Vs: Maajoukkue matkalla kohti Sloveniaa - Road to Eurobasket 2013
Shokkivau! Suomen urheilussa menestystä mitataan sekunteina, sentteinä sekä räkänä poskipielissä. Yllättikö edes Juha Mietoa? Seuraa faktoja:
[list type=decimal]
[*]Suomen urheilu on aina 2000-luvulle asti ollut yksilölajikeskeistä. Olympiakomitean käsityksen mukaan joukkueurheilu on valeurheilua. Pallon potkiminen on neiteilyä, mutta keihään kiskominen niin, että vehje halkeaa, on äijämäistä.
[*]2000-luvulla yksilöurheilijat eivät pärjää sponsorikilpailussa. Tämän takia Olympiakomitea joutuu tukemaan yksilölajeja, jotta nämä eivät kuole kokonaan pois kartalta. Sama kuin yrittäisi kiistää evoluution.
[*]Kuka muksu haluaa tulevaisuudessa lähteä piikittämään hormoneja itseensä yleisurheilussa, kun voi valita mukavan joukkueurheilulajin?
[/list]
Jalkapallon tukien pienyys on suoranainen vitsi, eikä hiihtolajien tukien määrää pysty järkisyillä perustelemaan. Kertonee aika paljon Suomen urheiluskenen kieroutuneisuudesta. Tilanne, jossa harrastajamääriltään suurimmat lajit saavat vähemmän tukea kuin pienet lajit, on pervoa.
Muutama hauska huomio:
- Curlingliitto sai enemmän tukea kuin Koripalloliitto vuosina 2003, 2005-2007. Kuinka monta ammatticurlingpelaajaa Suomesta löytyy?
- Jari Porttila itkee twitterissä ja Turharuudussa, ettei Suomella ole varaa lähettää maksimimäärää (3) mäestäputoajiaan sijoittumaan sijoille 30-40 mäkiviikolle, vaikka mäkihyppy saa kaksinkertaisen määrän tukea koripalloon verrattuna. 12 koripalloilijaa on aika paljon enemmän kuin 3 mäkihyppääjää.
- Kanoottiliitto (mikä helvetti) sai vuoteen 2008 asti enemmän tukia kuin Koripalloliitto.
- Roger Talermon tultua vuonna 2004 OK:n puheenjohtajaksi hiihtolajien tuki nousi 200 000 eurolla. Sattumalta Talermo oli aiemmin toiminut freestylehiihtoliitossa. What are the odds?
Kannatta lukea, mitä kansan syvät rivit ovat asiasta mieltä tuolta kommenttiosiossa. Sen perusteella voidaan väittää, että ammattiurheilijat ovat ammattipummeja. Pakko se on uskoa.