Vs: Boston Celtics - Celtic Pride
Otteluraportti: Toronto Raptors (103) @ Boston Celtics (116)
Ottelu oli joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen kuluvalla kaudella. Bostonin näkökulmasta tärkeää oli Toronton hyökkäyspelin kontrolloiminen ja Toronton tärkeimpiin tavoitteisiin lukeutui edes jonkunlainen puolustuspelaaminen, sillä ilman puolustusta ei liigan kärkijoukkueita voiteta.
Ottelun ensimmäinen puolisko alkoi lupaavasti KGn askelrikkeellä. Bostonin hyökkäyspeli pyöri ensimmäisen puoliajan kokonaan Rondon ympärillä, kun hän laittoi vuorotellen Calderonin ja Jackin nilkkateippaukset turvallisuustestiin ja lopputuloksesta päätellen Toronto todellakin tarvitsee uuden huoltajatiimin. Ray Allen taas heitti Bostonin neljästä ensimmäisestä pisteestä noin sata prosenttia, mutta joutui kuitenkin naurunalaiseksi, kun rookie DeRozan hurjasteli kahdesti hänen ohitseen ja korintekoon.
Demar DeRozanin lisäksi myös Calderon aloitti ottelun agressiivisesti korille ajaen, kun Garnett unohti miten palloskriini-tilanteissa tulee puolustaa. Rondo puolusti Calderonia läpi ensimmäisen erän todella agressiivisesti ja painostikin hänet säälittävän rumaan pallonmenetykseen puolessa kentässä. Mainittakoon, että samaa Eurooppalaisen simputusta oli tarjolla myös toisessa kenttäpäädyssä, kun Rondo kerta toisensa jälkeen suoritti highlight-statuksen ansaitsevia korille ajoja Calderonin kustannuksella ja ensimmäisen erän jälkeen hän oli kirjauttanut tilastosarakkeeseensa jo kahdeksan pistettä sekä viisi koriin johtanutta syöttöä.
Rondon tapaan myös Perkins pelasi erinomaisen ensimmäisen puoliajan, dominoiden korinalustaa täydellisesti ja heittäen kaikki heittonsa sisään, mukaan mahtui myös yksi faniyhteisöä sävähdyttänyt wrap-around-pass Garnettille. Torontolta Bosh teki noin tusinan pisteitä ensimmäisellä ottelupuoliskolla ja Turkoglukin osallistui heittofestivaaleihin 13 pisteellään, mutta ainoa Torontolainen, jota ottelu vaikutti oikeasti kiinnostavan, oli Amir Johnson. Nuorukainen taisi pelata ensimmäisellä puoliajalla ainoastaan muutaman minuutin, mutta haki siinäkin ajassa kaksi-kolme hyökkäyslevypalloa ja suoritti kohtalaisen kauniin post-liikkeen, jonka mies kaiken kukkuraksi viimeisteli sulavalla hook-heitolla. Hänen lisäkseen myös Jarrett Jack ansaitsee kunniamaininnan toisen erän agressiivisesta esiintymisestään.
Ensimmäisen erän lopussa peliin "kirjautunut" Rasheed Wallace pelasi monen muun tapaan loistavan ensimmäisen puoliajan. Lähes välittömästi kentälle astuttuaan hän hustlasi kouriinsa kaksi hyökkäyslevypalloa ja nosti tämänkin tilanteen päätteeksi kaksi pistettä. Vain hetkeä myöhemmin Wallace osui myös kolmen pisteen kaaren takaa. Samanlaista ihailtavaa aktiivisuutta havaittiin edelleen toisen neljänneksen aikana, kun Wallace haki kaksi kertaa putkeen (as in back-to-back) tukevan aseman kolmen sekunnin alueelta ja nosti sarakkeeseensa kaksi pistettä lisää. 'Sheed teki erinomaista työtä myös puolustuspäässä, ansioluetteloa täydennettiin mm. Mensah-Bonsun heiton torjumisella sekä jäätävän lujalla puolustustyöskentelyllä Bargnania vastaan, nyt Wallace pelasi kauden parasta ja monipuolisinta koripalloaan.
Ensimmäinen puoliaika oli kohtalaisen korkeaoktaanista hyökkäämistä, eikä puolustuspelistä ollut puhettakaan, ja puoliajalle lähdettiinkin Toronton johtaessa lukemin 55-54.
Ottelun toinen puoliaika oli kuin toinen ottelu kokonaan. Ensimmäisen minuutin aikana Allen salli kahdesti perättäin DeRozanin korilleajon (kuittasi kuitenkin kolmen pisteen heitolla toisessa päässä), mutta tämän jälkeen Celtics dominoi kolmatta erää täydellisesti. Ensimmäisen puoliajan heittokilpailun jälkeen Boston oli valmis pelaamaan koripalloa ja puolustamaan. Aivan kuten ensimmäisellä ottelupuoliskolla, Rondo hallitsi pelin kulkua tahtotilansa mukaisesti ja käynnistikin Bostonin 13-0 jakson omalla kahden pisteen arvoisella donkillaan. Bostonilta erityisesti KG ja Perkins puolustivat erinomaisesti ja Raptors tekikin erän ensimmäisellä 11-minuuttisella ainoastaan 10 pistettä heittäen pelitilanneheittonsa noin 30 prosentin tarkkuudella. Bostonin peli oli ihaltavan kaunista ja tehokasta myös toisessa kenttäpäädyssä, kun Perkins ja Rondo vuorotellen operoivat Toronton puolustuksenkuvatusta vastaan kahden - ja ajoittain myös kolmen - pisteen arvoisesti. Bostonilta myös Pierce teki pari melko eläimellistä koria, joista mainittakoon Chris Boshin naamatauluun isketty dunk-of-the-year kandinaatti.
Ottelua oli kahdeksan minuuttia jäljellä, kun Toronton Rasho Nesterovic päätti joukkueen johtajahahmona jatkaa koripallon pelaamista. Kerta toisensa jälkeen hän asetti vartalollaan eräänlaisen esteen Calderonin tai Jackin puolustajalle ja leikkasi tämän jälkeen välittömästi korin alle. Tämä ovela kaksi-vastaan-kaksi pienpeli - josta selostajat käyttivät nimitystä pick 'n roll - toimi erinomaisesti, kun Nesterovic taituroi takamiehiltä karanneet irtopallot itselleen ja demonstroi epäinhimillistä atleettisuuttaan above-the-rim statuksen ansaitsevilla suorituksilla. Hän, yhdessä Jarrett Jackin kanssa, ansaitsee kunniamaininnan/papukaijamerkin/postikortin neljännen erän erergisestä panoksestaan, jonka avulla Toronto sai kutistettua piste-eron aina 10 pisteeseen saakka. Tuosta 10 pisteestä ero ei kuitenkaan enää kutistunut, kun kentälle kuuden minuutin kohdalla palanneet Rondo ja Perkins murskasivat Raptorien voitonhaaveet muutamalla helpolla korilla. Ottelun viimeiset minuutit olivat juuri niin kaunista koripalloa, kun Shelden Williams ja Lester Hudson osaavat pelata ja Boston päätyi voittamaan ottelun lukemin 103-116
Bostonilta Rasheed Wallace pelasi erinomaisen ottelun tehden 15 pistettä ja puolustaen Bargnania erinomaisesti, ja hänen lisäkseen myös Perkins oli mahtava. Mainittakoon myös, että nuori J.R. Giddens esiintyi ottelun kahdella viimeisellä (roska)minuutilla vähintäänkin hyvin. Torontolta Turkoglu pelasi hyökkäyspäässä - ja ainoastaan hyökkäyspäässä - hyvin ja myös aiemmin mainitut Nesterovic ja Jack näyttivät pelaavan koripalloa.
Alempana vielä ottelun merkittävintä statistiikkaa:
Ray Allen 20pts/3stl (FG 8-15 3PM-A 3-4)
Kendrick Perkins 18pts/5reb (FG 8-8)
Rasheed Wallace 15pts/4stl (FG 6-11 3PM-A 3-6)
Kevin Garnett 12pts/7reb/4ast (FG 6-6)
Hedo Turkoglu 20pts/7to (FG 8-11 3PM-A 4-5)
Jarrett Jack 18pts/5ast (FG 5-8 FT 8-8)
Rasho Nesterovic 10pts/4reb (FG 5-7)
Boston, assists/turnovers: 33/17
Toronto, assists/turnovers: 15/25
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D6MXsbzjIa0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Js_P6-wJOKA[/youtube]
Ensinnäkin, tuo donkin jälkeinen tekninen virhe oli siis aivan perseestä, jos tuomari halusi välttämättä viheltää jotakin, olisi sitten edes viheltänyt hyökkääjänvirheen. Käsittämättömän huonoa tuomarityöskentelyä.
Ottelun selostaja tarjosi mielenkiintoista näkökulmaa Toronton pelillisiin ongelmiin; heitä ei yksinkertaisesti kiinnosta. Kun joukkueen tähtipelaaja saa vastustajan polven jalkoväliin ja käsivarren naamaan, luulisi edes jonkun edes pikkuriikkisen hermostuvan Piercelle edes. Lienee sanomattakin selvää, ettei Toronton joukkuekemia ole kohdallaan, joka ei tosin ole kovinkaan suuri yllätys noin suuren offseason-muodonmuutoksen jälkeen. Kuitenkin, luulisi edes Reggie Evansin vähän tuosta hermostuvan.
PS. En ole vieläkään löytänyt tuota Miami-ottelua mistään päin internettiä, joten otteluraportti saattaa todellakin viivästyä tai jäädä kokonaan kirjoittamatta. Ajattelin vain ilmoittaa niille, keitä nämä raportit edes leikisti kiinnostavat.
EDIT:
KG puhuu pelikunnostaan