Vs: NBA Trades & Rumours
Mokeski sanoi:
Veikkaisin, ettei Miami edes yritä puristaa itseään capin alle, vaan pysyy suosiolla yläpuolella ja operoi MLE:illä ja muilla poikkeuksilla. Saako sillä sitten mitään todellisia pelaajia sisään, en tiedä, mutta joku 5-6 miltsiä palkkakaton alapuolella antaisi vielä vähemmän mahdollisuuksia.
Jos Miami pysyy palkkakaton yläpuolella (käytännössä onnistuu pitämällä Haslemin reilun $8M varaus kirjoissa kunnes kaikki muut liikkeet on tehty), on sillä käytössä ainoastaan täysi keskitason poikkeus (n. $5,3M), jokatoisvuotinen poikkeus (n. $2,1M) ja Joel Anthonyn ($2,2M) sekä Roger Masonin ($885K) kauppapoikkeukset. Jos taas Miami onnistuu kaapimaan itsensä palkkakaton alle, on sillä käytössään sen verran rahaa kuin se onnistuu ottamaan palkkakattoon etäisyyttä (näillä spekseillä n. 5-6 miljoonaa) sekä ullakkotilapoikkeus (n. $2,7M).
Mokeski sanoi:
Hämmentävän korkea vallitseva hintataso ja pitkät sopimukset selittyvät varmaankin osittain kolmella tekijällä: 1) uuden TV-sopimuksen ennakoidaan nostavan palkkakattoa roimasti parin kauden päästä => jos tarjolla on sopiva pelaajaa, kannattaa ehkä vaan kylmästi tarttua tilaisuuteen, 2) uuden TV-diilin iskettyä sisään myös sopimukset tulevat luonnollisesti kasvamaan => jos nykyhinnoilla saa pelaajia sisään pidemmäksi aikaa, voi se olla mukava etu parin vuoden päästä ja 3) ehkä jotkut joukkueet pelkäävät LeBron-jahdissa häviäviä joukkueita tyhjine tilikirjoineen ja siksi haluavat varmistaa saavansa haluamansa pelaajat.
Syyttäisin eniten kolmatta tekijää ja lisäisin vielä sen, että moni rekonen on myynyt palkkajoustavuuden faneilleen sillä lupauksella, että terassikaudella kirjataan joku merkittävä vapaaherra. Ja lupausten lunastamisen aika on nyt tullut.