Näiden kappaleiden väliin olisi ehkä kannattanut kirjoittaa vähän tekstiä. Toki näin siitä saa maksimaalisen huvituksen irtiMua ei henk koht. Helsinkiläisyys vituta.eikä mun mielestä sieltä seuraa tarvitse pois ottaa.
***Näyttää vaan siltä, että siellä entisessä Stadissa, nykyisessä "Hesassa"(koska liikaa junantuomia) ei vaan edes yritetä elää niillä ehdoilla, mitä sinne ollaan haluttu luoda. (Lue ylikalliit kämpät, viherhippiäisyys, yhteikunnan kustantamat "kommuunit")
Tässä viime viikkoina on paljon ruikuttamista ollut kyllä, mutta siitä lim>0 näyttäisi olleen Helsingin suunnalta.Jos ei siellä ole puitteita, eikä rahaa ylläpitää seuraa, eikä tahtovoimaa maksaa siitä enemmän. Saati puitteita. Niin miksi sitä pitää väkisin ruikuttaa ja ylläpitää? Ei
Missä?Energia-arenastakin kävelymatkan päässä asuu pienen kaupungillisen verran helsinkiläisiä.
Malminkartanossa… Kannelmäestäkin vielä kävelee Energialle jos on jalat kunnossa. Ja kaipa siis Konalastakin. Kyllä noista jo joku päälle 40 000 hesalaista (!) löytyy.Missä?
"Malminkartanon alueella asuu noin 9000 asukasta."Malminkartanossa… Kannelmäestäkin vielä kävelee Energialle jos on jalat kunnossa. Ja kaipa siis Konalastakin. Kyllä noista jo joku päälle 40 000 hesalaista (!) löytyy.
vaikkapa Honkasuolla, Kuninkaantammella ja Malminkartanossa on jotain 15000 asukasta. Ei varmaan olisi pienin korisliigapaikkakunta.Missä?
Malminkartanon Honkasuolta kävelee Energialle vähimmillään muutamassa minuutissa. Ja kolme varttia kun laskee matkaa, niin aletaan olla jo Kannelmäen puolella (alla kartta johon piirsin ulkomuistista kaupungin rajan)."Malminkartanon alueella asuu noin 9000 asukasta."
Malminkartanosta on kolmen vartin kävelymatka, muualta vielä pidempi. Ja kyllä, senkin varmasti joku kävelisi.
Mutta ei näillä nyt mitään yhteyttä todellisuuteen ole. Siis että jengi kävelisi helmikuisina arki-iltoina klo 21 jälkeen kotiin liki tunnin matkoja korista katsomaan Vantaalle.
Solna on käytännössä Tukholman Pasila, vaikka teknisesti ottaen eri kunnista onkin kyse. Ei ole kyllä mitenkään verrattavissa johonkin Vantaan omakotitalolähiön vieressä olevaan juna-asemaan+kauppakeskukseen, tyyliin Myyrmäki. Pääkaupunkiseudun liikennejärjestelmä on maantieteellisistä syistä lisäksi poikittaisyhteyksiltään aika surkea lukuunottamatta metroa ja sen ympäristöä, Pasila tosin alkaa olla toinen hyvä kohde. Lisäksi pitäisin tavoiteltavana seuralle, liigalle ja lajille olla näkyvillä siellä missä ihmiset liikkuvat, eikä kirjaimellisesti metsänlaidassa (missä Energia-areena ihan oikeasti on).
Suurimpana yksittäisenä syynä Helsingin olosuhdekriisiin on kuitenkin epäonnistunut julkiseen valtaan vetoaminen ja/tai vastaavan yksityisen rahan määrä, mutta yleensä jälkimmäinen seuraa ensimmäistä. Pääsarjatason korisjoukkueeseen panostetaan julkisesti tasan Kisiksen ylläpidon verran, siinä missä seurajoukkuefutiksen fasiliteetteihin on laitettu julkista rahaa ja tonttimaata kymmeniä kertoja suurempia määriä. Tämä on nähdäkseni merkittävimpiä epäonnistumisia Susijengin "menestysbrändin" hyödyntämisessä, eikä vain Helsingissä vaan myös esim. Tampereella. Vapaata peltoa tai tonttimaata ei toki Stadissa juuri ole, mutta on (poliittinen) valinta, että tarviiko keskeisellä paikalla futisstadionin vieressä olla viittä harjoituskenttää, vai voisiko yhden niistä uhrata 3000-5000 henkeä vetävälle korisareenalle johon olisi käytetty jokin osuus budjetista verorahoja.
Mäkelänrinnehän olisi sijainniltaan oikein hyvä. Ei yhtä hyvä kuin Kisis, mutta jos Urhea muuten olisi sopiva, ei kukaan sitä edes sivulauseessa nostaisi esille.Urhea-halli olisi sijainniltaan omasta mielestäni ihan toimiva.
Ei siinä vaan olisi oikein raha auttanut, kun halli on tismalleen joka neliön kokoinen, joka vaan tuolle tontille mahtuu. Toinen seinä on lukiossa kiinni, toisella puolella Urhean ja uimahallin välissä on juuri kulkuväylän verran tilaa.Voisi vähän pohtia sitäkin, olisiko tuosta voinut nyt samalla vaivalla tehdä kilpakorikselle sopivan paikan tai oliko se millään tavalla edes harkinnassa kun joka tapauksessa iso summa julkista rahaa tuohon projektiin käytettiin, niin olisiko saatu paljon enemmän vähän suuremmalla rahalla?
On se potkis kyllä aika paljon isompi laji Suomessa(kin). Harrastajamäärät olleet tyypillisesti 7-8-kertaisia koripallon harrastajamääriin verrattuna. Tämä ei poista sitä, etteikö kumpikin laji voi samaan kaupunkiin mahtua ja niille saada hyvät olosuhteet, niin kuin on usein saatu. Paitsi Helsinkiin, jonne koripallo ei mahdu, koska ei ole tontteja mihin mahtua eikä rahaa, millä mahduttaa.
Urhea-halli olisi sijainniltaan omasta mielestäni ihan toimiva. Raitiovaunulla pääsee oven eteen sekä Pasilan asemalta että keskustasta ja Pasilasta ihan hyvin myös kävellen n. saman matkan kuin Kisikseltä päärautatieasemalle. Kun entisaikaan itse asuin Helsingissä ei tuollaista sijaintia yleisesti koettu mitenkään hankalaksi vaan kohteeseen ja sieltä pois pääsy oli normaalin vaivan tasoista. Voisi vähän pohtia sitäkin, olisiko tuosta voinut nyt samalla vaivalla tehdä kilpakorikselle sopivan paikan tai oliko se millään tavalla edes harkinnassa kun joka tapauksessa iso summa julkista rahaa tuohon projektiin käytettiin, niin olisiko saatu paljon enemmän vähän suuremmalla rahalla?
No Helsinki Garden varmaan ollut lajiväen tähtäimessä eikä syrjäinen Mäkelänrinne olisi houkuttanut, vaikka olisi ollut mahdollisuus, vaikka tuskin edes käynyt kenelläkään mielessä. Jospa se Gardeniin tarvittava 800 miljoonaa joskus jostain löytyy.