Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
608
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Mihin aikaan se Bullsin ja Timberwolvesin matsi oikein alkaa.
YLE teksti TV:n sivu 279 näyttää pelin alkamisajaksi 03:00.

Mutta samaan aikaan ruutu.fi näyttää alkamisajaksi klo 04:30 koska tuo peli on ruutu.fi palvelun päämatsi.
Eli kummalla väärää tietoa.
 
Viestejä
2 336
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Chicago sijaitsee Central Time -vyöhykkeellä, eli näin talviaikaan esim. Bullsin omien kotisivujen ilmoittamaan alkamisaikaan pitää lisätä kahdeksan tuntia.

Suurin osa Bullsin peleistä alkaa 7PM CT joka tarkoittaa siis kolmea aamuyöllä (eilinen tosin tuli 4.30).

Bullsilla on tällä kaudella jäljellä vielä kaksi sunnuntain "matinea-peliä" - eli iltapäivämatsia jotka alkaa kello 2.30PM (suomessa siis 22.30). 11.3. Bulls pelaa Atlantassa Hawksia vastaan ja aprillipäivänä 1.4. kotonaan Wizardsia vastaan.


Viime yön / varhaisaamun peli oli kyllä monella tapaa erityinen vanhojen Bullsien paluineen ja viime kesän kohukauppojen pääpalasten kaksinkamppailuineen.

20 000 ihmisen "standing ovationit" Jimmy Butlerille ja Taj Gibsonille oli kyllä hienoa koripallokulttuuria samoin kuin mediakuutiossa pyöritetty Bullsin valmistama tribuuttivideo. Itse matsistakin saatiin kohtuullinen trilleri jossa yleisö eli täysillä mukana. Fiilisero tän iltaiseen Kisikseen oli melkoinen...

Jimmy Butlerista (38p.) näkyi kilometrien päähän, että hän oli tullut vanhaan kotisaliinsa näyttämään faneilleen, miten hyvä pelaaja hän edelleen on. Mutta näkyi Zach LaVinestakin (35p.), ettei talon uusi kuningas todellakaan halunnut jäädä kakkoseksi. Kumpikin pelasi tietenkin vielä entisiä joukkuekavereitaan & valmentajiaan vastaan.

Markkanen oli alkupelin Taj Gibsonin tiukassa otteessa eikä oikein tahtonut päästä vapaaksi - ja kun pääsi, niin pelikavereilta meni taas ohi. Harmi sinänsä kun loppupelissä Markkanen alkoi löytää vapaata tilaa kentältä, mutta palloja sateli käteen harvakseltaan. Markkanen oli aika vedossa isyyslomalta palattuaan: pelitilanneheitot 5/7 (kolmoset 2/3). Olisi tosiaan ollut viisasta laittaa Markkaselle muutama heittopaikka enemmän.

Varsinkin ottelun lopussa LaVine päätti käytännössä pelata koko pelin yksinään Timberwolvesia vastaan. Voittoa ei varmaankaan olisi tullut ilman LaVinen huippusuorituksia, mutta kun katsoo LaVinen heittoja (12/26) ja vertaa Markkasen tarkkuuteen, niin olisihan sitä palloa voinut lainata vähän enemmän Laurillekin.

Timberwolves-peli oli varmasti Bullsin nuorelle joukkueelle spesiaalipeli jossa piti näyttää - ja pitkä tappioputki varmaan lisäsi fiilistä, että nyt on laitettava kaikki peliin. Hieno voitto siis ja kaikki ilo irti siitä, mutta sitten pitää kyllä palata kipi-kapi tankkausmoodiin. Bulls nimittäin putosi yhdellä voitolla kaksi sijaa ensi kesän draft-arvonnassa.

Cam Payne ja Chris Felicio avaukseen, Lauri pitkitetylle isyyyslomalle, LaVinelle joku flunssa nyt ja Dunnia pidettäköön varmuuden vuoksi ainakin kuukausi vielä sivussa... :p ;D
 
Viestejä
168
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Lähes sveitsiläisen kaimansa veroiseksi viritetty sisäinen kello herätti allekirjoittaneen viime yönä klo 4.31. Odotuksissa luonnollisesti oli Laurin ensimmäinen peli isäksi tulemisen jälkeen, jonka on usein kerrottu virittävän pelaajan jopa epäinhimillisiin urotekoihin.

Liekö 12 päivän odotus edellisestä Laurin matsista yhdistettynä tähän Jimmy Bucketsin revenge-peliin jne. nostattanut odotukset liian korkeiksi, sillä kyllä tuon kaksi ja puolituntisen olisi voinut käyttää vaikkapa tiskaamiseen mielummin.

Hey bae its not you, its me.. Älä ota minua väärin: pelihän oli jännittävä kuin vatsatauti ja bussimatka Pietarsaaresta Sotkamoon, mutta näin suomalaisten monitehopiilolinssien lävitse katsottuna Sakari Lavinen iso-hero-ball oli raivostuttavaa katsoa. (No sivuhuomautuksena pakko kertoa, että aikanaan olin pikkukylän kovin (ainoa?) A.I. fani ja sellainen The Answer throwback fiilishän tuosta matsista tuli. ”Mutta jos vain Zach ois Suomesta, niin olisin varmaan ihan in Love enkä yhtään vinettäis Lavinesta.”)

Viime öinen kiirastuli sai myös lopulta tekemään nickin tänne koripallo.comiin. Kiitos ja anteeksi. :D No, back to story..

Ymmärrän kyllä sen, että 1) ainoa kansallinen matsi koko vuonna, 2) pakko olla parempi kuin Butler, 3) sopimus katkolla ja max deal tavoitteena, mutta onko se hero ball paras olla kova jätkä?

Eihän Lavine olisi löytänyt pilvenpiirtäjää Manhanttanilta eilen. Ja damn mä luulin ensin että Dunn on huono jakamaan palloa, sitten tuli Grant, veti pohjat ja mitä vielä ei sekään ollut mitään eiliseen verrattuna. Tämä oli jopa ehkä jotain yhtä schaissea mitä muutamat viimeiset yliopistomatsit viime keväänä, missä Alonzo Trier heilutti tahtipuikkoa..

Huvittavaa olis se, että nyt Lauri oli todella vapaana väitän 15-20 kertaa matsin aikana kaaren takana kädet valmiina, perse pitkällä mutta ei vaan syöttöä tuu ei sitten millään. Ihan niin kuin vastustajakin olisi scoutannut tilanteen, että Lauri ei saa syöttöä (?). Ehkä kuitenkaan päällystakki ei ollut ihan niin pahasti päällä alustakaan alkaen..

Mutta jos tätä matsia vertaan kolmeen edelliseen peliin, jotka nekin tuli kelattua läpi niin Lauri tuo Chicagoon aivan älyttömän paljon leveyttä peliin ja sitä kautta tietenkin helpottaa peliä - ”venyttele nelosta”.

Sivuhuomioita 1: Mutta pakko todeta, että Lauri on varmaan (varsinkin eilen) koko NBA:n kovin kaveri antamaan päätyrajasyötön vastustajan korin jälkeen.

Sivuhuomioita 2: Chicagon ottelurapsan mukaan 2. kovin jätkä oli ihan lähellä tripla-tuplaa ollut Grant - give me a break and c’moon.

No seuraava matsi on ensi yönä (ja en prkl varmaan herää katsomaan 57 minuuttia puoliaikaa+aikalisiä, vaan katson aamulla ja kelaan kaiken paskan pois) ja mitä sen tietää vaikka Zach tästä innostuu ja jatkaa samaan malliin.. Eiku.. ;D
 
Viestejä
7 545
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Mullakin tuli fiilis, että Laurin rooli oli tuossa pelissä vain levittää kenttää. Valitettavasti Bullsin pelaajat eivät osaa pelata heittävän nelosen kanssa. Markkasen pelaaja pystyi menemään ihan huoletta paintiin puolustamaan, kun tiesi ettei Lauri tule saamaan syöttöä. Mulla on taas kuva tästä:
Sieppaa_zpsnarwwdzn.png



Laurilta hyvä peli ottaen huomioon, että ensimmäisen kunnon kosketuksen hyökkäyspäässä sai varmaan silloin kun 9minuuttia pelattu.
 
Viestejä
2 336
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Kun valitettiin, ettei eilen annettu palloa Markkaselle lainkaan, niin Wizardsia vastaan pelattiin sitten kaikki Markkasen kautta.

Eilen meni viisi koriin seitsemästä. Tänäänkin meni viisi sisään - yhdeksästätoista (kolmoset 1/8).

Olipa harmillista, kun nyt olisi ollut paikka loistaa ja näyttää, että sitä palloa kannattaa lainata Markkaselle.

Onko kukaan muuten katsonut, miten nämä perättäisten päivien pelien jälkimmäiset matsit on Markkasella aiemmin menneet?
 
Viestejä
2 053
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Näppituntuma on että peräkkäisissä matseissa on usein vaikeuksissa. Useinhan noissa huonoissakin heittopäivissä on pommittanut kolmosia rautojen sisäreunoihin, nyt osui muutaman kerran hädin tuskin rautoihin. Off-päivä, ei voi huonoa tuuriakaan syyttää, oli off-päivä.

Markkasen täytyy vielä opetella tulla toimeen itsensä kanssa, NBA:ssa ei ehdi hakemaan salilla fiilistä vaan täytyy olla heti valmis, eli löytää ne omat juttunsa tilanteessa kuin tilanteessa. Mutta c’moon aika vähän valittamista The Finnisherin otteista pitäisi olla, kun ajattelee kuinka paljon ja hyvin Lauri pelaa. Ennemminkin itkisin Chicagon äärimmäisen paskaa ykkösviisikon peliä, todella vaikeaa Laurilla säkenöidä tuossa kun kaikki pitää enemmän tai vähemmän tehdä itse.

Jos jotain vois parantaa, niin kunhan oppii pelaamaan itsensä paremmin vapaaksi syöttäjän rytmissä, nää grantit ehkä jopa saa pallon käteen. Laurihan pelaa muille pallottomia skriinejä koko ajan, niistä vois hyvinkin syntyä jotain jos pallolliset lukis peliä paremmin. Mut kyllä se vaatii myös sitä, että Lauri näyttäis vapaammalta.

Tää Archipelago jos pelais Laurin kanssa enemmän oisais ehkä syöttääkin tiedä häntä.
 
Viestejä
2 053
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Ja c’moon Suomikoris.com, Lauri Markkanen ei todellakaan ollut Wizardsia vastaan hyvässä iskussa.
 
Viestejä
168
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Vitalstatistix sanoi:
Kun valitettiin, ettei eilen annettu palloa Markkaselle lainkaan, niin Wizardsia vastaan pelattiin sitten kaikki Markkasen kautta.

Eilen meni viisi koriin seitsemästä. Tänäänkin meni viisi sisään - yhdeksästätoista (kolmoset 1/8).

Olipa harmillista, kun nyt olisi ollut paikka loistaa ja näyttää, että sitä palloa kannattaa lainata Markkaselle.

Onko kukaan muuten katsonut, miten nämä perättäisten päivien pelien jälkimmäiset matsit on Markkasella aiemmin menneet?

Tuo ei ihan täysin pidä paikkaansa. Toki statsit kertovat että markkanen otti heittoja eniten, mutta se ei resonoi juuri lainkaan sen kanssa, että hänen kauttaan olisi "pelattu" (tarkoituksella, vrt. muutamat pelit tällä kaudella jossa näin todella on tehtykin). Eli tarkoitan että useimmat heitot (50% ?) oli sellaisia pallo käteen jonkin epämääräisen tilanteen kautta ja siitä heitto. Niissä ei ollut mitään "peliä" Markkaselle. :)

Toki muutamia ihan pelejäkin pelattiin, joista Markkanen pisti myös sisään. Mielestäni ensimmäinen selkä syöttö perille tuli vasta 2. nelj. ajassa 4:20. ;D Eihän toki aina syöttöä voi saada edes perille, onhan siellä 5 vastustajaa tätä estämässä. Mutta jos saat ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kaksi kolkkia ilmaan jonkin häslingin jälkeen (ei pelattu kuvio), kivität ne ja yhden "helpon" noston korin alta ohitse (sen yhden kerran kun saat pallon sinne), niin enteileehän tällainen jossain vaiheessa pakosti sitä, että alkaa vain heittää aina kun saa pallon (mistä tänään tulikin ne 19 yritystä?) - mikä sitten taas aiheuttaa muilla ihan samaa ja joukkuepelistä ei ole enää mitään tietoa.

Tässä pelissä Lauri palasi siihen ekan 20 matsin aikana paljon nähtyyn "kolkkeja ilmoille joka paikasta" moodiin. Kuten jo todettukin, niin todella moni heitto jäi eturautaan, ehkä pitkä tauko ja takaisin selkään peli ei ollut nyt hyvä yhdistelmä.

Ehkä eilinen Lavinen hero-moodi enteili juuri tätä, että kun mies ei ollut tänään kentällä, niin muut eivät sitten tienneet yhtään mitä tehdä (sellaiselta peli näytti heti alusta minulle).

Se pitää vielä nostaa esille, että miksi lähes tulkoon pelistä toiseen Hoiberg hoipertelee "meidän tulee pelata enemmän palloa Laurille" ja mitään ei kuitenkaan tapahdu..?
 
Viestejä
2 589
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Askelvirhe sanoi:
Toki statsit kertovat että markkanen otti heittoja eniten, mutta se ei resonoi juuri lainkaan sen kanssa, että hänen kauttaan olisi "pelattu" (tarkoituksella, vrt. muutamat pelit tällä kaudella jossa näin todella on tehtykin). Eli tarkoitan että useimmat heitot (50% ?) oli sellaisia pallo käteen jonkin epämääräisen tilanteen kautta ja siitä heitto. Niissä ei ollut mitään "peliä" Markkaselle. :)

Pitkälti samaa mieltä. Tässä linkki kiinnostavaan juttuun ja vähän tilastoja, jotka mielestäni aika hyvin kiteyttävät tilanteen.
https://chicago.suntimes.com/sports/no-bull-life-is-better-for-lauri-markkanen-when-kris-dunn-is-on-the-floor/

Kun Dunn on ollut mukana: "In the seven games leading up to Dunn’s injury Jan. 17, Markkanen averaged 19.4 points and shot 51 percent from the field. He was getting 13.5 shots per game and converting 6.8 of them."

Kun Dunn on puuttunut: "The last seven games in which Markkanen has played without Dunn have a much different look and feel. He has averaged 12.4 shots, but he obviously hasn’t been getting the ball in spots in which he’s most comfortable. He has averaged 13.8 points and has shot 43 percent."

Eli heittomäärissä ei ole niin suuria eroja, mutta ratkaisevin ero on siinä millaisiin paikkoihin ja mihin tilanteisiin pallo on pelattu Laurin käteen. Seuraavat lauseet kiteyttävät tosiaankin aika hyvin, miltä peli nyt on näyttänyt. Hoiberg sanoo aika suoraan sen, että LaVine hakee lähinnä omia ratkaisujaan. Eli samaa rataa kuin tässä aiemmin on keskusteltukin.

With Dunn out, guard Zach LaVine has been taking over a lot of the two-man action with Markkanen. And while the two have shown flashes, LaVine’s mentality is more score-first.
That was evident Friday against the Timberwolves. LaVine and former Bulls star Jimmy Butler basically turned the final minutes into an old-fashioned game of one-on-one. Because of LaVine’s ability to create his own shot, Markkanen was more of an afterthought in the Bulls’ victory. The pick-and-roll and pick-and-pop actions were there, but even when Timberwolves coach Tom Thibodeau didn’t have a defender hugging Markkanen, LaVine wasn’t exactly looking to give up the ball. ‘They haven’t played a lot together,’ Hoiberg said of LaVine and Markkanen. [Against the Timberwolves], Zach had one of those stretches where the only thing he was looking at was the rim — and he should have the way he had it going. ‘In the two-man action he had with Lauri, a lot of times [Markkanen] was popping open, and Zach will make those plays. We’ll continue to watch those on film and get better at that. But the way Zach had it rolling the other night, he needed to look to be aggressive and did a great job closing that game for us.’’
 
Viestejä
2 666
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Vitalstatistix sanoi:
Onko kukaan muuten katsonut, miten nämä perättäisten päivien pelien jälkimmäiset matsit on Markkasella aiemmin menneet?

Lauri on tosiaan heittänyt melko huonosti back-to-backin jälkimmäisissä peleissä (alla olevassa linkissä kohta "0 days rest"). Kyllähän Wizards -pelissäkin väsymys alkoi näkyä Laurin otteissa mitä pidemmälle peli eteni. Lopussa pari korilleajoa olivat jo aika ponnettomia.

http://www.espn.com/nba/player/splits/_/id/4066336/lauri-markkanen

Boriz sanoi:
With Dunn out, guard Zach LaVine has been taking over a lot of the two-man action with Markkanen. And while the two have shown flashes, LaVine’s mentality is more score-first.
That was evident Friday against the Timberwolves. LaVine and former Bulls star Jimmy Butler basically turned the final minutes into an old-fashioned game of one-on-one. Because of LaVine’s ability to create his own shot, Markkanen was more of an afterthought in the Bulls’ victory. The pick-and-roll and pick-and-pop actions were there, but even when Timberwolves coach Tom Thibodeau didn’t have a defender hugging Markkanen, LaVine wasn’t exactly looking to give up the ball. ‘They haven’t played a lot together,’ Hoiberg said of LaVine and Markkanen. [Against the Timberwolves], Zach had one of those stretches where the only thing he was looking at was the rim — and he should have the way he had it going. ‘In the two-man action he had with Lauri, a lot of times [Markkanen] was popping open, and Zach will make those plays. We’ll continue to watch those on film and get better at that. But the way Zach had it rolling the other night, he needed to look to be aggressive and did a great job closing that game for us.’’

Kuten jo ennen Lavinen paluuta kirjoitin, Lavine on ollut koko uransa ajan melko huono näkemään kenttää ja jakamaan palloa. Tuo tuleekin olemaan suurin yksittäinen kehityskohde, joka Lavinen pitää oppia noustakseen all-star -tasolle pelaajana. Tällä kaudellakin Lavinen syöttökeskiarvo on surkea 2,5, kun huomioi että kuinka paljon hän pitää palloa. Minnesota -pelissäkin 35 pisteen lisäksi tuli vain yksi syöttö.. Tulevina vuosina hänen pitää pystyä nostamaan syöttökeskiarvo minimissään 5-6 syöttöön. Tämä tulee olemaan Chicagon tulevaisuuden kannaltakin tärkeä asia.
 
Viestejä
2 336
Kun NBA jää hetkeksi All Star viikonlopulle, on juuri sopivasti aikaa laittaa esiin pieni tankkaus-update.
Draft-arvontaan ollaan siis tällä hetkellä (n. 25 peliä jäljellä) menossa tällaisesta tilanteesta.

Listassa ensin voitot ja tappiot ja perässä vimeisen 10 pelin saldo. (Olisihan se ollut liian hienoa jos olisi löytynyt samantien joku uusi taulukonteko-ohje.)

1. 18-41 Phoenix 1-9 (w)

2. 18-40 Dallas 2-8 (w)
3. 18-40 Atlanta 4-6 (e)

4. 18-39 Sacramento 4-6 (w)
5. 18-39 Orlando 4-6 (e)

6. 18-38 Memphis 1-9 (w)

7. 19-40 Brooklyn 1-9 (e)

8. 20-37 Chicago 2-8 (e)

9. 23-36 New York 2-8 (e)

10. 23-34 L.A. Lakers 5-5 (w)

11. 24-33 Charlotte 4-6 (e)


Detroit, Utah ja Clippers tappelevat kaikki ihan tosissaan jatkopeleistä, eli yksikään niistä tulee tuskin putoamaan pohjimmaisen yhdentoista joukkoon. Bulls pysynee siis yhdentoista huonoimman joukossa joka tapauksessa.

~*~

ct-1506533715-z7ijk6twiy-snap-image.jpg


Bullsin huippuarvontanumeron edessä on muutama ongelma.
  • Kaiken järjen mukaan Bulls näyttäisi lähinnä vahvistuvan All Star -viikonlopun jälkeen kun koko ydinjengi (Dunn, LaVine ja Markkanen) on saatu taas kasaan. Front Office voi ilmoittaa, että Cam Paynelle ja Christiano Feliciolle pitää antaa peliaikaa jotta voidaan katsastaa heidän tulevaisuuttaan joukkueessa, mutta Hoiberg tuskin voi tai haluaakaan penkittää koko tulevaisuuden kolmikkoaan ihan joka pelissä pitkiksi ajoiksi.
  • Muutkin pohjajoukkueet ovat sekä kiinnostuneita että mahdollisesti jopa kykenevämpiä tankkaamaan.
  • Pohjimmaisena olevat joukkueet on varsin tiiviissä nipussa ja vaikka "edellä" olevalla Netsillä onkin vain yksi voitto vähemmän, sillä on kolme tappiota enemmän. Bulls on siis tiiviissä pohjaporukassa ensimmäinen joka on jo askeleen kauempana muista.
  • Bullsin loppukauden otteluohjelma on käytännössä pohjajoukkueista helpoin.
  • Knicks näyttää olevan Porzingisin loukkaantumisen jälkeen jonkinlaisessa vapaapudotuksessa ja sen selkä voi tulla sarjataulukossa vastaan nopeastikin. Lakers ja Hornets ei tule ihan heti vastaan, mutta niidenkin ohittaminen on mahdollisuuksien rajoissa - eli edes nykyistä kahdeksatta (kahdekksattaviimeistä) sijaa ei voi pitää mitenkään annettuna minimituloksena.

Sitten voi tietenkin pohtia aina myös sitä, kuinka itseisarvoista on päätyä mitenkin alas sarjataulukossa.

Vuoden tulokkaaksi on lähes koko kauden veikkailtu Philadelphian viime kauden ykkösvaraus Ben Simmonsia (jäi eka kausi väliin viime vuonna). Tämän hetken kuumin ehdokas vuoden tulokkaaksi lie kuitenkin Jazzin Donovan Mitchell (viime kesän varausnumero 13.). Kärjessä eri spekulaatioissa näkyy olevan myös Jayson Tatum (3.), Lauri Markkanen (7.), Dennis Smith Jr. (9.), Jarrett Allen (22.) ja Kyle Kuzma (27.!). Eli huippuihin voi todellakin iskeä myös top-3:n ulkopuolelta – eikä top-5 sijoituskaan ole mikään tae huippuhankinnasta.

Kysymys kuuluneekin, onko esimerkiksi viidentenä tai kuudentena valitsemaan pääseminen (verrattuna vaikkapa kahdeksantena tai yhdeksäntenä varaamiseen) sen arvoista, että sen vuoksi jätetään antamatta nuoren joukkueen ydinporukalle mahdollisuus saada yhteisiä kokemuksia ja kehittää peliään?

Sidenote vielä.

niko-pels.jpg

Pelicans (viimeisen kymmenen pelin saldo 5-5) on tällä hetkellä menossa jatkopeleihin, mutta sen perässä hönkii niin vahvistunut Clipppers (7-3) kuin tulikuuma Jazz (10-0!). Pelicansin jatkopelipaikka ei siis ole mitenkään itsestäänselvä asia. Jos jompi kumpi perässähiistäjä ohittaisi Pelicansin pleijariviivalla, niin Bullsin toinen draft-vuoro putoaisi arvontaan jolloin tämänhetkinen 17. vuoro voisi tippua alle neljäntoista.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 666
Kysymys kuuluneekin, onko esimerkiksi viidentenä tai kuudentena valitsemaan pääseminen (verrattuna vaikkapa kahdeksantena tai yhdeksäntenä varaamiseen) sen arvoista, että sen vuoksi jätetään antamatta nuoren joukkueen ydinporukalle mahdollisuus saada yhteisiä kokemuksia ja kehittää peliään?

Lisäksi on hyvä muistaa, että loppujen lopuksi draft vuoro arvotaan. Sijoitus ratkaisee vain sen, että mitkä oddsit saa draft-arvontaan.

Alla olevasta linkistä löytyy tämän hetken draft oddsit ja samalla sivulla on myös taulukko "Base odds without ties".. Käytännössähän draft oddsit jakautuvat siten, että periaatteessa vain 5-6 huonoimmalla joukkueella on todellista jännitettävää. 7. huonoimmasta joukkueesta alkaen draft oddsit noustakseen sijoitusta korkeammalle draft-sijalla alkaa olemaan jo todella pieni.. Eli tästä voidaan vetää johtopäätös, että jos joukkue on tosissaan tankkaamassa, niin 5-6 huonoimman joukkueen joukossa pitäisi olla ehdottomasti. Toisaalta taas hirveä tankkaaminen sijoituksen pudottamiseksi pari pykälää esim. sijalta 9. ei ole kovinkaan järkevää.

Pienenä sivuhuomioina kannattaa huomioida, että esim. liigan huonoimmalla joukkueella on suurin todennäköisyys saada 4. draft vuoro. Kuten myös 2. huonoimmalla. :)

2018 NBA Draft Lottery Odds | Tankathon

Vuoden 2019 draftiin sitten taas arvontasysteemi muuttuu hieman.

NBA Board of Governors approves changes to draft lottery system | NBA.com
 
Viestejä
2 336
Lisäksi on hyvä muistaa, että loppujen lopuksi draft vuoro arvotaan. Sijoitus ratkaisee vain sen, että mitkä oddsit saa draft-arvontaan.
Sen takia puhuinkin Draft-arvonnasta. Mutta hyvä kun muistutit tuosta, että oddsit parantaa sijoitustaan (tai pudota siltä) heikkenee merkittävästi siitä seitsemänneksi viimeisestä lähtien. Antaa edelleen hyvän syyn pohtia tarkoituksellisesti mahdollisimman huonosti pelaamisen mielekkyyttä jos kuudeskin sija näyttää tällä hetkellä kohtuu mahdottomalta tavoitteelta.


Jos nyt ottaisi sitten hypoteesiksi, että Bulls päätyy jonnekin kahdeksannen sijan kieppeille. On mahdollista, että Bulls onnistuu putoamaan sijan alemmas, mutta on myös mahdollista, että vaikkapa Knicks valuu vielä ohi vapaapudotuksessaan. Että keskimäärin se kahdeksas kenties, noin odotusarvona?

Tämän hetken Mock Draft arvioissa muutama pelaaja näkyy olevan ylitse muiden viikosta ja kuukaudesta toiseen: DeAndre Ayton, Luka Doncic ja Marvin Bagley on lähes jokaisen ennakon kärkikolmikko.

way_too_early_2018_mock_draft_NBA_getty_ringer.0.jpg


Näiden perässä Michael Porter Jr. (edelleen, loukkaantumisestaan huolimatta!) ja Mohamed Bamba löytyvät useimmista top-5 listoista. Nämä kaikki olisivat luultavasti Bullsin ulottumattomissa, ainakin mikäli Draft pidettäisiin nyt.

Alkukauden sensaatio Trae Young on pudonnut monilla listoilla viime aikoina ihan kärjestä kun vastustajat on oppineet laittamaan sen aisoihin. Jaren Jackson Jr. taasen on noussut monilla listoilla jopa korkeammallekin kuin 6.-7. tiloille.

Oklahoman Trae Young todellakin handlaa pallon ja alkukaudesta osasi heittääkin sitä kovalla prosentilla. Nyt taitaa viimeisten pelien kolmossaldo olla jotakin 10-15%. Young on myös ilmeisen fiksu (ns. koris-IQ) ja osaa myös syöttää palloa. Toisaalta Young näyttää tyypilliseltä spoilatulta skidiltä jolle on aina kerrottu, että olet paras kaikessa, ja joka siksi arvelee olevansa universumin keskipiste. Youngin koko (sekä pieni että hintelä) on myöskin herättänyt joitakin epäilyjä sopeutumisesta NBA-peliin. Itse en olisi kovin innostunut ajatuksesta, että Bulls käyttäisi parhaan varausvuoronsa Youngin hankkimiseen, mikäli siis olisi valittavissa Bullsin varausvuorolla.

Jaren Jackson Jr. on yksi nuorimpia top-10 kandidaatteja (18v.) ja parhaimmillaan ihan monsteri-puolustaja / blokkaaja. Oma kokemukseni Jacksonin viime aikojen peleistä (pari Michigan Staten matsia) on kuitenkin ollut lievä pettymys: valmentaja tuntuu luottavan Jacksoniin kovin vähän (saa peliaikaa muutaman minuutin paloissa) ja peliesityksetkin ailahtelee huimasti (välillä katoaa kentällä ihan kokonaan). Onko tässä takana jokin loukkaantuminen tms., en tiedä. Mutta itse en ole nähnyt Jacksonia esim. laitettavan kentälle ratkaisuminuuteilla – joka kertonee jotakin. Super-pakki Jackson olisi varmaan Bullsille hyvä sijoitus, mutta onko Jacksonista täyttämään nuo kengät jotka media on hänen parhaiden peliensä pohjalta rakentanut? Ja voi olla, että menee joka tapauksessa ennen kuin Bulls pääsee käyttämään omaa varausvuoroaan.


1987-Chicago-Bulls.jpg

Jos nyt sitten ajattelisi, kenet Bullsin kannattaisi omalla vuorollaan varata – pitäen ehkä yllä mahdollisuus varata myös joko Young tai Jackson, mutta olettaen vähintään, että top-5 on out – niin mitä mielestänne kannattaisi hakea? Onko teillä suosikkeja?

Ajatellaan tätä Bullsin rakennusprojektin perustaa.

Kris Dunn on erinomainen puolustaja ja pelinrakennustaitokin näyttäisi olevan paranemaan päin – heitto sen sijaan on vielä heikkous. Hyvällä säkällä ja vahvalla kehityksellä voisi olla Bullsin tulevaisuuden ykköspointti. Vähintään kova kakkosketjun pelimoottori & lukkopuolustaja.

Zach LaVine on selvästi stara-ainesta, mutta lähinnä offensiivista sellaista. Räjähtävyys, nopeus, ketteryys ja aito kolmosheittouhka tekee kenestä tahansa pelottavan hyökkääjän. Vielä kun oppisi välillä myös jakamaan palloa – ihan omaksikin edukseen – ja puolustamaan edes kohtuullisesti, niin voisi nousta vaikka kuinka korkealle.

Lauri Markkanen tietty tunnetaan: osaa heittää ja omaa tarpeeksi röyhkeyttä & itseluottamusta ajaa / pelata korin alla jos heitto ei kulje tai tilaa on. Laurin puolustuskaan ei ole niin huonoa kuin millaisena sitä varsinkin vielä syksyllä yleisesti pidettiin, mutta toisaalta esim. hienot puolustuslevypallomäärät johtunee merkittävissä osin myös siitä, että Lopez blokkaa vastustajan isot miehet korin alta jolloin levarit jää vapaiksi.

Jos näillä palikoilla mennään, niin se lähes kaikkien NBA-seurojen himoitsema 3&D laituri (kenties Bullsin tapauksessa vielä hyvä pallonjakaja) olisi kaiketi ensimmäisenä haussa. Toinen selvä aukko on sentterin paikalla, jonne tarvittaisiin Markkaselle hyvä tutkapari – mielellään siis kai joku tiukka ”rim-protector”, vahva puolustaja joka osaisi myös heittää (levittää kenttää).

Trae Young ei mielestäni täytä kumpaakaan slottia. Jaren Jackson voisi olla tuollainen Markkasen tutkapari, mikäli mies pelaisi konsistentisti sitä parasta peliään jonka aina joskus osaa.



Muutamia ajatuksia.

En ole nähnyt yhtään Mikal Bridgesin peliä (Villanovalla ja ESPN:llä ei näy olevan sopimusta pelien lähettämisestä), mutta kaikki mitä olen pelaajasta lukenut, kuulostaa erinomaiselta. Bridges pelaa kolmospaikkaa mutta puolustaa erinomaisesti melkein mitä paikkaa vain. Sen lisäksi ulottuvaisena pelaajana Bridges blokkaa ja riistää kovin numeroin, eikä heittokaan ole draftin kärjen heikoimmasta päästä. Minusta kuulostaa varteenotettavalta valinnalta näillä infoilla, eritoten puolustus-krediiteillään.

636473563940091907-Miles-Bridges-Joel-Berry.jpg


Michigan Staten Miles Bridges (SF/PF, kuvassa) voisi olla toinen hyvä valinta: monin tavoin myös muuten kuin nimensä perusteella samankaltainen pelaaja kuin sukunimikaimansa. Parin näkemäni matsin perusteella Miles B. on myös erinomainen joukkuepelaaja joka ei yritä väkisin olla parrasvaloissa koko aikaa (vrt. Trae Young), mutta joka uskaltaa ja osaa ottaa vastuuta silloin kun sitä tarvitaan.

Kentuckyn Kevin Knox (SF/PF) on myös kohtuu korkealla mock drafteissa, mutta ensisijaisesti hyökkäysorientoituneena pelaajana en tiedä, olisiko Knox paras mahdollinen pelaaja esim. LaVinen rinnalle. Knox on myös levypallorohmu, mikä on pääsääntöisesti hyvä asia. Näkemissäni peleissä Knox on ollut kohtuu keskiverto-pelaaja kentällä, joka on huippujen etsimisen näkökulmasta pääsääntöisesti huono asia.

Oregonin Troy Brown mennee hiukan samalle osastolle, mutta voisi olla astetta parempi valinta koska puolustus ei ole ihan ongelma ja Brownilla on myös pelintekijän vikaa. Viime aikoina kovassa nousussa olevan Boise Staten Chandler Hutchisonin (SF) voisi heittää kai vielä seuraamisen arvoiseksi pelaajaksi tähän perään?



Isoja pelaajiakin on draft-listojen kärjessä muutamia Aytonin, Bamban ja Jacksonin jälkeen.

Itse asiassa Duken Wendell Carter Jr. näkyy olevan jo joissakin uusimmissa mock drafteissa jopa kärkiviisikossa tulevaisuuden stretch-vitosena. Arkansasin Daniel Gafford on myös korkealla fyysisyytensä perusteella vaikka onkin ehkä trendikkään stretch-vitosen vastakohta: nimenomainen korinaluspelaaja ja siten ehkä alempana Bullsin hankintalistalla.

Yllärinä voisi vielä ehkä listata Missourin monipuolisen Jontay Porterin (mikäli osallistuu draftiin). Kommenteista nousee esiin fiksuus, kaukoheitto, syöttötaito ja korinsuojelu. Erinomainen yhdistelmä siis.

jontay-porter-.jpg




Varmaan Bullsin kannattaa mahdollisuuden avautuessa ottaa riittävän hyväksi katsomansa takamies tai, herra varjele, jopa iso laituri, mutta itse näkisin kyllä kolmos- ja vitospaikat ensisijaiksi draft-kiinnostuksen kohteiksi.


Kaikkihan muuttuu helposti. Viime aikoinakin on ollut melkoista liikettä ennusteissa, eritoten Youngin putoaminen ja vaikkapa Carterin nousu.

Mutta jos nyt pitäisi katsella palikoita. Mikal Bridges omalla ja Jontay Porter Pelicansin varausvuorolla (tai jos Carter olisi vielä vapaalla – mitä tuskin on)?

Tai jos Jackson on edelleen vapaa Bulllsin omalla vuorolla, niin sitten Jackson (tai Carter?), ja Pelicansin vuorolla mahdollisesti vapaana vielä oleva Bridges tai vaikkapa Brown / Hutchison?

Mitä mieltä? Nimistä? Yleisistä preferensseistä?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
889
Olipa mainio katsaus! En ole seurannut NCAA-hommia yhtään joten en voi ottaa kantaa näihin nimiin, mutta pari asiaa on mielessä.

Bulls Talk -podcastissa käytiin äskettäin juuri tätä draftikuviota läpi, ja siellä pojat ennakoivat että Bulls voisi pahimmillaan voittaa melkein puolet jäljellä olevista peleistä. Tämä siksi, että joukkue haluaa kuitenkin peluuttaa tulevaisuuden ydinkolmikkoa nyt kun kaikki ovat vihdoin terveinä, ja koska loppukauden ohjelma on tosiaan niin helppo. Siellä on vastassa joukkueita, joita voittaminen ei myöskään kauheasti innosta. Jos tässä päädytään yli 30 voittoon niin eipä tosiaan kovimpia varausvuoroja ole tiedossa.

Itsekin mietin tuota, että ollaanko tässä etsimässä nyt miehiä tietyille pelipaikoille, vai pitäisikö vaan ottaa "parhaat" pelaajat mitä on tarjolla? Jos nyt ajatellaan, että Dunn, LaVine ja Markkanen ovat ne tulevaisuuden palikat, ja jos draftista on tarkoitus saada aloitusviisikon materiaalia, niin eipä tuosta sitten jää kuin ne kolmos- ja vitospaikat jäljelle. Toisaalta, menestyäkseen Bulls kaipaa kipeästi parempaa pelaajamateriaalia myös second unitin takakentälle, joten en sulkisi takamiesosastoakaan pois, jos sinne on kelpo tarjokkaita.

Joku podcast-porukasta, olikohan se Kendall Gill, taisi puhua juuri tuon mainitsemasi Miles Bridgesin puolesta. Mikal puolestaan täyttää muuten tänä vuonna jo 22, eli on povatuksi yläpään varaukseksi melko iäkäs(?). Rebuild-hengessä tuntuisi jotenkin loogiselta ottaa freshman-osastoa ja toivoa että niistä saadaan tässä huippuorganisaatiossa hiottua timantteja. Mutta enhän minä näistä ymmärrä :D.

Olisi hauska lukea foorumin NCAA-asiantuntijoiden näkemyksiä näistä herroista!
 
Viestejä
2 336
"Call it player development. Call it tanking. Call it both or whatever you want", kirjoittaa K.C. Johnson Chicago Tribunen artikkelissa raportoidessaan John Paxonin tiedotustilaisuudesta jossa loppukauden tavoite ei jäänyt epäselväksi.

Lopez, Holiday ja Grant siirtyvät loppukaudeksi cheerleading-tehtäviin.

Dunn, LaVine ja Markkanen treenaa kolmestaan pelaamista - vierellään avauksessa tästä lähtien David Nwaba ja Christiano Felicio.

Cameron Payne ottaa kakkosjengin pelintekijän paikan.

Edellisestä voinee sitten pääätellä, että loput kakkosjengin pelaajat tulee olemaan Valentine, Zipser, Portis ja Vonleh. Paxon sanoi suoraan, että on järkevää peluuttaa korkeintaan 9-10 pelaajaa.

Hatunnosto Bullsin joukkueenjohdolle siitä, että asia sanotaan suoraan ja avoimesti - ja että asiasta on ylipäänsä tehty selkeä päätös nimenomaan joukkueen johdon taholla. Valmentaja tietää nyt millä pelimerkeillä mennään ja voi käsissään olevien pelaajien kanssa keskittyä tekemään parhaansa. Tai siis sen mikä on tehtävissä.

Voisi ajatella, että nuorten pelaajien kannalta tilanne on sillä tavoin hyvä, että saa luottoa ja uusia mahdollisuuksia vaikka mokaisikin, mikä tietenkin on kilpailullisessa sarjassa melko poikeuksellista, ainakin tässsä mittakaavassa.
 
Viestejä
7 528
Vähän (tai ei niin vähääkään) on kyllä urheilun kannalta harmi ettei voitosta enää lähdetä tosissaan taistelemaan ja se myönnetään avoimesti.
Mutta ei kuitenkaan yhtä avoimesti kuin Mavsin Mark Cuban, joka ilmoitti, että tällä hetkellä häviäminen on joukkueelle parasta, ja sai lausunnosta $600k sakot.
 
Viestejä
2 336
Vaikka Bullsin johtoportaan perusteet loppukauden suunnitelmalleen onkin ensisijaisesti varmaan ihan samat kuin Mavsilla (ja muilla tankkaajilla), niin sen verran näkyvät olevan fiksuja, etteivät sano sitä ääneen noin suoraan.

Toisaalta Bullsin johto on siitä hyvässä tilanteessa, että niillä on myös jossakin määrin päivänvaloa kestäviä perusteluja toimia juuri näin. Itse asiassa pari ihan hyvääkin.


Niin kuin Tribunen jutussakin mainittiin, niin Dunn, LaVine ja Markkanen on pelanneet kaikki kolme yhdessä vasta neljässä pelissä tällä kaudella ja niistäkin jokaisessa jollakin kolmesta on ollut max. 20 minuutin peliaikarajoitus. Jos Bulls peluuttaa loppukauden Dunnia, LaVinea ja Markkasta yli 30 minuuttia peliä kohden fokusoiden näiden yhteispelin kehittämiseen, niin voidaan sanoa, että Bulls keskittyy olennaiseen. Kolmen merkittävimmän tulevaisuuden palasen pitää oppia tuntemaan toisensa ja rakentaa keskinäistä kemiaansa nimenomaan kentällä. Kun tämä tehdään vielä kilpailullisissa olosuhteissa, voinee luottaa siihen, että ko. kolmikko pelaa loppukauden 25 matsia täysillä ja tosissaan.


Nwaba fall.jpg

Myös David Nwaban siirto avaukseen on musta ensisijaisesti järkevä veto - itse asiassa pidän Nwabaa Holidayta parempana palasena Bullsin avauskentälliseen nyt kun kaikki kolme "ydinpalaa" on lopulta yhtäaikaa käytettävissä. Toisin kuin Holiday, Nwaba tuo Bullsin peliin tiukan puolustus-elementin (ja kun LaVine on tervehtynyt, avauskentällinen ei mielestäni enää kaipaa yhtään lisää "minä heitän" -henkistä pelaajaa). Samalla Bulls pääsee katsomaan Nwaban peliä ensi kesän jatkosopimuksien pohtisen tueksi.

Christiano Felicio on saanut tällä kaudella vain rajatusti peliaikaa, monin osin omien huonojen esitystensä vuoksi (ilmeisesti myös Bullsin viime kauden pelityyli sopi Feliciolle paremmin). Felicio sai kuitenkin kesällä suhteellisen kalliin sopimuksen ja Bullsin pitää tehdä jotakin hänen suhteensa. Felicion sopimusta ei osta kukaan eli Bulls joutunee pulittamaan lupaamansa 8 miltsiä vuodessa vielä seuraavat kolme vuotta. Kun Bullsilla ei ole suoranaisesti insentiiviä voittaa jokaista loppukauden peliä, kuulostaa järkevältä antaa Feliciolle nyt mahdollisuus yrittää päästä sisään Bullsin nyky-konseptiin isommalla peliajalla. Harva uskonee Felicion löytävän yhtäkkiä huikeaa peliä, mutta onpahan sitten ainakin kokeiltu.

Cameron Paynen kohdalla kyse lie puhtaaasti näytöntarpeesta. Paynesta odotettiin aikanaan paljon - mutta on tähän mennessä saatu todella vähän. Tällä kaudella ei taskuun ole loukkaantumisen vuoksi tarttunut yhtäkään peliä. Siksi on ihan perusteltua antaa nyt, kun jokaista peliä ei tarvitse voittaa, tervehtyneelle miehelle mahdollisuus näyttää, mikä hänen mahdollinen roolinsa Bullsissa voisi olla - vai onko sellaista ensinkään.

Vuoden 2014 draftin yhdeksäs varaus Noah Vonleh puolestaan on vasta saapunut joukkueeseen. Ura ei ole ehkä lähtenyt ihan lentävästi liikkeelle, mutta toisaalta edelleen tulokassopparillaan pelaavalla miehellä on ikääkin vasta 22-vuotta. On siis kaikinpuolin järkevää antaa Vonlehille mahdollisuus näyttää, olisiko hänellä tulevaisuutta Bullsissa. Mieshän hankittiin Bullsiin oikeastaan ihan vain sitä varten, ilmaiseen testiin (kun ei maksanut Bullsille mitään).

Paul Zipseristä ei tosiaan puhuttu mitään ja Paxon sanoi, että peluutetaan korkeintaan 9-10 pelaajaa. Kun edelliseen listaan lisätään Portis ja Valentine, saadaan yhdeksän pelaajaa. Eli onhan tuossa se periaatteellinen Zipserin mentävä aukko vielä olemassa. Zipserillä on ensi vuodeksi vielä sopimus (1½ miljoonaa) ja Bullsilla on joukkue-optio Zipseriin 2019-20 -kaudelle. Ainakin Zipser on halpa pelaaja Bullsille. Saatuaan satunnaisesti enemmän vastuuta Zipser on viime aikoina pelannut mielestäni myös ihan kohtuullisesti (mm. kolmoset on uponneet ihan hyvin). Bullsin pidemmän tähtäimen suunnitelmiin Zipser sen sijaan tuskin kuuluu.


Että turpiin varmaan tulee useammin kuin ei tule. Eritoten Lopezin puuttuminen tulee olemaan joukkuetta heikentävä juttu. Bullsin puolustuslevarimäärät tullee eritoten laskemaan kun Lopez ei enää blokkaa vastustajan isoja pois korin alta. Toisaalta toivon ja uskon kyllä D & LV & M -kolmikon pelaavan keväämmällä vielä kivaa peliä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös