Anteeksi. Otan opikseni!!Tästä varoitus @keke71 - nimimerkkien henkilöllisyyden arvuuttelu (leikillään tai ei) on erikseen säännöissä kielletty.
Tulihan se vastaus lopulta, kiitosVeronmaksajilta. Mutta ei se ”valtio” sitä toimintaa pyöritä vaan yhdistys, ja yhdistyksiä koskevat samat säännöt siitä riippumatta minkä nimisiä, värisiä, kokoisia tai sukupuolisia ihmisiä niiden toimintaan osallistuu.
Kannustamme varmasti samaan hengenvetoon myös Koripalloliittoa kertaamaan säännöt pelaavien joukkueiden vaatimuksista. Taisipa jokin aika sitten käydä niin, että sarjaa pelasi ei-rekisteröity yhdistys.Suomen Koripalloliiton tarkoituksena on toimia Suomessa koripalloilua järjestävien, yhdistysrekisteriin merkittyjen yhdistysten liittona ja edustaa jäseniään kansainvälisessä koripalloliitossa FIBA:ssa. Koripalloliiton tarkoituksena on myös järjestää monipuolista koripallotoimintaa lajin kaikille harrastajille ja olla osa kansallista liikuntakulttuuriamme.
Koripalloliitto on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kaikessa toiminnassaan. Tavoitteena on tarjota kaikille koripallon parissa mukana oleville hyvä korisilmapiiri ja yhdenvertainen pelikenttä, jossa jokaisella on oikeus olla omana itsenään osa koripalloyhteisöä.
https://basket.sites.avoine.com/sit...a_pelaajasiirtojen_eettinen_toimintamalli.pdf
Pahoittelut, että täytän keskustelupalstaa näillä jargoneilla, mutta pitäähän tällä toiminnalla olla Koripalloliiton hyväksyntä vai voiko liiton sivuille lisätä kuka tahansa joukkueen ja osallistua sarjaan.
Mikäli nämä Koripalloliiton ohjeet on tarkoitettu kaikkien koripalloliiton alaisten seurojen noudatettaviksi, Justice ”Jussi” Grahamilla ei pitäisi olla mahdollista osallistua valmentajan ominaisuudessa Koripalloliiton toimintaan.
Tässä on nyt pakko varmistaa. Drive ei ole opetuksellisessa vastuussa pelaajista. Ja lapset saavat itse valita, missä pelaavat. Kenenkään tulevaisuudesta mikään muukaan seura ei voi ottaa vastuuta.HBAn merkittävin rahoittaja on Helsingin kaupunki. HBAssa samoin kuin OBAssa ajatus oli varmistaa toisen asteen opintojen loppuunvieminen ja samalla tuoda huippu-urheilijaksi aikoville olosuhteet ja mahdollisuus tehdä kahta asiaa samanaikaisesti. On muistettava, että HBAssa puhutaan sekä naisistanettä miehistä. Huippuvalmennusta tarjotaan molemmille sukupuolille. Tämä OBAssa valmennukselta jäi tekemättä. Molemmissa sekä HBAssa että OBassa ymmärtääkseni opiskelu jaksotettiin tavoitteellista valmennusta tukevaksi. Tavoitteena kai oli huolehtia myös siitä, että päättötodistuksen avulla on mahdollisuus tehdä valintoja työelämän, jatko-opiskelun tai ammattikoripalloilijan uran toteuttamiseksi. HBAssa se on edelleen mahdollista. Toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittamisen osalta tähän on tainnut tulla nyt ilmeisiä haasteita.
Toivon, että Driven vetäjät ymmärtävät sen, että nyt he ovat vastuussa 60 nuoren tulevaisuudesta, ei vain kuuden tai kahdeksan. Se on iso vastuu! Kaikille ei löydy sijaa jenkkiyliopistoissa saati junnusarjojen jälkeen kotimaisista liigajoukkueista. Mitä sen jälkeen?
Hyvin pitkälti samaa mieltä. Tosin tuo finaalipeli ratkesi pitkälti penkkien takana. Drive ei ollut joukkueena yhtään huonompi, jopa päin vastoin, mutta Borgomanero ja heidän valmentajansa pystyivät muuttamaan pelityyliään ottelun alun jälkeen ja löysivät toimivat lääkkeet Driven fyysisyyteen ja aggressiiviseen prässiin toisen neljänneksen lopulta alkaen. Grahamin kikkapussista ei sen sijaan löytynyt enää uusia temppuja ja Borgomanero marssi voittoon. Ehkä myös tiiviin turnauksen ja kuluttavan pelityylin yhdistelmä alkoi ottelun lopussa näkyä Driven pelaajien pienoisena väsymyksenä.Katselin Youtubesta hieman kelaillen ja hieman valikoiden noita Driven Belgia-pelejä. Heille siis ilmeisesti tästä Joulu-turnauksesta hieno ja kunnioitettava hopea-sija italialaisjoukkue Borgomaneron jälkeen. Turnauksen nettisivujen perusteella joukkueita turnauksessa oli aika laajalti, yhteensä kaksikymmentä, muun muassa Yhdysvalloista, Liettuasta, Saksasta, Sloveniasta ja Espanjasta - Belgian ja Hollannin lisäksi.
En ole mikään eurooppalaisen nuorisoakatemian voimasuhteiden asiantuntija tai en itse asiassa tiedä tuosta maailmasta juuri mitään, mutta pelien perusteella sanoisin, että joukkueiden taso oli aika vaihteleva ja aivan kärkiporukoita maanosasastamme tuolla ei nähty. Pelien näkemisen ohella tämä huomio perustuu yksinkertaisesti joukkueiden nimiin, josta Alba Berliinin oli ainut tunnistettava tällaiselle sivukommentoijalle.
Arvioisinkin siis, että turnaus oli ehkä tuollainen 2./3. -kategorian turnaus. Eli suurinosa joukkueista oli vakavastiotetettavia, urheilu edellä toimivia nuorisoakatemioita. Maaosan kirkkaimmat helmet kuitenkin tuolta puuttuivat - Espanjan ja Ranskan tallit etunenässä.
Driven joukkue oli mielestäni oikeastaan jokaisessa pelaamassaan pelissä melko ylivoimainen, finaalia lukuunottamatta tietysti. Muutamassa muussakin pelissä joukkueen peli hieman takkusi ajoitellen, mutta tarvittaessa espoolaiset kykenivät laittamaan puolustuspäässä sellaisen agressiivisuuden tason päälle, että voittajajoukkue Borgomanerokin oli ajoittain vapisemassa ja murtumassa.
Joukkueessa pelaa usea erittäin lahjakas pelaaja, vaikka on toki muistettava, että NBA:ssakin pelaa tällä hetkellä jo usea vuonna 2004-syntynyt pelaaja. Yhtä kaikki, en itse muista nähneeni yhtä lahjakasta ja agressiivista suomalaista nuorisojoukkuetta. Ehkäpä Lauri Markkasen ja Mikael Jantusen tähdittämät HBA:t vuosia takaperin olivat suurinpiirtein samaa sarjaa. Ehkäpä paremiakin. Mahdotonta sanoa.
Instagrammin syövereistä kuuntelin Justice Grahamin semifinaalipelin jälkeisen haastattelun, jossa hän kehui suomalaista yhteiskuntaa, mutta antoi myös selväsanaisesti ymmärtää, että Driven tilanne suomalaisessa koripallomaailmassa on ristiriitainen ja ikävä. Esimerkkinä joidenkin Drive-pelaajien jättäminen pois nuorisomaajoukkueista. En ole itse missään tekemisissä suomalaisen koripallon kanssa tällä hetkellä, mutta pidän tätä asianlaitaa hyvin valitettavana. Kaikilla osapuolilla, kuten pienissäkin konfliktitilanteissa aina, on varmaan jonkin verran syytä katsoa peiliin.
Kapeasta koripallon näkökulmasta sanoisin näkemieni pelien perusteella, että Justice Graham on erinomainen koripallovalmentaja. Hän on varmasti joissain valmennuksellisissa (erityisesti motivointi) asioissa jopa Suomen paras. Joukkue pelaa yhtenäisesti ja joukkue-edellä, mutta samalla joukkueen pelaajat ovat oppineet amerikkalaisen koripallon parhaita puolia - suoraviivaista oman vastustajan haastamista, periksiantamattomuutta ja valtavaa itseluottamusta.
Suomalaisen koripallon yksi suurimmista opinkappaleista ja arvoista on yhteiskuntaammekin paljon määrittelevä yhteistyö. Tämä sana toistuu melkeinpä jokaisessa haastattelussa, jossa Koripalloliiton valmennuksenjohtaja Dettmann on pääosassa. Yhteistyön tekeminen on helpomaa, mitä säyseämpiä ja samalla lailla ajattelevia kanssaihmiset ovat. Tai jotain sinne päin. Päätän samalla epäselvällä linjalla: amerikkalaisesta kultuurista tuleva ihminen on todennäköisemmin intohimoisempi, perusteettomasti itsevarmempi, sosiaalisempi, kumartelemattomampi, huumorintajuisempi ja äkkipikaisempi kuin keskimääräinen suomalaisessa kulttuuripiirissä kasvanut ihminen.
Aikalailla samaa mieltä ja pelit katseltu. Hyvää oppia pojille ja myös sinne penkintaakse ja tappio teki vaikka se ikävää onkin finaalissa tälle porukalle varmasti myös hyvää ja sitä kikkapussia kun ei ole pahemmin U19 Sm-sarjassa tarvinnut kaivella niin nyt tuli haastetta senkin osalta. Turnaus konsepti ja agressiivinen prässi aivan varmasti alkaa painamaan jaloissa ja sitäkautta siellä päässä, mutta ihan voitettavissa oli mielestäni se finaalipeli.Hyvin pitkälti samaa mieltä. Tosin tuo finaalipeli ratkesi pitkälti penkkien takana. Drive ei ollut joukkueena yhtään huonompi, jopa päin vastoin, mutta Borgomanero ja heidän valmentajansa pystyivät muuttamaan pelityyliään ottelun alun jälkeen ja löysivät toimivat lääkkeet Driven fyysisyyteen ja aggressiiviseen prässiin toisen neljänneksen lopulta alkaen. Grahamin kikkapussista ei sen sijaan löytynyt enää uusia temppuja ja Borgomanero marssi voittoon. Ehkä myös tiiviin turnauksen ja kuluttavan pelityylin yhdistelmä alkoi ottelun lopussa näkyä Driven pelaajien pienoisena väsymyksenä.
Yhtä kaikki hyvä turnaus ja hyvä finaalipelikin Drivelta ja erinomaista oppia sekä joukkueelle että valmentajalle. Erityisen tärkeää pelaajien kehitykselle että saivat pari kovaa peliä, joita ei U19 SM-sarjassa ole juuri tälle joukkueelle tarjolla.
Asiaa tarjoaa Lev Rubin. Mietittäessä esim. Balkanin maiden korislahjakkuuksia, niin kyseessä tuskin on pelkästään perinteet ja hyvät junnuvalmentajat (niilläkin tietysti suuri merkitys). Siellä ei kuitenkaan tätä säyseyttä luultavasti pahemmin korismatseissa ja -treeneissä ole.
Tietysti yhteiskunnatkin ovat monin tavoin kaukana suomalaisesta.
Toivottavasti uusi vuosi tuo mukanaan suomalaiseen koripalloon lisää hyvää mieltä, pelaamisen iloa ja erityisesti joukkuehengen merkityksen ymmärtämistä valmentajille. Ehkä silloin joukkueen sisäisiä välejä ei tarvitse selvitellä nyrkkitappeluin tai muita joukkueita / valmentajia mustamaalaten vaan koripallokentällä pelillisesti mittaa toinen toisistaan ottaen. Rauhaa ja rakkautta!
Mikä yhdistys? Miten se on mahdollista?Kannustamme varmasti samaan hengenvetoon myös Koripalloliittoa kertaamaan säännöt pelaavien joukkueiden vaatimuksista. Taisipa jokin aika sitten käydä niin, että sarjaa pelasi ei-rekisteröity yhdistys.
Jostain syystä on todettava myös, ettei arvoilla ole paperilla merkitystä, jos niitä ei eletä todeksi. Arvot koskevat yhdenvertaisesti meitä kaikkia. Meillä jokaisella on oikeus olla oma itsensä. Toisten asiaton kohtelu, kuten epäkunnioittava puhe, valehtelu jne. eivät näihin arvoihin mahdu.
Löi joukkuekaveriaan nyrkillä kasvoihin harjoituksissa - sai potkut
Koripallon miesten I-divisioonassa pelaavan Äänekosken Huiman toiseksi paras pistemies ja joukkueen syöttötilaston ykkönen amerikkalainen Justice Graham on saanut potkut joukkuestaan.www.is.fi
Löi joukkuekaveriaan nyrkillä kasvoihin harjoituksissa - sai potkut
Koripallon miesten I-divisioonassa pelaavan Äänekosken Huiman toiseksi paras pistemies ja joukkueen syöttötilaston ykkönen amerikkalainen Justice Graham on saanut potkut joukkuestaan.www.is.fi
Uskaltaisin väittää, että jenkkilukio kutsuu jo ensi kaudella.Uskaltaisin väittää, että tänä vuonna 18-vuotta täyttävällä Aaron Ekwerellä ei tule olemaan suurta ongelmaa sopeutua tuonne amerikkalaiseen koripallomaailmaan, jos hän sinne aikanaan haluaa ja terveenä pysyy.
Se onkin käytännössä ainoa vaihtoehto, koska Ekweren pitäisi pelata jenkkilukiossa senior-vuottaan jo periaatteessa nyt. Sikäläinen koulutusjärjestelmä ei ole yhtä standardisoitu kuin meidän eli syntymävuoden ja luokan välillä on enemmän vaihtelua, mutta pääsääntöisesti 2006-ikäluokka suorittaa nyt senior-vuottaan. Suurin osa eurooppalaisista menee pelaamaan jenkkilukioihin vuoden keskimääräistä aikataulua myöhässä, kuten vaikka Little ja Elliot Cadeau. Se on vielä kohtuu yleistä, mutta että senioriksi sinä vuonna kun täyttää 19 vuotta... Siinä tapauksessa joku prep school tai junior college olisi paljon sopivampi valinta.Uskaltaisin väittää, että jenkkilukio kutsuu jo ensi kaudella.