Renegotiate seuraavalle (21-22) kaudelle on maksimissaan 8% CBAn mukaan joten tuskin paljonkaan merkitystä ja vaikutus capiin luokka +miltsi, eikä ainakaan Lavinen intresseissä.Teoriassa Lavinella on tulevana kesänä mahdollisuus "renegotiate&sign", jolloin uusi maksimisopimus tulisi voimaan jo seuraavana kautena.
Renegotiate seuraavalle (21-22) kaudelle on maksimissaan 8% CBAn mukaan joten tuskin paljonkaan merkitystä ja vaikutus capiin luokka +miltsi, eikä ainakaan Lavinen intresseissä.
If the Bulls want to pay LaVine more than the $104.8 million they are allowed to offer LaVine this offseason, they could use the CBA's renegotiate-and-extend mechanism to do so. The problem with doing so is that it requires cap space. Next season's projected cap is $112.4 million, which would make LaVine's 30 percent max around $33.7 million. That's $14.2 million greater than the salary his contract currently calls for, meaning the Bulls would need to create at least $14.2 million in space to bump him up to that figure. Currently, the Bulls have nine players on the books next season making around $99.3 million, so they are within striking distance of that figure. However, that would mean renouncing the cap holds of all of their own free agents, including Lauri Markkanen, and remember, if they want to add more talent through free agency, they'd have to create more cap space. They could clear an extra $15 million in space right off the bat by declining Ryan Arcidiacono's team option and waiving Thaddeus Young and Tomas Satoransky, who are both only partially guaranteed for next season, but those are all players the Bulls would like to keep. In other words, if the Bulls want to go down this path with LaVine, it would be extremely difficult for them to clear enough space to also chase a high-profile free agent. They have been linked to point guards like Lonzo Ball, so they would have to find an alternative method of acquiring such a player without the means to create enough space to sign that player outright.
Eniveis Bogdanovic tienasi tiettävästi muutaman miltsin tuohon s&t nähden joten tuskin paikn menetys Bucksin penkillä tuskin harmittaa.
Näin näköjään on, en tuota älynnyt. Bullsille se olisi asia jonka jälkeen muu rakentaminen jäisi pitkälti siihen.Bulls voisi kesällä tarjota Lavinelle "renegotiate-and-extendillä" 33,7 milj. maksimisopimuksen, joka olisi voimassa ensi kaudesta alkaen. Tuo olisi n. 14 miljoonaa enemmän kuin Lavinen nykysopimus muuten on ensi kaudesta.
Jos ottaa sinivalkoiset lasit pois silmiltään, Markkasen tämän hetken arvo ei ole lähelläkään sitä 20M hintalappua jota agentti taisi väläytellä viime neuvotteluissa.
Mutta tosiaan toivotaan niin ettei ensi kauden palkka kuitenkaan ole pienempi kuin se summa jonka agentti ja Lauri hylkäsivät Bullsin tarjoamana.
e on myös hyvä huomioida, että jos Lauri olisi allekirjoittanut extensionin viime kesänä niin traden toteutuminen trade deadlinella olisi ollut paljon todennäköisempää.
Jos ottaa sinivalkoiset lasit pois silmiltään, Markkasen tämän hetken arvo ei ole lähelläkään sitä 20M hintalappua jota agentti taisi väläytellä viime neuvotteluissa.
Ja kun jatkuvasti puhutaan Laurin nurkkaseisomisesta, niin on ihan selvä tosiasia että Lauri on todellakin parempi viimeistelijänä, Finisher, kuin aktiivisesti pallollisena luojana. Lauri ei valitettavasti juuri pysty itse luomaan omaa heittoaan eikä paljon avaamaan muillekaan korintekopaikkoja.
Pakkipäässä on tapahtunut selvää parannusta, mutta kun useat uskoivat Laurin olevan seuraava Dirk, niin paljon lähempänä on tilanne että edessä on sellainen 10-vuotinen ura Barganin tai Belinellin tasoisena pelaajana.
Minä en usko että Lauri olisi neljän ensimmäisen kauden aikana ollut viisikon pelaaja juuri missään NBA playoffviivan yläpuolella olleessa joukkueessa. Valitettavasti.
Tämä NBA.kauppa on kuitenkin niin ihmeellistä algoritmiä, että aina voi jostain löytyä joukkue, jonka palapeliin Lauri todella sopii. Mutta tosiaan toivotaan niin ettei ensi auden palkka kuitenkaan ole pienempi kuin se summa jonka agentti ja Lauri hylkäsivät Bullsin tarjoamana. Ja kuten jo aikaisemmin kirjoitin, minua hiukan pelottaa että Laurin agentti on varsin kokematon kaveri NBA:ssa - näytöt kunnon junailuista puuttuvat täysin.
Loppuis nyt tämä runkosarja.
Laurilla on ollut pitkään hyökkäyspäässä vain 2 vaihtoehtoa kun saa pallon. 1. heittää kolmonen suoraan syötöstä tai 2. ajaa kolkin rajalta korille. Laurin pallonkäsittely näyttää todella epävarmalta ja nopeus/taito ei riitä ajamaan noin kaukaa korille. Ainoa järkevä jäljelle jäänyt ratkaisu on heittää kolmonen. Nyt Detroitia vastaan palloa ei toimitettu Laurille heittopaikkoihin kertaakaan. Tulos näkyi heittosarakkeessa.
Eniten pelkään sitä ensi kaudella, että seuraavassa joukkueessa käy ihan samalla tavalla. Lauria käytetään vain kolmosen rajalla päivystävänä heittäjänä. Itse toivon, että Lauri saisi palloa enemmän mid rangeen, josta oppisi tekemään rauhallisia ratkaisuja. Heittoharhautus ja ajo ohi, heitto vastustajan yli tai vain avaisi hyvillä syötöillä peliä. Tämän takia Spurs olisi se ykkösvaihtoehto. Siellä pelaajat saavat palloa myös mid rangeen ja saavat tehdä sieltä ratkaisuja.
Niin Laurihan taisi ilmaista viime vuonna Boylenin aikaan että ei ole mitään kiinnostusta jatkaa Bullsissa jos hommat jatkuu ennallaan. Ei välttämättä kovinkaan kaukaa haettua että Lauri pistää hinnan kovaksi ihan sen takia että joukkueen on pakko maksaa jos itse joutuu kestämään tätä sekasortoa.Oliko tuo hinta tahallaan laitettu korkealle? Bulls ei kuitenkaan ole hirveän kiinnostunut Laurin kehittymisestä ollut menneinä vuosina. Joten laittoiko Lauri hinnan, jota ei ikinä maksettaisi vain ihan sen takia, että pääsisi pois? NBA:n säännöt, että sinun on pakko olla joukkueessa joka sinut varasi vaikka he eivät ole tippaakaan sinunsta kiinnostuneita on erittäin tuhoisaa pelaajan uralle.
Playoff joukkueen avausviisikkoa: Nykyinen tai edeltävä Lauri olisi voinut olla Portlandin avauksessa, tai viime kauden Dallasin. Nets:llä ei ollut kummoinen joukkue jne. Mutta tällä ei ole merkitystä koska nykyistä Lauria ei olisi olemassa, jos hän olisi mennyt johonkin toiseen joukkueeseen. Bulls on erittäin huono kehittämään pelaajia. Heille sattui hyvä putki Thibs:n kanssa, mutta muuten he eivät ole onnistuneet luomaan hyviä pelaajia. Tällä ei myöskään ole mitään tekemistä varaamisen suhteen. Se miksi Spurs tai Denver kokoajan löytävät myöhäisiä helmiä niin sillä ei ole mitään tekemistä varaamisen kanssa vaan sillä on paljon tekemistä sen kanssa, että he keskittyvät pelaajien kehittämiseen varauksen jälkeen. NBA:han tulevat pelaajat ovat 20 vuotiaita, he eivät ole valmiita pelaajia, joten he tarvitsevat apua. Tässä heidän NBA joukkueella on isompi rooli kuin pelaajan tausta joukoilla tai pelaajalla itsellään. Joten jos sinut varataan oikeaan joukkueeseen vaikka se olisikin jo playoff joukkue niin todennäköisyys, että sinusta tulisi seuraava Adebayo on paljon suurempi kuin se, että sinut varataan paskaan joukkueeseen, joka on erittäin huono kehittämään joukkuetta. Lauri joutui tähän jälkimmäiseen ryhmään. Kuten kaikki Bulls tai Kings pelaajat. Jo se, että he halusivat Laurista vahvemman ja stretch-5:n kertoo kuinka vähän heillä oli ymmärrystä siitä missä NBA on ja mihin se on menossa. Nopeus on valttia nyky NBA:ssa. Hitaita senttereitä tai laitureita ei voi peluuttaa nyky NBA:n playoffeissa ja Bulls tulee huomaamaan tämän ensi kauden playoffeissa, jos sinne pääsee. Jo se, että joukkue haluaa stretch-4/5 pitäisi kertoa sen, että joukkue ei halua sinun kehittyvän ollenkaan. Ero Laurin ja Adebayon välillä on se, että toinen meni joukkueeseen joka halusi hänet ja halusi hänen kehittyvät sekä olivat valmiita sijoittimaan siihen ja toinen varatiin Bulls:iin. En nyt sano, että he olisivat saman tyylisiä. He eivät ole lähellekään saman tyylisiä pelaajia, mutta jos Lauri olisi päässyt joukkueeseen joka haluaa Laurin kehittyvän muuksikin kuin stretch-4/5 pelaajaksi niin emme voi kuin arvailla minkälainen pelaaja Lauri nyt olisi. Hän kyllä voisi olla huonompikin kuin nyt on, mutta tuskin. Toki jos se joukkue mikä hänet olisi varannut Bulls:n sijaan olisi halunnut Laurista myös stretch 5:n niin silloin Lauri olisi samassa kolossa kuin missä nyt on.
Suurin osa pelaajista ei kontrolloi omaa kohtaloaan vaan joukkue kontrolloi. He määräävät mitä sinusta tulee. Vain ehkäpä top50 voivat määrätä oman kohtalonsa. Heillä voi olla valtaa enemmän kuin GM:llä, mutta hekään eivät aina onnistu. Pitää muistaa, että Lebron halusi eroon Spoelstrasta, mutta GM ei kuunnellut. Cavs:ssa kuunteli. Joten NBA ei ole yhtään sen erilaisempi kuin muutkaan työpaikat, joissa pomot määrää ja alaiset vikisee. Suurin osa pelaajista ei ole sen paremmassa tilanteessa kuin siivoojat tai tehtaan valmistuslinjan työntekijät. Joten nuori pelaaja jonka nimi ei ole Lebron tai Zion joutuu tosissaan pelkäämään mitä se joukkue jonka orja hän tulee olemaan seuraavat 4 vuotta hänestä haluaa. Haluavatko he hänestä seuraavan Bargnanin vai seuraavan Durantin niin sillä on suuri merkitys pelaajan uralle. Joukkue hallitsee häntä hänen ehkäpä tärkeimpinä kehitysvuosinaan ja siinä ei voi paljoa vastaan väittää, koska joukkue voi sitten istuttaa hänet 4 vuodeksi penkille ja sieltä on helvetin vaikeaa päästä muiden joukkueiden kauppakohteiksi.
En koskaan nähnyt Lauria kuin maksimissaan toiseksi parhaana pelaajana mestarijoukkueessa, jos kaikki osuu kohdalleen. Todennäköisempänä optiona pidin kolmanneksi paras pelaaja tyylinen tilanne. Joten se, että Bulls fanit ja monet kirjoittajatkin kirjoittivat supertähdestä enemmänkin kertoo taas siitä, että iso osa ihmisistä ei oikeasti osaa lukea nuorien pelaajien kykyjä tai eivät ymmärrä peliä. Lauri ei koskaan ollut näyttänyt luontaista syöttötaitoa, joten se käytännössä estää ykkösoptiona olemisen voittavassa joukkueessa, ja tämän takia en myöskään uskoisi, että Dirk pelaisi samaan tapaan kuin mitä pelasi hyvinä vuosinaan. Hänen syöttötaito ei ole tarpeeksi hyvä, joten sen takia uskon, että jos Dirk tulisi nyky NBA:han niin häntä käytettäisiin enemmänkin pick&pop/roll pelaajana, joka silloin tällöin menisi postiin, eikä toisinpäin mitä oli parhaimpina vuosinaan.
Yritän oikein kaivaa muistiani, ja keksiä milloin olisin nähnyt vastavaa; että palloa ei vaan yhtään toimiteta pelaajalla, joka hetki sitten pelasi joukkueen avauksessa, ja jonka heittoprosentti on sillä tasolla kuin Laurilla. Ei oikein tule mieleen.
Kaikki. mitä tällä palstalla on viime aikoina kirjoitettu. pätee; Markkasen hyökkäys-arsenaali on yksipuolistunut rajusti verrattuna siihen, mitä NBA-uran alku lupasi, syystä tai toisesta, onneton punttikuuri hidasti liikkumista, puolustuspelaaminen jättää joskus toivomisen varaa, ja kyllä; NBA:ssa pelaajat ovat puhdasta kauppatavaraa, näissä ympyröissä ollaan niin kaukana 'kaikki pelaa'-ihanteesta kuin se palloilun rajoissa on mahdollista.
Ja silti; pakko siteerata omaa viimeistä viestiä;
... Tämä sama ongelmahan haittasi Markkasen osallistumista joukkueen hyökkäykseen jo ennen tämän vuoden trade-deadlinea. On vaivannut Boylenin ajoista lähtien. Juuri nyt se näkyy vaan entistä räikeämmin, hyperräikeästi (Detroit-matsissa 2 heittoyritystä per 24 minuuttia). Joskus on arveltu että kyse on siitä, että Lauri ei pallottomana hae tarpeeksi tehokkaasti vapaata paikkaa. Telkastahan ei näe kaikkea, mutta ei se ainakaan tällä kaudella ole ruudun välityksellä vaikuttanut siltä; Lauri etsii hyvin paikkaa korin alla mismätsejä vastaan, leikkaa tyydyttävän usein ja oikea-aikaisesti peinttiin, ja on esim. kolmosen kaarella... no ihan vaan vapaana, en tiedä miten siinä asemassa olisi tarkoitus pelata itseään enää niinku yhtään sen vapaammaksi.
Koripallossa on kolme syytä OLLA SYÖTTÄMÄTTÄ vapaammalle/paremmassa korintekoasemassa olevalle pelaajalle
1. tyyppi syyllistyy lähes joka kerta turhiin pallonmenetyksiin
2. tyyppi pysäyttää aina hyökkäyksen kokonaan, kaikki liike pysähtyy, mitään ei vaan tapahdu
3. tyyppi heittää aina, pakkomielteisesti, vaikka kuinka ahdistettuna, ja heittorosentti jää vaan mielettömän huonoksi
Laurilla on puutteensa, mutta yksikään näistä edellämainituista handicapeista ei lukeudu niihin.
Seurattuani Bulls-koripalloa tiiviisti kohta neljä kautta, luulen vihdoinkin arvaavani, mitä se Laurin paljon mainostettu pehmeys on. Ehkä se ei olekaan sitä, että Lauri ei hae tarpeeksi aktiivisesti kunnon asemaa kentälle – ehkä hän ei ole hakenut sitä tarpeeksi aktiivisesti pukkarissa! Pahoin pelkään, että Lauri ei ole niitä miehiä, jotka antaisivat ottelun aikana tai sen jälkeen joukkuekavereiden kuulla kunniansa, jos syötöt eivät löydä häntä ajoissa ja tarpeeksi usein. Taustansa takia Lauri on ehkä olettanut, että valmentaja on se, joka käy nämä asiat kaikkien kanssa läpi, ihan peruskorista, ja sitten tämä asia – puutteellinen pallonliike – tietenkin yritetään yhdessä korjata.
NBA-koris – joka puuduttavimmillaan on joukkueurheiluksi naamioitua yksilöurheilua / Loudest voice – ei kuitenkaan taida toimia näin. Noin niinku ollenkaan. Ja siksi pikkasen liian kivasta miehestä voi tulla täysi kynnysmatto – riippumatta siitä, onko se joukkueen etu vai ei.
Reagoin itse myös tähän juttuun. Tällä kaudella, kun on lukenut Mayberryn juttuja, niin on kyllä saanut sellaisen vaikutelman, että hän ei ihan hirveästi välitä Laurista pelaajana. Mutta tämä kirjoitus oli kyllä jo aika överi. Lauri taisi Felicion lisäksi olla tyylin ainoa, jonka kohdalla mainitaan pelkästään negatiivisia asioita. White taas on "kova taistelija, joka oppii virheistään" ja Lavine on nyt Mayberryn mukaan tällä kaudella vihdoin todistanut epäilijöilleen, että hän on voittava pelaaja.