Ja millähän perkeleellä GarPax ja Boylen aikovat saada Dunnin, Lavinen ja Markkasen pelaamaan hyvin yhteen niin kauan kun eräs numerolla 8 pelaava herra leikkii Michael Jordania ja omii lähes kaikki heitot itselleen ja fokus on omien tilastojen komistelussa.
On täysin absurdia olettaa että tuon kolmikon yhteispelistä tulee mitään muuta kuin sutta ja sekundaa.
Jopa sokea simpanssi näkee persereiällään että kyseisen kolmikon yhteispeli tulee kaatumaan ajan kanssa omaan mahdottomuutensa.
Kuten sanoin, en ole katsonut pelejä itse. Olisi tietysti helpompi kommentoida asiaa jos olisi nähnyt useamman kuin yhden pelin, mutta pystyn silti katsomaan asiaa tilastojen valossa. Joten kävellään läpi, kuinka "numerolla 8 pelaava herra leikkii Michael Jordania ja omii lähes kaikki heitot itselleen".
Otetaan LaVinen lisäksi tarkasteluun myös Markkanen ja Dunn ja katsotaan miten heille jakautuvat ratkaisut Bullsin hyökkäyksessä. Koska Markkanen ja Dunn olivat alkukauden loukkaantuneina, jätetään se ajanjakso huomioimatta, sillä tarkoitus on tarkastella kuinka kaksi tai useampi tästä kolmikosta pelaavat yhteen. Ensimmäinen peli, mikä ollaan siis otettu huomioon on 1.12 pelattu peli Houstonia vastaan, joka oli myös Laurin kauden ensimmäinen peli. Siitä lähtien on kolmikosta Markkanen/LaVine/Dunn vähintään kaksi on pelannut joka pelissä.
Tarkastellaan ensin kaikkien pelaajien heittomääriä ja menetyksiä:
LaVine: 15.1 FGA 4.0 FTA 3.1 TO
Markkanen: 14.8 FGA 2.4 FTA 1.9 TO
Dunn: 12.1 FGA 2.1 FTA 2.4 TO
EI HELVETTI! MITEN SE KEHTAA OTTAA 0.3 HEITTOA ENEMMÄN KUIN MEIDÄN LAURI?!? VITTU SE VARMAAN LUULEE OLEVANSA JORDAN TAI KOBE.
Eli näissä numeroissa ei LaVinen ja Laurin kohdalla ole merkittävää eroa. LaVine pääsee vaparille Lauria yhden posessionin arvosta enemmän ja menettää kerran enemmän. Dunn pitää perää hieman selkeämmin, mutta ei mitenkään radikaalisesti. Tiedän mitä ajattelette, LaVine ja Dunn pitää palloa takamiehinä enemmän kuin Markkanen, joten heille tulee automaattisesti syöttöjä enemmän kuin Laurille ja siten käyttävät enemmän Bullsin hyökkäyksistä. Otetaan siis myös se aspekti mukaan. Käytän tämän mittarina Usage-%:tia eli mittaria mikä kertoo kuinka iso osa joukkueen hyökkäyksistä päättyy tietyn pelaajan ratkaisuun tämän pelaajan ollessa kentällä. Ratkaisuksi sisältyy oman käsitykseni mukaan heitto, menetys, virheen hankkiminen, sekä syöttäminen pelaajalle, joka heittää syötöstä. Vertailun vuoksi laitan sulkuihin perään muun liigan pelaajien tilaston, jotka ovat tilastoineet suunnilleen saman tuloksen.
LaVine: 28.3 USG% (Oladipo 28.3, Wall 29.0, Barea/Doncic 27.7, Beal 27.6)
Markkanen: 25.3 USG% (Dragic 25.3, Jamal Murray 25.2, De'Aaron Fox 24.7 McCollum 25.9)
Dunn: 23.3 USG% (John Collins 23.3, Barnes 23.4, Butler 23.1)
(Lisäksi vertailun vuoksi Harden johtaa liigaa 38.9 USG% ja top20 koostuu kaikki pelaajista joilla tämä arvo on vähintään 30.0 USG%.)
Eli ei hirveitä eroja tässäkään.Tilastojen valossa siis LaVine on optio 1a, Markkanen 1b ja Dunn 3, ja mielestäni näin sen (tässä vaiheessa kaikkien uraa) pitääkin mennä. Alkukaudesta muiden ollessa loukkaantuneena LaVinen USG% oli muuten melko korkea 32.7%, mutta tämä on siis tullut aika mukavasti alaspäin joukkueen tullessa terveeksi. Lisäksi Donovan Mitchell on ainoa toisen vuoden pelaaja jonka käyttöprosentti on korkeampi kuin Markkasen. Kaiken kaikkiaan en siis näe juurikaan syytä miksi Tarmofani kuvittelee LaVinen ottavan kaikkia mahdollisia heittoja, kun tilastot puhuvat lähes täysin eri tarinaa. Tietysti se tekee pahaa katsoa sinivalkoisten lasien takaa, kun ei-suomalaiset ottaa heittoja Laurin sijaan, mutta välillä on hyvä katsoa pelejä ilman laseja ja koittaa löytää oikeita ongelmia.
Omaan silmääni tuosta Brooklyn pelistä paistoi se, että itse hyökkäys on helvetin hidasta eikä siinä ollut oikein minkäänlaisia kuvioita. Lisäksi hyökkäykseen kävellään kuin vanhus suojatien yli, ja setti aloitetaan kun kellossa on noin 12 sekuntia hyökkäysaikaa, ei siitä voi tulla oikein mitään hyvää. Osa tätä ongelmaa on varmasti se, että valmentaja vaihtunut kesken kauden. Ja Dunnin heittotaidottomuudesta mainitsinkin jo hieman.