Vs: Koripallon MM-kilpailut 2014 (30.8.-14.9.)
Lohko B
10. Argentiina
Pablo Prigioni
Viime arvokisat - 2012 Olympialaiset
4,2 pistettä
1,8 levypalloa
6,5 syöttöä
28,0 minuuttia
Pablo Prigioni. Tuo Argentiinan pampan itätuulien muovaava muovinaama, jota miehet ihannoivat ja Rööriroope haluaa. Kisojen kokeneimpia pelaajia, jolla kasvoi jo munakarvat, kun nämä campazzot ja bortolinit opettelivat vielä käyttämään isojen poikien vessaa.
Pakko tunnustaa, että Pablo Prigioni on minun man crushini. Minä jumaloin hänen pelityyliään ja epäitsekkyyttään, jota hän osoitti Tau Ceramicassa. Pallovarmuus, syöttöjen katsominen viimeiseen asti sekä pelinjohto olivat täyttä priimaa.
Prigionin ja Zoran Planinicin johtama Tau Ceramica voitti Espanjan mestaruuden 2008 ja vuotta myöhemmin Pablo siirtyi Real Madridiin, koska Ettore Messina halusi hänet. Todennäköisesti Ettore on itkupotkuraivonnut Madridin toimistollaan siihen malliin, että Pablolle lyötiin niin paljon rahaa nenän alle, ettei siitä vain voinut kieltäytyä.
Kausina 2009-2011, jotka Pablo vietti Madridissa, ei seura saavuttanut yhtään mitään. Ehkä jotain joukkueen silloisesta tilasta kertoi se, että Carlos Suarez oli joukkueen avauksen pelaaja. Rodriguez ei ollut vielä prime-iässään, Mirotic oli nouseva tähti ja Sergio Llull, vaikka hyvä pelaaja onkin, oli joukkueen ykkösskoraaja. Ei mihinkään.
Kahden Madrid-kauden jälkeen Pablolle koitti paluu tuttuun ja turvalliseen Tau Ceramicaan, joka oli vaihtanut tässä välissä nimensä Caja Laboraliin. Joukkueessa Pablo joutui jakamaan aloituksen paikkansa kaksitoista vuotta nuoremman Thomas Heurtelin kanssa. Paperilla joukkue oli jälleen hyvä, mutta Pablo ei vieläkään onnistunut voittamaan yhtikäs mitään joukkueessa, joka oli Teletovicin joukkue.
Kesällä 2012 jouduin hieman hieraisemaan silmiäni luettuani Pablon olevan New York Knicksien kiikarissa. Tämän jälkeen Pablo pirautteli intensiivisesti entiselle joukkuekaverilleen Scolalle ja tiedusteli, millaista peli on toisella puolella maapalloa. Ei varmaan joutunut kauankaan miettimään siirtoa NBA:han. Itseäni hekotuttaa vieläkin, että porukka puhuu forumeilla Koposen olevan liian vanha NBA:han 26-vuotiaana, mutta Pablo siirtyi sarjaan 35-vuotiaana. Kunnon statement.
NBA:ssa Pablo on ollut, jos se vaan on yhtään enemmän mahdollista, pass-first -pointti. Seurasin puolikkaan pelin New Yorkilta viime kaudelta, mutta lopetin siinä vaiheessa seuraamisen, kun Anthony otti kymmenettä hypäriä putkeen muutaman minuutin sisään. Pablon hyökkäysrooli on todella minimaalinen, eikä se tuon suuremmaksi ainakaan New Yorkissa kasva. Ehkä toisessa joukkueessa voisi, vaikkakin Pablolla on edelleenkin kohtalaisia puutteita hyökkäyspelaamisessaan.
Maajoukkueessa Pablo on ollut aloittava pointti sen jälkeen, kun Pepe Sanchez siirtyi syrjään. Jokainen tietää, että Pablon 37-vuotiaalla koneistolla ei enää kovinkaan monta arvokisaa vedetä läpi, vaan Facundo Campazzo tulee varmaankin jo seuraavissa olympialaisissa olemaan aloittava pelintekijä. Voin kuitenkin luvata, että jos tuleva superjunnu seuraa Prigionin pelinjohtamista sekä Scolan post-liikkeitä, saattaa tästä jäädä jotain myös omaan työkalupakkiin.
Tilastorivi näissä kisoissa:
5,2 pistettä/5,1 syöttöä