Vs: Detroit Pistons 2008-2009
^ Kaikin puolin samaa mieltä.
Vaikea sanoa vielä mitään noista hankinnoista, kun rosterin kokoaminen on vielä kesken. Lahjakkaita pelaajia molemmat, mutta eivät ole optimaalisia joukkueen tarpeisiin.
Hamiltonin vaihtaminen tuntuisi oudolta nyt, kun Curry erotettiin. Takamiesrotaatio Hamilton-Stuckey-Gordon on kyllä aika pelottava - monellakin tapaa.
Etukentälle tarvittaisiin apuja. Jos mistään mitään tajuan, niin palkkakaton alla tilaa kolmisen miljoonaa (Gordon eka vuosi n. 10 miljoonaa, CV n. 6) ja MLE, joten joku veteraanisentteri olisi saatava - Zaza Pachulia, Gortat, Magloire tai ADONAL FOYLE.
Ehkä trade olisi sittenkin järkevämpi ratkaisu.
jukkka sanoi:
Myonnan etten tunne saantoja taysin, mutta en tieda yhtaan ennakkotapausta siita etta 1. kierroksen - ei Euroopasta tullut - picki "siirrettaisiin" muualle (ainoat esimerkit - Danny Ferry ehka kuuluisin - ovat lahteneen omasta tahdostaan, ja samalla paasseet irti joukkuestaan joka oikeudet omisti. Eli ainakin omasta mielestani kaytannossa yksi rosteripaikka on Dayen). Jos tiedat (ilmeisesti tiedat) asiasta enemman - ja se on helposti selitettavissa - jaksaisitko valaista? Olen koittanut joskus selvittaa, mutta en saanut selvyytta.
Ei kai asia sen monimutkaisempi ole. Jos joukkue ei halua antaa ykköskierroksen varaukselle sopimusta, pelaaja voi tehdä sopimuksen eurooppalaisen seuran kanssa. NBA-seura pitää tällöin oikeudet tietyn ajan (käsittääkseni käytännössä niin kauan, kun pelaajan peliura jatkuu) ja voi tarjota pelaajalle sopimuksen milloin tahansa. Tuon sopimuksen arvo määräytyy silloin taulukon mukaan. Joten teoriassa ei ole mitään syytä, miksei Dayea voisi passittaa Eurooppaan, kunhan tämä siihen itse suostuu.
Käytännössä kuitenkin ykköskierroksen jenkkivaraukset pelaavat aina NBA:ssa (en löytänyt yhtään tapausta, jossa ykköskierroksella varattu pelaaja olisi lähetetty Eurooppaan kasvamaan). Syynä tähän on ensinnäkin pelaajien oma tahto (NBA-glooria plus varma kaksi- tahi kolmevuotinen, melko rahakas sopimus) ja toiseksi seuran taloudellinen intressi: ilman sopimusta olevien draft-pikkien taulukkopalkka lasketaan mukaan seuran kokonaispalkkakuluihin (eli niihin, joiden pitäisi jäädä palkkakaton alle), vaikkei pelaaja tuota palkkaa saakaan, eikä seura sitä maksakaan. Siksi on järkevää pitää pelaaja omassa organisaatiossa, ettei cap-tila mene suotta hukkaan.
Eli esimerkiksi P. Koposen palkka (771.000 $) kaventaa Trail Blazersin liikkumavaraa palkkakaton alla.