Koripallo.com

Phoenix Suns 12-13

Viestejä
1 758
Vs: Phoenix Suns 12-13

Maahinen sanoi:
Eli Suns sai mielestäni nyt hyvän sentterin joukkueeseensa, joka on todella hyvä rakennuspalikka joukkueen kasaamisessa. Pojalla erittäin hyvä potentiaali hyökkäyspäässä, sekä myös puolustuksessa hyvän liikkumisensa ansiosta. Voimaa hän tarvitsee kipeästi lisää, jotta pystyy painia korin alla muita isoja körmyjä vastaan. Nyt Phoenixillä on siis ainakin tulevaisuuden sentter hankittuna, jollainen on mielestäni vaikein paikka täyttää NBA:ssa (esim. Celtics ei saanut big threen aikana hommattua sitä kaivattua sentteriä millään).

Näin tämä on nähtävä. Len tietynlainen tabula rasa valmennusosastolle. Tyhjä taulu, jolla on erinomaiset fyysiset ja taidolliset valmiudet mihin tahansa. Nyt tästä nuorukaisen potentiaalista pitää enää koulia kaikki potentiaali irti.

NBA:ssa pelasi muuten viime kaudella vain kahdeksan 7-1 pitkää jantteria, joista neljä oli Haddadin, Thabeetin, Pryzbillan ja Timo Mozgovan kaltaisia tumpeloita. Neljästä muustakaan (Marc, Hibbert, Chandler, Leonard) kukaan ei ole yhtä liikkuva kuin Lensanity. Crazy upside.

Pelaaja A toisena collegekautenaan per 36 minuuttia:

16,2 pts / 10,6 reb / 1,4 ast / 2,9 blk / 0,3 stl / 53% fg

Pelaaja B toisena collegekautenaan per 36 minuuttia:

17,4 pts / 10,4 reb / 2,0 ast / 2,0 blk / 0,3 stl / 59% fg

Pelaaja C toisena collegekautenaan per 36 minuuttia:

16,6 pts / 12,3 reb / 2,1 ast / 4,1 blk / 0,4 stl / 59% fg

Pelaaja A on Alex Len, pelaaja B on Roy Hibbert ja pelaaja C on Tim Duncan.

Tällä audioklipillä Ryan McDonough vetää nippuun Sunsin draftin ja tulevaisuuden suunnitelmat lyhyellä tähtäimellä:

http://arizonasports.com/41/1645437/Suns-GM-Were-not-looking-to-move-Marcin-Gortat
 
Viestejä
1 758
Vs: Phoenix Suns 12-13

Pitää kyllä antaa aplodeja McDonough'lle tästä Bledsoe-kaupasta. Wojnarowskin mukaan koko treidi oli alunperin McD:n idea, jonka hän onnistui viemään alusta loppuun alle 24 tunnissa. Bledsoeta on yhdistetty huhuissa Millsapiin, Garnettiin, Afflaloon, jopa Howardiin, mutta nyt irtosi Jared Dudleylla ja kakkoskierroksen varauksella, joka hankittiin helmikuussa Sebastian Telfairista.

Jo pelkästään rakenteeltaan tämä on sellainen kauppa, millaisia uudelleenrakentavien joukkueiden pitäisi mielestäni jahdata. McDonough nappasi yhden täkyn "käyttökelpoisia roolipelaajia hyvillä sopimuksilla" -laarista, yhden "varausvuoroja" -laatikosta ja vaihtoi nämä vapaan ullakkotilan kanssa yhteen palaseen, jonka kelpaa laittaa "tulevaisuuden rakennuspalikat" -vitriiniin.

On käytännössä kolme vaihtoehtoa, miten Bledsoen tulevaisuus Sunsinssa voi järjestyä.

1) Phoenix kirjaa Bledsoen jatkosopimukseen jo ennen kauden alkua. Jos Ty Lawson pelaa 12 miljoonalla kaudessa ja Jrue Holiday kymmenellä, niin uskoisin, että Bledsoe olisi mahdollista vikitellä jatkodiillin 7-9 miljoonaa vuodessa maksavalla sopimuksella. Tämä olisi tietysti aika rohkea veto McDonough'lta, sillä vielä ei ole mitään näyttöä Bledsoen tasosta ykköspelintekijänä.

Onnistuessaan McDonut tekisi saman kuin mitä teki Rondon kanssa Bostonissa, eli onnistuu kirjaamaan lupaavan pelintekijän pitkään halpaan sopimukseen ennen kuin ko. pelaaja edes iskeytyy vapaaherramarkkinoille. Huonossa tapauksessa taas Bledsoe osoittautuu vain huipputason kakkospelintekijäksi, jolloin tuollainen sopimus on vähän turhan suuri.

2) Phoenix ei anna jatksopimusta ennen kauden alkua, ja Bledsoe pelaa todellisen läpimurtokauden. Positiivista tässä on se, että pointin paikalle olisi pelaaja selvillä seuraavaksi kymmeneksi kaudeksi. Varjopuolena se, että Bledsoen pitäminen kahilttuna vapaaherrana voi tulla kovin kalliksi. Vaikka kovin moni joukkue ei pointteja tarvitsekaan, niin all it takes on yksi joukkue (Orlando?) signaamaan Bledsoe isoon offer sheetiin, että kuvetta joudutaan kaivamaan.

3) Phoenix ei anna jatkosopimusta ennen kauden alkua, ja Bledsoehen kohdistunut hype osoittautuu perättömäksi. Tälloin Bledsoen pitäminen tuskin tulee läheskään yhtä kalliiksi, mutta eipä saatu myöskään rakennuspalikkaa tulevaisuuteen. Lisäksi joku joukkue voi silti aistia Bledsoessa lunastamatonta potentiaalia ja kirjata isoon sopimukseen joka tapauksessa.

Kahtellaan miten käy. Phoenixilla ei ole ollut sitten Amar'en ensimmäisten kausien yhtään nuorta pelaajaa rosterissa, jonka kehityksen seuraaminen olisi oikeasti ollut mielekästä puuhaa. Nyt on hankittu alle viikon sisään kaksi pelaajaa, joista voi oikeasti tulla jotain. Loistavaa!

Onpa muuten ainakin käynyt selväksi millaisista takamiehistä McDonough pitää. Bostonissa oli kuulemma aivot Rondon ja Bradleyn dräftien takana ja nyt on Phoenixissa ensitöikseen hankkinut pari superatleettista mutta heittokyvytöntä takuria Bledsoessa ja Goodwinissa.
 
Viestejä
1 228
Vs: Phoenix Suns 12-13

Hyvää spekulointia, mutta seuraavat kohdat herättävät joitakin kysymyksiä:

Mokeski sanoi:
Wojnarowskin mukaan koko treidi oli alunperin McD:n idea, jonka hän onnistui viemään alusta loppuun alle 24 tunnissa.
Mokeski sanoi:
Bostonissa oli kuulemma aivot Rondon ja Bradleyn dräftien takana ja nyt on Phoenixissa ensitöikseen hankkinut pari superatleettista mutta heittokyvytöntä takuria Bledsoessa ja Goodwinissa.

Näitä tiedonjyväsiä ei ole varmastikaan vuodettu julkisuuteen ihan syyttä.
 
Viestejä
1 758
Vs: Phoenix Suns 12-13

Sunsin kesäliigarosteri julkaistiin. Harmittavasti nilkkavaivaista Leniä ei nähdä kehissä.

20 Thomas Abercrombie F 6-6 207 07/05/87 Washington State/New Zealand R
2 Chris Babb G 6-5 225 02/14/90 Iowa State/USA R
22 Dionte Christmas G 6-5 205 09/15/86 Temple/USA R
25 Jake Cohen F 6-10 235 09/25/90 Davidson/USA R
10 Diante Garrett G 6-4 175 11/03/88 Iowa State/USA 1
29 Archie Goodwin G 6-5 198 08/17/94 Kentucky/USA R
12 Kendall Marshall G 6-4 200 08/19/91 North Carolina/USA 1
15 Marcus Morris F 6-9 235 09/02/89 Kansas/USA 2
11 Markieff Morris C 6-10 245 09/02/89 Kansas/USA 2
41 Arinze Onuaku C 6-9 276 07/13/87 Syracuse/USA R
45 Alex Oriakhi F 6-9 255 06/21/90 Missouri/USA R
17 PJ Tucker F 6-6 235 05/05/85 Texas/USA 1

Tuossa on viisi viime kaudella NBA-minuutteja pelannutta pelaajaa mukana ja kesäliigassa pelataan tänä vuonna ilmeisesti jonkinlainen cup-systeemi voitosta, joten:

Mestaruus.

Sal-serkku sanoi:
Hyvää spekulointia, mutta seuraavat kohdat herättävät joitakin kysymyksiä:
...
Näitä tiedonjyväsiä ei ole varmastikaan vuodettu julkisuuteen ihan syyttä.
Nyt en jotenkin saa tästä kiinni...?

Sen sijaan osasin päätellä itse, että nyt kun laskee yhteen 1+1+1, että Bostonia yhdistettiin viime kaudella Bledsoehen, McDonough tykkää heittotaidottomista takureista ja Suns hankki Bledsoen välittömästi McD:n astuttua puikkoihin, niin ei ole hankala päätellä kuka Bostonissa kuolasi Bledsoen perään viime kaudella.
 
Viestejä
7 503
Vs: Phoenix Suns 12-13

Mokeski sanoi:
Nyt en jotenkin saa tästä kiinni...?
Itse tulkitsin sekä alkuperäiset lainaukset että niihin liittyvän vihjauksen siten, että nämä "sisäpiiritiedot" olisi vuodettu julkisuuteen juurikin Ryan McDonough'n tallista, markkinointimielessä.
 
Viestejä
1 228
Vs: Phoenix Suns 12-13

hamahakkimies sanoi:
Itse tulkitsin sekä alkuperäiset lainaukset että niihin liittyvän vihjauksen siten, että nämä "sisäpiiritiedot" olisi vuodettu julkisuuteen juurikin Ryan McDonough'n tallista, markkinointimielessä.

Tämäpä hyvinkin. En tiedä olenko vain vainoharhainen, vai onko McDc mahdollisesti Sarverin lyhyessä hihnassa, jossa tuloksia pitäisi tulla ennemmin kuin myöhemmin? Tai vaihtoehtoisesti McDc on enemmän valavuorityyppinen rekonen.

Nyt taitaa mennä homma vielä kryptisemmäksi, mutta pointti on se, että lehdistö ei saa tietää organisaation sisäisestä päätöksenteon dynamiikasta, ellei joku siitä tarkoituksella kerro.
 
Viestejä
1 758
Vs: Phoenix Suns 12-13

hamahakkimies sanoi:
Itse tulkitsin sekä alkuperäiset lainaukset että niihin liittyvän vihjauksen siten, että nämä "sisäpiiritiedot" olisi vuodettu julkisuuteen juurikin Ryan McDonough'n tallista, markkinointimielessä.
Jaaa. Tekee järkeä. Mutta, kun otetaan huomioon kuinka yllätyksenä Bledsoe-treidi tuli ihan kaikille, niin raportit ainakin treidin läpiviennistä lyhyessä ajassa lienevät oikeita. Vai mihin tässä enää voi uskoa?

Sal-serkku sanoi:
En tiedä olenko vain vainoharhainen, vai onko McDc mahdollisesti Sarverin lyhyessä hihnassa, jossa tuloksia pitäisi tulla ennemmin kuin myöhemmin? Tai vaihtoehtoisesti McDc on enemmän valavuorityyppinen rekonen.
Nääh. Mitä nyt olen Suns-kirjoittelua seurannut, niin McDonough'n astuttua ohjaksiin Sarver on ilmeisesti vetäytynyt enemmän tai vähemmän taka-alalle, ainakin siltä osin, ettei enää sotke näppejään rekosille kuuluviin päätöksiin esimerkiksi draftipickien ja vapaaherrahankintojen osalta.

(Konferenssifinaaleihin päättyneen 2010 kauden jälkeen Sarver erotti silloisen manageriportaansa ja palkkasi uuden tilalle vissiin vasta loppukesästä, eli oli itse tosi suuressa roolissa vapaaherrojen kirjaamisissa tuona kesänä. Meni muuten ihan helvetin kivasti - Channing Fryelle, Hakim Warrickille, Josh Childressille ja sisään treidatulle Hedo Turkoglulle taattiin yhteensä about $100M muutaman päivän sisään.)

Siitä en taas osaa sanoa mitään, patisteleeko Sarver McDonoughia parempaan menestykseen liian nopealla aikataululla. En usko, sillä Suns tuskin olisi varannut draftista kahta projektiluontoista pelaajaa ja treidannut kolmatta samanlaista sisään jos tavoitteena olisi taistella kynsin ja hampain 9. seedistä tällä kaudella.
 
Viestejä
1 758
Vs: Phoenix Suns 12-13

Bledsoe tyytyväisen näköisenä äsken pidetyssä pressitilaisuudessa:

2qurnfr.jpg


Noh, pieni hymy irtosi edes siinä kohtaa kun joku valokuvaaja hassutteli iPhonella kuvaavien kustannuksella. Jee.

Mikä Caron Butlerin silmiä vaivaa?:

5l1edu.jpg

(Butlerkin tyytyväisen näköisenä)
i


Muuten tuossa tilausuudessa ei sanottukaan sitten mitään merkittävää. Paitsi, että Bledsoen hankinta ei todellakaan tarkoita Dragicin poislähtöä. Kuulemma.
 
Viestejä
1 758
Vs: Phoenix Suns 12-13

Alex Len kävi muutama päivä sitten nilkkaleikkauksessa. Ensin en ollut moksiskaan, kun kuvittelin leikkauksen liittyneen jo draftin aikaan tiedossa olleeseen rasitusmurtumaan oikeassa nilkassa. Sitten kävi kuitenkin ilmi, että tämä leikkaus tehtiin vasempaan nilkkaan "alkavassa vaiheessa" olleen rasitusmurtuman estämiseksi.

Eli Suns varasi 5. pickillän 218 pitkän pelaajan, jolla on jo 20-vuotiaana ollut rasitusmurtumat molemmissa nilkoissa. Liigan parhaaseen training staffiin toki täysi luotto, mutta aika hurjalta tuo kuulostaa.

http://hangtime.blogs.nba.com/2013/07/15/sources-kendall-marshall-on-the-block/ sanoi:
July 15, 2013 · 9:48PMLAS VEGAS – The Suns have put Kendall Marshall on the trade block in hopes of getting some return on the 2012 lottery pick, several league executives told NBA.com, with Marshall at No. 3 on the depth chart at point guard at moving to upgrade the position.
“He’s out there,” said a member of one personnel department, meaning Marshall is available.
“They’re trying to attach him to pretty much any deal that comes up,” another executive said here at summer league. “If you want to talk about any of their players, they include him. He’s basically the price of admission to any trade right now.”
Marshall was the No. 13 pick a year ago by then-general manager Lance Blanks as the best passing point guard in the draft and averaged 14.6 minutes in 48 games behind Goran Dragic amid concerns about his shooting (37.1 percent as a rookie) and a lack of athleticism that is particularly exposed on defense. The Suns then explored taking a ball handler in the 2013 draft, bringing Michael Carter-Williams in for a pair of workouts, before selecting center Alex Len and then later acquiring veteran Eric Bledsoe in trade from the Clippers.
“I wouldn’t say he’s available,” Suns general manager Ryan McDonough, hired in May, said Monday. “Everybody has a price, right? It depends on what that price is. As you saw out there today, he’s been working very hard on his shot. He made a couple 3-pointers, made the game-tying shot. I think that’ll be the next step in Kendall’s development. He’s also worked very hard on his body. As you can probably tell, he’s in good shape now. He has the natural, innate passing ability to find guys. We view Bledsoe and Dragic as guards who can play together some. It’s not going to be Bledsoe or Dragic. Most of the time, it’s going to be Bledsoe and Dragic together. You need more than two, obviously. Those guys aren’t going to play 48 minutes, and I think Kendall’s shown he’d be pretty good in the backup role."
Yllättyneet:
 
Viestejä
1 228
Vs: Phoenix Suns 12-13

Mokeski sanoi:
Yllättyneet:

Ehkäpä tämän tarinan opetus on se, että kaikista muista taidoista riippumatta, pointilla tulee olla riittävästi urheilullisuutta pystyäkseen pelaamaan NBA:ssa. Vaikka kesäliigojen perusteella ei pitäisi tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, on aavistuksen verran samaa ilmiötä havaittavissa myös Trey Burken tapauksessa.
 
Viestejä
1 758
Vs: Phoenix Suns 12-13

Sal-serkku sanoi:
Ehkäpä tämän tarinan opetus on se, että kaikista muista taidoista riippumatta, pointilla tulee olla riittävästi urheilullisuutta pystyäkseen pelaamaan NBA:ssa.

Minä olen ajatellut niin, että NBA:ssa pelatakseen pointilla tulee olla vähintään kaksi seuraavasta kolmesta ominaisuudesta hyvällä tasolla: 1) Urheilullisuus, 2) heittotaito tai ajouhka ja viimeistelykyky ja 3) syöttäminen/pelinjohto. Huippupointeilla (Paul, Parker, ehkä Deron Williams parhaimmillaan) on kaikki kolme, ja yhtä porrasta alempana olevien (Westbrook, Rose, Irving, Curry) pitäisi hilata se huonoinkin ominaisuus hiukan paremmaksi samaan kastiin noustakseen.

Mutta tottahan se on, että kaikilla huipputason pointit ovat tosiaan yleensä olleet fysiikaltaankin huippuluokkaa, ja niiden muutamien poikkeusten (Nash, Stockton, ehkä Curry tulevaisuudessa) on täytynyt olla ihan älyttömiä heittäjiä. Andre Miller tulee mieleen oikeastaan ainoana pelaajana, joka on pystynyt tekemään edes pitkän uran NBA:ssa ilman kummempia fyysisiä ominaisuuksia ja heittokykyä.

Jos Kendall Marshall ei siis kehitä itselleen Millerin "old man gamea" jo nuorella iällä, loppunee NBA-ura aika lyhyeen.
 
Viestejä
1 758
Vs: Phoenix Suns 12-13

Archie Goodwin nakutteli kesäliigassa 24 pistettä hyvillä tarkkuuksilla, ilman menetyksiä (mm. 3/3 kaaren takaa, mikä on ihan lupauksia herättävää pelaajilta, joka putosi draftissa jämävuoroille nimenomaan avuttoman heittotaidon takia) ja muutamalla tulisella donkilla höystettynä, mikä kirvoitti tällaisen - erittäin asiallisen - kirjoituksen eräältä Suns-bloggarilta:

http://www.brightsideofthesun.com/2013/7/17/4531908/archie-goodwin-superstar-phoenix-suns-not-hype-much sanoi:
Really, is there any doubt at all that 18-year-old Archie Goodwin, the 29th overall pick that Suns loved so much they spent an extra $800k to move up one spot so they could grab him before someone else may have, will become the best player in the NBA?

No.

It's a given.

Pencil Sharpie him in for his first All-Star game in 2015 and the Hall of Fame in 2038. I mean, did you see his game on Tuesday night?

Of course you did.

His coach, however, is being a bit more cautious than we are. Hornacek said this about Goodwin's development timeline:

"We always talk about these young guys, how far away, he's going to contribute right away for us. In that respect he's now. If you're talking about trying to be an All-Star or something like that, you hope any rookie comes in and maybe five or six years they get to that level."

[emphasis added because Coach Hornacek does not speak in bold font]

I mean, we are talking about a kid who works hard and "wants to be great" and "tries to do what the coaches are asking" and "if he continues to do that he's going to be a GREAT PLAYER IN THIS LEAGUE."

[emphasis added because Coach Hornacek does not speak in all caps font.]

Unfortunately, at least one of his teammates appears to be a bit jealous. P.J. Tucker, who had a decent (but not Goodwinian) little game himself with 18 points on 7-10 shooting, dissed on one of Archie's dunks:

"He was good today. He walked on that last one. I don't know how they didn't call that. It was nasty but he took off from the three-point line with one dribble. I could call that one from the bench! It was nasty though. He played good. I liked it."

Really, PJ? Really?

Fortunately, Coach Jeff has his star player's back, "You see (Goodwin's) talent and skill level where you can get him out on the break. He takes one or two dribbles from half court and he's dunking the ball. That's pretty good."

Pretty good? Jeff, you really don't need to be so modest. Archie is humble enough to not let your praise go to his head.

Goodwin itse juhlisti hyvää peliään niin kuin kuka tahansa 18-vuotias Las Vegasissa - juhlimalla: http://vine.co/v/hmJZO3lbF0z



Tässä tosiaan Hornacek juttelee mukavia Zach Lowen kanssa:

http://www.grantland.com/blog/the-triangle/post/_/id/68763/qa-new-phoenix-head-coach-jeff-hornacek-on-the-rebuilding-suns-and-the-glory-days-of-the-jazz

Tietääköhän Lindsey Hunter mikä "effective field goal percentage" edes on?
 
Viestejä
1 228
Vs: Phoenix Suns 12-13

Mokeski sanoi:
Mutta tottahan se on, että kaikilla huipputason pointit ovat tosiaan yleensä olleet fysiikaltaankin huippuluokkaa, ja niiden muutamien poikkeusten (Nash, Stockton, ehkä Curry tulevaisuudessa) on täytynyt olla ihan älyttömiä heittäjiä. Andre Miller tulee mieleen oikeastaan ainoana pelaajana, joka on pystynyt tekemään edes pitkän uran NBA:ssa ilman kummempia fyysisiä ominaisuuksia ja heittokykyä.

Jos Kendall Marshall ei siis kehitä itselleen Millerin "old man gamea" jo nuorella iällä, loppunee NBA-ura aika lyhyeen.

Kolmea ensimmäistä yhdistää myös se, että pelinluku- ja sijoittumistaito on niin kovaa luokkaa, että se antaa paljon anteeksi liikkuuvuudessa. Lisäksi lähtönopeus on kaikilla riittävän kovalla tasolla, että pystyvät ajamaan puolustajasta ohi - varsinkin hurjaan heittouhkaan yhdistettynä.

Miller on tosiaankin melkoinen kummallisuus, mutta ehdottomasti enemmän poikkeus kuin sääntö. Tohtori Miller on lisäksi pointiksi niin iso ja fyysinen, että pystyy helposti suojaamaan palloa ja pelaamaan postissa. Samasta syystä ykköspaikkaa pystyi pelaamaan myös muuan Magic Johnson, joka oli toki monella muullakin tavalla poikkeusyksilö.

Mokeski sanoi:
Tietääköhän Lindsey Hunter mikä "effective field goal percentage" edes on?

Taannoin oli David Lee ja Steph Curry vierailemassa B.S. Reportissa. Ymmärsivät juuri ja juuri mikä on heittoprosentti, mutta "True Shooting Percentagesta", "Points Per Possessionista" tai "Rebound Ratesta" eivät olleet kai koskaan kuulleetkaan. Ilmeisesti joukkueiden tilastoniilot on niin eteviä selittämään ilmiöitä selkokielellä, ettei ainakaan pelaajia tarvitse hukuttaa termiviidakkoon.
 
Viestejä
1 758
Vs: Phoenix Suns 12-13

Ei tullut mestaruutta. Bazemore saatiin pidettyä melkolailla hallinassa, mutta Ian Clark -niminen kaveri latoi 7 kolmosta säkkiin Phoenixin puolustuksen lepsuillessa pahasti. Toisessa kenttäpäädyssä Warriorsin aktiivinen pakki yhdistettynä Sunsin huonoon heittopäivään (kolmoset 5/17) teki korinteosta hyvin hankalaa joukkueelle, joka oli aiemmin juossut lähes kaikki vastustajansa ulos salista.

Toki tämä oli vain kesäliigaa, ja jos menestystä voi odotta vuosittain vain lähinnä kesäliigasta - jossa peluutetaan vieläpä aimo määrää oikeita rosteripelaajia - on homma surullista. Mutta jos jossain pelataan mestaruuksista, on mielestäni tyhmää olla yrittämästä samantien voittaa koko hommaa. Vaikka Suns on kautta historiansa ollut suhteellisen menestyksekäs organisaatio, ei se koskaan ole voittanut MESTARUUKSIA (tähän joku Valavuori-läppä), eikä varsinkaan nykyinen pelaajisto tai valmennusporras ole koskaan saavuttanut yhtään mitään Phoenixissa. Itseasiassa Channing Frye ja http://tinyurl.com/77pgp7l]Goran Dragic[/url] ovat ainoat pelurit nykyjoukkueesta, jotka ovat pelanneet playoffkorista Suns-paidassa.

"Voittamisen kulttuuri" on legendaarinen klisee, jonka käyttöä inhoan 90% ajasta, mutta tilanteessa, jossa "joukkue" on lähinnä epämääräinen kasa nuoria ja lupaavia ja vanoja patuja (esim. NBA-organisaatio Phoenix Suns), on eräänlainen "voittamisen kulttuuri" mielestäni keskeinen, jotta nuorista pelaajista voisi joskus kehittyä jotain, eikä koko seura muutu vain nuorten lupausten lunastamattoman potentiaalin hautausmaaksi (esim. NBA-organisaatio Sacramento Kings). Kesäliigassa pärjääminen ei ehkä ole tie ikuiseen voittamisen kulttuuriin, mutta jonkinlainen tienviitta tuon tien alkupäähän kuitenkin. Tai vähintään osoitus nuorille räkänokille siitä, että "meillä kaikki tehdään tosissaan". Kaikella on väliä - myös kesäliigalla.

Muuten kesäliigasta jäi käteen seuraavaa:

Hornacekin valmennusfilosofia tuli päällisin puolin todella selväksi. Tavoite on yksinkertaisesti juosta, juosta ja juosta, mikä kuulostaa kyllä hauskalta. Kesäliigassa vision toteuttaminen meni ajoittain jopa (tarkoituksella?) liiallisuuksiin, kun Morrisin veljekset heittelivät toisilleen kokokentän päätyraja-avauksia vastustajan vapaaheitoista, mutta jos jossain pelillistä ajatusmaailmaa kuuluu ajaa sisään virheiden tekemisen ja korjaamisen kautta, niin kesäliigassa. Positiivista "8 seconds or lessissa" (toinen vaihtoehto uudeksi lempinimeksi: SSOL, eli Seven Seconds or Len, mutta tämä vaatii ensin Leniltä osoitusta siitä, että a) lopettaa nilkkaleikkauksissa ravaamisen ja b) ei ole seuraava Alexis Ajinca.) on sekin, että vaikka ensi kaudella ollaan voittojen valossa oletettavasti surkeita, ainakin skoorataan paljon pisteitä.

Kysyttäessä nopeasta hyökkäyspelin ja kahden pelintekijän yhdistämisestä ensi kaudella, Horny alkaa joka haastattelussa satuilemaan, kuinka hän ja Kevin Johnson pelasivat aikanaan Phoenixissa nopeita hyökkäyksiä ajatuksella, että sille avataan kumpi vaan sattuu olemaan paremmissa asemissa ja sen jälkeen mennään. Tämä kuulostaa ainakin ajatuksen tasolla hienolta ajatukselta; ei kai joukkueelle, jonka hyökkäyksessä on keskeistä nopeus ja kyky syöttää palloa tarkasti eteenpäin voi olla kuin hyötyä peluuttaa kahta pointtia samanaikaisesti? Puolustuksessa kahden pienikokoisen pelintekijän peluuttaminen voi osoittautua kinkkiseksi, mutta Eric Bledsoe on pointiksi todellinen tankki, joka ainakin viime kaudella pärjäsi oivasti myös suurinta osaa kakkospaikan pelaajia vastaan. Eli kahden pointin samanaikainen käyttö ei ehkä olekaan ainoastaan ensi kauden pakkoratkaisu, vaan myös ajatus tulevaisuudesta? Mielenkiintoinen ajatus.

(Clippers latoi muuten viime kaudella hurjat 1,16 pistettä per pallonhallinta per pallonhallinta vastustajan maaliin kun Chris Paul ja Bledsoe olivat kentällä samanaikaisesti, oman puolustuksen ottaessa osumaa vain marginaalisesti. Okei, Dragic ei ole ihan Chris Paulin tasolla, mutta vahvistaa kuitenkin omaa käsitystäni siitä, että Bledsoe on - tai on ainakin toistaiseksi selvästi ollut - parhaimmillaan, kun ei yksin joudu pelinteko- ja pallonkäsittelyvastuuseen.)

Archie Goodwin teki kesäliigassa (tai ainakin kahdessa näkemässäni pelissä) ajoittain juttuja, joita en millään uskonut näkeväni 18–vuotiaalta pelaajalta, joka oli 29. varaus "huonoimmassa draftissa ikinä". Muiden koristaitojen ohella Goodwinin tietyt fyysiset ominaisuudetkin ovat pahasti vaiheessa, mutta kesäliigatasolla kaveri pystyi aiheuttamaan tuhoa jo pelkästään naurettavan räjähtävällä ensimmäisellä askeleella ja silkalla raivolla korille kohti hyökätessään (7 FTA alle 25 minuutissa per peli).

Hyppyheitto on vielä vaiheessa, mutta rohkaisevaa heiton kehityksen suhteen oli se, että Goodwin latoi kesäliigassa kolmoset 8/14. McDonough totesi draftin jälkeen, että oli tyrmistynyt kuinka paljon Goodwin oli kehittänyt hyppyheittoaan collegekauden päättymisen ja draft-workouttien välillä. McDonut maintsi myös uskovansa, että jos pelaaja pääsee vapariviivalle yliopistotasolla (Goodwin johti konferenssiaan vapariyrityksissä), onnistuu virheiden kalastaminen myös ammattilaistasolla. Toistaiseksi molemmat ajatukset näyttävät osuvan maaliinsa.

Jotkut Suns-fanaatikot maalailevat Goodwinista jo seuraavaa Dwyane Wade-Latrell Sprewell välimuotoa, mikä ei tietenkään ole realistista eikä reilua 18-vuotiasta teiniä kohtaan. Itsekin olen innostunut Greatwinin (mielikuvituksellista) ajoittain väläyttelemästä potentiaalista, mutta oikeasti olen enemmän innostunut siitä, että nyt on jotain, mistä voi oikeasti olla innostunut. Jos tuossa nyt on mitään järkeä.

Tässä on muuten hyvä yhteenveto rookiepelaajien esityksistä kesäliigoissa:

http://www.sbnation.com/nba/2013/7/24/4539286/nba-summer-league-2013-top-rookies-rankings-cody-zeller-kelly-olynyk

Oikeasti tuo kirjoitus on mielestäni hyvä ennen kaikkea siksi, että Goodwin löytyy jo sijalta 7, mutta älkää antako sen häiritä.

Tällaisia ajatuksia tällä kertaa.
 
Viestejä
1 758
Vs: Phoenix Suns 12-13

1z2p18i.jpg


http://www.brightsideofthesun.com/2013/7/30/4567790/phoenix-suns-rebuilding-or-building-up-for-something-bigger sanoi:
Instead of that McDonough took a jack hammer to the team carefully sidestepping the holdover talent that will be a part of the future while shaping the roster in his image. Lots of young, athletic players that can be assets or building blocks for the future. Based on the philosophy Ainge has seemed to embed in McDonough this is a part of a much more masterful plan.

"I think we're well positioned to strike if and when the next disgruntled superstar becomes available," McDonough recently said in a 620 KTAR Radio Interview.

Tämä aspekti assettien keräilyssä on tosiaan hyvä pitää mielessä, tuskinpa Suns meinaa itse käyttää kaikkia viittä ykköskierroksen pickiään seuraavan kahden kesän draftissa, varsinkin kun joukkueessa on jo nyt 7 pelaaja tulokassopimuksella, vaan jonnekin noita yritettäneen paketoida paremman yksittäisen pelaajan kaappaamiseksi. En tosin tiedä, ketkä voisivat olla tällaisia pelaajia. Kevin Love tai LaMarcus Aldridge voisivat olla parin vuoden sisällä saatavilla, mutta jonkinlainen runko pitäisi olla siihen mennessä kasassa, jotta miehet saataisiin edes pidettyä Phoenixissa pitkällä tähtäimellä.

Paras betsi olisi luultavasti targetoida jotain tulokassopimustaan päättelevää peluria, josta treidikumppani joutuisi luopumaan taloudellisten rajoitusten tullessa vastaan. Oppikirjaesimerkkinä tällaisesta tilanteesta James Harden. En tosin tiedä, ketkä voisivat tulevaisuudessa olla tällaisikaan pelaajia.

Hardenista puheen ollen, voi kumpa Parran tulokassopimus olisi kestänyt vuoden pidempään ja treidiä olisi etsitty vasta tänä syksynä. Sunsilla olisi nyt nimittäin käytössä aikamoinen täkykirstu, josta varmasti olisi löytynyt Thunderille sopiva kombinaatio.

Eric Bledsoe
Markieff Morris
Marcus Morris
Kendall Marshall
Alex Len
Archie Goodwin
Marcin Gortatin, PJ Tuckerin ja Caron Butlerin loppuvat sopimukset
Minnesotan menestyksestä riippuen 2 tai 3 ykköskierroksen varausvuoroa 2014 draftissa
2 ykköskierroksen varausvuoroa 2015 draftissa

Sääli.
 
Viestejä
1 228
Vs: Phoenix Suns 12-13

Mokeski sanoi:
Hardenista puheen ollen, voi kumpa Parran tulokassopimus olisi kestänyt vuoden pidempään ja treidiä olisi etsitty vasta tänä syksynä. Sunsilla olisi nyt nimittäin käytössä aikamoinen täkykirstu, josta varmasti olisi löytynyt Thunderille sopiva kombinaatio.
--
Kendall Marshall
--

Ihan aiheellinen huomio muuten, mutta tämä aiheutti jostain syystä spontaanin hymähdyksen.
 
Viestejä
1 758
Vs: Phoenix Suns 12-13

http://www.brightsideofthesun.com/2012/6/29/3125689/kendall-marshall-the-next-big-time-phoenix-suns-point-guard sanoi:
He has great size (Andre Miller, Jason Kidd) that he uses to bounce defenders off of him on offense. His vision is as good if not better than any point guard in eight years. He can be a good shooter in time, the mechanics are not bad and in time he can be a good spot-up shooter.

Defensively he is an instinctual player. He is not a great athlete or a Rajon Rondo type defender, that is not his game. He is smart though and if you watch him he has quick hands that if a ball-handler is sloppy or puts the ball in-front of him he will take it.

The off-court is what impresses me the most. He is humble, well spoken, and the smartest basketball player I have spoken to in the four years I have covered college/NBA. He is calm and collected, we spoken, and a student of the game. Reminds me of Derek Fisher that sense.
Kuka muka ei haluaisi tällaista pelaajaa?
 
Viestejä
1 758
Vs: Phoenix Suns 12-13

http://youtu.be/LcrTbuuK2Do?t=13m

BRAL8ZzCYAAOJmW.jpg:small


Vittu nyt.

Ensi talvena Supacool yhdistää Suns-aikana tekemänsä hölmöilyt ja kaahaa ylinopeutta aseiden kanssa kännissä marihuanaa poltellen? edit: Niin ja olihan tuossa toukokuun alkupuolella jotain raiskausepäilyjäkin liikkeellä.

Tiedettävästi Robert Sarverin sisäpiirissä oleva Arizonalainen radiojuontaja John Gambadoro julistelee Twitterissä, että Beasley ei koskaan enää Phoenixissa pelaisi. Gambo uskoo Sunsin käyttävän "Stretch-provisionia" Beastleyn sopimuksen aiheuttaman vahingon minimoimiseksi, mutta mielestäni Sunsin olisi fiksumpaa vaan kylmästi heivata Beasley pois joukkueesta. Sillä perus-heivauksella Beasleylle jouduttaisiin maksmaan 6 miltsiä tästä kaudesta ja 3 seuraavasta, kun taas "stretchattuna" Beasleyn jäljellä olevat 2 vuotta ja 9 miljoonaa levitettäisiin tasaisesti (1.8M kausi) viiden kauden ajalle, jolloin Beasleyn sopimuksen haamu kummittelisi palkkarasitteena vielä vuonna 2018. Vertaisin tilannetta tahmean laastarin poistamiseen kädestä - parempi nykäistä nopeasti ja kestää hetkellinen kirpaisu kuin hivuttaa hitaasti ja venyttää tuskaa.

In another news. Goran Dragic pisti hulinaksi Slovenia–Turkki harjoitusmaaottelussa:

Goran Dragic vs Dogus Balbay

Archie Goodwin latasi hienon näköisen donkin jossain: https://vine.co/v/hbtqzTJEZJx

Kuinka paljon potentiaalia siisteihin donkkeihin onkaan viisikolla Bledsoe-Goodwin-Brown-Green-Plumlee? Jee.

Eipä muuta tällä kertaa.
 
Viestejä
15
Vs: Phoenix Suns 12-13

Huippu kirjoitus kyllä. Jos on liigan kolmen huonoimman nipun joukossa niin harvoin taitaa niitä helpoja pelejä olla.... Parempi vaan ensi kesää ajatellen
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös