 447
Oli kyllä erikoinen peli.

Nuggets näytti ihan ensiminuuteilla marssivan karkuun heti ja Twolvesin eka aikalisä 9-2-tilanteessa. Ja sitten tosiaan peli olikin ihan kotvan päästä loppu käytännössä.

Twolves puolusti hyvin ja aktiivisuus / intensiteetti oli korkealla tasolla. Mutta Nuggets kyllä ihan vaan heitti valtavasti ohikin. Ja ei noilla % ketään pudotuspeleissä voita, varsinkaan kolkit <20 %.

Jokicia tuplattiin enemmän, nopeammin ja aggressiivisemmin kuin edellisissä peleissä. Murray oli täysin lapanen ja tosiaan kukaan muukaan ei osunut mistään, ja penkiltäkään ei tullut apuja. Eipä siinä siis ollut ketään kenelle syöttää (tai kyllähän Jokic syötti joka kerta, mutta sitten heitot eivät ikinä menneet sisään).

Conleyn paluu oli merkittävä positiivinen juttu Twolvesille; peli näyttää aina paremmalta Conleyn kanssa.

Tulee jännä ratkaisu kyllä, kun en minäkään oikein tuon esityksen (ja koko sarjan käänteiden) jälkeen osaa sanoa, mitä Denverissä seuraavaksi tapahtuu.
 
Viestejä
2 467
Tulee jännä ratkaisu kyllä, kun en minäkään oikein tuon esityksen (ja koko sarjan käänteiden) jälkeen osaa sanoa, mitä Denverissä seuraavaksi tapahtuu.

No ei kai nyt tämän pelin perusteella kannata tehdä mitään johtopäätöksiä 7. peliin. Itse odotinkin että Minnesota tulee hoitamaan tämän pelin. Toki pelin kuva oli yllätys, mutta melko nopeasti Denver heitti hanskat tiskiin.

Yllättävän paljon kaikissa medioissakin ylireagoitiin Denverin voittoihin ja kuviteltiin, että myös tämä vieraspeli olisi jotenkin läpihuutojuttu Denverille. Denver oli kuitenkin heittänyt kolkit voittopeleissä 48,3%, 44,8% ja 47,4, jotka ovat todella hyviä prosentteja että pitkässä juoksussa heittopeli ei voi pysyä tuolla tasolla.

Vaikka neljä ekaa peliä voitettiinkin vieraissa, niin kyllä se kotikenttäetu siellä edelleen kuitenkin on. Ja luonnollisesti 7. pelissä Denverille tuo altitude etu. Mutta tottakai marginaalit ovat pienet ja hyvällä heittopäivällä kumpi vaan voi voittaa.
 
Viestejä
1 520
Oudosti vaihtelee tämä efortti. Nyt Pacers oli kuin uudestisyntynyt etenkin pakkipäässä. Toki ei ollut Knickskään ihan supervedossa. TJ on kyllä ihmeellinen smurffi, säntäilemässä sata lasissa aina kun kentälle pääsee. Osiltaan piti Brunsonin kurissa silloin kun Pacers repi kaulaa. Nesmith oli se toinen. Turner ja Siakam olivat hyvässä hapessa vaikuttamassa myös tulokseen ja etenkin tuon johdon venyttämisessä sinne +15 tienoille.

Thibs sai uuden voiton kulutussodassaan. Hartilta meni jotain vatsalihasten seudulta ilman kummempaa kontaktia, ja sen jälkeen oli erittäin vaisu eikä pystynyt hartimaiseen suoritukseen. Puudutuksen avulla tms kai tuolla voi pelata seuraavan, mutta ei nuo lihasrevähdykset tms hetkessä koskaan parane, ei ainakaan pelaten isoja minuutteja. Next man up, varmaan?.McBride oli alussa vakuuttava. Knicks hävisi levyrit pystyyn ja siinähän se sitten pitkälti olikin. Eiköhän Knicks tämän sarjan kuitenkin edelleenkin vie kun pääsee MSGhen.
 
Viestejä
1 918
Hart sitten kuitenki melko löysä. Kenties oppinut Kunkulta, että kantsii ruveta teeskentelemään loukkia, kun on turpaan tulossa.
 
Viestejä
1 520
Ant on mainio kaveri:
( ylläpito mites toi Lisää video/media ei enää tunnu hyväksyvän X:aa, Twitter siellä kuitenkin lukee?)

Jos Hartilla onkin kylkiluu niin sitten entistä hankalampi. Sen tietää jokainen jolla on kylkiluu murtunut tai rusto niiden välissä saanut hittiä. Aivan mahdoton hengitellä syvään tai yskäistä saati sitten saada kontaktia.
 
Viestejä
1 520
Celtics-Cavs jatkoon menijä kaikilla oikein, tulos kaikilla paitsi yhdellä. Helppo kierros!
Knicks-Pacers on mahdollisuus saada oikein vain jatkaja.
Nuggets-Twolves vain Juzolla mahdollisuus saada tulos oikein, jatkoon menijä jakaa ryhmän kahtia.
OKC-Mavs-sarjaan on monella mahdollisuus saada tulosta myöten homma oikein, mikäli 2-4 tai 3-4.

Screenshot 2024-05-18 at 18.05.59.png
 
Viestejä
1 520
Tiukka ja paras peli tässä sarjassa OKC:lle. Mavs vaan oli parempi ja lopussa nousi PJ Washington täysin pimennosta ratkomaan kolmosilla ja viimeisellä yrityksellään. Muut analysoikoon. HIukka vituttaa kun tämä oli aika hyvin hallussa.
 
Viestejä
593
Mavs yritti lahjoittaa voiton OKC:lle ottelun alku puolella menettämällä palloa aivan liian paljon. Ainahan pallon menetyksestä osa johtuu hyvästä puolustuksesta, mutta on jokaisessa pallon menetyksessä syynsä myös hyökkäyksessä. Mutta pallon menetykset Dallas korjasi heittämällä kolmoset taasen loistavasti. OKC ei nyt yhtä surkeasti heittänyt kuin parissa edellisessä pelissä, mutta ei riittävän hyvin tässäkään, joten voitto valui lopussa Dallasille.

OKC sarjassa kaatui oikeastaan siihen, että vain Shai ja Jalen pystyivät suunnilleen pitämään tasonsa runkosarjan tasolla, mutta muilla heikkeni. Dallas:lla taisi olla runkosarjassakin kauden lopussa NBA:n top 3 puolustus ja eivät paljoa antaneet aikaa heittäjille eli heidän puolustus rotaatio toimi koko sarjan aika hyvin. Mutta osan voi laittaa myös kokemuksen piiriin. Runkosarjassa yksittäisellä heitolla ei ole merkitystä, koska yksittäinen peli ei merkitse mitään, mutta playoffeissa jokainen peli merkitsee, jolloin yksittäisessä heitossa on enemmän paineita. Kuinka hyvin tuon paineen osaa hallita/unohtaa riippuu jokaisesta ihmisestä itsestään, mutta se, että olet kokenut sen paineen aikaisemmin yleensä auttaa. No OKC:n pelaajat ovat nyt kokemusta rikkaampia, joten tavoite on lienee parantaa ensi kaudella eikä tehdä Hawks:ja, jotka onnistuivat jotenkin huonontumaan sen jälkeen kun pääsivät konferenssi finaaleihin vuonna 21. Ei ole syytä epäille etteivätkö he siihen pysty, mutta ei sitä koskaan tiedä. Jokaiselle pelaajalle ja joukkueelle sen seuraavan askeleen ottaminen on aina vain vaikeampaa mitä lähemmäksi kärkeä mennään.

Ja loppujen lopuksi, vaikka Lauri sopisi joukkueeseen, niin itse en pidä tuota todennäköisenä. OKC tarvitsee luotettavan 3&D ison ja Lauri on oikeastaan vähän liian taitava kyseiseen rooliin, joten olisi kannattavampaa vain hankkia tuohon rooliin sopivampi pelaaja, joka olisi myös halvempi. Giddey voi kyllä lähteä. Vaikka mies onkin vasta 21 niin jotenkin ei tunnu sopivan Shai:n kanssa kentälle samaan aikaan, ja jos Giddey pelaa vain ne minuutit mitä Shai ei pelaa niin Giddey:kin haluaa aika varmasti pois joukkueesta.
 
Viestejä
1 520
Vaikka mies onkin vasta 21 niin jotenkin ei tunnu sopivan Shai:n kanssa kentälle samaan aikaan, ja jos Giddey pelaa vain ne minuutit mitä Shai ei pelaa niin Giddey:kin haluaa aika varmasti pois joukkueesta.
Tältä voi vaikuttaa jos on katsonut muutaman poff-pelin, mutta perusavaus jossa SGA ja Giddey ovat pelanneet yhdessä on kaudella pelannut ylivoimaisesti eniten hallintoja (1708) ja tietty positiivisella tuloksella, seuraava on se jossa Joe Giddeyn paikalla ( 221). Nämä kaksi sopivat erinomisesti yhteen ja Giddey ollessa kentällä pallo liikkuu rivakammin ja yllättävämmin kuin ilman häntä. Merkittäviä pulmia Giddeyllä on kaksi: kolmosuhka, liike pakissa. Tässä sarjassa jotenkin match-up oli mahdollisimman huono tai Mavs vaan osasi hyödyntää tämän tilanteen paremmin. Loppukaudesta ja vielä Pelsu-sarjassa tässä ei erityistä ongelmaa ollut. JDub oli selvästi heikompi kuin runkosarjassa samaten Chet, menkään kokemattomuuden piikkiin. Kyllä tämä sarja oli SGAn varassa joka tasaisuudessaan tuntuu aina vataavan huutoon. Mutta käsitellään OKC:n tulevaisuutta enemmän tuossa OKC-ketjussa.

SGA myösi tuon lopun virheen vaikka siitä oli paljon polemiikkiä. Kyllä tuosta se vihelletään. olis vaan pitänyt antaa heittää ja käsi sopivasti eteen. Lukalla kesti yksi ainoa peli sitä "muistin että rakastan koripalloa, ja siksi keskityn siihen"-vaihetta. Tuomarien pitäisi antaa mussutuksesta edes kerran se toinen teku, josko siitä oppisi. Ihan helvetin rasittava kaveri, varsinkin kun muuten on top-5-pelaaja sarjassa. Ja väläytyksistä päätellen tämä on fiksu ja huumorimiehiä. Ihan Lukan takia kumman vaan voitto, Nuggetsin tai TWolvesin, käy konffafinaalissa. Alan olla kohta @Henke n vihavankkureissa sloveenin suhteen.
 
Viestejä
385
Selkeä ja aika typerä virhehän se lopussa oli kun heitto ei enää lähtenyt rytmistä, mutta vaikka virhettä ei olisikaan tapahtunut oli levypallo tulossa mavsille ja siintä 2p ja jäljelle jäänyt joku sekka kelloon, joten ei jäänyt kaivelemaan. Ihan hyvä kokemus okc:n junnuille ja eipä heiltä kauteen eikä edes poffeihin lähdettäessä mitään ihmeempää odotettukaan. Mitä tulee rosteriin niin se nyt oli jo tiedossa että ei tuo ihan valmis ole, kokoa ja heittovoimaa sekä heiton luontia ei kellään ole koskaan liikaa. Ei ainakaan itsellä tullut sellaista ahaa elämystä jossa juuri Lauri Markkanen korvaisi pelaajan x (ei Sga,jdub,chet) ja siintä lähtisi merkittävästi paranemaan, toki ei missään nimessä huononemaankaan, mutta mieluummin näkisin mitä ainge ja jazz tekee sen eteen ettei Laurin kauppaamista tarvisi edes miettiä..
 
Viestejä
385
Toki jos olisi päästy pelaamaan denver tai twolves niin silloin se Lauri fit olisi kyllä näkynyt, ei nykyrosterilla mitään jakoa puolustuslevyissä kumpaakaan lännen isoa jengiä vastaan ja tässähän Lauri on hyvä
 
Viestejä
593
Tältä voi vaikuttaa jos on katsonut muutaman poff-pelin, mutta perusavaus jossa SGA ja Giddey ovat pelanneet yhdessä on kaudella pelannut ylivoimaisesti eniten hallintoja (1708) ja tietty positiivisella tuloksella, seuraava on se jossa Joe Giddeyn paikalla ( 221). Nämä kaksi sopivat erinomisesti yhteen ja Giddey ollessa kentällä pallo liikkuu rivakammin ja yllättävämmin kuin ilman häntä. Merkittäviä pulmia Giddeyllä on kaksi: kolmosuhka, liike pakissa. Tässä sarjassa jotenkin match-up oli mahdollisimman huono tai Mavs vaan osasi hyödyntää tämän tilanteen paremmin. Loppukaudesta ja vielä Pelsu-sarjassa tässä ei erityistä ongelmaa ollut. JDub oli selvästi heikompi kuin runkosarjassa samaten Chet, menkään kokemattomuuden piikkiin. Kyllä tämä sarja oli SGAn varassa joka tasaisuudessaan tuntuu aina vataavan huutoon. Mutta käsitellään OKC:n tulevaisuutta enemmän tuossa OKC-ketjussa.
No runkosarja on eri asia kuin playoffit. Runkosarjassa kärki joukkueet yrittävät rakentaa systeemin, jolla voitetaan mahdollisimman monta ottelua mahdollisimman pienellä efortilla. Siinä samalla yritetään vakoilla muiden playoff joukkueiden heikkoudet. Sitten playoffeissa hyökätään niitä heikkouksia vastaan samalla kun aletaan pelamaan tosissaan. Toki kaikki joukkueet eivät näin tee, koska valmennus....

Esimerkkinä taktiikan rakentamiseen tiettyä toista joukkuetta vastaan on useita NBA:n historiassa.
Tämän vuoden esimerkkinä voinee mainita tuon Indianan tapa puolustaa NYK:iä. Kahdessa ensimmäisessä pelissä he käytännössä keskittyivät vain Brunsonin pysäyttämiseen eli tuplasivat aina kun pystyivät. Kun NYK:n roolipelaajat voittivat 2 ensimmäistä peliä (toisen pienellä tuomarin avustuksella) niin Indiana muutti taktiikan siihen etteivät enää tuplaa Brunsonia vaan yrittävät puolustaa koko kentällä ja täten väsyttävän vastustaja. Varsinkin tuo koko kentän puolustus on taktiikka mitä yksikään NBA joukkue tule harrastamaan runkosarjassa. Ehkäpä vain joku yksittäinen pelaaja voi tuota harrastaa. Tuplaamista kyllä näkee, mutta sitäkin aika harvoin ja lähinnä kotipeleissä.

Kaikki tiesivät OKC:n heikkoudet ja sen ettei Giddey ole uhka kaukana korista. Runkosarjassa joukkueet silti lähestyivät häntä kolmen pisteen viivan takana kuin hän olisi NBA:n paras heittäjä, joka antoi hänelle mahdollisuuden liikuttaa palloa eteenpäin pelaajille, jotka oikeasti osaa heittää. Kun taas playoffeissa hänen annettiin heittää ja puolustus piti huolen ettei syöttölinjoja jää auki, jolloin muidenkin heitot muuttuivat vaikeammiksi. Eli hänen kyky liikuttaa palloa tapettiin totaalisesti.

Se mitä OKC:n pitää kysyä on se, että uskovatko korjaantuuko Giddeyn heitto ensi kauden playoffiehin mennessä? Koska runkosarjassa taas Giddey:tä pidetään samanlaisena heittouhkana kuin NBA:n parasta heittäjää eli jatko syötöt taas avautuu, mutta playoffeissa tulisi taas vastustaja hyökkäämään tuota heikkoutta vastaan.
 
Viestejä
2 447
OG:n "köpöttely" näyttää kuta kuinkin samalta, jos itse pitäisi tuonne mennä, eikä ehtisi edes lämmitellä. Kolkkia en toki olisi pistänyt sisään.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös