- Viestejä
- 286
Ensimmäisellä kierroksella varatun rookie-sopimus siis kattaa varmasti kaksi ensimmäistä kautta, jonka jälkeen joukkueella on optio seuraavasta kahdesta. Näiden neljän vuoden jälkeen pelaajasta tulee "kahlittu" vapaa-agentti. Rajoittamaksi vapaa-agentiksi tulemiseen vaikuttaa tämän rookie-diilin jälkeen tehdyn sopimuksen pituus, eli samantien kuin tuo toinen sopimus loppuu, saa pelaaja valita joukkueen haluamansa mukaan. Yleensä näissä tilanteissa isoimmat nimet tekevät oikeastaan sen 4-vuoden diilin (vrt. LaVine ja Aaron Gordon viime kesänä), päästen siten rajoittamattomana vapaa-agenttina vesille noin 28-vuoden ikäisenä.Mietin vain lähinnä sitä että jos GarPax ei kykenekään rakentamaan Bullsille uutta pudotuspeli / mestaruus joukkuetta eivätkä onnistu vakuuttamaan Lauria siinä että Chicagossa voisi NBA mestaruudesta realistisesti pelata niin mitä mahdollisuuksia tässä skenaariossa jäljelle jäisi.
Se on selvää että Lauri ei Bullsista ilman treidiä lähde mutta kyllä kai Lauristakin jossain vaiheessa UFA pelaaja tulee. Missä vaiheessa uraa NBA pelaajasta muuten tulee UFA ( rajoittamaton vapaa-agentti) NHL:ssä UFA raja on jossain 27-29 ikävuoden tietämillä mutta miten NBA:ssa koska kyse on kuitenkin eri lajista mutta silti NHL:n kanssa katsojien ja fanien mielenkiinnosta kilpaileva liiga.
Pelaajalla on rookie-sopparin jälkeen mahdollisuus allekirjoittaa myös niin sanottu qualifying-offer, joka on yhden vuoden mittainen. Tätä kuitenkin harvemmin näkee, sillä tästä sopimuksesta pelaajalle jää huomattavasti paljon vähemmän rahaa, kuin mahdollisesta uudesta sopimuksesta. Se on kuitenkin mahdollisuus, jos haluaa nopeammin entisestä joukkueesta pois tai yrittää pelata kauden aikana itselleen enemmän rahaa seuraavan kesän markkinoilla. Joukkueen tulee myös ensin tarjota tuo qualifying-offer, joka itse asiassa tekee pelaajasta kahlitun vapaa-agentin. Jos tuota ei tarjota tai joukkue ottaa sen pois pöydältä, tulee pelaajasta automaattisesti rajoittamaton vapaa-agentti.