Koripallo.com

NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Idän/Lännen Finalistit?


  • Äänestäjiä
    58
  • Poll closed .
Viestejä
9 123
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Pientä sunnuntai-illan hassuttelua ennakon muodossa.

okc.gif
NBA FINALS 2012 PREVIEW: OKLAHOMA CITY THUNDER VS. MIAMI HEAT
miami_heat.png


OKC ROSTER:

Kevin Durant
Russell Westbrook

------------------------
James Harden
Serge Ibaka

------------------------
Kendrick Perkins
Thabo Sefolosha
Derek Fisher

------------------------
Nick Collison

james-harden-2012-06-01-300x300.jpg


Muut tuskin pahemmin kentällä käyvät. Oklahoma ja Miami ovat kaksi aivan eri tavalla rakennettua joukkuetta. OKC draftimenestys on ollut upeaa näiden neljän ensiksi listatun miehen osalta. Hardenin valintaa aikanaan kritisoitiin aika kovasti, mutta mies on kehittynyt hiljalleen todella kovan luokan pelimieheksi. Listan muista pelaajista Perkins treidattiin suorastaan nerokkaassa treidissä Jeff Greeniin, joka sittemmin kosahti sydänvikaan. Sefolosha saatiin Bullsista ykköskierroksen varauksella, joka kostautui lopulta Taj Gibsoniksi. Fisher hankittiin ilmaiseksi Lakersin potkittua miehen pois, ja Collison on ollut mukana jo Seattlen vuosista asti.

Joukkueen ehdoton ykköstähti ja liideri on Kevin Durant, joka on liigan eittämättä paras scooraaja sekä vaarallisin clutchpelaaja. Russell Westbrook on paljon paskaa niskaansa saava atleettinen pelintekijä, jonka peli perustuu pitkälti miehen nopeuteen ja fyysisyyteen. Kaikesta kritiikistä huolimatta hän on tärkeä pelaaja varsinkin Oklahoman nopeiden hyökkäysten katalysaattorina. James Harden ja Serge Ibaka ovat nousemassa erinomaisten roolipelaajien kategoriasta tähtipelaajien kategoriaan. Harden tuo penkiltä liigan parasta second unit osaamista. Mies on loistava hyökkäyspäässä jokaisella osa-alueella, osaa tehdä peliä, osaa scoorata ja on tappava kolmosten nakuttaja. Ibaka on ehkä liigan pelätyin blokkiuhka, ja erinomainen puolustaja. Paljon on puhuttu miehen minuuttilimiitistä, jota Brooks aika usein soveltaa, jättäen "Blockakan" usein jopa alle 30 minuutin peliajan.

Roolipelaajaosastolta Perkins on "bruised veteran", oman pään korinalusjyrä, joka pelaa todella kovaa. Hyökkäysuhkaa miehestä ei ole, ja Oklahoman suurin puute lieneekin tällä hetkellä low postista puuttuva scoring threat. Sefolosha on erinomainen 1v1-puolustaja, joka on tullut tutuksi Kobe Stopperina, ja oli suuressa roolissa Tony Parkerin hiljentämisessä Spurs-sarjassa. Fisherin Derek on kaikille tuttu viiden sormuksen veteraani, joka on pelannut läpi jokaisen mahdollisen paineskenaarion tässä liigassa. Jos tarvitset isoja koreja ottelun ratkaisuhetkillä, tiedät Fisherin pystyvän sellaisia tarvittaessa tekevän.

MIA ROSTER:

LeBron James
Chris Bosh
Dwyane Wade

------------------------
Shane Battier
Mario Chalmers
Udonis Haslem

------------------------
Mike Miller
Joel Anthony


Boshshouts.jpg


Turiafilla ja Colella voi näiden lisäksi olla marginaalista käyttöä sarjan aikana. Siinä missä Oklahoma on rakennettu pitkälti draftaamalla ja pohjalta kärkeen pelaamista opettelemalla, on Heat luovinut vahvemmin vapaiden agenttien markkinoilla. Wade, Chalmers, Atnhony ja Haslem ovat toki pelanneet koko uransa Heatissa, mutta Bosh ja James tulivat sisään UFA-statuksella. Battieriin ja Milleriin käytettiin MLE:t viime ja toissa kesänä. Joukkuetta on kritisoitu todellisen pelintekijän sekä korinalustalle sijoitettavan riittävän isokokoisen puolustavan sentterin puutteesta.

Joukkue elää ja kuolee sen ykköstähden, LeBron Jamesin, pelisuoritusten varassa. Pudotuspeleissä historiallisen huikealla tasolla pelannut LBJ on saanut vaihtelevaa taustatukea Miamin entiseltä Batmanilta, Dwyane Wadelta, jonka otteissa näkyy ilmiselvästi miestä tälläkin hetkellä kiusaavat loukkaantumisongelmat. Tosin loukkaantumisongelmilla tai ilman, tämän kauden aikana on käynyt selväksi, ettei Waden ja LeBronin yhteispeli loppujen lopuksi ole osoittautunut niin hedelmälliseksi kuin aluksi toivottiin.

Loppujen lopuksi Miamin Superystävien toiseksi tärkein lenkki onkin Chris Bosh, jonka monipuolinen osaaminen hyökkäyspäässä on omiaan vapauttamaan muutoin hieman köyhäksi jäävän Heatin hyökkäyspelikirjan uuteen lentoon. Bosh on ollut erinomainen molempien kausien pudotuspeleissä, ja siksipä miehen loukkaantuminen olikin jättimäinen takaisku joukkueelle. Bosh pelaa edelleen toipilaana, joka näkyy selvästi miehen peliesityksissä. Toivon mukaan kaveri toipuu finaalien aikana ainakin lähelle omaa todellista tasoaan.

Ison kolmikon takana päävastuun joukkueen pelaamisesta kantavat Chalmers, Battier ja Haslem. Haslemin hustle on korvaamaton apu joukkueelle, kuten on myös Battiern puolustusosaaminen. Tämän lisäksi Battier on parantanut kaukoheittopeliään kauden aikana kiihtyvällä tahdilla, ja on tällä osastolla Miamin ykkösase Mario Chalmersin kanssa. Chalmersilta ei voi odottaa pahemmin pelintekijyyttä, mutta kolkkien lisäksi hänellä on kohtalaiset taidot kupille ajamisesta, ja osaapa mies myös transition offensessakin löytää ne parhaat korintekijät hyvällä prosentilla.

Miller on tällä hetkellä miltei pelikyvytön loukkaantumisten takia, joten kaikki mitä häneltä saadaan on pelkkää plussaa. Toivottavasti muutama kolmonen tärkeisiin paikkoihin. Anthony on joukkueen paras puolustava iso mies, mutta Oklahomalta ei hänelle taisteluparia löydy. Tosin Anthonyn isoin avu lienee Oklahoman takamiesten häiritseminen apupuolustajan virasta.

Valmennus:

Spoelstra vs. Brooks

Heat%20Celtics%20Basketball.JPEG-01444.jpg
scott_brooks_main.jpg


Brooks on entinen NBA-pelaaja, joka teki uransa pelintekijän paikalla. Valmentajana hänellä ei ollut päävalmennuskokemusta NBA:sta ennen ylenemistään Oklahoman ykköskoutsiksi. Tappiollisen ensimmäisen kauden jälkeen hän on saanut joukkueensa pelaamaan voitollista koripalloa. Joukkueen ensisijainen hyökkäysoptio on Durantin Kevin, joka tykkää scoorata monin eri tavoin, mutta on erityisen tappava liikkuessaan ilman palloa hypäripaikkoihin, joihin hänelle syötetään palloa heitettäväksi suoraan rytmiin. Westbrook pystyy halkomaan puolustuksia räjähtävillä ajoillaan, ja Harden johtaa second unitin hyökkäystä omalla monipuolisella pelaamisellaan. Westbrook ottaa paljon hypäreitä scriineistä, ja muuten pelataan suht paljon pick and pop meiningillä, jossa myös Ibaka pääsee osallistumaan hypäritalkoisiin. Mitä olen OKC:n pelejä katsonut, niin joukkue on erittäin tehokas päästessään juoksemaan nopeita, ja varmasti he pyrkivät tätä peliä pelaamaan mahdollisimman paljon myös Heatia vastaan.

Puolustusosaamisesta Oklahomaa ei erityisesti tunneta, vaan joukkue on NBA:n mittapuulla suht keskinkertainen nippu tällä osa-alueella, ja luottaakin osaamiseensa korintekokisoissa. Tämä johtunee osin myös suuresta määrästä pallonhallintoja molemmin puolin, lieneekö Oklahoma yksi kovatempoisimmista joukkueista liigassa?

Miamin pelityyli lähtee ennen kaikkea puolustuksesta, ja joukkue onkin aina pudotuspelien aikaan liigan tukahduttavin ja intensiivisin oman korin varjelija. Heat ei tyypillisesti ole kiinnostunut lähtemään mukaan juoksukilpailuihin, vaan pyrkii hidastamaan pelin tempoa mahdollisimman paljon, käyttäen hyökkäyskelloa miltei aina parikymmentä sekuntia. Heatin suurimpia prioriteetteja on nollata vastustajan nopeat, toki samalla käyttäen hyväkseen jokaisen mahdollisuuden, jonka he itse saavat. LeBronin ja Waden johdolla joukkue onkin sarjan vaarallisimpia joukkueita päästessään juoksemaan ylös kenttää.

Hyökkäyspäässä on tapahtunut jonkin verran kehitystä viime vuoteen nähtynä. Näkyvimmät muutokset ovat mielestäni Waden ja LeBronin lisääntynyt pelaaminen selkä koria päin sekä LeBronin kasvanut määrä pallottoman liikkeen pallonhallintoja. Hyökkipelikirja on toki edelleen aika isolaatiopainotteinen Waden ja LeBronin suuntaan, mutta toivon mukaan Bosh saadaan loukkaantumisen jäljiltä mukaan taas systeemeihin. Muille pelureille pelataan lähinnä vapaita paikkoja korin alle tai kaaren taakse, muutoin hyökkäysvariaatiot jäävät lähinnä Chalmersin penetraatioiden varaan.

Valmentajien kaksintaistelusta en lähde sanomaan mitään. Kumpikaan ei ole erityisen kokenut NBA-koutsi, ja finaalikokemusta on vain Spoelstralla surullisten kuuluisien Dallas-finaalien verran. Varsinkin Spoelstra on saanut paljon kritiikkiä osakseen kyvyttömyydestään tehdä muutoksia pelin sisällä ja ratkaisuhetkien kuvioista. Brooks päihitti valmentajavelho Popovitsin Lännen finaaleissa, joten hänellä lienee paineettomampi tilanne finaaleja ajatellen. Nähtäväksi jää onko valmentajien osaaminen merkityksellisessä roolissa näissä finaaleissa.

Key Points:

* LeBron James vs. Kevin Durant

Tilastovertailu:

LBJ 30.8PPG/9.6RPG/5.1APG/1.9SPG/0.8BPG/0.508FG%/0.718FT%/0.275 3P%

K-Smoove 27.8PPG/7.9RPG/4.2APG/1.5SPG/1.3BPG/0.505FG%/0.870FT%/0.364 3P%

2eelow2.png


NBA Finaaleissa nähdään historiallinen tilanne liigan kahden parhaan pelaajan kohdatessa toisensa. Tilanteesta tekee entistä eeppisemmän se, että ainakin LeBron tulee puolustamaan Kevin Durantia runsain mitoin sarjan aikana. Oletettavaa on myös se, että Durant nähdään aika ajoin LeBronin viittana. Mies pystyy koollaan häiritsemään LeBronia niin postissa kuin ajoissa. LeBron on näistä kahdesta kuitenkin se parempi puolustaja, joten etu tällä osa-alueella lienee LeBronilla. Durant on tosin niin kova scooraaja, ettei hän varmastikaan jää alle keskiarvojensa, mutta parempi indikaattori lienee heittoprosentti, jonka olisi syytä tippua alle viidenkymmenen. LeBron on pelaajista kokonaisvaltaisempi, ja hänen kädenjälkensä näkyy Heatin pelissä laajemmin kuin Durantin Thunderin joukkueessa. Durantin etuna lienee "clutch factor", jonka ansiosta Thunder on viimeisillä minuuteilla ratkaistavien pelien ykkössuosikki. Mielenkiintoista nähdä lähteekö Heat painostamaan palloa erityisesti pois Durantin käsistä vai luotetaanko LeBronin puolustusosaamiseen näissä tilanteissa.

* Kestääkö Westbrookin/Waden pää? Onko sillä väliä?

Miten Robinit pärjäävät? Waden otteet ovat olleet todella ailahtelevia, tosin hän on pelannutjoka pelissä paremmin ottelun jälkimmäisen puoliskon. Uskon Heatin olevan todella vahvoilla, jos Wade pystyy pelaamaan edes 3 ottelua parhaalla mahdollisella tasollaan yhdessä LeBronin kanssa. Silloin Heatin voittaminen on todella vaikeaa.

Westbrookia tullaan taas kritisoimaan mitä todennäköisimmin todella paljon, mutta onko Westyn peliesityksillä kovin suurta merkitystä Thunderin menestykselle? Ainakaan Spursia vastaan hänen ei tarvinnut voittopeleissä esittää mitään erikoista, päinvastoin Westy oli tilastollisesti jopa parempi tappiopeleissä. Hän scoorasi voitollisissa 3. ja 4. pelissä yhteensä 17 pistettä, joten selvästikään miehen scooraamista joukkue ei kovin kipeästi kaipaa.

* Supporting cast

Voimmekin siis olettaa, että Thunderin pisteidenteko on useamman pään varassa kuin Heatin. Tulemme todennäköisesti näkemään Heatin "Isolta Kolmoselta" isompia pistemääriä, kun taas Thunderilla ratkaisijat voivat vaihtua laajemmalla skaalalla pelistä toiseen. Ja sitähän hyökkäysorientoitunut joukkue enemmän kaipaakin, jotta joukkueen peli rullaisi vapautuneesti. Heat nojaa enemmän kolmeen supertähteensä ja puolustukseensa, toivoen apumiesten osuvan saamistaan paikoista hyvällä prosentilla.

* Puolustus vs. Hyökkäys - "Defence Wins Championships?"

Näin sanotaan, ja tässä sarjassa tämä teesi joutuu taas testin alle. Jos puolustus todellakin voittaa mestaruuksia, pitäisi Heatin olla parempana pakkijenginä vahvoilla. Itse uskon ottelusarjan ehdottoman ykköskysymyksen olevan nimenomaan se, saako Heat puolustuksellaan turhautettua Oklahoman ottamaan huonoja ratkaisuja (Durant isolation, Westbrookin puskeminen, contested 3 point shots) ja pois pelikirjastaan. Myös se, ettei Oklahomalla ole varsinaista sisäpeliuhkaa auttaa Miamia jonkin verran. Nyt kukaan isoista pelaajista ei joudu jatkuvan paineen alle, kun Oklahomalla ei ole ketään isoa, joka voisi omilla ratkaisuillaan haastaa Miamia. Tämän faktan pitäisi antaa Spoelstralle jonkin verran lisää pelimerkkejä joukkueen puolustuksen suunnittelemiseen.

Toinen avaintekijä ovat sitten todennäköisesti ne supertähti vastaan supertähti hetket otteluiden lopuissa, joissa mitataan kummalla joukkueella on kylmäverisemmät yksilöt. Jos ensimmäinen pointti nousee avainasemaan, uskon Heatin mahdollisuuksiin. Jos jälkimmäinen, on Thunder vahvoilla.

Bonushuomautuksena heitettäköön kehiin Thunderin kotietu. Fanaattinen oklahomalaisyleisö pitää huolen siitä, ettei Miamilla tule helppoa vastustajan talossa. Jos Oklahoma vie kaksi ensimmäistä kotipeliään, on Heat näissä 2-3-2 tyylin finaaleissa todella vaikean paikan edessä. Toivon mukaan Oklahoman talo ei osoittaudu liian kovaksi paikaksi heti kärkeen.

Arvio: "Kaikkien merkkien sarja", mutta Heatin kannattajana luotan puolustuksen voimaan. Heatin joukkuepuolustus ja LeBronin henkilökohtainen panos Durantin hidastamisessa tarjoaa Heatille kaksi ottelupalloa 6. ja 7. peliin. Heat käyttää niistä toisen ja voittaa mestaruuden. LeBronin aikakausi alkaa siis vuodesta 2012.
 
Viestejä
1 766
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

King James sanoi:
Pientä sunnuntai-illan hassuttelua ennakon muodossa.
Täyttä asiaa alusta loppuun. Yllätyin hieman, kun rosterianalyysissäsi niputit Jamesin samaan kategoriaan Waden ja Boshin kanssa. Odotin jotain tälläistä:

MIA ROSTER:

LeBron James
------------------------

------------------------

Chris Bosh
Dwyane Wade

------------------------
Shane Battier
Mario Chalmers
Udonis Haslem

------------------------
Mike Miller
Joel Anthony


Noh, leikki sikseen. Henkilöhtaisesti olen hyvin vaikuttunut Oklahoman kasvusta joukkueena näissä playoffeissa. Puolenkentän hyökkäyksen liike ja "synergia" on parantunut jättimäisin harppauksin jokaisessa ottelusarjassa. Johtaen lopulta siihen, että Thunderin hyökkäys oli huomattavasti sujuvampaa kuin itse San Antonion Konferenssifinaalien viimeisissä otteluissa. Olen myös alkanut pikkuhiljaa pitämään Westbrookin pelaamisesta. Hänen pelinjohtajan kykyjen kasvu lienee suurin syy, miksi OKC on noussut uudelle tasolle.

Miami ei ole parantanut joukkuepelaamistaan läheskään niin paljoa kuin Oklahoma. Itseasiassa, Heatin hyökkäys on ajoittain ihan yhtä junnaavaa kuin se oli viime kaudella. Sen sijaan olen positiivisesti yllättynyt Miamin joukkueen ja sen tähtipelaajien henkisestä kasvusta. Viime vuonna Heat oli kerran oikeasti pahassa tilanteessa playoffseissa - Finaaleissa Dallasia vastaan. Ja kuten kaikki muistavat, se ei tosiaan päättynyt hyvin. Tänä vuonna Miami on ollut kuopassa jo kahdesti: Pacersia vastaan 1-2 tappioasemassa vieraskentällä, ja Bostonia vastaan kahdesti elimination-gamessa. Molemmat tilanteet hoidettiin kotiin tavalla, joka ei todellakaan jättänyt varaa jossitteluille. Hienoa kehitystä jo valmiiksi liigan parhaalta frontrunner-joukkueelta.

Tavallaan olen vähän pettynyt tästä finaaliparista, sillä koripallofanaatikkona haluaisin aina nähdä kaksi hienoa joukkuetta finaaleissa. Nyt vastakkain on liigan kaksi parasta yksilöihin, fyysisyyteen ja puolustukseen nojaavaa rosteria. Finaalien ajaksi täytyykin siis yrittää kytkeä "koripallopuristi"-kanava pois päältä, ja seurata ottelusarjaa puolueettoman fanin näkökulmasta, kiinnittäen erityistä huomiota maagisiin pelaajamatchuppeihin. LeBron vs. Durant, Harden vs. Wade, Bosh vs. Ibaka, Westbrook vs. noh, Chalmers ( ::)).

Oklahoma on Miamille kuitenkin ehkä se hankalin vastustaja koko Liigassa, sillä Thunderin ipanoilla riittää koko ja fysiikka tappelemaan Heatin starojen kanssa. Zombien oman korin suojeleminen on myös liigan eliittiä Perkinsin ja Ibakan ansiosta, toivottavasti pystyen pakottamaan Jamesin ja Waden hyppyheittoihin. Miamilla omaa korinalustaa eivät suojele niinkään isot, vaan Heat nojaa perimeterpuolustajiensa 1v1-pärjäämiseen.

tumblr_m5dz96PxUE1rpznnqo1_400.jpg


King James sanoi:
LeBronin aikakausi alkaa siis vuodesta 2012.
Miten se nyt menikään, maailma loppuu vuonna 2012...?
 
Viestejä
2 824
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Oikein hyviä analyysejä. Selkeää 7+ tavaraa.
Ainoa vain että Durantia ei LeBron pysty kuin vähän hidastamaan, ei millään riitä pysäyttämään.
 
Viestejä
96
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Kyllä se KJ osaa säväyttää viiltävillä analyyseillä kun siihen pistää aikaa ja eforttia, todella mukavaa luettavaa.

NBA:n tulevaisuuden kannalta tekee gutaa että juuri nämä joukkueet kohtaavat finaaleissa, vaikka allekirjoittanut elätteli toiveita oldschool-finaalista (snif). Kaksi nälkäistä joukkuetta, tähdet prime-iässä ja Boshia lukuunottamatta molemmilla joukkueilla ei ole loukkaantumisongelmia. Tästä voi hyvinkin kehkeytyä seuraava 'rivalry for the ages', tyyliin Lakers-Celtics kasariluvulla. Sitä NBA tarvitsee tällä hetkellä koska en näe kummastakaan konferenssista joukkuetta joka pystyisi kamppailemaan tasaväkisesti Thunderin tai Heatin tasolla seuraavan kolmen vuoden aikana.
 
Viestejä
1
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

4-1 Okc.lle on veikkaukseni, muistakaa tämä 8]

Westboork- Chalmers: Tarviiko edes mainita kumpi tämän vie, muutenki veikkaan ,että Russell tulee sarjassa tekeen mitä ja tekee isompia pistelukemia kuin Durant.

Harden/ Stefolosa- Wade: Menee OKC.lle tämäkin pari. Wade ei pärjää yksin näitä kahta vastaan. Toinen pakittaa Waden väsyksii jolloin toinen tulee kentälle nikkaroimaa aina sen 20pojoo.

Durant-James: Jamesin viimepelien perusteella hän on vahvemmilla. Riippuu pitkälti siitä pakittavatko nämä japmpat toisiian. Tiukka pari kuiteski. Toinen on paljon parempi heittäjä ja erittäin taitava. Toinen taas ei niinkään taitava pelaaja vaan käyttää massaa hyväksi.

Ibaka-Haslem: Menee Ibakalle kummassakin päässä. Se joka väittää muuta niin ei tiedä koripallosta mitään ;D

Perkins- Bosh: Ainoa selkeä pari joka kääntyy Miamille. Toki vain heittohypäreissä. Bosh ei pärjää Peralle postissa, mutta pera taas ei saa mitää aikaa hyökkäyksessä. +/- nolla tämä pari siis about.

Penkki suht tasainen. Miamilla on ehkä vähän parempia heittäjiä laittaa sisään. Kuiteski OKC.lla on henkinen mestaruus ote tästä koska heillä on Lakers legenda Derek Fisher, joka tunnetusti on Koben luottokaverina voittanut lukuisia mestaruuksia.
 
Viestejä
102
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

BigP sanoi:
4-1 Okc.lle on veikkaukseni, muistakaa tämä 8]

Westboork- Chalmers: Tarviiko edes mainita kumpi tämän vie, muutenki veikkaan ,että Russell tulee sarjassa tekeen mitä ja tekee isompia pistelukemia kuin Durant.

Harden/ Stefolosa- Wade: Menee OKC.lle tämäkin pari. Wade ei pärjää yksin näitä kahta vastaan. Toinen pakittaa Waden väsyksii jolloin toinen tulee kentälle nikkaroimaa aina sen 20pojoo.

Durant-James: Jamesin viimepelien perusteella hän on vahvemmilla. Riippuu pitkälti siitä pakittavatko nämä japmpat toisiian. Tiukka pari kuiteski. Toinen on paljon parempi heittäjä ja erittäin taitava. Toinen taas ei niinkään taitava pelaaja vaan käyttää massaa hyväksi.

Ibaka-Haslem: Menee Ibakalle kummassakin päässä. Se joka väittää muuta niin ei tiedä koripallosta mitään ;D

Perkins- Bosh: Ainoa selkeä pari joka kääntyy Miamille. Toki vain heittohypäreissä. Bosh ei pärjää Peralle postissa, mutta pera taas ei saa mitää aikaa hyökkäyksessä. +/- nolla tämä pari siis about.

Penkki suht tasainen. Miamilla on ehkä vähän parempia heittäjiä laittaa sisään. Kuiteski OKC.lla on henkinen mestaruus ote tästä koska heillä on Lakers legenda Derek Fisher, joka tunnetusti on Koben luottokaverina voittanut lukuisia mestaruuksia.

Ehkei nyt ihan noin selvä kuin annat ymmärtää... Nykyään vaikea saada noin helpolla mestaruutta.

Jos lähdetään West vs Maario parista. West todellakin on parempi scoraaja olen siis samaa mieltä, mutta kuitenkin Brooksin peluutuksella joutunee penkitetyksi jos alkaa hakemaan samankaltaisia pisteitä Kevinin kanssa. Tämä pari onkin tilastojen valossa OKC:n eduksi mutta kentällä se näkyy Thunder pelaajien turhautumisena jos peli jää paikalleen, Mario ennemmin luopuu pallosta kuin lähtee väkisin hyökkäämään 1vs5. Ja mikäs siinä kun voi aina antaa pallon ylöstuontivastuun Jamesille tai Wadelle.

Hardenin ja Thabon taistelu Wadea vastaan, tässä olenkin samaa mieltä jos Thunder lähtee aluksi puolustamaan ja hyökkäämään vasta toisella puolikkaalla tulee pelistä Heatille tämän parin tai kolmikon osalta paljon vaikeampi, näissä kyllä riittää spekuloimista, pisteet kuitenkin ratkaisevat joten Heat.

Durant vs Lebaron-pari tuleekin olemaan varsin mielenkiintoinen ja en siitä syystä heitäkkään tähän mitään veikkauksia koska finaaleissa aikaisemmat pelit menettävät merkityksensä. Ei siis kummallekkaan suoranaista etua.

The shot bloker vs Midrange. Johtuen siitä että joukkueet pelaavat finaaleissa saattaa Udoniksen käsi täristä ehkä jo pelin alkuhetkillä jolloin noita kaukaa kakkosia on paljon helpompi heitellä, saadaan Ibaka kauemmas korilta mikä antanee tilaa ajoille. Sergen hyökkäyspää on lähinnä donkkien lisäksi screenien tekemistä ja sen jälkeen pois tieltä. Pelit ratkaistaan kuitenkin 4. erässä joten tämä pari OKC:lle koska pallo ei silloin Haslemille enää tule ja mies kuitenkin on huonompi puolustaja ainakin omasta näkökulmastani katsoen.

Perkins vs Boshh Tämä pari on se joka saattaa ratkaista Lebronille sen mestaruuden, sillä jos Boshin on aikaansaava hyökkäyksessä niin puolustuksessa hän joutunee enemmän apumiehen hommiin koska pallo ei juurikaan tule Kendrickin haltuun. Screenien puolustus noussee siis arvoon arvaamattomaan, saako Bosh puolustuksen kuntoon vai viedäänkö Heattia näissä 6-0. Tämä pari menee kuitenkin Selkeästi Heatille, koska Kendrick ei pääse käyttämään kokoaan hyväkseen.

Penkeistä sen verran että Miami voi tarvittaessa laittaa kentälle sekä heittämiseen että puolustukseen kykenevän Shane Battierin tämä kaveri voi olla se joka säätelee Hardenin ja Thabon peluutusta. Miamin penkillä myös Cole, Miller, Curry ja Anthony joita todennäköisesti käytetään enemmän lepuutukseen kuin ratkaisujen tekemiseen. Thunderin penkiltä Mahtava Fisher joka omaa mielestäni maailman smootheimman kolmosen, kun se lähtee pelin ratkaisuhetkillä. Penkillä myös Thabo tai Harden tod näk Thabo, Collison sekä Cook jotka lepuuttaessaan saatavat saada jotain ehkä aikaiseksi. Penkki menee Heatille sillä sieltä löytvät ne tilastojen valossa paremmat pelaajat.

Tämän analyysin jälkeen voi vain miettiä kuinka helppoa on ratkaista joukkueiden välinen paremmuus mutta loppujen lopuksi pelaajat sen itse ratkaisevat. Saa nähdä, veikkaus kuitenkin Heatille 4-3 sillä ihan ihmetellä täytyy jos Okc voiton vie.

Pitkästä aikaa nuorta verta finaaleissa näin paljon, miinuksena tuo Fisher joka jälleen hankkimassa sormusta :p
 
Viestejä
1 404
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Ehkei nyt ihan noin selvä kuin annat ymmärtää... En muista ikinä nähneeni finaali sarjaa jossa toinen joukkue ei saisi edes kahta voittoa aikaiseksi.

2009 Lakers-Orlando 4-1. 2007 Spurs-LeBron 4-0.. Lakers-Nets 4-0, Lakers-Sixers 4-1, Pistons-Lakers 4-1 joten onhan näitä jo nähty 2000-luvullakin.
 
Viestejä
102
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

The Game sanoi:
2009 Lakers-Orlando 4-1. 2007 Spurs-LeBron 4-0.. Lakers-Nets 4-0, Lakers-Sixers 4-1, Pistons-Lakers 4-1 joten onhan näitä jo nähty 2000-luvullakin.
Korjasin virheeni, kuitenkin tarkoitin näitä viimeisimpiä sarjoja ;)
 
Viestejä
9 123
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Minkä takia koripallokeskusteluun on juurtunut niin sitkeästi tuo pelipaikkakohtainen pelaajavertailu, kun se ei oikeasti kerro mitään joukkueiden kokonaisuudesta.

Westbrook >> Rio Chalmers
Sefolosha <<< Wade
Durant < James
Ibaka > Battier
Perkins << Bosh
OKC Penkki >> Mia Penkki

= 5> - 6> -> 3-4 Miami voittaa.
 
Viestejä
102
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

King James sanoi:
Minkä takia koripallokeskusteluun on juurtunut niin sitkeästi tuo pelipaikkakohtainen pelaajavertailu, kun se ei oikeasti kerro mitään joukkueiden kokonaisuudesta.

Westbrook >> Rio Chalmers
Sefolosha <<< Wade
Durant < James
Ibaka > Battier
Perkins << Bosh
OKC Penkki >> Mia Penkki

= 5> - 6> -> 3-4 Miami voittaa.

Johtunee siitä että peleihin on helpompi hankkia ennakkotunnelmat nimenomaan vertailemalla pelaajia ja heidän saavutuksiaan, eikä heidän merkitystään kyseessäolevalle joukkueelle. Sitä paitsi se on hauskaa
 
Viestejä
98
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

King James sanoi:
Minkä takia koripallokeskusteluun on juurtunut niin sitkeästi tuo pelipaikkakohtainen pelaajavertailu, kun se ei oikeasti kerro mitään joukkueiden kokonaisuudesta.

Westbrook >> Rio Chalmers
Sefolosha < Wade
Durant = James
Ibaka > Battier
Perkins << Bosh
OKC penkki >> MIA penkki

= 5> - 3> -> 4-2 OKC voittaa.

Mutta kuten sanottua, joukkueet voittavat mestaruuksia, yksilöt saattavat ehkä ratkaista yksittäisä pelejä.
 
Viestejä
463
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Hyviä analyysejä. Tuosta Durantin pysäyttämisestä kun puhutaan, niin kyllä se Westbrook pitää huolen ettei Durantilla tule olemaan mitään huippu matseja. Liian harvoin Durant saa yli 20 heittoa, vaikka selvästi olisi ilmi liekeissä. Nyt kun vastassa on Chalmers, niin se voi vielä korostua.

Bosh ja Haslem voivat olla paha parivaljakko, koska ovat hyviä heittäjiä ja pitävät Perkinsin ja Ibakan poissa korin alta tai todennäköisemmin pussittavat vapaita heittoja sisään.
 
Viestejä
9 123
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

Lepedi sanoi:
Mutta kuten sanottua, joukkueet voittavat mestaruuksia, yksilöt saattavat ehkä ratkaista yksittäisä pelejä.

Yksilö > Joukkue, mutta nämä vertailut eivät kerro mitään.
 
Viestejä
1 404
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

King James sanoi:
Yksilö > Joukkue, mutta nämä vertailut eivät kerro mitään.

Joukkue > Yksilö, mutta nämä vertailut eivät kerro mitään, koska joukkue on muutakin kuin yksilöidensä summa.
 
Viestejä
9 123
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

MIAMI -- Amid a season in the rough with tired legs, choppy play and injuries galore, the Miami Heat and Oklahoma City Thunder provided a diamond Wednesday night.

It was a game that quenched the appetite for the competitors and fans alike. LeBron James and Kevin Durant glaring in each other's eyes and impressing, outdoing and challenging each other for entire quarters on end. Hard fouls and rough language. Technicals and flagrants. Pressure-stuffed moments in the final minute.

It left everyone wanting more, especially the players themselves as the beginning roots of a rivalry began to sprout. All that's needed is a meeting in the playoffs.

For that, all will have to wait and see. For the regular season, the Heat evened the series at 1-1 with a high-energy 98-93 win. It was their 17th straight home victory, but no win this season, in fact no game, has had quite the same intensity.

"This was a competitive warrior game where our guys can go in the locker room and look each other in the eyes," said Heat coach Erik Spoelstra as part of an adrenaline-fueled rant after the game in which he started referring to imagined enemies and looked as if he were ready to stand and beat his chest at one point. "Our guys showed up with a real warrior-tough mentality."

The warrior references and his players' postgame chest-bowing -- a perfect yin to the Thunder's yang of bitterness at the outcome -- about how they aren't to be pushed could be excused to a degree. It just wasn't your average Wednesday at the office.

It was channeled through James and Durant, whose individual battle was as entertaining as it was impressive. James steal, Durant block, James pull-up jumper, Durant dunk, James drive and foul, Durant laser-beam 3-pointer, James steal again.

This is how it was for swaths of the game, the audience drinking it in as the two Most Valuable Player candidates slugged it out. What it means for the actual award was secondary; that was not in their minds at all. It was the type of back-and-forth fans yearn for in these sorts of games.

After Durant struck a deep blow to James 10 days earlier in Oklahoma City when the Thunder whipped the Heat and Durant nearly posted a triple-double, James struck back. He had 34 points, 7 rebounds, 10 assists and 4 steals for perhaps his finest all-around performance of the season.

It came with a toll: James twisted his left ankle, rejammed his left ring finger and took a nasty fall off a foul from Russell Westbrook that might've been the turning point in the game.

"I need to find the best damn masseuse in Miami," James groaned after the game.

Durant's counter was not insignificant; he had 30 points. including nine in the fourth quarter. But James got the best of him this time, helping force most of Durant's career-high nine turnovers with his activity on defense.

But just stopping with the Durant-James interplay would not be appropriate -- there was so much more happening. From Dwyane Wade returning from a minor knee injury to engage in a rugged battle of offensive attrition with Westbrook -- the two of them combined to miss 28 shots -- to Chris Bosh recovering from a woeful shooting performance to make a clutch jumper in the final minute.

More intriguing, though, was the sense of dislike between the teams that seemed to grow throughout the game. Understand this has been festering for a while, seeds getting dropped over the past year.

Last season, it was Durant who objected to some of Bosh's trash talk, prompting Durant to say: "There's a lot of fake tough guys in this league and [Bosh] is one of them."

Earlier this season Kendrick Perkins took offense to a James tweet congratulating Blake Griffin for a dunk over him. He told Yahoo! Sports: "I just feel [James] is always looking for attention and he wants the world to like him."

All that talk got real Wednesday when Perkins was given a technical for hitting Wade in the head on a drive to the basket. Then moments later, Westbrook was hit with a flagrant foul when he caught James from behind on a breakaway, pulling him off balance and sending him sprawling to the floor.

After the Westbrook foul, which happened with the Heat down seven points, Wade gathered his team together and started barking. It ended up kicking off a run that enabled the Heat to take the lead by halftime and changed the nature of the game.

"I said, 'Look what they're doing to us, look at what they're doing to our guys,'" Wade said. "When it's time for these kind of games, we have guys who can step up and do it. We're not fake tough guys, we're not TV thugs. We go out and play basketball. When it's time to get into the fight, we have a lot of guys who can get into it."

James, meanwhile, stopped just short of calling Westbrook's play dirty.

"I don't know, I'm not one to say it was a dirty play or not a dirty play, I'll let you guys decide," James said. "It's a dangerous play. Just look at the other end, Russ being as athletic as he is going down the lane and someone tries that. It's a fine line."

The talking didn't just take place in the locker room. Durant and Westbrook were in a constant conversation with the Heat bench, glaring over after made baskets. When it was over, there were no handshakes, just a small Durant wave to James, his offseason training partner.

It was unspoken, but it had an "until we meet again" vibe.

Not possible, of course, unless it's in the Finals. After a great start, recently the Heat haven't looked like they were ready for such a run. But this victory left them again thinking anything was possible and tied them with the Thunder in the loss column and pulled them to within two games of the Bulls for the best overall record. And it had them talking big again.

"There's certain games in the season and certain matchups that you want to play well," James said. "And if it sends a message then so be it."

Windhorstin juttu huhtikuulta, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran. Tämän perusteella luvassa on todella intensiivinen sarja, josta voi hyvinkin tulla aikamoista hulinaa. Uusi rivalry syntymässä.
 
Viestejä
1 766
Vs: NBA Playoffs 2012 - Miami Heat Against The Field

tmac sanoi:
Hardenin ja Thabon taistelu Wadea vastaan, tässä olenkin samaa mieltä jos Thunder lähtee aluksi puolustamaan ja hyökkäämään vasta toisella puolikkaalla tulee pelistä Heatille tämän parin tai kolmikon osalta paljon vaikeampi, näissä kyllä riittää spekuloimista, pisteet kuitenkin ratkaisevat joten Heat.

Durant vs Lebaron-pari tuleekin olemaan varsin mielenkiintoinen ja en siitä syystä heitäkkään tähän mitään veikkauksia koska finaaleissa aikaisemmat pelit menettävät merkityksensä. Ei siis kummallekkaan suoranaista etua.

The shot bloker vs Midrange. Johtuen siitä että joukkueet pelaavat finaaleissa saattaa Udoniksen käsi täristä ehkä jo pelin alkuhetkillä jolloin noita kaukaa kakkosia on paljon helpompi heitellä, saadaan Ibaka kauemmas korilta mikä antanee tilaa ajoille. Sergen hyökkäyspää on lähinnä donkkien lisäksi screenien tekemistä ja sen jälkeen pois tieltä.

Perkins vs Boshh Tämä pari on se joka saattaa ratkaista Lebronille sen mestaruuden, sillä jos Boshin on aikaansaava hyökkäyksessä niin puolustuksessa hän joutunee enemmän apumiehen hommiin koska pallo ei juurikaan tule Kendrickin haltuun.

Shane Battierin tämä kaveri voi olla se joka säätelee Hardenin ja Thabon peluutusta.

Tämän analyysin jälkeen voi vain miettiä kuinka helppoa on ratkaista joukkueiden välinen paremmuus mutta loppujen lopuksi pelaajat sen itse ratkaisevat.

KGWTF.gif


Jokaisella on tietysti oikeus mielipiteeseensä, mutta kaipasin pieniä selvennyksiä esim. siihen, miten avauksen PF Shane Battier säätelee Sefoloshan tai Hardenin peluutusta. Suosittelen myös lukemaan omat viestisi ennen kuin lähetät, niin päästäisiin noista epäselvistä lauseista eroon.


Tietokilpailukysymys (Google on huijaamista):

Milloin viimeksi MVP-äänestyksen voittaja ja kakkonen kohtasivat finaalissa, ja ketkä he olivat? Ekstrapisteen saa, jos tietää milloin ol edellinen kerta, kun MVP ja runner-up MVP pelasivat vastakkain samaa pelipaikkaa finaaleissa.

Palkinnot päätetään myöhemmin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös