Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Tansku

Monen college-korista seuraavan jenkkitoimittajan/-podcastaajan (mitä itse olen lukenut ja kuunnellut) mielestä Zion on ylhäisessä yksinäisyydessään (ja paras prospekti vuosiin) ja sitten on todella pitkä väli seuraaviin. Morantissa on supertähden potentiaalia, mutta myös suuri riski ettei peli täysin konvertoidu NBA:han. Barret on ollut ratkaisevassa roolissa kaikissa Duken tappioissa enkä tiedä kaipaanko enää toista LaVinea. Viime vuosi oli tasokas draftin osalta ja tämä todella kevyt. Pariin kertaan olen nähnyt/kuullut näkemyksen että tämän vuoden 2. olisi ollut viime vuonna 6-8 pick.

Mutta kuka näistä tietää, ja tuurissa se homma on kuitenkin. Jarret Culver näyttää todella hyvälle kahden suunnan pelaajalle. Jo nyt fyysisesti valmis, korkea peliäly, vääntää itse korit tarvittaessa mutta näkee hyvin kentän ja osaa syöttää.Puolustuskin sujuu ja on osoittautunut voittavaksi pelaajaksi.

Mielenkiintoinen ja sekava drafti tulossa, jossa konsensusta 3-pickin jälkeen on vaikea saada aikaiseksi, vielä kun näitä loukkaantuneita ja kauden sivussa olleita pelaajia on vaikea sijoittaa. Bulls pelaa tyypillisesti varman päälle, joten en ihmettelisi Culverin valintaa jos ei Top-3 pick satu kohdalle.
Barret on kyllä selvä niinkuin jenkeissä sanotaan "Low basketball iq player". Fyysiset ominaisuudet on tosin sellaiset, että tulee varmaan pärjäämään nba:ssa ensimmäisestä päivästä lähtien. Culver vaikuttaa hyvältä paketilta tosin pelottaa tuo kolmosten % jonkun verran.
 
Viestejä
1 014
Hieman jatkoa Vitalin draft-oddseihin...
(Draft-todennäköisyydet)

Kaikilla kärkipään joukkueilla on todennäköisempää saada sijoitustaan huonompi draft-vuoro. Etenkin liigan huonoimmalla, jopa 86%:n mahdollisuudella.

Näitä oddseja voidaan käännellä vaikka miten päin. Ykköstankkaajan todennäköisin pick on viisi, mutta vielä todennäköisempää on, ettei se ole viisi... (pienillä marginaaleilla 47,9% vs. 52,1%).

Näitä draft-oddseja on ehkä turha ennakoida, arvontapallot voivat mennä lopulta miten vain. Toukokuun neljäntenätoista (tai seuraavana aamuna meillä) lopullinen järjestys on kuitenkin jo tiedossa. Ja sitten vasta spekulointi alkaakin, ehkä myös joidenkin joukkueiden peliliikkeet.
 
Viestejä
2 626
Kaikki NBA-tuokion seuraajat tietävät että Bullsin todennäköisyys saada 1. varaus on 50%.

NBA-drafti on fixattu, joten Zion menee Lakersiin tai Knicksiin. :)

Eipä näitä Bullsin pelejä ole enää tarvinnut muutamaan viikkoon katsella, mutta näköjään Felicio on päässyt Shaqtin A Fooliin.. :rolleyes: Muutenkin on ihan hauskaa tällä viikolla.

 
Viestejä
2 336
Nyt ei sanaakaan Zion Williamsonista eikä edes Ja Morantista. Molemmat tulevat menemään ennen Bullsin varausvuoroa ja heillä on turha spekuloida (jos jostakin syystä näin ei kävisi, esim. kävisi munkki Lotteryssa, niin oikein kiva, sitten on pick selvä = siitä ei silloinkaan tarvitse spekuloida).

Niin tullee menemään myös RJ Barrett, mutta hänestä ehkä pari sanaa. Itse en ole kovin ihastunut Barrettiin. Nuori mies on eittämättä lahjakas ja ihan raamikaskin, ja pelaakin hyvänä päivänä oikein hyvin. Usein miehen pelissä on kuitenkin myös sellaista ”heikko Zach LaVine” tunnelivisiota kun pyrkii vain omiin ratkaisuihin ja egokin tuntuu olevan samaa luokkaa. Itse pelissä ei kuitenkaan ole ihan katetta tuolle asenteelle: esim. heittopeli on tosi ailahtelevaa eikä pallokaan ihan aina tottele käsissä. Voi silti olla, että olisi hyvä valinta jos on varattavissa kun Bullsin vuoro koittaa. Kokonaislahjakkuus on ilmeisesti kuitenkin tän draftin mittakaavassa merkittävä ja kun kyseessä on nuori mies, hän voi toki vielä kehittyä myös ihmisenä :))).

Draftissa yllä mainittuja pidetään selkeänä kärkikolmikkona. Jonkun heistä saamisen todennäköisyys on Bullsille pyöreästi 1/3 (tarkalleen 36,6%). Ei mahdoton, mutta olisi musta fiksua pohtia myös sitä 2/3 todennäköisyyttä, että entäs jos varausvuoro on 4.-8..



Pick 4.-8. – kenet valita?

Ajattelin nostaa esiin kolme kandidaattia jotka olisivat mielestäni hyviä valintoja Bullsille – laitan ne vielä omaan (tämänhetkiseen) toivejärjestykseeni. Olkaa eri mieltä ja/tai tarjotkaa muita kandidaatteja.


2000.jpeg


1. SG Jarrett Culver, Texas Tech.

Texas Techin NCAA-finaaleihin merkittäviltä osin vienyttä Jarrett Culveria pidetään ensisijaisesti huippukovan puolustuksen johtajana ja kovana yksilöpakkina, mutta ehtipä nuori mies kuitenkin tehtailla yli 18 pistettä peliä kohden – ja oli samalla joukkueensa ykköspelintekijä ja pallonhoitaja vaikka onkin periaatteessa kakkospaikan pelaaja. Monipuolinen yleispelaaja siis.

Koris IQ on Culverilla korkea ja urheilullisuutta & moottoria löytyy. Kolmoset on lähteneet periaatteessa ihan hyvin yliopistotasolla, mutta siirtymä NBA:han arveluttaa monia analyytikkoja. Samoin ruoto on miehellä aika kapoinen & kepoinen eikä kohtuullinen urheilullisuuskaan taida auttaa siihen, että isommat laiturit tulee NBA:ssa luultavasti kävelemään Culverin yli.

Culver voisi olla erinomainen LaVinen huilauttaja kakkospaikalla. Potentiaalia miehellä pitäisi olla ohittaa Valentine / Selden (jos jälkimmäinen ylipäänsä jää joukkueeseen) tuolla kakkospaikalla. Jos ei heti rookievuoden aluksi, niin vuodessa kahdessa. Culverissa positiivista on myös se, että mies voisi luultavasti pelata paikoin, tilanteen niin vaatiessa, niin pointtia kuin kolmostakin. Ajattelin esim. huippupuolustavaa ja fiksusti palloa kuskaavaa & syöttelevää Culveria rinnan LaVinen kanssa kaarella – ei huonompi parivaljakko.


KELDON-JOHNSON.jpg


2. SG/SF Keldon Johnson, Kentucky

Keldon Johnson on vähän kuin isompi ja vahvempi versio Culverista: monitoimimies ja likaisen työn tekijä jonka pelistä nousee helposti esiin atleettinen kaaripuolustus ja räjähtävä lähtönopeus joka suuntaan mentäessä. Kolmosia mies heitteli varsin hyvällä prosentilla (38%), mutta arkailee niiden kanssa (tähän jälkimmiseen väitteeseen törmäsin muutamassa kommentissa vaikka en olekaan itse siihen kiinnittänyt huomiota niissä parissa pelissä jotka olen Johnsonia nähnyt). Miehellä on myös älyä sekä pallottomana hakea itsensä vapaaksi, että löytää pallollisena vapaita kavereita – ongelma on, että osaamista vielä vähän puuttuu: esim. syötöt ja menetykset menivät viime kaudella about tasan.

Hiukan jäi huvittamaan nbadraft.net:in sivuilta löytyneen pelaaja-analyysin päätös: “With right coaching staff around him in the NBA, he could eventually develop into a potential all-star”. Jep. Ei siis Bullsissa…

Näkisin Johnsonin Bullsissa hiukan samanlaisessa toisen kakkospaikan pelaajan roolissa kuin Culverin, sillä erollla, että siinä missä Culver voisi kokeilla enemmän sitä pointtipelaamista, Johnsonia voisi kokeilla kolmospaikalle.


White_UNC_Clemson_2019_DP_5432.jpg


3. PG/SG Coby White, North Carolina

Tar Heelsin pelintekijä White on noussut Draft-spekulaatioissa raketin lailla NCAA-turnauksen myötä. Eikä ihan syyttä: mies on selvästi ollut kovan jengin sielu. Ja sitten se erityinen plussa Bullsin näkökulmasta: White on pointti.

White on huippunopea huippuskoraaja, mutta todella pieni. Siinä ehkä tärkeimmät plussat ja miinukset. No ei. On siellä niitä miinuksia vielä lisääkin: ei ole vielä ihan pelintekijä (vaan tosiaan ennemmin skoraaja) ja välillä vauhdin mukana lähtee mopo käsistä. Toisaalta, jos Bulls on nimenomaan tarvinnut takamiestä joka osaa a) tehdä itselleen skorauspaikkoja, b) on vakava heittouhka, ja c) pääsee vapariviivalle (siis ominaisuuksia joita Kris Dunnilla ei ole), niin tässä olisi nuori mies paikallaan. Ja on Whitella ainakin orastavaa pelinluku- ja pallonjakotaitoakin, ne vaan eivät ainakaan ihan vielä ole ”valmiita”.

Bullsin akuuttiin pointtipulaan pitää kyllä löytää jokin ratkaisu, eikä pelkästään jonkun kakkos- tai kolmos-tierin veteraanin (Rubio, Beverly tms.) palkkaaminen pariksi kaudeksi ole mikään ratkaisu. Jos Ja Morant on mennyt Bullsin vuoron tullessa, niin periaatteessa White on toiseksi lupaavin pointti tässä draftissa.



Bubbling under…


PG Ty Jerome, Virginia

Erinomainen ja monipuolinen takamies, hyvä lähes kaikessa – mutta puuttuu voimaa, nopeutta, räjähtävyyttä… Vaarana, että jää "Arcidiacono kakkoseksi".

PF/C Brandon Clarke, Gonzaga

Isoon päähän tarvitaan myös ainakin yksi pelaaja lisää – eritoten jos RoLo lähtee. Clarke on noussut NCAA-turnauksen myötä monilla listoilla ihan kärkikahinoihin ja onkin näyttänyt aika vakuuttavalta.

SF/PF Rui Hachimura, Gonzaga

Markkasen varamieheksi voidaan myös hankkia joku - tai siis isonpään junnun ei tarvitse ihan välttämättä olla PF/C. En tiedä onko Hachimurasta tuohon asti, mutta on kuitenkin yksi parhaita nelospaikkaa pelaamaan pystyviä pelaajia tämän kesän draftissa.

SF/PF DeAndre Hunter, Virginia

Toinen NCAA-mestaruuden tukipylväs Virginiasta. Ehkä vähän pieni neloseksi, mutta toisaalta heittää kolmosia hyvin, että ehkä menisi small-ball line-upissa?


Toinen kysymys on sitten, että jos ihan ekat varaukset menee sivu suun, kannattaisiko Bullsin etsiä jotakin edullista diiliä jolla vaihtaa ykköskierroksen varausvuoronsa heikompaan ja ottaa vastaan jotakin riittävän houkuttelevaa / hyvää sen kautta? Moni yllä esitetyistä pelaajista voisi olla saatavilla vielä lotteryn loppupäässäkin...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 659
Lisäisin Vitalstatistixin listaan vielä Darius Garlandin, joka on pelintekijä. Mutta.... neljän pelin (loukkaantui loppukaudeksi) perusteella on vaikea arvioida potentiaalia, vaikka oli ennen kautta listoilla melko korkealla. Bullsin varovaisuus tuntien tuskin häntä ottavat. Draft-sijoitus voi olla mitä vaan 4-15 Michael Porter Jr:n tapaan. Loukkaantuneita pelaajia on vaikea arvioida, toki kierukan hajoaminen on kertaluokkaa vähäriskisempi tulevaisuuden kannalta kuin vakava selkävamma.

Culverin osalta otteet final four viikonloppuna olivat pettymys. Toki häntä puolustettiin hyvin, mutta alakanttiin esiintyi kovassa paikassa. Toisaalta hänen osaltaan ei juuri kovasti pieleen voi mennä. Vähintään kelvollinen penkkimies tulossa. Se ei vaan taida rebuildin kannalta riittää?
 
Viestejä
2 336
listaan vielä Darius Garlandin, joka on pelintekijä. Mutta.... neljän pelin (loukkaantui loppukaudeksi) perusteella on vaikea arvioida potentiaalia, vaikka oli ennen kautta listoilla melko korkealla.
Juu. Jätin just tän vuoksi Garlandin pois. Veikkaan että tulee menemään jossakin 10-20 välillä (ellei nyt sitten terveystiedot kerro jotakin hälyyttävää).

Vähintään kelvollinen penkkimies tulossa. Se ei vaan taida rebuildin kannalta riittää?
Jos "riittävyys" on sitä, että saadaan tulevaisuuden avauskentällisen pelaaja, niin kukaan ei taida riittää tässä draftissa (paitsi Zion ja ehkä Morant). Pitäisikin varmaankin kysyä, onko draftissa parempaa sentteriä kuin Wendell Carter Jr.? Entä onko parempaa isoa laituria kuin Markkanen? Parempaa wingeriä kuin Porter Jr. tai takamiestä kuin LaVine? Ei taida olla jaossa. Olisiko parempaa pointtia kuin Dunn? Morantissa saattaisi olla potentiaalia, mutta niin saattaa olla jo omissakin joukoissa. Siinä ja siinä. Nyt näyttäisi olevan sen verran kehnompi draft-vuosikerta, että varsinkaan mitään "game-changeria" ei ole pahemmin jaossa Williamsonin jälkeen.

Jos rebuildille sen sijaan "riittää" hyvän roolipelaajan / kakkoskentällisen tukimiehen löytäminen, tilanne on toinen: esim. yllämainitut Culver, Johnson, Clarke, Hachimura, Hunter, White tai Jerome voivat hyvinkin kehittyä sellaisiksi - ja kuka sen tietää josko joku muutaman vuoden päästä yllättääkin huikeilla otteilla (vrt. Jimmy Butler & 30. varaus + pari vuotta näkymättömyyttä). Kuka tietää, vaikka Bullsin haaviin tarttuisi kakkoskierroksen varauksella joku tulevaisuuden ylläritähti?

Kyllähän Bullsissa käsittääkseni pitkälle ajatellaan, että joukkueen tulevaisuuden tähtipelaajista osa on jo joukkueessa, he vain eivät ihan vielä ole tähtiä - lue: LaVine, Markkanen ja Carter Jr.

Lyhyellä tähtäimellä joukkuetta voidaan parantaa (=rebuild jatkuu draftin ulkopuolella) parilla kakkostierin vahvistuksella jotka voidaan saada ostettua vapailta markkinoilta - näiden kanssa nuo omat tähtipelaajat pääsevät kehittymään tähdiksi samalla kun joukkueen taso & maine nousee. Sitten voidaan alkaa pyytää isompaa kalaa (=rebuildin viimeinen vaihe), kun jengissä on jo esim. kaksi All-Star -pelaajaa jo valmiiksi (sanotaan vaikka LaVine ja Markkanen) ja jengi on vähintään puolivakavasti otettava Itäisen konferenssin kärkiehdokas.

Edellä siis se, miten ymmärrän Bullsin asiaa katsovan noin lähtökohtaisesti. Eri asia tietenkin on, toteutuuko tuollainen plääni.
 
Viestejä
1 014
Aika vahvasti tulevaisuuteen pitää katsetta jokaisen pelaajan kohdalla suunnata. Paitsi sellaisten, jotka on helppo korvata samantasoisilla, enemmän tai vähemmän jämäpelaajilla.

Missä Bullsin tähtäin on? Parin-kolmen vuoden päässä? Jos silloin on ajatus olla vaikkapa top5-joukkue idässä, pitää jättää taakseen kymmenkunta joukkuetta. Eli huomioon pitää ottaa myös muiden kilpailijoiden kehityksen suunta.

Olisikin mielenkiintoista nähdä joitain arvioita muista joukkueista. Minnepäin kehitysnuoli osoittaa? (Osoittaako Bullsillakaan aidosti ylöspäin?) Entä jos Zion tippuu itään ja on puhutun kaltainen game-changer? Pystyykö Bulls edes menemään tälläisen joukkueen ohi nyky-prospecteilla? No draft on joka vuosi ja lottovoitto saattaa osua Chigacoonkin.

Kirjoituksen sävy meni näköjään aika negatiiviseksi, mutta viesti on lähinnä että kilpailijat yrittävät täsmälleen samaa: olla parempia kuin muut.
—-
Ajatusleikkinä

Onko Bulls parempi joukkue kuin Celtics (voi korvata millä tahansa muulla joukkueella) kolmen kauden kuluttua?
 
Viestejä
1 659
Nythän D-Rosea huhutaan kovasti takaisin veteraani-PG:ksi. En tiedä mikä on seurajohdon muisto eron ajoilta (kyse kai oli osin hänen roolistaan vs Butler ?), mutta kyllä kelpaisi, jos ei kunnon pelintekijää saada draftista ja vaikka saataisiinkin. Mies itsehän on ilmaissut moneen otteeseen halunsa palata Chicagoon, hyvä kausi terveenä alla eikä maksaisi aivan maltaita. Tuskin kovin moni vastaavan tason kesän UFA PG olisi Chicagoon tulossa. Lisäksi on edelleen todella suosittu kaupungissa.
 

Tansku

Nythän D-Rosea huhutaan kovasti takaisin veteraani-PG:ksi. En tiedä mikä on seurajohdon muisto eron ajoilta (kyse kai oli osin hänen roolistaan vs Butler ?), mutta kyllä kelpaisi, jos ei kunnon pelintekijää saada draftista ja vaikka saataisiinkin. Mies itsehän on ilmaissut moneen otteeseen halunsa palata Chicagoon, hyvä kausi terveenä alla eikä maksaisi aivan maltaita. Tuskin kovin moni vastaavan tason kesän UFA PG olisi Chicagoon tulossa. Lisäksi on edelleen todella suosittu kaupungissa.

D-rose tuo taas sellaisen draaman mukanaan + Pelaa maks 60 peliä kaudessa ja on olemassa riskit, että pelaa vielä vähemmän.
Muistaakseni myös D-rosen ja garpaxin välit eivät ole mitkään kovin lämpöiset.
 
Viestejä
2 336
viesti on lähinnä että kilpailijat yrittävät täsmälleen samaa: olla parempia kuin muut.
Fair enough. Tosin kaikkien joukkueiden tie ei näytä vievän ylös vaan kenties jopa alaspäin.

Itäisessä konferenssissa ainakin Hornets ja Wizards taitaa olla aikamoisen kuilun edessä, eikä Cavaliersinkaan tilanne kovin ruusuiselta näytä. Sitten esim. Knicksin tulevaisuus voi olla mitä tahansa mestarin ja hännänhuipun väliltä (riippuen esim. siitä onnistuuko joukkue nappaamaan pari isoa tähteä, esim. KD ja Kyrie kuten on huhuttu, vai jääkö nuolemaan näppejään). Toisaalta vaikkapa Nets ja Hawks taitavat olla aika kovassa nousukiidossa ja Bulls saa tehdä lähivuosina parhaansa pysyäkseen perässä, saati sitten ottaakseen kiinni.
 
Viestejä
2 336
Mulle on kehittynyt aikojen kuluessa sellainen taipumus, että jos huomaan olevani jostakin asiasta kovin vahvasti jotakin mieltä, alan kysellä itseltäni miten varma olen siitä, että olen oikeassa. Pidän tätä itse asiassa ihan terveenä ja valistuneena asiana.

Kun kuulin, että Bulls on vakavasti suunnittelemassa Boylenin valmentajakauden jatkoa peräti kolmella vuodella vedin kahvit väärään kurkkuun ja suunnilleen herneenkin nenään. Harmitti. Aloin kuitenkin aika pian ajatella, että voisiko tuossa ajatuksessa olla mitään järkeä, että olisiko mitään sellaista tulkintaa kuluvasta kaudesta joka tekisi ajatuksesta jotenkin järkevän tai edes jollakin tavoin perustellun?

Tällaisen sain aikaiseksi.

JB.jpg


Boylenin kausi alkoi myrskyisästi. Oli nuorisojoukkue-tyyppistä kurinpalautusta punneruksineen ja viivojen juoksemisineen back-to-back pelien jälkeen ja oli avointa kapinaa pelaajien puolelta. Mutta entä jos Bullsin pelaajat olivat oikeasti juuri tuollaisen herätyksen tarpeessa?

Joukkueen jollakin tavoin vinoon kasvamaan lähteneestä kulttuurista on puhuttu viime vuosina paljon ja sen juuria voitaneen hakea aika kaukaakin, mutta nykyjengin suhteen voinee hakea syitä Hoibergin pärjäämättömyydestä Waden & Butlerin kaltaisten tähtien kanssa ja sitä seuranneesta auktoriteetin puutteesta (sekä mahdollisesta päättämättömyydestä). Joukkueessa vallitsi myös ilmeinen johtajuusongelma eikä Hoibergin tapa jättää asia yksin pelaajien hartioille tainnut paljoa auttaa tilannetta. Ylipäänsä näytti siltä, ettei Hoiberg näyttänyt saavan joukkuetta pelaamaan joukkueena tai edes kaikkia pelaajia pelaamaan toiveidensa mukaan.

Tähän tuli melkoinen muutos Boylenin myötä. Esimerkiksi kun Jabari Parker kieltäytyi edelleen puolustamasta, niin Boylen heitti miehen kylmästi penkille melkein kuukaudeksi. Saatuaan luvan palata avaukseen Parker itse asiassa osoitti jonkinlaista halua osallistua myös puolustuspeliin. Siispä Boylenin ratkaisu saattoi olla ihan oikea – ja sillä oli varmasti oma vaikutuksensa myös joukkueen ilmapiiriin. Jokainen varmaan huomasi vimeistään tuolloin, että ”you have to do what you are told to do”.

Jäänee ikuiseksi arvoitukseksi, mitä Hoiberg olisi saanut aikaiseksi joukkueella josta Holiday, Portis ja Parker on heivattu mäkeen ja tilalle tuotu Otto Porter Jr., mutta ainakin Boylen sai jengin liitoon. Bulls oli helmikuussa noin kuukauden verran sarjan tehokkain hyökkäysjoukkue ja pelasi suorastaan pelottavan hyvin, ainakin jos ajatellaan, että play-off haaveet olivat joka tapauksessa kadonneet alkukauden loukkaantumisiin ja muuhun rämpimiseen.

Niinpä jengi piti saada tankkausmoodiin eikä loppukauden konttauksesta voi enää syyttää Boylenia. Jos valmentajalla on käytössä lähinnä jengin (skorausvoimaton) kakkoskentällinen + toinen mokoma G-liiigapelaajia, velhompikaan valmentaja tuskin tuottaisi voittoputkia.


Vakuutuitko Boylenin erinomaisuudesta Bullsin valmentajana ylläolevan tulkinnan avulla?

Itse en tainnut ihan vakuuttua. Aika paljonhan tuo tulkinta sivuuttaa ongelmia ja luulen, että negatiivisen tulkinnan kirjoittaminen olisi aika helppoa. Mutta ehkä ylläoleva auttoi, ainakin itseäni, muistamaan, ettei Boylenin kausi ollut ihan umpisurkea ja että Boylenin toiminnassa on puolensa ja että mies selvästi osaa jotakin. Onhan Boylenin CV ihan komea vaikka päävalmentajavastuuta ei ennen tätä ollutkaan. Myös ihan pestin alun konfliktin kärjistymisen voinee laittaa kokemattomuuden piikkiin.


Yksi merkittävä huolenaihe on tähän loppuun silti laitettava (en ala muita nyt keräämään). Mua huolestuttaa aika lailla Boylenin ihailu sellaista ”talvisodan henkeä” kohtaan jossa pelaajat pelaa vaikka pää kainalossa koska se osoittaa luonnetta ja kovuutta (”You have Bulls in your chest!”). Hutchison pelasi yhden matsin murtuneella varpaalla (tulos: loppukausi out) ja Dunn tuli takaisin peliin toisella puoliajalla vaikka oli telonut itsensä tosi pahasti ekalla. Tuo jos mikä on huonoa joukkuekulttuuria, että riskeeraa terveytesi näyttääksesi kovaa jätkää ja ansaitaksesi valkun kehut & luottamuksen. Joissakin asioissa Boylen näyttää olevan pahempi kuin Thibodeau.
 
Viestejä
608
NBA Rumors: Lonzo Ball carries Chicago Bulls interest?
Tämä olisikin mielenkiintoinen siirto joo Lonzo ei ole mikään häävi heittäjä mutta syöttötaitoa ja peliälyä kyllä löytyy. Tosin Lonzon mukana tulee varmasti myös hänen rääväsuinen isäukko Lavar.

Koska itse en kuulu GarPaxin suurimpiin ihailijoihin olisi hauskaa nähdä kuinka kauan Reinsdorfit jaksaisivat sitä kaikkea media draamaa kun Lavar laukoisi totuuksia GarPaxista ja Bullsin johtoportaasta yleensäkin.
 

Tansku

NBA Rumors: Lonzo Ball carries Chicago Bulls interest?
Tämä olisikin mielenkiintoinen siirto joo Lonzo ei ole mikään häävi heittäjä mutta syöttötaitoa ja peliälyä kyllä löytyy. Tosin Lonzon mukana tulee varmasti myös hänen rääväsuinen isäukko Lavar.

Koska itse en kuulu GarPaxin suurimpiin ihailijoihin olisi hauskaa nähdä kuinka kauan Reinsdorfit jaksaisivat sitä kaikkea media draamaa kun Lavar laukoisi totuuksia GarPaxista ja Bullsin johtoportaasta yleensäkin.

Ei varmaan tarvitse joka viestissä kertoa, että inhoat garpaxia eiköhän se ole tullut selväksi
 
Viestejä
2 336
Välillä kuuluu hyviäkin uutisia tuulisesta kaupungista - tai ainakin lupauksia herättäviä sellaisia.

Bulls palkkasi apuvalmentajaksi Brooklynin viime vuosien kehitysprojektia (apulaisena) osaltaan ohjanneen Chris Flemingin (ex-Nuggets apuvalmentaja, ex-Saksan maajoukkue päävalmentaja). Mies tunnetaan nimenomaan modernin hyökkäyspelin rakentajana. Tuo osaamisalue + muutama kausi nuoren Nets-tiimin kehitystyötä joka tuntuu kantavan hedelmää: ei ollenkaan huonompi yhdistelmä Boylenin aisaparille.

Eikä tässä vielä kaikki.

Puhutaan, että Bulls hakee lisää täydennystä valmennustiimiinsä. On ilmeisesti keskusteltu Texas Techin apulaisvalmentajan / puolustuskoordinaattorin Mark Adamsin kanssa hänen palkkaamisestaan. Texas Tech pelasi itsensä NCAA-turnauksessa aina loppuotteluun saakka ilmiömäisen kovalla joukkuepuolustuksellaan ohi monien ennakkosuosikkien: tuon takana oli Mark Adams.

Lisätään edellisiin positiivinen tulkintahorisontti.

Ehkä Bullsin johdossa on ymmärretty, että Boylenin taktiset ihanteet ei ole ihan tätä päivää ja saattavat olla jopa este niin joukkueen pelin kehittämiselle kuin vapaiden agenttien palkkaamiselle (jälkimmäiseen toki on muitakin syitä)? Samalla johto luottaa Boylenin kykyyn pitää nuori jengi kurissa ja nuhteessa kuin vuoreen. Jos Bullsiin ei siis saada palkattua supervalmentajaa, niin se mitä nyt tunnutaan ajavan takaa kuulostaa itse asiassa aika hyvältä idealta.

Eli.

Boylen on päävalmentaja joka pitää langat käsissään sekä meuhkaa pelien aikana kentällä laidalla "Grit & Grindia" ja "Bulls across your chest" -kovuutta. Tarvittaessa Boylen on myös se "paha poliisi" tai "autoritäärinen isä" joka pitää nuoren jengin egot suitsissa.

Sitten on kaksi apuvalmentajaa jotka piirtää kuviot. Näistä Fleming on modernin hyökkäyspelin, Adams menestyvän puolustuspelin ekspertti. Lisäksi Flemingillä on viime vuosien kokemusta nuoren jengin kehittämisestä, Adamsilla joukkuepuolustuksen rakentamisesta sarjan huippuporukoita heikommalla jengillä.

Not bad. Ehkä.
 
Viestejä
608
Välillä kuuluu hyviäkin uutisia tuulisesta kaupungista - tai ainakin lupauksia herättäviä sellaisia.

Bulls palkkasi apuvalmentajaksi Brooklynin viime vuosien kehitysprojektia (apulaisena) osaltaan ohjanneen Chris Flemingin (ex-Nuggets apuvalmentaja, ex-Saksan maajoukkue päävalmentaja). Mies tunnetaan nimenomaan modernin hyökkäyspelin rakentajana. Tuo osaamisalue + muutama kausi nuoren Nets-tiimin kehitystyötä joka tuntuu kantavan hedelmää: ei ollenkaan huonompi yhdistelmä Boylenin aisaparille.

Eikä tässä vielä kaikki.

Puhutaan, että Bulls hakee lisää täydennystä valmennustiimiinsä. On ilmeisesti keskusteltu Texas Techin apulaisvalmentajan / puolustuskoordinaattorin Mark Adamsin kanssa hänen palkkaamisestaan. Texas Tech pelasi itsensä NCAA-turnauksessa aina loppuotteluun saakka ilmiömäisen kovalla joukkuepuolustuksellaan ohi monien ennakkosuosikkien: tuon takana oli Mark Adams.

Lisätään edellisiin positiivinen tulkintahorisontti.

Ehkä Bullsin johdossa on ymmärretty, että Boylenin taktiset ihanteet ei ole ihan tätä päivää ja saattavat olla jopa este niin joukkueen pelin kehittämiselle kuin vapaiden agenttien palkkaamiselle (jälkimmäiseen toki on muitakin syitä)? Samalla johto luottaa Boylenin kykyyn pitää nuori jengi kurissa ja nuhteessa kuin vuoreen. Jos Bullsiin ei siis saada palkattua supervalmentajaa, niin se mitä nyt tunnutaan ajavan takaa kuulostaa itse asiassa aika hyvältä idealta.

Eli.

Boylen on päävalmentaja joka pitää langat käsissään sekä meuhkaa pelien aikana kentällä laidalla "Grit & Grindia" ja "Bulls across your chest" -kovuutta. Tarvittaessa Boylen on myös se "paha poliisi" tai "autoritäärinen isä" joka pitää nuoren jengin egot suitsissa.

Sitten on kaksi apuvalmentajaa jotka piirtää kuviot. Näistä Fleming on modernin hyökkäyspelin, Adams menestyvän puolustuspelin ekspertti. Lisäksi Flemingillä on viime vuosien kokemusta nuoren jengin kehittämisestä, Adamsilla joukkuepuolustuksen rakentamisesta sarjan huippuporukoita heikommalla jengillä.

Not bad. Ehkä.

Voisiko olla mahdollista / todennäköistä se että jos / kun Bulls ensikaudella ei pääse NBA:n playoffeihin niin Boylen tulee saamaan kenkää heti kauden jälkeen ja Fleming nousee päävalmentajaksi kaudelle 2020-2021? jotain tuollaista tuossa on pakko olla taustalla sillä Fleming tuskin haluaa koko uraansa olla pelkkä apuvalmentaja NBA:ssa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
608
Bullsilla ei sitten taaskaan ollut lottery onnea jälleen 7th overall pick Bullsille.
Ketkä ovat ne TOP10 prospektit jotka Bullsin saatavilla ovat eli löytyykö laatuvahvistusta avausviisikkoon vai varataanko pelipaikasta riippumattomalla BPA ( Best Player Available) periaatteella.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 336
Nyt oli Bullsilla kyllä huonoin mahdollinen arpajaisonni (no, oli siellä se 2% mahdollisuus pudota kahdeksanneksi). Jotkut täällä toki totesivatkin jo aikoja sitten, että kannattaisi ehkä spekuloida ennemmin niillä 4-8 pickeillä kuin pelkästään Zionilla.

Mitä sitten?

Zion lähtee New Orleansiin. Memphis tarvitsee pointtia eli Morant mennee sinne. RJ Barrett kuulunee Madison Square Gardeniin. Sitten meneekin jo hankalammin ennustettavaksi, ketkä muut menevät top-6:ssa - eli mitä Bullsille jää valittavaksi.

Jarret Culver ja De'Andre Hunter tuntuisivat todennäköisiltä kärkipään varauksilta - tosin myös Lakersin, Cavsin ja Sunsin tarpeetkin vaikuttanee jonkin verran valintoihin. Darius Garland menee jo jännäriksi: uskaltaako joku ottaa selvästikin lupaavan takamiehen jolla jäi käytännössä kausi pelaamatta loukkaantumisen takia (miestähän on Bullsiinkin arveltu menevän jopa nelosvarauksella - on pidetty riskisiirtona toki nelosena)? Entä Cam Reddish - ottaisiko Bulls taas Dukessa vähän toisten varjoon jääneen pelaajan toivoen, että paremmassa ympäristössä pääsee irti - vai meneekö jo ennen?

Jos ei noita, niin tarjolla olisi kohtuullisia isoja pelaajia Markkasen ja Carterin kaveriksi (sellaistakin tarvitaan), kuten NCAA-turnauksessa loistaneet Brandon Clarke tai Sekou Doumbouya, big risk - big reward hujoppi Bol Bol tai viime aikoina kovassa nosteessa ollut Jaxson Hayes.

Uskon Bullsin innostuvan edellisiä vähemmän tämän vuoden "kakkos-tierin" takamiehistä (Coby White, Romeo Langford, Kevin Porter Jr.).

Eli tällainen eka arvaus olisi, että Chicagoon matkaa Garland tai Reddish (jomman kumman pitäisi olla saatavilla - jos ei ole, niin on Culver tai Hunter jotka kelvannevat). Kakkos-vaihtoehto musta on, että ottavat jonkun noista mainitsemistani isoista miehistä. Garlandista voisi olla jopa aloitusviisikon pelaajaksi jos on niin hyvä kuin ovat lupaukset sekä on ehjä. Reddish tai iso mies varmaan aloittaisi uransa penkiltä.

Bulls saattaisi myös olla halukas vaihtamaan varaustaan alemmaksi jotakin assettia vastaan, mutta eipä taida kovin kaksisia kauppoja seiskavarauksella olla tarjolla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös